-
Και ποιό θα κουβαλάει 4 τόνους ξύλα που χρειάζομααι τον χειμώνα για την σόμπα? Τέτοιο κατσίκι δεν ξαναβγήκε (σουστόφυλλα στον πίσω μονοκόμματο και άκαμπτο φυσικά άξονα)...
Αστεία αστεία, ήταν νοικιάρικο, το πήρε ένας φίλος μου για να μάθει η γυναίκα του, μετά το πήρα εγώ για δώρο στην ανηψιά μου όταν έβγαλε δίπλωμα, στο μεταξύ είχε μάθει σε αυτό η πρώτη μου γυναίκα και αφού η ανηψιά μου πήρε το κλειό, έμαθε και η δεύτερη γυναίκα μου και τώρα θα μάθει και η τρίτη... -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Άμα πάω στην Σέατ για ανταλλακτικά, τα κέρδη στην τσέπη του VAG δεν θα μπούνε?Συμφωνώ πως αυτό δεν είναι VAG.
Βασικά στην αντιπροσωπεία Σέατ δε θα το αναγνωρίζουν καν...
Οπότε ούτε λεφτά θα πάρουν, ούτε ανταλλακτικά θα δώσουν.Είχα διαβάσει σε αγγλικό φόρουμ για Φίατ πως υπάρχει και πρόβλημα συμβατότητας σε πάμπολλα (μηχανολογικά-ηλεκτρολογικά) ανταλλακτικά του Marbella με το Fiat Panda 1. Με λίγα λόγια το Marbella είναι πιο κοντά σε Fiat χωρίς να είναι εντελώς Fiat, και λιγότερο VAG. Εξελίχθηκε από τους Ισπανούς όσο χρειαζόταν ώστε να διαφοροποιηθεί μηχανολογικά από το Panda, προκειμένου να εξακολουθήσουν να το παράγουν υπό καθεστώς ιδιοκτησίας VAG πληρώνοντας δικαιώματα στη Φίατ.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Αστεία αστεία, ήταν νοικιάρικο, το πήρε ένας φίλος μου για να μάθει η γυναίκα του, μετά το πήρα εγώ για δώρο στην ανηψιά μου όταν έβγαλε δίπλωμα, στο μεταξύ είχε μάθει σε αυτό η πρώτη μου γυναίκα και αφού η ανηψιά μου πήρε το κλειό, έμαθε και η δεύτερη γυναίκα μου και τώρα θα μάθει και η τρίτη...
Επειδή το έχω οδηγήσει.....τι σου φταίξανε τόσες γυναίκες βρε???? Τέτοιο μαρτύριο????
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Αστεία αστεία, ήταν νοικιάρικο, το πήρε ένας φίλος μου για να μάθει η γυναίκα του, μετά το πήρα εγώ για δώρο στην ανηψιά μου όταν έβγαλε δίπλωμα, στο μεταξύ είχε μάθει σε αυτό η πρώτη μου γυναίκα και αφού η ανηψιά μου πήρε το κλειό, έμαθε και η δεύτερη γυναίκα μου και τώρα θα μάθει και η τρίτη...
τελικά με το Μarbella παντρεύτηκες.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Και ποιό θα κουβαλάει 4 τόνους ξύλα που χρειάζομααι τον χειμώνα για την σόμπα? Τέτοιο κατσίκι δεν ξαναβγήκε (σουστόφυλλα στον πίσω μονοκόμματο και άκαμπτο φυσικά άξονα)...
Αστεία αστεία, ήταν νοικιάρικο, το πήρε ένας φίλος μου για να μάθει η γυναίκα του, μετά το πήρα εγώ για δώρο στην ανηψιά μου όταν έβγαλε δίπλωμα, στο μεταξύ είχε μάθει σε αυτό η πρώτη μου γυναίκα και αφού η ανηψιά μου πήρε το κλειό, έμαθε και η δεύτερη γυναίκα μου και τώρα θα μάθει και η τρίτη...δε πιστεύω να σε χωρίζαν λόγω του σεατ
-
http://www.gocar.gr/new-models/buy/6773 ... n_Up!.html
Πάρτε και τις τιμές.
Το βασικό χωρίς ESP στην Ελλάδα.Edit:
Τώρα που το κοίταζα στο gocar το βασικό Take up! δεν έχει ούτε κεντρικό κλείδωμα, ούτε ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ούτε ηχοσύστημα (το 2012)!!!
Εκδοση κράχτης! Αμφιβάλλω αν θα εισαχθεί κιόλας!Ούτε η Move up! ηχοσύστημα!
Φώτα ομίχλης από τη High up! και πάνω
Υπολογιστής ταξιδίου ούτε καν στη High up!
Μιλάμε η High Up! με 11.730 και έχει ελλείψεις σημαντικές για τη τιμή της αν τη ψάξει κανείς αναλυτικά!
-
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
Συμφωνώ πως αυτό δεν είναι VAG.
Βασικά στην αντιπροσωπεία Σέατ δε θα το αναγνωρίζουν καν...
Οπότε ούτε λεφτά θα πάρουν, ούτε ανταλλακτικά θα δώσουν.
Είχα διαβάσει σε αγγλικό φόρουμ για Φίατ πως υπάρχει και πρόβλημα συμβατότητας σε πάμπολλα (μηχανολογικά-ηλεκτρολογικά) ανταλλακτικά του Marbella με το Fiat Panda 1. Με λίγα λόγια το Marbella είναι πιο κοντά σε Fiat χωρίς να είναι εντελώς Fiat, και λιγότερο VAG. Εξελίχθηκε από τους Ισπανούς όσο χρειαζόταν ώστε να διαφοροποιηθεί μηχανολογικά από το Panda, προκειμένου να εξακολουθήσουν να το παράγουν υπό καθεστώς ιδιοκτησίας VAG πληρώνοντας δικαιώματα στη Φίατ.Εννοείται ότι κάνω πλάκα ε?
Αλλά μπορώ να σου πω (επειδή εκτός απο κάτοχος, τα έχω λύσει και δέσει και τα δύο) ότι εκτός απο το κοντέρ (στα χρώματα μόνο), το καπό με τα φανάρια και μάσκα μπροστά, και την πίσω πόρτα και τα φανάρια. Κατά τα άλλα είναι ολόϊδιο...σε όλα: πόρτες Fiat Panda 1 κατσαρές, πλαίσιο, κινητήρας, σασμάν, κρεμαγιέρα, φρένα και ότι μηχανικό μπορείς να φανταστείς είναι Fiat Panda 1. Και όταν λέμε 1 εννοούμε 1 (έβγαινε απο αερόψυκτο 650κε μέχρι 903)...
Στην Σέατ μόνο προφυλακτήρες, πλαϊνά φτερών και πορτών, φανάρια, καπό και πίσω πόρτα, μπορείς να βρεις, γιατί μόνο αυτά έχει δικαίωμα να παράγει...Αααα και κάποια περιφερειακά του μινητήρα...Επειδή το έχω οδηγήσει.....τι σου φταίξανε τόσες γυναίκες βρε???? Τέτοιο μαρτύριο????
Σε πληροφορώ ότι είναι πολύ καλό σχολείο. Χωρίς καν σεβρό και υδραυλικό τιμόνι...Όταν ξεκίνησα να οδηγώ εγώ, το έκανα σε χειρότερα αυτοκίνητα...Άλλωστε το Marbellaκι ήταν και ακόμα είναι άψογο μηχανικά...
τελικά με το Μarbella παντρεύτηκες.
Αυτό ξαναπές το...και μάλιστα με μεγάλη πουτ@ν@...έχει πάρει τους πάντες...
δε πιστεύω να σε χωρίζαν λόγω του σεατ
Ούτε και εγώ θέλω να το πιστεύω
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
http://www.gocar.gr/new-models/buy/6773,Oi_times_toy_Volkswagen_Up!.htmlΠάρτε και τις τιμές.
Τώρα που το κοίταζα στο gocar το βασικό Take up! δεν έχει ούτε κεντρικό κλείδωμα, ούτε ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ούτε ηχοσύστημα (το 2012)!!!
Μιλάμε η High Up! με 11.730 και έχει ελλείψεις σημαντικές για τη τιμή της αν τη ψάξει κανείς αναλυτικά!
Η ενδεδειγμενη επιλογη δειχνει να ειναι η High up!. Εμενα δεν μου φανηκε να εχει ελλειψεις η συγκεκριμενη με τον εξοπλισμο που διαβασα να εχει στο link που εβαλες. Σιγουρα η τιμη ειναι τσιμπημενη βεβαια. Εαν η εισαγωγικη εταιρια, προβει σε καποια προσφορα λογω λανσαρισματος, και το διαθεσει πχ με μια εκπτωση γυρω στα 500-700ευρω, τοτε ειναι μια καλη περιπτωση, και χτυπιεται αμεσα με το πιο πρακτικο, νεο Panda twinair 85ps, το οποιο εκτιμαται πως θα εχει τιμη εκκινησης (εκδοση pop με 4αεροσακους και A/C) τα 11,000ευρω.
-
Είμαι σίγουρος ότι θα έχει επιβαρύνσεις, π.χ. μεταλλικό, νούμερα, τέλη κυκλοφορίας, χώρια τα (κλασσικά για γερμαναράδες ) χοντρά λάστιχα. Και αργότερα φυσικά και για 5 πόρτες. Δεν θα συζήταγα για κάτι λιγότερο από την χαιάπ, σιγά την έλλειψη τα ομίχλης ή το κομπιούτερ ταξιδίου για κουβαδάκι πόλης.
Αυτοματίκλα έχει και πόσο? -
Πάντως οι τιμές είναι φυσιολογικές. Ο εξοπλισμός δεν είναι άλλα και πάλι θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι. Η βασική έκδοση είναι λίγο άκυρη.
-
Είναι εγκυρότατη για νοικάρικα, ποιος θέλει ντε και καλά εσπ για ένα κουβά που θα χρησιμοποιήσει π.χ. ερχόμενος στην Αθήνα από το αεροδρόμιο για δουλειά δύο ημερών ή σε ένα κωλονήσι με μέγιστη 30 χαω?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Είναι εγκυρότατη για νοικάρικα, ποιος θέλει ντε και καλά εσπ για ένα κουβά που θα χρησιμοποιήσει π.χ. ερχόμενος στην Αθήνα από το αεροδρόμιο για δουλειά δύο ημερών ή σε ένα κωλονήσι με μέγιστη 30 χαω?Χέστηκες για το ESP και για τα παράθυρα και για το ηχοσύστημα οπότε είναι και γαμώ τις επιλογές.
-
Για ένα νοικιάρικο κουβά για δυο μέρες λάντζα εγώ βολεύομαι με υδραυλικό, αρκούδι, χαμηλό ενοίκιο και κατανάλωση.Για μόνιμα αλλάζει το πράμα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Για ένα νοικιάρικο κουβά για δυο μέρες λάντζα εγώ βολεύομαι με υδραυλικό, αρκούδι, χαμηλό ενοίκιο και κατανάλωση.Για μόνιμα αλλάζει το πράμα.Στην υπόλοιπη Ευρώπη θα είναι αμάξι πόλης και πολλοί από αυτούς που θα το πάρουν έχουν και 2ο αμάξι για ταξίδια. Στην Ελλάδα είναι αμάξι γαι τα πάντα και θα στριμώχνει μέσα και 6 άτομα οπότε τελικά θες τουλάχιστο το A\C.
-
Γι' αυτό βάζουν σε όλα τα ελληνικά ερκοντίσιο, ακόμα και στη βασική. Άλλο το κλίμα εδώ και άλλο στο Αμβούργο.
-
Άρα η πεντάθυρη εκδοχή θα είναι κάτι σαν πολυμορφικό. Έτσι θα δικαιολογεί την διαφορά τιμής.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
http://www.gocar.gr/new-models/buy/6773,Oi_times_toy_Volkswagen_Up!.htmlΠάρτε και τις τιμές.
το λινκ λέει:
Από πλευράς εξοπλισμού, όλες οι εκδόσεις περιλαμβάνουν A/C, ενώ το σύστημα ευστάθειας ESP ανήκει σε όλες τις εκδόσεις, εκτός από τη βασική take up!.
τέλος παντων, οι τιμές καλές είναι αφού με 10800 του high up όλα καλά
@samatistas οταν λέμε για το twingo αναφέρεις την τιμή ΜΕ αποσυρση. στο VW αυτή χωρίς ΑΝΤΙ-UPAS όντως
bottom line....
το αμάξι έχει τα ίδια λεφτά με το καλύτερα εξοπλισμένο trendy 500αρι στην εκδοση twinair (που εχει κ ζαντες) που ακριβώς λόγω τούρμο... ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΣΕ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ το up, ενώ είναι το ίδιο οικονομικό.
βάλε πως θα έρθει κ το παντα που θα έχει κ αυτό τα ίδια λεφτά με το μικρο τουρμπο (μην εχει κ πιο λίγο με το 1500αρι που παραδοσιακά κόβει η φιατ ελλάς)
Πιστεύω πως κ το τουινγκο θα παει καλά αν διατηρήσει τις χαμηλές τιμές, αφού ομορφυνε κ η ρενώ 'ξαναμαθαίνεται' από τον έλληνα.
