-
Δεν ξέρω κατα πόσο αξιόπιστες είναι οι μετρήσεις του autocar που έχω στα χέρια μου. Συγκρίνει fiat 500 69ps(pop), aygo 68ps(connect), VW up! 60ps(move up). Το fiat 500 κοστίζει 12.450ε, το aygo 11.330ε και το vw up 10.150ε. ESP έχει μόνο το vw up ενω στα άλλα κοστίζει 500-600ε. Όλα έχουν κλιματισμό, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, αερόσακους κ.τ.λ. Το aygo connect έχει σύστημα πλοήγησης που στο up κοστίζει 340ε.
Mέση πραγματική κατανάλωση: 8.7 λίτρα για το fiat, 7 λίτρα για το aygo , 6.5 λίτρα για το up! .
Φρένα 110-0: 46.5m για το fiat, 54.3m για το aygo, 45m για το up!.
Φρένα 100-0: 38.3m για το fiat, 44.7m για το aygo, 37.4m για το up!0-100: 15sec για το fiat, 13.5sec για το aygo, 15.1 για το up!.
30-50 με τρίτη: 5.5sec για το fiat, 5.4sec για το aygo, 5.1sec για το up!.
80-110 με τρίτη: 10sec για το fiat, 9sec για το aygo, 8.7sec για το up!
80-110 με τετάρτη: 15sec για το fiat, 13.5sec για το aygo, 12sec για το up!
80-110 με πέμπτη: 25.5sec για το fiat, 21,2sec για το aygo, 19sec για το up!
Tελική: 160km και τα τρία.
Το συμπέρασμα είναι οτι το vw up έχει καλύτερα φρένα, χαμηλότερη κατανάλωση, καλύτερες ρεπρίζ, καλύτερη οδική συμπεριφορά, χαμηλότερη τιμή και με καλύτερο εξοπλισμό(esp). Aλλά και πάλι, κατα την άποψη μου, 6.5 λίτρα είναι μεγάλη κατανάλωση για αυτοκίνητο πόλης. To hybrid up που θα έρθει το 2013 με τον δικύλινδρο diesel , θα έχει μέση πραγματική κατανάλωση 3 λίτρα και θα πουλήσει σαν ζεστό ψωμάκι.
Υ.Γ Φυσικά όλα καλά για το vw up ,αλλά για την αξιοπιστία του ας είμαστε επιφυλακτικοί. Η vw δίνει 2 χρόνια εγγύηση και καλά κάνει ,γιατί τα αυτοκίνητα της έχουν την συνήθεια να καίνε λάδια, να τρίζουν κ.τ.λ. Με το aygo που εχει 6 χρόνια εγγύηση θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο οτι και να γίνει
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αφου τα λεει η Fiat, TEΛΟΣ!
Λοιπον, για οσους εχουν ξεφυγει απο την 'εφηβεια' και ΔΕΝ στεκονται στις εργοστασιακες τιμες, μπορουν ευκολα να διαπιστωσουν τα βαρη των συγκεκριμενων Fiat Panda:
910 κιλα το Panda 2 1.2
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=123291011 κιλα το Panda 3 twinair
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13460Εαν υπαρχουν μετρησεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ (και οχι ιδανικες εργοστασιακες) απο καποια αλλα, αντιστοιχα περιοδικα, ευχαριστως να τις δουμε.
Συνεχισε τωρα, την ειρωνια, λασπη, εικονιδια και οτι αλλο θελεις...Η ουσια παντως δεν αλλαζει.Εκτός από γραφικός, έχεις καταντήσει και πιο προβλέψιμος κι από την επίθεση (την ποια?) της Αεκ!
Δεν το περίμενε κανείς από σένα να αντιπαραβάλεις λινκ της αγαπημένης σου κωλοφυλλάδας απέναντι σε εργοστασιακά στοιχεία. Κι αυτό γιατί βέβαια τα στοιχεία της Fiat και της κάθε Fiat που δεν γουστάρουν τα περιοδικά (γιατί προσωπική άποψη φυσικά δεν έχεις κι ας έχεις οδηγήσει 354 αμάξια), δεν είναι τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ (Κίκιζας ΤΜ), αλλά είναι στη σφαίρα της φαντασίας του κατασκευαστή. Αντίθετα τα στοιχεία της Φάουβε και της κάθε Φάουβε που γουστάρουν τα περιοδικά (άρα κι εσύ), είναι απαισιόδοξα γιατί ω του θαύματος υπερκατασκευές όπως το Απ κάνουν ένα 1000αρι 3κίλυνδρο να μοιάζει να έχει 15 άλογα παραπάνω από αυτά που δηλώνει ο, μάλλον μαλάκας, κατασκευαστής του.
Dream on...
Μονο το οτι κατονομαζεις το συγκεκριμενο περιοδικο (χαρις του οποιου μπορουμε και γραφουμε ΟΛΟΙ εδω μεσα... )
ως 'κωλοφυλλαδα' δειχνει το επιπεδο της ανωριμοτητας σου, αλλα και γενικοτερα σε τι μηκος κυματος κινουνται οι γενικοτερες αντιληψεις σου για τον χωρο του αυτοκινητου τουλαχιστον.
Δεν προκειται να συνεχισω, να σου παρουσιαζω ακραδαντα στοιχεια οπως κανω σχεδον παντα στις δημοσιευσεις μου, δεν εχει νοημα, καποια πραγματα με το ζορι δεν μπορουν να γινουν κατανοητα, εαν ο αλλος αρνειται γενικως να αναλυσει-επεξεργαστει, εχοντας προκαταληψεις, και κολληματα... -
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Mέση πραγματική κατανάλωση: 8.7 λίτρα για το fiat
Και μόνο διαβάζοντας αυτό παύουν να έχουν την οποιαδήποτε αξία οι μετρήσεις. Είναι εντελώς ηλίθιο και ανεύθυνο να δημοσιεύονται τέτοια πράγματα και αν η Fiat Hellas ήταν καμιά σοβαρή εταιρία θα τους είχε πάρει τα σώβρακα με αυτά που γράφουν κάθε μήνα (όσα έχουν απομείνει να βγαίνουν κάθε μήνα και δεν βγαίνουν στη χάση και στη φέξη ή μαζί με καμιά Κυριακάτικη εφημερίδα).
Ως κάτοχος 500 1.2 η κατανάλωση είναι 6,5-7,5λτ. 6,5 κάνει η μάνα μου που πάει σαν κότα και 7,5 κάνω εγώ που του πίνω το αίμα. 8,7 δεν κάνει ούτε σε ένα 24ωρο συνεχόμενο στα Μέγαρα. Παρόλα αυτά σε φρένα, ρεπρίζ, 0-100 κτλ δεν αποκλείεται καθόλου το up να είναι καλύτερο.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Υ.Γ Φυσικά όλα καλά για το vw up ,αλλά για την αξιοπιστία του ας είμαστε επιφυλακτικοί. Η vw δίνει 2 χρόνια εγγύηση και καλά κάνει ,γιατί τα αυτοκίνητα της έχουν την συνήθεια να καίνε λάδια, να τρίζουν κ.τ.λ. Με το aygo που εχει 6 χρόνια εγγύηση θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο οτι και να γίνει
Το Aygo ειναι πολυ μετριο συγκριτικα με τα Panda, και up!.
Αν το οδηγησεις θα το καταλαβεις, περα απο το τι διαβαζεις, ακους.
Επιπλεον επειδη τυχαινει και εχω παραδειγμα απο το Aygo φιλης μου, οπου και οδηγησα, στο Ελλαντα, αυτα με τις εγγυησεις, ειναι πολυ σχετικα. Στα 9κ χλμ με συνετη οδηγηση, σε ολα τα επιπεδα (ουτε συμπλεκταρισματα τυπου...αυτοματο που κανουν πολλες γυναικες, ουτε φυσικα...αγωνιστικες εκκινησεις...) ο συμπλεκτης παρεδωσε, αφου πρωτα το σημειο εκεινο πηρε φωτια!
Διαγνωση κατα το εξουσιοδοτημενο συνεργειο? Κακη χρηση συμπλεκτη...
Πηγε με τον πατερα της εκανε φασαρια, αλλα δεν εγινε τιποτα. Πληρωσε κανονικα ενα σετ συμπλεκτη. Δεν ειχε κλεισει ενα χρονο κυκλοφοριας...Ειναι να μην σου κατσει...Για να το κλεισω παντως απο την πλευρα μου το 'σκηνικο' Up! vs Panda, θα πω ξεκαθαρα και ειλικρινα τα εξης:
Eαν το Panda twinair, (Lounge) ειχε στανταρ τα χρησιμα εως αναγκαια εξτρα, κοστους 1000ευρω περιπου (ESP 350ευρω, πισω διαιρουμενο καθισμα, 350ευρω αλλα και συρομενο, κατ' εκτιμηση 200ευρω συμφωνα με πωλητη, ρυθμιση υψους καθισματος οδηγου, 100ευρω), θα το προτιμουσα πιθανοτατα, εναντι του Up, παροτι με οσο το δυνατον αντικειμενικη σκοπια, και παλι
η πιο ανετη-αθορυβη, πιο ξεκουραστη μετακινηση με το Up! και η χαμηλοτερη συγκριτικα καταναλωση, αποτελουν την ουσια
και κατ' επεκταση, αυτα που ζητα ο συνειδητοποιημενος υποψηφιος αγοραστης, ειτε ψαχνει για ενα και μοναδικο αυτοκινητακι, ειτε για δευτερο 'εργαλειο' ομως, και οχι fashion item... -
Mέση πραγματική κατανάλωση: 8.7 λίτρα για το fiat
Και μόνο διαβάζοντας αυτό παύουν να έχουν την οποιαδήποτε αξία οι μετρήσεις. Είναι εντελώς ηλίθιο και ανεύθυνο να δημοσιεύονται τέτοια πράγματα και αν η Fiat Hellas ήταν καμιά σοβαρή εταιρία θα τους είχε πάρει τα σώβρακα με αυτά που γράφουν κάθε μήνα (όσα έχουν απομείνει να βγαίνουν κάθε μήνα και δεν βγαίνουν στη χάση και στη φέξη ή μαζί με καμιά Κυριακάτικη εφημερίδα).
Ως κάτοχος 500 1.2 η κατανάλωση είναι 6,5-7,5λτ. 6,5 κάνει η μάνα μου που πάει σαν κότα και 7,5 κάνω εγώ που του πίνω το αίμα. 8,7 δεν κάνει ούτε σε ένα 24ωρο συνεχόμενο στα Μέγαρα. Παρόλα αυτά σε φρένα, ρεπρίζ, 0-100 κτλ δεν αποκλείεται καθόλου το up να είναι καλύτερο.
εδω εγω εβγαζα 8 στο abarthακι μου
αλλα οπως και να εχει τα 2 δευτερα διαφορα σε ρεπριζ φανταζομαι ειναι τεραστειο ατου για ενα αμαξι (για να μην πω το 0.1 στην 3 ) -
έβγαζες εύκολα 8αρη στο 150αρη αμπαρθ ???
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
έβγαζες εύκολα 8αρη στο 150αρη αμπαρθ ???οταν ηταν 150 ναι πανευκολα οταν εγινε ss ανεβηκε στα 9.5 9.7(οταν δεν το πατουσα)
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
αλλα οπως και να εχει τα 2 δευτερα διαφορα σε ρεπριζ φανταζομαι ειναι τεραστειο ατου για ενα αμαξι (για να μην πω το 0.1 στην 3 )Ντάξει οι επιδόσεις είναι επιδόσεις και είναι απαραίτητες σε κάθε όχημα. Πχ απ' το Panda 1.2 οι επιδόσεις λείπουν πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε αναδιπλούμενο κάθισμα ή ESP. Αλλά τα ίδια σκατά είναι και το Up που κερδίζει (αν θεωρήσουμε αξιόπιστες τις μετρήσεις) στα σημεία λόγω του ελαφρώς χαμηλότερου βάρους και πιθανόν πιο κοντού κιβωτίου.
-
αλλα οπως και να εχει τα 2 δευτερα διαφορα σε ρεπριζ φανταζομαι ειναι τεραστειο ατου για ενα αμαξι (για να μην πω το 0.1 στην 3 )Ντάξει οι επιδόσεις είναι επιδόσεις και είναι απαραίτητες σε κάθε όχημα. Πχ απ' το Panda 1.2 οι επιδόσεις λείπουν πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε αναδιπλούμενο κάθισμα ή ESP. Αλλά τα ίδια σκατά είναι και το Up που κερδίζει (αν θεωρήσουμε αξιόπιστες τις μετρήσεις) στα σημεία λόγω του ελαφρώς χαμηλότερου βάρους και πιθανόν πιο κοντού κιβωτίου.
ΔΕΝ ειναι αυτο το θεμα
ολοι εδω περιμενουν επιδοσεις απο ενα αμαξι που ΔΕΝ τις εχει αντι να μιλαμε για το αν ειναι ανετα ευχαριστα καθομαστε και λεμε ειναι βαρυ ειναι 100 ετη φωτος γρηγοροτερο απο ρεπριζ 5 30-100 φτιαχνει παιδακια στο δεξι φτερο ελεος δηλαδη για αμαξια που εχουν city μιλαμε οχι για πυραυλακια -
φτιαχνει παιδακια στο δεξι φτεροΤα παιδάκια τα φτιάχνουμε μόνο στο καπώ.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
φτιαχνει παιδακια στο δεξι φτερο
Τα παιδάκια τα φτιάχνουμε μόνο στο καπώ.
Με πρόλαβες
-
οταν ηταν 150 ναι πανευκολα οταν εγινε ss ανεβηκε στα 9.5 9.7(οταν δεν το πατουσα)
πανεύκολα δεν το λες .-
σε ποια πόλη? στην αθήνα με τα μποτιλιαρίσματα μάλλον τσου... -
H τριπλέτα αυτή στηρίζεται στο σασί του Fox (προερχόμενο αν θυμάμαι καλά από τον πρώτο σκαραβαίο) ή πρόκειται για κάποια καινούρια πλατφόρμα?
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
H τριπλέτα αυτή στηρίζεται στο σασί του Fox (προερχόμενο αν θυμάμαι καλά από τον πρώτο σκαραβαίο) ή πρόκειται για κάποια καινούρια πλατφόρμα? -
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
H τριπλέτα αυτή στηρίζεται στο σασί του Fox (προερχόμενο αν θυμάμαι καλά από τον πρώτο σκαραβαίο) ή πρόκειται για κάποια καινούρια πλατφόρμα?δεν λέει κάτι αυτό...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
οταν ηταν 150 ναι πανευκολα οταν εγινε ss ανεβηκε στα 9.5 9.7(οταν δεν το πατουσα)
πανεύκολα δεν το λες .-
σε ποια πόλη? στην αθήνα με τα μποτιλιαρίσματα μάλλον τσου...τον 1.5(απο τους δυο που ηταν ss)στην σαμο τις 24-25 στην αθηνα
-
τον 1.5(απο τους δυο που ηταν ss)στην σαμο τις 24-25 στην αθηνα
Abarth SS + http://g.co/maps/dsyrn =
-
τον 1.5(απο τους δυο που ηταν ss)στην σαμο τις 24-25 στην αθηνα
Abarth SS + http://g.co/maps/dsyrn =
στην παρνηθα ηταν πιο ωραιο
-
17 sec δεν έκανε ούτε το GP με τον 1.2
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii