-
-
-
-
Μερσεντες 190 εχει ρε ο ανθρωπος,γιατι να μη ζητιανεψει;
Το'χω ξαναγραψει και στο παρελθόν.Ειχα καθε μερα στο μαγαζι μου ενα ζευγαρι κωφαλάλων,που ερχότανε καθε μεσημερι και μου φερνανε τα ψιλά να τους τα κανω χοντρα
Μεχρι το μεσημερι,μαζευανε σε δραχμες (δεκαρικα,ταληρα,εικοσαρικα) τριαντα χιλιαδες δραχμες.
ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!!Τωρα,σημερα που τα ψιλά εχουνε πολλαπλάσια αξια των ταλήρων και δεκαρικων της εποχης,ποιός ξερει που φτανουν οι εισπραξεις τους.
-
Εσύ τις τράβηξες?
-
Πάντως εγώ δεν δίνω , ιδιέτερα σε παιδιά. Εάν ( λένε ότι ) πεινάνε και έχω κάτι φαγώσιμο τους δίνω αυτό. Δεν το παίρνουν ποτέ.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Εσύ τις τράβηξες?Οχι, αλλα ωρα να παρω την φωτογραφικη μου και να ξεσκεπασω και αλλους
-
Καλα ειναι γνωστο αυτο. Οι 99 στους 100 ειναι απατεωνες.
-
Πρόσφατα ήμουν στο Θησείο στο καφέ που βλέπει την Ακρόπολη φάτσα. Ηρθε ένα κορίτσι γύρω στα 12 και εμφανισιακά καθόλου ταλαιπωρημένο. Ειχε τα παχάκια της κι όλας. Μας ζήτησε να αγοράσουμε αναπτήρες και χαρτομάντηλα και μας είπε οτι θέλει να πάρει κάτι γιατί πειναει. Της πρότεινα να παραγγείλω κάτι να φάει ή να πάμε μαζί κάπου κοντά να πάρουμε μία τυρόπιτα. Δεν δέχθηκε φυσικά και έφυγε. Λίγο αργότερα την βρήκα μαζί με μια μικρότερη κοπέλα να συζητούν ανάμεσα στις καρέκλες του μαγαζιού. Προσωπικά στα φανάρια αποφεύγω να δίνω εκτός από περίπτωση που βλέπω καποιον σε άθλια κατάσταση.
Επίσης μου τη σπάνε οι τύποι που επιμένουν να σου πλύνουν το τζάμι και πολλές φορές δεν τους δίνω λεφτά κι ας το πλύνουν. Προτιμώ κάποιους που πουλάνε κάτι και απλά περνάνε με κρεμασμένους φορτιστές στο λαιμό. Τουλάχιστον δεν σου πρήζουν το σηκώτι.
Σαν κράτος δεν κάνουμε τίποτα για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Ποιος αστυνομικός συνέλαβε γονεις παιδιών που ζητιανέυουν ή εργάζονται παράνομα;Κανείς. -
Ο χρήστης cghera έγραψε:
Σαν κράτος δεν κάνουμε τίποτα για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Ποιος αστυνομικός συνέλαβε γονεις παιδιών που ζητιανέυουν ή εργάζονται παράνομα;Κανείς.
Από ότι θυμάμαι είχε συλληφθεί πριν μερικά χρόνια ένα ζευγάρι Αλβανών έπειτα από καταγγελίες των γειτόνων τους, ότι οι ίδιοι καθόντουσαν όλη μέρα, τα παιδιά τους ήταν στο δρόμο, και ο Αλβανός οδηγούσε Mercedes. Οι αστυνομικοί έλεγξαν την καταγγελία, διαπίστωσαν ότι έστελναν κάθε μέρα τα παιδιά να βγάζουν μισθό στα φανάρια και οι γονείς τεμπέλιαζαν όλη μέρα, απολαμβάνοντας τις εισπράξεις. Είχαν συλληφθεί και το είχαν αναφέρει στις ειδήσεις τότε.
Το χειμώνα που μας πέρασε, ένα βράδυ στα καφε της πλατείας της Βαρυμπόμπης, έρχεται μια τύπισσα γύρω στα 40-45 και είχε καρτελλάκι όπου έγραφε ότι είναι κωφάλαλη και μπλα μπλα μπλα... και άφηνε κάτι σε κάθε τραπέζι. Όταν τα μάζεψε όλα και βγήκε έξω, (έτυχε να κάθομαι κοντά σε παράθυρο που είχε θέα στον κεντρικό δρόμο) ξεπαρκάρει ένα αυτοκίνητο από την προηγούμενη γωνία, έρχεται την παίρνει και φεύγουν. Ποιο το περίεργο? Το αυτοκίνητο είχε βουλγαρικές πινακίδες!
Είναι πλέον της μόδας και η εισαγώμενη επαιτεία...
-
Εγώ είχα σταμπάρει στο Ρέθυμνο έναν τύπο που κυκλοφορούσε ένα χειμώνα με κιθάρα στις ταβέρνες, μαζί με άλλον ένα νεαρότερο.
Μετά από κανένα τρίμηνο που πλάκωσαν οι τουρίστες έσκασε μύτη σε αναπηρικό καροτσάκι με αρμόνιο στη μεγάλη πόρτα..
-
Είχα δει ένα κοριτσάκι 5-6 χρονών να πουλάει ένα τραντάφυλλο, μετά πήγαινε έξω από το μαγαζί, στη γωνία του δρόμου όπου την περίμενε ο ...εισπράκτορας που της έδινε άλλο ένα τριαντάφυλλο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είχα δει ένα κοριτσάκι 5-6 χρονών να πουλάει ένα τραντάφυλλο, μετά πήγαινε έξω από το μαγαζί, στη γωνία του δρόμου όπου την περίμενε ο ...εισπράκτορας που της έδινε άλλο ένα τριαντάφυλλο.Αυτό μου θυμίζει τους λαχειοπώληδες που συνήθως επισκέπτονται Κυριακές ταβέρνες κτλ και πάντα θα έχουν λίγα λαχεία στο χέρι και θα λένε 'τελευταία και τυχερά'. Μόλις φύγουν από εκεί και πριν πάνε στο επόμενο μαγαζί, κοντοστέκονται λίγο και βγάζουν από την τσάντα τα επόμενα τελευταία και τυχερά...
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Εγώ είχα σταμπάρει στο Ρέθυμνο έναν τύπο που κυκλοφορούσε ένα χειμώνα με κιθάρα στις ταβέρνες, μαζί με άλλον ένα νεαρότερο.Μετά από κανένα τρίμηνο που πλάκωσαν οι τουρίστες έσκασε μύτη σε αναπηρικό καροτσάκι με αρμόνιο στη μεγάλη πόρτα..
Αυτό στο marketing το λέμε στρατηγική πολλαπλών τμημάτων (έκανε κάτι για να πιάσει τους τουρίστες)...
Επίσης ένας τύπος που είχα δει στο metro με ταμπέλα 'ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ' και να περπατά καπως τον ξαναπέτυχα σε άσχετη φάση να κατεβαίνει τις σκάλες του metro με τελείως φυσιολογικό τρόπο. Τελικά το 1Ε που του έδωσα έπιασε τόπο... -
εδώ ο άλλος όταν κουράζεται 'αλλάζει' το κομμένο πόδι...
-
Η Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα έχει γεμίσει ανάπηρους οι οποίοι πιάνουν κιόλας δουλεία συγκεκριμένες ώρες ανά βάρδιες και σε συγκεκριμένα σημεία. Από ότι έχω ακούσει οι περισσότεροι είναι Βούλγαροι. Λέω και εγώ, περάσαμε κανένα πόλεμο τώρα τελευταία, που ξεφύτρωσαν τόσοι πολλοί!
-
Εκεί στον φοίνικα, διασταύρωση εθνικής αντιστάσεως και περιφερειακού πάντως έχει στηθεί ολόκληρη επιχείρηση. 4 φανάρια, 4 άτομα με το ίδιο μοτίβο.
-
Ωραιος ο τυπος...............
-
Οσοι κυκλοφορούν κέντρο Θεσσαλονίκη έχουν σίγουρα πετύχει έναν απίστευτο τύπο κοντά στην Καμάρα στο φανάρι Εγνατίας με Εθνικής Αμύνης...Μια βιβλική φιγούρα, μελαχρινός, με άσπρη γενειάδα που περπατάει σαν τελειωμένο junky...Xτυπάει 8ωρο εκεί κάθε μέρα επί μήνες....πρέπει να έχει βγάλει χιλιάδες €...
-
Μπορεί πολλοί να είναι απατεώνες, τις περισσότερες φορές πάντως στα φανάρια βλέπω ανθρώπους που τους λείπουν όντως μέλη του σώματός τους. Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πιθανότητα οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να έχουν όντως ανάγκη...
Για οσους δινουν χρηματα στα φαναρια(Για δειτε....)