ΝICHE επιλογή το up οπως κ οι προκατοχοι του
αυτό που θα καταφέρει είναι να αρχίσουν τις προσφορές οι κορεατες που την είχαν δει λίγο στη κατηγορία στις τιμες -
Δεν έκανα κάποια σύγκριση με κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο όταν παρέθεσα τις τιμές του Up!
Για μένα αν δει κάποιος αναλυτικά τον εξοπλισμό του Up συγκριτικά με τον ανταγωνισμό προσφέρει με διαφορά τα λιγότερα στην πιο ακριβή τιμή! Ακόμη και με απόσυρση (γιατί όλες σχεδόν οι αντιπροσωπείες κολλάνε ακόμη και να μην έχεις)!
Προσφορά δεν νομίζω ότι θα δούμε. Δεν έχουμε δει πότε πέραν από όταν πρόκειται για κάποιο ξεστοκάρισμα από τις VW/Audi.
Αρα με προσφορές & απόσυρση παίζει όλος ο ανταγωνισμός να είναι φτηνότερος με πάρα πολύ καλύτερο εξοπλισμό/προσόντα.Το μόνο θετικό είναι το ESP που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις εκδόσεις. Και το επικροτώ! Κατά τ'άλλα είναι εμφανής μια προσπάθεια να κοπούν από παντού εξοπλισμός/euro.
Δηλαδή μιλάμε ένα High up (δηλαδή μια αξιοπρεπής έκδοση) με απόσυρση στη τιμή θέλει περίπου: 10.900+400 περίπου μεταλλικό+400 πινακίδες/τέλη/έξοδα προετοιμασίας που χρεώνει η VW =11.700 me το κλειδί στο χέρι. Με τα ίδια ή ελάχιστα παραπάνω παίρνεις Ibiza 1.2 TSi/Clio TCE/Fabia 1.2 TSi και πολλά πολλά άλλα μια κατηγορία πάνω.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
...το αμάξι έχει τα ίδια λεφτά με το καλύτερα εξοπλισμένο trendy 500αρι στην εκδοση twinair (που εχει κ ζαντες) που ακριβώς λόγω τούρμο... ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΣΕ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ το up, ενώ είναι το ίδιο οικονομικό.
βάλε πως θα έρθει κ το παντα που θα έχει κ αυτό τα ίδια λεφτά με το μικρο τουρμπο (μην εχει κ πιο λίγο με το 1500αρι που παραδοσιακά κόβει η φιατ ελλάς)
Πιστεύω πως κ το τουινγκο θα παει καλά αν διατηρήσει τις χαμηλές τιμές, αφού ομορφυνε κ η ρενώ 'ξαναμαθαίνεται' από τον έλληνα.
ΝICHE επιλογή το up οπως κ οι προκατοχοι του
αυτό που θα καταφέρει είναι να αρχίσουν τις προσφορές οι κορεατες που την είχαν δει λίγο στη κατηγορία στις τιμεςΠοιος ηρθε? Προφανως δεν εχεις δει τις στανταρ τιμες απ' οπου ξεκιναει η βασικη εκδοση του twinair 500 pop, στα 13,750ευρω...
Το Panda twinair pop, ουσιαστικα, με τιμη που αναμενεται στα 11,000-12,000 (αν ισχυει το πρωτο, μιλαμε για εξαιρετικη περιπτωση, εστω και για την entry level εκδοση...) ειναι ανταγωνιστικο με το λιγοτερο πρακτικο -μεχρι στιγμης που ειναι 3θυρο- up! -
Δηλαδή μιλάμε ένα High up (δηλαδή μια αξιοπρεπής έκδοση) με απόσυρση στη τιμή θέλει περίπου: 10.900+400 περίπου μεταλλικό+400 πινακίδες/τέλη/έξοδα προετοιμασίας που χρεώνει η VW =11.700 me το κλειδί στο χέρι. Με τα ίδια ή ελάχιστα παραπάνω παίρνεις Ibiza 1.2 TSi/Clio TCE/Fabia 1.2 TSi και πολλά πολλά άλλα μια κατηγορία πάνω.
Ακριβώς, αυτό είναι το μυστικό, το έγραψα και πιο πριν. Υπάρχουν επιβαρύνσεις.
Με αυτοματίκλα τι γίνεται? Κουβάς πόλης είναι άλλωστε, εν έτει 2012 καλό είναι να δούμε και αυτή την περίπτωση.
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii