-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
εγω ακομη να καταλαβω τι ρολο βαραει η ιπποδυναμη σε ενα αμαξακι πολης..
ποσο μαλλον εαν εχει αναδιπλουμενο εξτρα καρμπον φαιμπερ καθισμαΑμα το αμαξακι πολης ειναι το ενα και μοναδικο αυτοκινητο για καποιον, νοιαζει και πολυ μαλιστα, τουλαχιστον οι επιδοσεις να ειναι κοντα στο μεσο ορο της κατηγοριας, (προσωπικα δεν ειπα ποτε πχ να ειναι ισχυρο, αλλα ουτε ομως να ειναι και το χειροτερο στην κατηγορια, μια μεση λυση υποστηριζω, και το Up! το προσφερει αυτο σε επιπεδο ιπποδυναμης) και να εχει και ενα αναδιπλουμενο εστω πισω καθισμα (οχι απαραιτητα διαιρουμενο σε 60/40 διαταξη πχ, που εχουν τα up!...) για να χωρεσει καποια εξτρα πραγματα σε καποιες μετακινησεις.
Το οτι στο Ελλαντα, οι μισοι σχεδον αγοραστες (λεω εγω τωρα... ) ψωνιζουν με βαση το τι ειναι 'μουρη' trendy, ποιο προκαλει μεγαλυτερο ποσοστο κεφαλογυρισματος, αλλα και ποιο ειναι κοινωνικα το πλεον αποδεκτο εως και must, αντι να δουν ΚΥΡΙΩΣ ποιο ταιριαζει περισσοτερο με τις πραγματικες αναγκες τους, δεν σημαινει οτι ειναι και το λογικο...
Οχι οτι το κατηγορω φυσικα, εννοειται ο καθενας με το πορτοφολι του οτι γουσταρει κανει, αλλα απο την αλλη, οταν ενα αυτοκινητακι ειναι προορισμενο ή/και διαφημιζεται ως πρακτικο city car, και οχι ως fashion item ε, δυο-τρεις ευκολιες μαζι και το γ@μ@μενο αναδιπλουμενο, ειναι απο ακρως χρησιμα, εως αναγκαια. Αμα ειναι αυτα εν ετη 2012, που υπηρχαν και στα supermini Του 80' να τα πληρωνεις ΕΞΤΡΑ , σε μια ΗΔΗ τσιμπημενη τιμη (για το Panda αναφερομαι φυσικα)
ε, γ@μ@θηκε και ψοφησε το ζητημα... -
Φίλος πήρε προσφορά πάντα πετρέλαιο στα 12.500...
ΘΕς να πεις Ότι το πάντα είναι για τούτες τρέντυ στα μίνι και η σειρά 1 όχι ; -
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
εγω ακομη να καταλαβω τι ρολο βαραει η ιπποδυναμη σε ενα αμαξακι πολης..
ποσο μαλλον εαν εχει αναδιπλουμενο εξτρα καρμπον φαιμπερ καθισμαΑμα το αμαξακι πολης ειναι το ενα και μοναδικο αυτοκινητο για καποιον, νοιαζει και πολυ μαλιστα, τουλαχιστον οι επιδοσεις να ειναι κοντα στο μεσο ορο της κατηγοριας, (προσωπικα δεν ειπα ποτε πχ να ειναι ισχυρο, αλλα ουτε ομως να ειναι και το χειροτερο στην κατηγορια, μια μεση λυση υποστηριζω, και το Up! το προσφερει αυτο σε επιπεδο ιπποδυναμης) και να εχει και ενα αναδιπλουμενο εστω πισω καθισμα (οχι απαραιτητα διαιρουμενο σε 60/40 διαταξη πχ, που εχουν τα up!...) για να χωρεσει καποια εξτρα πραγματα σε καποιες μετακινησεις.
Το οτι στο Ελλαντα, οι μισοι σχεδον αγοραστες (λεω εγω τωρα... ) ψωνιζουν με βαση το τι ειναι 'μουρη' trendy, ποιο προκαλει μεγαλυτερο ποσοστο κεφαλογυρισματος, αλλα και ποιο ειναι κοινωνικα το πλεον αποδεκτο εως και must, αντι να δουν ΚΥΡΙΩΣ ποιο ταιριαζει περισσοτερο με τις πραγματικες αναγκες τους, δεν σημαινει οτι ειναι και το λογικο...
Οχι οτι το κατηγορω φυσικα, εννοειται ο καθενας με το πορτοφολι του οτι γουσταρει κανει, αλλα απο την αλλη, οταν ενα αυτοκινητακι ειναι προορισμενο ή/και διαφημιζεται ως πρακτικο city car, και οχι ως fashion item ε, δυο-τρεις ευκολιες μαζι και το γ@μ@μενο αναδιπλουμενο, ειναι απο ακρως χρησιμα, εως αναγκαια. Αμα ειναι αυτα εν ετη 2012, που υπηρχαν και στα supermini Του 80' να τα πληρωνεις ΕΞΤΡΑ , σε μια ΗΔΗ τσιμπημενη τιμη (για το Panda αναφερομαι φυσικα)
ε, γ@μ@θηκε και ψοφησε το ζητημα...++++++ FONO!!!!!!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ΘΕς να πεις Ότι το πάντα είναι για τούτες τρέντυ στα μίνι και η σειρά 1 όχι ;Με διαιρούμενο και αναδιπλούμενο κάθισμα,ρυθμιζόμενο καθ ύψος κάθισμα οδηγού,ηλεκτρικούς καθρέφτες,πλευρικούς αερόσακους και esp είναι η τιμή ?Μην ξαναπει κανείς ότι η vw κάνει τσιπιές και διάφορα του στυλ δώρο το τασάκι .Θα είναι μέγας κωλοτούμπας.
-
Με κουμπακι για να κατεβαζει κι ο οδηγος το παραθυρο του συνοδηγου, με ενα μοτερ που ραβει το Up σε ολες τις αποψεις, με +2 πορτες και χωρις το αδειο, μουντο, αχρωμο εσωτερικο του Up και το κουτι εξωτερικο του.
Για να μην πολυλογουμε, fiestaros, insider και greg, παρτε το Up. Ειναι απλο το θεμα. Ειναι καλυτερο, ειναι φθηνοτερο, ειναι το τελειο μικρο.
Κυριως για το οτι καμια 20αρια φορες την ημερα κανετε σλαλομ με 60 χλμ/ωρα μεσα στην πολη, στο οποιο το Up ειναι καλυτερο! Φρεναρισμα δυνατο ομως δεν κανετε (εκει που το Up ειναι χειροτερο).
Εγω (και ο καθε εγω) που θελω να ανοιγω με ευκολια το παραθυρο του συνοδηγου, να εχω 1000 χωρους για μικροαντικειμενα, να μην εχω μια κονσολα 10 τ.εκ. αλλα κανονικη και να μην με πιανει καταθλιψη (EDIT: να μην σερνομαι αλλα να κινουμαι αξιοπρεπως, χωρις να εχει τεραστια σημασια αυτο βεβαια) θα παρω το πανακριβο Panda!
Απλο.-
-
92 ακριβα πωληθηκαν μεσα στον Μαρτιο εναντιων 52 Upιστευτων διαμαντιων...
Λεφτα ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Με κουμπακι για να κατεβαζει κι ο οδηγος το παραθυρο του συνοδηγου, με ενα μοτερ που ραβει το Up σε ολες τις αποψεις, με +2 πορτες και χωρις το αδειο, μουντο, αχρωμο εσωτερικο του Up και το κουτι εξωτερικο του.Για να μην πολυλογουμε, fiestaros, insider και greg, παρτε το Up. Ειναι απλο το θεμα. Ειναι καλυτερο, ειναι φθηνοτερο, ειναι το τελειο μικρο.
Κυριως για το οτι καμια 20αρια φορες την ημερα κανετε σλαλομ με 60 χλμ/ωρα μεσα στην πολη, στο οποιο το Up ειναι καλυτερο! Φρεναρισμα δυνατο ομως δεν κανετε (εκει που το Up ειναι χειροτερο).
Εγω (και ο καθε εγω) που θελω να ανοιγω με ευκολια το παραθυρο του συνοδηγου, να εχω 1000 χωρους για μικροαντικειμενα, να μην εχω μια κονσολα 10 τ.εκ. αλλα κανονικη και να μην με πιανει καταθλιψη (EDIT: να μην σερνομαι αλλα να κινουμαι αξιοπρεπως, χωρις να εχει τεραστια σημασια αυτο βεβαια) θα παρω το πανακριβο Panda!
Απλο.-
Μην τρελένεσαι ρε φίλε.Εγώ προσωπικά αν ήθελα μίνι δεν θα έπαιρνα κανένα από τα 2,γιατί και τα 2 έχουν κάποιες χτυπητές αδυναμίες(το up με το διακόπτη στο παράθυρο και το άχρωμο παρουσιαστικό και το panda διότι έχει ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ απουσίες εξοπλισμού βάση τιμής,ε δεν θα δώσουμε και 14000€ για ένα μίνι).Ακόμα και το up να ξεχώριζα δεν θα το έπαιρνα,αλλά θα έπαιρνα το αντίστοιχο skoda citigo που είναι το ίδιο αμάξι αλλά θα κάνει κανένα 800άρι λιγότερο και θα τιμά τα λεφτά του αν το 75άρι skoda κάνει λίγο κάτω από 10000€.Εγώ αν ήθελα μίνι κουβά πόλης δεν θα γούσταρα να δώσω δεκάρα τσακιστή πάνω από 11000€(και πολύ λέω μάλλον 10000€),για αυτό το λόγο θα επέλεγα ένα εκ των picanto 1.2,i10 1.2,twingo 1.2,ka 1.2,cuore 1.0 που μια χαρά ανταποκρίνονται για αυτοκινητάκια πόλης και χωρίς χτυπητά αν θες κουσούρια.Οσο για τα φρένα τα περιοδικά autocar & drive έχουν σημειώσει καλύτερες τιμές επιβράδυνσης από τα 110-0 για το up έναντι του panda(46,2 έναντι 47,4 μέτρα).Δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου.Και τα συγκεκριμένα περιοδικά τα εκτιμώ,γιατί πιστεύω πως δεν γράφουν αρλούμπες.Αν διαφωνείς πάρτους τηλέφωνο και πες τους είστε ηλίθιοι.
-
Δηλαδή ρε παιδιά είναι λογικό για ένα αυτοκίνητο πόλης να πρέπει να δώσουμε 13000€ ή 14000€(τόσο κάνει ένα panda 0.9 lounge αν βάλεις μόνο τις αδικαιολογητες ελλειψεις που έχει),όταν με 10000 ή 11000€ παίρνεις σήμερα αυτοκίνητα ανώτερης κατηγορίας και πιο ολοκληρωμένα όπως το fiesta 1.2 trend,i20 1.2,rio 1.2,clio 1.2 tce,c3 1.4,207 1.4 vti,ibiza 1.4?Kάπου χάθηκε η μπάλα.Μέχρι και το nissan micra 1.2 που δεν το πολυπάω,τώρα το δίνουν στην έκδοση motiva a/c,rcd που έχει και esp & bluetooth μόνο 9700€ με τις προσφορές
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Δηλαδή ρε παιδιά είναι λογικό για ένα αυτοκίνητο πόλης να πρέπει να δώσουμε 13000€ ή 14000€(τόσο κάνει ένα panda 0.9 lounge αν βάλεις μόνο τις αδικαιολογητες ελλειψεις που έχει),όταν με 10000 ή 11000€ παίρνεις σήμερα αυτοκίνητα ανώτερης κατηγορίας και πιο ολοκληρωμένα όπως το fiesta 1.2 trend,i20 1.2,rio 1.2,clio 1.2 tce,c3 1.4,207 1.4 vti,ibiza 1.4?Kάπου χάθηκε η μπάλα.Μέχρι και το nissan micra 1.2 που δεν το πολυπάω,τώρα το δίνουν στην έκδοση motiva a/c,rcd που έχει και esp & bluetooth μόνο 9700€ με τις προσφορέςΠώς ορίζεται το αυτοκίνητο ανώτερης κατηγορίας συν πιο ολοκληρωμένο;
Πριν δυο περίπου χρόνια το twingo gt που αγόρασα με φουλ εξοπλισμό κυμαινόταν στα επίπεδα τιμών που αναφέρεις τώρα ενώ το clio με το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού πήγαινε +1000 ευρώ. Πέρα από το πλεονέκτημα του μικρότερου μήκους (σωτήριο για παρκάρισμα στον Πειραιά) και του μειωμένου βάρους (άρα και στην κατανάλωση και τις επιδόσεις γενικότερα), στο δρόμο δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο (τόσο μέσα στην πόλη όσο και εκτός).
-
ΘΕς να πεις Ότι το πάντα είναι για τούτες τρέντυ στα μίνι και η σειρά 1 όχι ;Με διαιρούμενο και αναδιπλούμενο κάθισμα,ρυθμιζόμενο καθ ύψος κάθισμα οδηγού,ηλεκτρικούς καθρέφτες,πλευρικούς αερόσακους και esp είναι η τιμή ?Μην ξαναπει κανείς ότι η vw κάνει τσιπιές και διάφορα του στυλ δώρο το τασάκι .Θα είναι μέγας κωλοτούμπας.
ρε αδερφε έχεις θέμα κατανόησης ??
το ένα δεν έχει ούτε κουμπί για τα παράθυρα ουτε επένδυση ταμπλό... εννοείται αυτοκίνητο εν έτη 2012 να μην έχει τα βασικά??
-
Δηλαδή ρε παιδιά είναι λογικό για ένα αυτοκίνητο πόλης να πρέπει να δώσουμε 13000€ ή 14000€(τόσο κάνει ένα panda 0.9 lounge αν βάλεις μόνο τις αδικαιολογητες ελλειψεις που έχει),όταν με 10000 ή 11000€ παίρνεις σήμερα αυτοκίνητα ανώτερης κατηγορίας και πιο ολοκληρωμένα όπως το fiesta 1.2 trend,i20 1.2,rio 1.2,clio 1.2 tce,c3 1.4,207 1.4 vti,ibiza 1.4?Kάπου χάθηκε η μπάλα.Μέχρι και το nissan micra 1.2 που δεν το πολυπάω,τώρα το δίνουν στην έκδοση motiva a/c,rcd που έχει και esp & bluetooth μόνο 9700€ με τις προσφορέςμερικοί άνθρωποι έχουν βλάβη δεν εξηγείται αλλιώς...
λες οτι για τον χ,ψ λόγο θες μίνι και σου λένε πάρε σουπερμίνιτο τουινγκο στην βασική έκδοση δεν έχει στροφόμετρο...
όλα έχουν μικρά η μεγαλύτερα κουσούρια , το πάντα είναι το πλεον ακριβο και το πλεον ολοκληρωμένο
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Δηλαδή ρε παιδιά είναι λογικό για ένα αυτοκίνητο πόλης να πρέπει να δώσουμε 13000€ ή 14000€(τόσο κάνει ένα panda 0.9 lounge αν βάλεις μόνο τις αδικαιολογητες ελλειψεις που έχει),όταν με 10000 ή 11000€ παίρνεις σήμερα αυτοκίνητα ανώτερης κατηγορίας και πιο ολοκληρωμένα όπως το fiesta 1.2 trend,i20 1.2,rio 1.2,clio 1.2 tce,c3 1.4,207 1.4 vti,ibiza 1.4?Kάπου χάθηκε η μπάλα.Μέχρι και το nissan micra 1.2 που δεν το πολυπάω,τώρα το δίνουν στην έκδοση motiva a/c,rcd που έχει και esp & bluetooth μόνο 9700€ με τις προσφορές
Πώς ορίζεται το αυτοκίνητο ανώτερης κατηγορίας συν πιο ολοκληρωμένο;
Πριν δυο περίπου χρόνια το twingo gt που αγόρασα με φουλ εξοπλισμό κυμαινόταν στα επίπεδα τιμών που αναφέρεις τώρα ενώ το clio με το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού πήγαινε +1000 ευρώ. Πέρα από το πλεονέκτημα του μικρότερου μήκους (σωτήριο για παρκάρισμα στον Πειραιά) και του μειωμένου βάρους (άρα και στην κατανάλωση και τις επιδόσεις γενικότερα), στο δρόμο δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο (τόσο μέσα στην πόλη όσο και εκτός).
σε επαρχιακό δρόμο το τουινγκο γτ είναι από τα πλέον απολαυστικά οχήματα...
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
H ανώτερη κατηγορία σχεδόν πάντα δίνει περισσότερα πράγματα και ποσοτικά(π.χ χώρους ,πιο άνετο κάθισμα)και ποιοτικά.Στην περίπτωση σου το twingo gt έναντι clio tce μπορεί να πλεονεκτεί σε ευελιξία(35 πόντους μικρότερο) και σαν πιο ελαφρύ να πηγαίνει καλύτερα και να καίει 0,5 λίτρο λιγότερο,αλλά έναντι του κλιό υστερεί σε παθητική ασφάλεια(5 αντί 4 αστέρια),σε ποιότητα κατασκευής,σε θέματα ηχομόνωσης και ποιοτητα κύλισης,σε χώρους-πορτ παγκάζ.
-
H ανώτερη κατηγορία σχεδόν πάντα δίνει περισσότερα πράγματα και ποσοτικά(π.χ χώρους ,πιο άνετο κάθισμα)και ποιοτικά.Στην περίπτωση σου το twingo gt έναντι clio tce μπορεί να πλεονεκτεί σε ευελιξία(35 πόντους μικρότερο) και σαν πιο ελαφρύ να πηγαίνει καλύτερα και να καίει 0,5 λίτρο λιγότερο,αλλά έναντι του κλιό υστερεί σε παθητική ασφάλεια(5 αντί 4 αστέρια),σε ποιότητα κατασκευής,σε θέματα ηχομόνωσης και ποιοτητα κύλισης,σε χώρους-πορτ παγκάζ.
Αυτά τα συμπεράσματα (πλην από τα 4 αστέρια που έχεις δίκιο) προκύπτουν από προσωπική σύγκριση των δυο αυτοκινήτων ή από διάφορα έγκριτα περιοδικά και sites;
-
σε επαρχιακό δρόμο το τουινγκο γτ είναι από τα πλέον απολαυστικά οχήματα...
Γεγονός. Δυστυχώς την εποχή που έψαχνα αυτοκίνητο, αν και οδήγησα πολλά, δεν είχα την ευκαιρία να οδηγήσω το panda 100hp. Έχω την αίσθηση ότι πρέπει να είναι ένα από τα κορυφαία στην κατηγορία του για τέτοιες φάσεις.
-
μερικοί άνθρωποι έχουν βλάβη δεν εξηγείται αλλιώς...
λες οτι για τον χ,ψ λόγο θες μίνι και σου λένε πάρε σουπερμίνιτο τουινγκο στην βασική έκδοση δεν έχει στροφόμετρο...
όλα έχουν μικρά η μεγαλύτερα κουσούρια , το πάντα είναι το πλεον ακριβο και το πλεον ολοκληρωμένο
Κοίτα νομίζω δεν είπα κάτι που να σε προσβάλει.Θες να αρχίσω και εγώ τα περι προσωπικού για το άτομό σου και να το κάνουμε Κόσσοβο εδώ μέσα?Μάλλον όχι.Αν δεν σου κάνει η βασική του twingo σου λεω πως η dynamic έχει και στροφόμετρο και αναδιπλούμενα καθίσματα μέχρι και cruise control.Kαι είναι σε λογικά πλαίσια η τιμή του πάλι(10700€).Εγώ πάντως δεν το θεωρώ έξυπνο για ένα κουβά πόλης(όπως είναι το panda ή το up ή οποιοδήποτε) να δώσω τόσα λεφτά(πάνω από 13000€).Εσυ κάντο.Προτιμώ να πάρω ένα αυτοκίνητο από την επόμενη κατηγορία που θα έχει τα παραπάνω πλεονεκτήματα που είπα πριν(π.χ ένα clio tce ή ένα ibiza 1.2 tsi).Για αυτοκίνητα της μίνι κατηγορίας αρκούν τα 10000€ ή λίγο παραπάνω.Και για να μην με πεις αντι-ιταλό θα σου πω πως το punto my2012 1.3 mtj τα αξίζει τα λεφτά του περισσότερο από το αντίστοιχο panda.-
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Αυτά τα συμπεράσματα (πλην από τα 4 αστέρια που έχεις δίκιο) προκύπτουν από προσωπική σύγκριση των δυο αυτοκινήτων ή από διάφορα έγκριτα περιοδικά και sites;
Το έχω οδηγήσει το clio 1.2 tce και το βρήκα πολύ ποιοτικό στους τομείς που σου είπα παραπάνω και πιστεύω υπερτερεί από το twingo εκεί που σου είπα.Αντε να λέω και εγώ ότι το fiesta είναι πιο ποιοτικό,με καλύτερη μόνωση και άνεση ανάρτησης από το focus.M αρέσει να μην κοροιδεύω τον εαυτό μου .
-
Κατ' εξακολούθηση συγκρίνεις οχήματα διαφορετικών εποχών. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στην τιμή. Ναι μπορεί το Ibiza ή το Punto να φτάνουν στα ίδια λεφτά με ένα Panda με τη διαφορά ότι στη μία περίπτωση παίρνεις αμάξι 3μήνου και στην άλλη αμάξι 4ετίας και 7ετίας(!). Με ότι αυτό συνεπάγεται, όχι τόσο ως αναφορά την ασφάλεια (όλα είναι ασφαλή πλέον), όσο στο πόσο έχουν κυκλοφορήσει, πόσο έχει παλιώσει το σχέδιό τους κτλ. Όταν ο άλλος δίνει τα ωραία του τα λεφτάκια θέλει πάντα να αγοράζει κάτι φρέσκο και ξεχωριστό. Στην περίπτωση του Panda ας πούμε πληρώνει ΚΑΙ αυτό σε μεγάλο βαθμό.
Αν δεις τις τιμές των supermini που αναφέρεις 3 μήνες μετά την παρουσίασή τους θα καταλάβεις γιατί αναφέρω τα παραπάνω.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Κατ' εξακολούθηση συγκρίνεις οχήματα διαφορετικών εποχών. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στην τιμή. Ναι μπορεί το Ibiza ή το Punto να φτάνουν στα ίδια λεφτά με ένα Panda με τη διαφορά ότι στη μία περίπτωση παίρνεις αμάξι 3μήνου και στην άλλη αμάξι 4ετίας και 7ετίας(!). Με ότι αυτό συνεπάγεται, όχι τόσο ως αναφορά την ασφάλεια (όλα είναι ασφαλή πλέον), όσο στο πόσο έχουν κυκλοφορήσει, πόσο έχει παλιώσει το σχέδιό τους κτλ. Όταν ο άλλος δίνει τα ωραία του τα λεφτάκια θέλει πάντα να αγοράζει κάτι φρέσκο και ξεχωριστό. Στην περίπτωση του Panda ας πούμε πληρώνει ΚΑΙ αυτό σε μεγάλο βαθμό.Αν δεις τις τιμές των supermini που αναφέρεις 3 μήνες μετά την παρουσίασή τους θα καταλάβεις γιατί αναφέρω τα παραπάνω.
Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες stefan,το ξέρω πως ισχύει.Απλά επειδή τα λεφτά βγαίνουν δύσκολα και πλέον τα πονάμε,θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στην αγορά ενός αυτοκινήτου,να μην παρασυρόμαστε μόνο από τη μόστρα και τη φρεσκάδα(δηλαδή ένα punto σε κοκκινάκι με τη ζαντούλα του είναι πιο άσχημο από το panda ),να κοιτάμε το πιο ολοκληρωμένο,αυτό που έχει δοκιμαστεί και δεν θα παρουσιάσει παιδικές ασθένειες και να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας πως πλέον μπορεί και να κρατάμε ένα αυτοκίνητο πάνω από 10ετία,οπότε ένα punto θα μας καλύψει πιο καλά τις ανάγκες μας μακροπρόθεσμα.Η ανώτερη κατηγορία σχεδόν πάντα δίνει περισσότερα πράγματα και κατα τη γνώμη αν οι τιμές συμπίπτουν πρέπει να προτιμάμε τα μεγαλύτερης κατηγορίας.Δεν μπορεί το Α4 να είναι ισάξιο σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και όχι μόνο με το Α6(πάντα τους χωρίζει μια σεβαστή διαφορά τιμών,ακόμα και αν το Α6 ήταν πιο παλιό μέχρι πριν λίγο).Το panda θα πρέπει για μένα να είναι φτηνότερο από το punto(άλλωστε δεν είναι premium,γι αυτό υπάρχει και το 500).Tεσπα,ο καθένας έχει τις απόψεις του.
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii