-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Δηλαδή ρε παιδιά είναι λογικό για ένα αυτοκίνητο πόλης να πρέπει να δώσουμε 13000€ ή 14000€(τόσο κάνει ένα panda 0.9 lounge αν βάλεις μόνο τις αδικαιολογητες ελλειψεις που έχει),όταν με 10000 ή 11000€ παίρνεις σήμερα αυτοκίνητα ανώτερης κατηγορίας και πιο ολοκληρωμένα όπως το fiesta 1.2 trend,i20 1.2,rio 1.2,clio 1.2 tce,c3 1.4,207 1.4 vti,ibiza 1.4?Kάπου χάθηκε η μπάλα.Μέχρι και το nissan micra 1.2 που δεν το πολυπάω,τώρα το δίνουν στην έκδοση motiva a/c,rcd που έχει και esp & bluetooth μόνο 9700€ με τις προσφορές
Πώς ορίζεται το αυτοκίνητο ανώτερης κατηγορίας συν πιο ολοκληρωμένο;
Πριν δυο περίπου χρόνια το twingo gt που αγόρασα με φουλ εξοπλισμό κυμαινόταν στα επίπεδα τιμών που αναφέρεις τώρα ενώ το clio με το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού πήγαινε +1000 ευρώ. Πέρα από το πλεονέκτημα του μικρότερου μήκους (σωτήριο για παρκάρισμα στον Πειραιά) και του μειωμένου βάρους (άρα και στην κατανάλωση και τις επιδόσεις γενικότερα), στο δρόμο δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο (τόσο μέσα στην πόλη όσο και εκτός).
H ανώτερη κατηγορία σχεδόν πάντα δίνει περισσότερα πράγματα και ποσοτικά(π.χ χώρους ,πιο άνετο κάθισμα)και ποιοτικά.Στην περίπτωση σου το twingo gt έναντι clio tce μπορεί να πλεονεκτεί σε ευελιξία(35 πόντους μικρότερο) και σαν πιο ελαφρύ να πηγαίνει καλύτερα και να καίει 0,5 λίτρο λιγότερο,αλλά έναντι του κλιό υστερεί σε παθητική ασφάλεια(5 αντί 4 αστέρια),σε ποιότητα κατασκευής,σε θέματα ηχομόνωσης και ποιοτητα κύλισης,σε χώρους-πορτ παγκάζ.
Αυτά τα συμπεράσματα (πλην από τα 4 αστέρια που έχεις δίκιο) προκύπτουν από προσωπική σύγκριση των δυο αυτοκινήτων ή από διάφορα έγκριτα περιοδικά και sites;
Το έχω οδηγήσει το clio 1.2 tce και το βρήκα πολύ ποιοτικό στους τομείς που σου είπα παραπάνω και πιστεύω υπερτερεί από το twingo εκεί που σου είπα.Αντε να λέω και εγώ ότι το fiesta είναι πιο ποιοτικό,με καλύτερη μόνωση και άνεση ανάρτησης από το focus.M αρέσει να μην κοροιδεύω τον εαυτό μου .
Αν και έχουμε βγει εκτός θέματος...
Δεν κοροιδεύω τον εαυτό μου, αυτό είναι το μόνο σίγουρο - ήξερα τί αγόραζα (με τα υπέρ και τα κατά, πχ το twingo υστερεί στον τομέα της ηχομόνωσης, αλλά δεν είναι κάτι τραγικό έναντι του clio - υπάρχουν κι άλλα θέματα που μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά ξεφεύγουμε). Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι οι διαφορές στην ποιότητα κατασκευής, στην ποιότητα κύλισης και στους χώρους (πρακτικά, με άτομα να κάθονται πίσω, έχω μεταφέρει 32'' LCD).
Και για να είμαστε εντός θέματος, δεν βλέπω ποιά είναι τα μειονεκτήματα ενός mini έναντι ενός supermini, από τη στιγμή που ο υποψήφιος αγοραστής θέλει το πρώτο. Προσωπικά σου εξήγησα κάποιους λόγους που προτίμησα mini. Αν υπάρχει αντίθετη άποψη, αλλά τεκμηριωμένη, εδώ είμαστε.
-
και τα σουπερμίνι κουβαδάκια δεν είναι??
μλκ να δώσεις 14 για σουπερμίνι όταν με 14500 πέρνεις μπράβο που είναι μικρομεσαίο με πολύ παραπάνω λαμαρίνα...
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Δηλαδή ρε παιδιά είναι λογικό για ένα αυτοκίνητο πόλης να πρέπει να δώσουμε 13000€ ή 14000€(τόσο κάνει ένα panda 0.9 lounge αν βάλεις μόνο τις αδικαιολογητες ελλειψεις που έχει),όταν με 10000 ή 11000€ παίρνεις σήμερα αυτοκίνητα ανώτερης κατηγορίας και πιο ολοκληρωμένα όπως το fiesta 1.2 trend,i20 1.2,rio 1.2,clio 1.2 tce,c3 1.4,207 1.4 vti,ibiza 1.4?Kάπου χάθηκε η μπάλα.Μέχρι και το nissan micra 1.2 που δεν το πολυπάω,τώρα το δίνουν στην έκδοση motiva a/c,rcd που έχει και esp & bluetooth μόνο 9700€ με τις προσφορές
Πριν δυο περίπου χρόνια το twingo gt που αγόρασα με φουλ εξοπλισμό κυμαινόταν στα επίπεδα τιμών που αναφέρεις τώρα ενώ το clio με το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού πήγαινε +1000 ευρώ. Πέρα από το πλεονέκτημα του μικρότερου μήκους (σωτήριο για παρκάρισμα στον Πειραιά) και του μειωμένου βάρους (άρα και στην κατανάλωση και τις επιδόσεις γενικότερα), στο δρόμο δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο (τόσο μέσα στην πόλη όσο και εκτός).
Στα πόσα κάνει το σλάλομ;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
και τα σουπερμίνι κουβαδάκια δεν είναι??μλκ να δώσεις 14 για σουπερμίνι όταν με 14500 πέρνεις μπράβο που είναι μικρομεσαίο με πολύ παραπάνω λαμαρίνα...
Δεν το πάω το αμάξι ρε φίλε με το μέτρο,αν το κατάλαβες έτσι.Υπάρχουν πέρα από τους χώρους και άλλοι σοβαροί παράγοντες.Σαφώς και το bravo αξίζει περισσότερο τα λεφτά του με αυτά που προσφέρει.Στα λόγια μου έρχεσαι.Βεβαια σε ένα bravo 150άρι που το δίνουν τόσο,μιλάμε για άλλες καταναλώσεις και τέλη σε σχέση με ένα μικρό.Εγω μίλησα για άλλες συγκρίσεις τιμών που να μην διαφέρουν σε κόστος χρήσης(π.χ panda 1.3-punto 1.3).
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
μλκ να δώσεις 14 για σουπερμίνι όταν με 14500 πέρνεις μπράβο που είναι μικρομεσαίο με πολύ παραπάνω λαμαρίνα...
Δεν το πάω το αμάξι ρε φίλε με το μέτρο,αν το κατάλαβες έτσι.Υπάρχουν πέρα από τους χώρους και άλλοι σοβαροί παράγοντες.Σαφώς και το bravo αξίζει περισσότερο τα λεφτά του με αυτά που προσφέρει.Στα λόγια μου έρχεσαι.Βεβαια σε ένα bravo 150άρι που το δίνουν τόσο,μιλάμε για άλλες καταναλώσεις και τέλη σε σχέση με ένα μικρό.Εγω μίλησα για άλλες συγκρίσεις τιμών που να μην διαφέρουν σε κόστος χρήσης(π.χ panda 1.3-punto 1.3).
στα λόγια μου έρχεσαι... αν αγοράζεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου δεν παίζει ρόλο η κατηγορία
εδώ υπάρχει κόσμος που δίνει 20+ για σουπερμίνι (βλέπε ντσ3, μιτο , α1)
30+ για αναιμικό μικρομεσαίο...υπάρχουν και οι γατόπαρδοι βέβαια που αγοράζουν μαζντα 6 που ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ , αλλά δεν είναι πολλόι...
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Στα πόσα κάνει το σλάλομ;
το απ είναι καλύτερο στο σλαλουμ από το πολο?
-
[...]
αν αγοράζεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου δεν παίζει ρόλο η κατηγορία
[...]+1.
Διαφορετικά, ας καταργήσουμε για παράδειγμα τα smart (φοβερά εργαλεία για την πόλη), επειδή είναι αυτοκίνητα 'κατώτερης κατηγορίας'.
-
Καλά απ' το Polo κι εγώ με ποδήλατο είμαι καλύτερος στο σλάλομ.
-
Eνταξει εαν γινει λιγο πιο σοβαρη η κουβεντα, και μπουν στο τραπεζι της συζητησης ΟΛΑ τα δεδομενα, δεν χρειαζεται
ιδιαιτερες ικανοτητες για να καταλαβει κανεις οτι με οσο το δυνατον πιο αντικειμενικα κρητηρια, ο 'τενεκες' ειναι πιο ολοκληρωμενος απο το 'κουκλιστικο' , 'παιχνιδιαρικο', και ισχυροτερο [με twinair και diesel , γιατι το 69αρι που
προς το παρον δεν βρισκεται ευκολα για Test drive (τυχαιο? ), σε συνδυασμο με τις επιδοσεις του προηγουμενου
, δηλ. 17sec το 0-100km/h, στο βαρυτερο κατα 100κιλα περιπου νεο Panda θα ειναι εκτος πραγματικοτητας και ανταγωνισμου...] Panda.
Αφου οδηγησα και το up! και μαλιστα με τον 60αρι κινητηρα, οι πεποιθησεις μου απο τις πληροφοριες-ενημερωση διαφορετικων πηγων, επιβεβαιωνονται πληρως.
Πολυ απλα, ειτε θελεις ως ΠΡΩΤΟ οχημα για μετακινηση (πχ πιτσιρικι που εβγαλε τωρα διπλωμα, και παιρνει το πρωτο του αμαξακι) ειτε θελεις δευτερο κυριως, αλλα οχι μονο, για πολη, το 60αρι -ναι το 60αρι, και θα γραψω το γιατι στο οδηγησα- up! στην πληρεστατη απο πλευρας εξοπλισμου, Move, αρχικου κοστους 10,150ευρω, ΚΑΙ με μεταλλικο χρωμα, τελη, εξοδα προετοιμασιας, και την ατυπη αλλα επιβεβαιωμενη σε δευτερο αντιπ/σωπο εκπτωση των 500ευρω, εχει τελικη τιμη,
10,520ευρω.
Στα λεφτα αυτα μεχρι πρωτινος ψωνιζες τα ΣΑΦΩΣ ΥΠΟΔΥΕΣΤΕΡΑ, ΠΑΝΤΟΥ, Αygo, C1, 107.
To Panda, παροτι απο αποψη μεγεθους, συνολικου μηκους, εντασσεται στην ιδια κατηγορια, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, λογω μ@λ@κισμενης στρατηγικης επιλογων, κινητηρων, αλλα και σημαντικα υψηλοτερης τιμολογησης, -ωστε να εχει οσο το δυνατον κοντινοτερα χαρακτηριστικα, εξοπλισμο κτλ-, ΔΕΝ μπορει να αντιπαραταθει απεναντι στο Up!
Tωρα τα περι διακοπτων παραθυρων, και γυμνης επιοφανειας μεταλλου στο ανω τμημα της πορτας του εσωτερικου, ειναι αστεια ως δικαιολογειες, ειδικα σε σχεση με την αντιστοιχη απουσια αναδιπλουμενου πισω καθισματος, ESP, και ρυθμιση υψους καθισματος οδηγου, εκτος εαν καποιοι δεν μπορουν να διακρινουν την συνολικη ποιοτητα κατασκευης του αυτοκινητου, εχοντας ψαχτει φυσικα με το εσωτερικο και των δυο.
Σαφως πιο πικαντικο το εσωτερικο του Panda, -γιατι απο χωρους, χωρις το εξτρα συρομενο πισω καθισμα που διατιθεται απο το καλοκαιρι, δεν υπερεχει επουδενι του Up! , το αντιθετο μαλιστα- μεχρι και 'παιδικη χαρα', με την καλη εννοια , αλλα
οσοι εχουν δει αντιστοιχα εσωτερικο του up! οχι μονο σε φουλ μαυρο αλλα και με τις εναλλακτικες φασες ταμπλω, σε σαγρε ζαχαρι/μαυρο πλαστικο, ή και σε γυαλιστερο λευκο/Piano black, και τους πιανει 'καταθλιψη', μαλλον πρεπει να κοιταχτουν σε γιατρο, καθοτι μιλαμε για αυτοκινητα, και οχι για κουκλοθεατρα... -
Για όσους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις HTML, αρκεί ένα enter για τις παραγράφους. Το word wrap το αναλαμβάνει αυτόματα το σύστημα. Αυτό το σεντόνι δεν διαβάζεται με τίποτα.
-
Γιατί είχες σκοπό να το διαβάσεις? Γιατί υποτιμάς έτσι τη νοημοσύνη σου αγαπητέ Ernani?
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Για όσους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις HTML, αρκεί ένα enter για τις παραγράφους. Το word wrap το αναλαμβάνει αυτόματα το σύστημα. Αυτό το σεντόνι δεν διαβάζεται με τίποτα.Πλάκα κάνεις τώρα? Αυτό δεν είναι τίποτα ρε συ. Αυτό είναι μαξιλαροθήκη...δεν είναι σεντόνι!
Που να δεις κάτι άλλα σεντόνια...
-
στα λόγια μου έρχεσαι... αν αγοράζεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου δεν παίζει ρόλο η κατηγορία
εδώ υπάρχει κόσμος που δίνει 20+ για σουπερμίνι (βλέπε ντσ3, μιτο , α1)
30+ για αναιμικό μικρομεσαίο...υπάρχουν και οι γατόπαρδοι βέβαια που αγοράζουν μαζντα 6 που ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ , αλλά δεν είναι πολλόι...
Ωραίος για το τελευταίο .Κόντεψε να μου χυθεί ο καφές .
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καλά απ' το Polo κι εγώ με ποδήλατο είμαι καλύτερος στο σλάλομ.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Για όσους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις HTML, αρκεί ένα enter για τις παραγράφους. Το word wrap το αναλαμβάνει αυτόματα το σύστημα.** Αυτό το σεντόνι δεν διαβάζεται με τίποτα.**Τυχερέ!
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Για όσους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις HTML, αρκεί ένα enter για τις παραγράφους. Το word wrap το αναλαμβάνει αυτόματα το σύστημα. Αυτό το σεντόνι δεν διαβάζεται με τίποτα.E, καλα κρασια, ο ενας θελει enter, ο αλλος λεει, μην πατας enter, σε φτιαχνει αυτοματα...
Θα το 'συμμαζεψω', αλλα οχι και σεντονι 20 σειρες, μην λεμε και οτι θελουμε, ή μηπως επειδη ΔΕΝ εχουμε να πουμε κατι αλλο, στο προκειμενο, αλλαζουμε θεμα...? -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
εγω ακομη να καταλαβω τι ρολο βαραει η ιπποδυναμη σε ενα αμαξακι πολης..
ποσο μαλλον εαν εχει αναδιπλουμενο εξτρα καρμπον φαιμπερ καθισμαΑμα το αμαξακι πολης ειναι το ενα και μοναδικο αυτοκινητο για καποιον, νοιαζει και πολυ μαλιστα, τουλαχιστον οι επιδοσεις να ειναι κοντα στο μεσο ορο της κατηγοριας, (προσωπικα δεν ειπα ποτε πχ να ειναι ισχυρο, αλλα ουτε ομως να ειναι και το χειροτερο στην κατηγορια, μια μεση λυση υποστηριζω, και το Up! το προσφερει αυτο σε επιπεδο ιπποδυναμης) και να εχει και ενα αναδιπλουμενο εστω πισω καθισμα (οχι απαραιτητα διαιρουμενο σε 60/40 διαταξη πχ, που εχουν τα up!...) για να χωρεσει καποια εξτρα πραγματα σε καποιες μετακινησεις.
Το οτι στο Ελλαντα, οι μισοι σχεδον αγοραστες (λεω εγω τωρα... ) ψωνιζουν με βαση το τι ειναι 'μουρη' trendy, ποιο προκαλει μεγαλυτερο ποσοστο κεφαλογυρισματος, αλλα και ποιο ειναι κοινωνικα το πλεον αποδεκτο εως και must, αντι να δουν ΚΥΡΙΩΣ ποιο ταιριαζει περισσοτερο με τις πραγματικες αναγκες τους, δεν σημαινει οτι ειναι και το λογικο...
Οχι οτι το κατηγορω φυσικα, εννοειται ο καθενας με το πορτοφολι του οτι γουσταρει κανει, αλλα απο την αλλη, οταν ενα αυτοκινητακι ειναι προορισμενο ή/και διαφημιζεται ως πρακτικο city car, και οχι ως fashion item ε, δυο-τρεις ευκολιες μαζι και το γ@μ@μενο αναδιπλουμενο, ειναι απο ακρως χρησιμα, εως αναγκαια. Αμα ειναι αυτα εν ετη 2012, που υπηρχαν και στα supermini Του 80' να τα πληρωνεις ΕΞΤΡΑ , σε μια ΗΔΗ τσιμπημενη τιμη (για το Panda αναφερομαι φυσικα)
ε, γ@μ@θηκε και ψοφησε το ζητημα...ειναι αμαξακι πολης ξερεις τι περνεις και ξερεις τι θα κανει το να ψαχνεις να εχει επιδοσεις καπου που δεν θα επρεπε και δεν θα εχει ειναι τουλαχιστον βλακωδες
ενα αμαξακι πολης πρεπει να σε παει απο το σημειο α στο σημειο β ΑΝΕΤΑ και ευχαριστα οχι να σε παει πιο γρηγορα η να μετραει τα χαμενα ms σε καθε στροφη -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ειναι αμαξακι πολης ξερεις τι περνεις και ξερεις τι θα κανει το να ψαχνεις να εχει επιδοσεις καπου που δεν θα επρεπε και δεν θα εχει ειναι τουλαχιστον βλακωδες
ενα αμαξακι πολης πρεπει να σε παει απο το σημειο α στο σημειο β ΑΝΕΤΑ και ευχαριστα οχι να σε παει πιο γρηγορα η να μετραει τα χαμενα ms σε καθε στροφηΓια τις επιδοσεις (τις καλυτερες πχ που εχει το twinair) σε λαθος ανθρωπο αναφερεσαι. Oι χειροτερες δε μεσα στον μεσο ορο του ανταγωνισμου δηλαδη το νουμερο 15sec απο τα 12-15sec πχ για το 0-100km/h επισης ειναι ανεκτες. Αλλα τα 17sec πχ που εκανε το ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ, και ελαφρυτερο Panda, αυτοματως βγαζουν απ' εξω το νεο 69αρι Panda απο την συγκριση με το 60αρι up!
Για την δευτερη προταση σου συμφωνω απολυτως και προσθετω σαν κερασακι, τους λιγο καλυτερους χωρους, ειδικα αποσκευων, αλλα κυριως την μειωμενη καταναλωση, και τελικη τιμη.
Η αναφορα σε σλαλομ και προσπεραση, που αποτελουν σημαντικο κομματι ενεργητικης ασφαλειας, απο την πλευρα μου εγινε, για να δειξω σε καποιους οτι μεγαλυτερη ισχυς συγκριτικα, ΔΕΝ συνεπαγεται αυτοματως και σε καθοριστικο παραγοντα, σημαντικο προσον, οταν το ΣΤΗΣΙΜΟ, ΔΕΝ κινειται στα ιδια επιπεδα. -
κοιτα εγω νομιζω οτι μιλαμε για ενα αμαξι που κυριως θα το βγαζεις εξω στην πολη αντε και στα suburbs γιατι για ταξιδια ουτε λογος
δευτερον πραγματικα φερε στο μυαλο σου 'μολις σχολασες μπηκες στο up/down/panda/whateva βαζεις μπρος και κολλας στην κινηση του μεσημεριου' που ακριβως θα σου χρησιμευσει το να ηταν π.χ 3s γρηγοροτερο το ενα με το αλλο? πουθενα νομιζω..(και γενικα αμφιβαλλω 1000% αν και που ειναι 7-8 s αργοτερο απο το προηγουμενο θα σου κακοφανει μεσα στην πολη )
το μονο κακο σε ολη την υποθεση των μικρων ειναι οτι συνεχιζουν να μην βαζουν στανταρ καποιου ειδους αυτοματο κιβωτιο
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
κοιτα εγω νομιζω οτι μιλαμε για ενα αμαξι που κυριως θα το βγαζεις εξω στην πολη αντε και στα suburbs γιατι για ταξιδια ουτε λογοςEδω εισαι λαθος. Και το νεο Panda, αλλα και το Up! μια χαρα ταξιδια μπορουν να κανουν.
Πρεπει να τα οδηγησεις για να το καταλαβεις. Οταν διαβαζα και εγω διαφορα τετοια σχολια κρυφογελουσα, ΟΜΩΣ εχουν
κανει πολυ καλα δουλεια, και τα δυο αυτα citycars πιστευω οτι ειναι και τα καλυτερα για εκτος αστικου περιβαλλοντος μετακινησεις...δευτερον πραγματικα φερε στο μυαλο σου 'μολις σχολασες μπηκες στο up/down/panda/whateva βαζεις μπρος και κολλας στην κινηση του μεσημεριου' που ακριβως θα σου χρησιμευσει το να ηταν π.χ 3s γρηγοροτερο το ενα με το αλλο? πουθενα νομιζω..(και γενικα αμφιβαλλω 1000% αν και που ειναι 7-8 s αργοτερο απο το προηγουμενο θα σου κακοφανει μεσα στην πολη )
το μονο κακο σε ολη την υποθεση των μικρων ειναι οτι συνεχιζουν να μην βαζουν στανταρ καποιου ειδους αυτοματο κιβωτιο
Εδω παλι ειναι καθαρα προσωπικο θεμα. Εσυ μπορει πχ να μενεις κεντρο και να κυκλοφορεις ΜΟΝΟ σε ωρες αιχμης.
Οτι, μα οτι και να οδηγεις, το πακετο θα το φας, Δεν πας να εχεις το καλυτερο αυτοματο, καποια στιγμη θα φριξεις απο το σταματα-ξεκινα. Μην ξεχνας επισης, υπαρχουν αυτοματα με αποτομη εμπλοκη που σου σπανε τα νευρα, και αντιστοιχα τοσο
ελαφριοι συμπλεκτες και γλυκα σε κουμπωμα κιβωτια, που μπορουν να διαφοροποιουν το τελικο αποτελεσμα σε τετοιες καταστασεις.
Ουσιαστικα αυτο που θες για να εισαι ξεκουραστος, σε πολυωρη μετακινηση, ειτε χοντρο μποτιλιαρισμα, ειτε ενα συντομο ταξιδι, εχει να κανει με σωστη, ανετη θεση οδηγησης, καθισμα με σωστη στηριξη, σχετικα ησυχη καμπινα, απουσια εντονων θορυβων απο τον χωρο κινητηρα, και φυσικα A/C , για τις ζεστες μερες, κατι που εχουν πλεον ολα τα συγχρονα αυτοκινητα.
Εγω ΔΕΝ εργαζομαι ουτε μενω στο κεντρο (της Αθηνας) , οποτε εαν και ΟΤΑΝ κατεβω για διαφορες αλλες δουλειες ή αλλο λογο, χρησιμοποιω Μετρο. Αυτοκινητο χρειαζομαι για τις καθημερινες μου μετακινησεις στα προαστεια. Σιγουρα θα πετυχω κινηση καπου, καποια στιγμη, αλλα οχι συνεχεια, και οχι παντα. Εκει, δεν ειναι θεμα εαν θα κανει 12sec ή μεχρι και 15sec περιπου το 0-100km/h. Αν και με προσθετο φοριο, αρχιζει να φαινεται η διαφορα...
Ομως το +17sec παραπεμπει σε αλλες εποχες, και οταν ο ανταγωνισμος, με λιγοτερα λεφτα μου δινει, ανεκτα εως ακρως ικανοποιητικα νουμερα επιδοσεων θα τα προτιμησω, σε συνδυασμο ομως φυσικα με το υπολοιπο 'πακετο'.
Για το αυτοματο, προς το παρον, η απαντηση ειναι γνωστη, και φυσικα εχει να κανει με το προσθετο κοστος.
Γενικοτερα ομως εχω την εντυπωση, οτι το προφιλ σου κοιταζει προς smart πλευρα, οποτε λογικα θα εμενες ικανοποιημενος με μια τετοια λυση, εκτος εαν θελεις συν μια ή και δυο θεσεις πισω, μαζι και με ενα καλυτερο χωρο αποσκευων.
Προς το παρον νομιζω (χωρις να ειμαι και σιγουρος) οτι στα 3,5μετρα, στην χωρα μας συγκεκριμενα, δεν υπαρχει κατι με καποιου ειδους αυτοματο, (ή και να υπαρχει, ειναι αρκετα υποδυεστερο συνολικα σε σχεση με τα δυο κορυφαια, Panda και up!) οποτε, εαν το ηθελες οπωσδηποτε με αυτοματο, θα επρεπε να κοιταξεις αλλου, δηλαδη ειτε σε λιγο πιο μικρο, ειτε στην supermini κατηγορια...
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii