-
Ο χρήστης KK265 έγραψε:
Άμα πάρεις Μ3 και γίνεις χαλκομανία πίσω απο κανένα Πόρσε, άουντι ή Μερσεντές θα με θυμηθείς.Τέτοια διαφορά στα φρένα; Θα πρέπει στις μετρήσεις να φαίνεται.
Η επιλογή του αυτοκινήτου είναι προσωπικό γούστο. Ο ΣΧ μπορεί να πηγαίνει καλύτερα με τη Μ3 γιατί του αρέσει η πίσω κίνηση και μπορεί να την ελέγχει αλλά πιστεύω ότι εγώ θα είμαι πολύ πιο ευχαριστημένος με το RS4 (όχι ότι σκέφτομαι να αγοράσω τόσο ακριβό αμάξι )
-
Ο χρήστης KK265 έγραψε:
Άμα πάρεις Μ3 και γίνεις χαλκομανία πίσω απο κανένα Πόρσε, άουντι ή Μερσεντές θα με θυμηθείς.
Τέτοια διαφορά στα φρένα; Θα πρέπει στις μετρήσεις να φαίνεται.Η επιλογή του αυτοκινήτου είναι προσωπικό γούστο. Ο ΣΧ μπορεί να πηγαίνει καλύτερα με τη Μ3 γιατί του αρέσει η πίσω κίνηση και μπορεί να την ελέγχει αλλά πιστεύω ότι εγώ θα είμαι πολύ πιο ευχαριστημένος με το RS4 (όχι ότι σκέφτομαι να αγοράσω τόσο ακριβό αμάξι )
-
Ο χρήστης KK265 έγραψε:
Άμα πάρεις Μ3 και γίνεις χαλκομανία πίσω απο κανένα Πόρσε, άουντι ή Μερσεντές θα με θυμηθείς.Τέτοια διαφορά στα φρένα; Θα πρέπει στις μετρήσεις να φαίνεται.
Η επιλογή του αυτοκινήτου είναι προσωπικό γούστο. Ο ΣΧ μπορεί να πηγαίνει καλύτερα με τη Μ3 γιατί του αρέσει η πίσω κίνηση και μπορεί να την ελέγχει αλλά πιστεύω ότι εγώ θα είμαι πολύ πιο ευχαριστημένος με το RS4 (όχι ότι σκέφτομαι να αγοράσω τόσο ακριβό αμάξι )
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Από κει και πέρα, το ότι τα φρένα της Μ3 κουράζονται ευκολότερα σε χρήση πίστας είναι δεδομένο και αναμενόμενο, αλλά η ΒΜW δεν πουλάει τη συγκεκριμένη σαν trackday car από όσο ξέρω, ε; Όποιος θέλει πίστα, της κοτσάρει (εργοστασιακές) εξαπίστονες και τελειώνει το παραμύθι.Αυτές τις εξαπίστονες που τις είδες;Μπορείς να μου δώσεις κωδικό ανταλλακτικού;Ποιό BMW τις φοράει;Επικοινώνησα με τον Κουλούρη (αντιπρόσωπο στο Σταυρό) και δεν τις ξέρει.Μπορείς να δώσεις κάποια extra πληροφορία να βοηθήσεις;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Άμα πάρεις Μ3 και γίνεις χαλκομανία πίσω απο κανένα Πόρσε, άουντι ή Μερσεντές θα με θυμηθείς.
Τέτοια διαφορά στα φρένα; Θα πρέπει στις μετρήσεις να φαίνεται.
Επειδή το αμάξι μου φοράει κεραμικά φρένα παρακολουθώ ανάλογα site του εξωτερικού.Εκεί λοιπόν κάνουν μετρήσεις και στα forum οι άνθρωποι συζητούν με τεκμήρια και όχι με ταμπέλες.Όποιος θέλει να ανοίξει τα μάτια του ας δει .Για δες ένα τέστ εδώ:
Τα 10m διαφορά στο φρενάρισμα είναι 60km/h.Φαντάσου ότι το χειρότερο του τεστ φοράει 6πίστονα και κρίνε.Δες τη διαφορά στα 190 Km/h. -
Ο χρήστης KK265 έγραψε:
Από κει και πέρα, το ότι τα φρένα της Μ3 κουράζονται ευκολότερα σε χρήση πίστας είναι δεδομένο και αναμενόμενο, αλλά η ΒΜW δεν πουλάει τη συγκεκριμένη σαν trackday car από όσο ξέρω, ε; Όποιος θέλει πίστα, της κοτσάρει (εργοστασιακές) εξαπίστονες και τελειώνει το παραμύθι.
Αυτές τις εξαπίστονες που τις είδες;Μπορείς να μου δώσεις κωδικό ανταλλακτικού;Ποιό BMW τις φοράει;Επικοινώνησα με τον Κουλούρη (αντιπρόσωπο στο Σταυρό) και δεν τις ξέρει.Μπορείς να δώσεις κάποια extra πληροφορία να βοηθήσεις;
H CS και η CSL τι φοράνε; Αυτά.
Στο παραπάνω που δίνεις με τα φρένα, βλέπω κάτι αποστάσεις ακινητοποίησης από 42-43 μέτρα για τα Audi. Η νέα Μ3 σταματάει στα 34 μέτρα από τα 100km/h. Και η E46 CSL με τα δικά της στοκ, στα 34 μέτρα από τα 100km/h όπως λέει εδώ. Αν θεωρούνται αυτά τα φρένα ανεπαρκή για καθημερινή χρήση, και τα αντίστοιχα των Audi θεωρούνται πρότυπα, ΟΚ να πάμε να σκίσουμε τα πτυχία μας όλοι. -
Δεν είναι εξαπίστονα της Csl και Cs. Μονοπίστονες μεγαλύτερων διαστάσεων είναι και ίσως καλύτερων υλικών τριβής.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Δεν είναι εξαπίστονα της Csl και Cs. Μονοπίστονες μεγαλύτερων διαστάσεων είναι και ίσως καλύτερων υλικών τριβής.Ακριβώς. Κάπου το είχαμε ξαναπεί αυτό.
-
Kαι για να διασκεδάσουμε λίγο το θέμα, όπως έχω ξαναπεί τα bmw δεν φοράνε πολυπίστονα εργοστασιακά φρένα γιατί απλά δεν τα χρειάζονται...
Δεν φρενάρεις και μπαίνεις τάπα παντού -
ΟΚ λάθος μου τότε, ζητώ συγνώμη. 6πίστονα σε Μ3 βρίσκεις aftermarket της Brembo (και άλλων εταιριών) αλλά εργοστασιακά δεν υπάρχουν.
-
Από κει και πέρα, το ότι τα φρένα της Μ3 κουράζονται ευκολότερα σε χρήση πίστας είναι δεδομένο και αναμενόμενο, αλλά η ΒΜW δεν πουλάει τη συγκεκριμένη σαν trackday car από όσο ξέρω, ε; Όποιος θέλει πίστα, της κοτσάρει (εργοστασιακές) εξαπίστονες και τελειώνει το παραμύθι.
Αυτές τις εξαπίστονες που τις είδες;Μπορείς να μου δώσεις κωδικό ανταλλακτικού;Ποιό BMW τις φοράει;Επικοινώνησα με τον Κουλούρη (αντιπρόσωπο στο Σταυρό) και δεν τις ξέρει.Μπορείς να δώσεις κάποια extra πληροφορία να βοηθήσεις;
H CS και η CSL τι φοράνε; Αυτά.
Στο παραπάνω που δίνεις με τα φρένα, βλέπω κάτι αποστάσεις ακινητοποίησης από 42-43 μέτρα για τα Audi. Η νέα Μ3 σταματάει στα 36 μέτρα από τα 100km/h. Και η E46 CSL με τα δικά της στοκ, στα 34 μέτρα από τα 100km/h όπως λέει εδώ. Αν θεωρούνται αυτά τα φρένα ανεπαρκή για καθημερινή χρήση, και τα αντίστοιχα των Audi θεωρούνται πρότυπα, ΟΚ να πάμε να σκίσουμε τα πτυχία μας όλοι.Το Μ3 CSL φοράει ειδικά λάστιχα cup (πολύ μαλακή γόμα) και για αυτό στριβει και φρενάρει καταπληκτικά.Το ίδιο και η νέα Μ3.Ειδικά εξελιγμένα MICHELIN για τη Μ3 4.0.Πρόβλημα όμως στο να τα βρεις στο εμπόριο μετά.Μόνο σαν ανταλλακτικό και παραγγελία.Μπορείς να την παραγγείλεις με πιο σκληρή πάστα σε τακάκια.Βάλε π.χ UNIROYAL ή BRIDGESTONE και θα δεις που θα πας...Μάλιστα στο csl κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση για τα λάστιχα ότι η BMW δεν φέρνει καμία ευθύνη για τη συμπεριφορά σε δημόσιο δρόμο ή σε βρεγμένο.Κάτι τέτοιο ούτε η Audi ούτε η PORSCHE το κάνει.Πάνε παντού.Αν η BMW (η μόνη) έχει εμπιστοσύνη στα μονοπίστονα γιατί στους αγώνες χρησιμοποιεί πολυπίστονα και γιατί κανένας άλλος κατασκευαστής στον κόσμο δεν τη μιμείται;Είναι χαζή η Πόρσε ,η Άουντι,ηΛαμποργκίνι,ηΦερράρι που τοποθετούν πολυπίστονα κεραμικά φρένα στα αυτοκίνητά τους με πολλαπλάσιο κόστος;Βρισκόμαστε ήδη στην τρίτη γενιά κεραμικών.Το 100-0 δε λέει τίποτα.Για τα αυτικίνητα αυτά το 200,250-0 Χ3 έχει αξία.Εκεί χρειάζονται.Εκτός αν πάρεις CSL για να φρενάρεις με δευτέρα από τα 100km/h.Τότε πάω πάσο.
-
Το μάθαμε και αυτό...Το Μ3 Csl δεν στρίβει ασύλληπτα, απλά έχει καλά λαστιχάκια...
Πάω να πάρω Lada να του βάλω ειδικά λάστιχα cup και 6πίστονα φρένα!!!
-
Το μάθαμε και αυτό...Το Μ3 Csl δεν στρίβει ασύλληπτα, απλά έχει καλά λαστιχάκια...Πάω να πάρω Lada να του βάλω ειδικά λάστιχα cup και 6πίστονα φρένα!!!
Ίσα ίσα είπα ότι στρίβει πολύ καλά.Γιατί λες ψέμματα;
Να πάρεις CSL και να βάλεις Continental και μετά να μας πεις τι χρόνο έκανες στις Σέρρες ή όπου αλλού θες και μετά να βάλεις cup και να γράψεις χρόνο.Και τότε βάλε όσα ανθρωπάκια θες να χοροπηδάνε.Να δεις αν θα γελάς ή θα κλαις με αυτά που γράφει ο κάθε Σ.ΧΣκέψου ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα κάνουν αυτά που λέω και χρήσιμο είναι να μαθαίνεις και να μην ειρωνεύεσαι.Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει track day στις Σέρρες.Πήγαινε να δεις κανένα Μ3 στον 3ο ,4ο γύρο και τα φρένα του και έλα να μιλήσουμε. -
Δεν είπα ούτε εγώ ούτε κανένας ότι τα φρένα του Μ3 είναι ανθεκτικά σε τέτοιες συνθήκες.
Αλλά να λες ότι το Csl στρίβει τόσο καλά επειδή έχει cup λάστιχα είναι σαν να σου λέω εγώ ότι οι σειρές S και RS της Audi φρενάρουν τόσο καλά επειδή έχουν πολυπίστονα φρένα.
Άντε βγάλε άκρη μετά. Έχω φίλο με csl που το βάζει συνέχεια Σέρρες και ξέρω πολύ καλά τι χρόνο κάνει και με δρομίσια λάστιχα, αλλά και τι γίνεται με τα εργοστασιακά φρένα του...
-
H συζήτηση έχει αποκτήσει εντελώς σχιζοφρενική και φρενοβλαβική τροπή...
Φρενίτιδα...
-
Στο παραπάνω που δίνεις με τα φρένα, βλέπω κάτι αποστάσεις ακινητοποίησης από 42-43 μέτρα για τα Audi. Η νέα Μ3 σταματάει στα 36 μέτρα από τα 100km/h. Και η E46 CSL με τα δικά της στοκ, στα 34 μέτρα από τα 100km/h όπως λέει εδώ. Αν θεωρούνται αυτά τα φρένα ανεπαρκή για καθημερινή χρήση, και τα αντίστοιχα των Audi θεωρούνται πρότυπα, ΟΚ να πάμε να σκίσουμε τα πτυχία μας όλοι.
Δεν ξέρω τι πτυχία έχεις αλλά αν δεν ξέρεις τι διαβάζεις καλύτερα να μη μιλάς.Οι μετρήσεις που είδες είναι από τα 100 μέσα σε νερό!=nach passabfahrt.
-
Έχω φίλο με csl που το βάζει συνέχεια Σέρρες και ξέρω πολύ καλά τι χρόνο κάνει και με δρομίσια λάστιχα, αλλά και τι γίνεται με τα εργοστασιακά φρένα του...Τι χρόνο κάνει και τι γίνεται με τα φρένα;
-
Ο χρήστης KK265 έγραψε:
Έχω φίλο με csl που το βάζει συνέχεια Σέρρες και ξέρω πολύ καλά τι χρόνο κάνει και με δρομίσια λάστιχα, αλλά και τι γίνεται με τα εργοστασιακά φρένα του...
Τι χρόνο κάνει και τι γίνεται με τα φρένα;
Mια χαρά με τα φρένα.
Χρόνους θα μάθουμε σύντομα.Δεν το εχει πολύ καιρό το αυτοκίνητο. -
καλησπερα στο forum!
διαβαζω τα τελευταια post δυο ημερες
-Οσον αφορα τα φρενα θυμαμαι να κατεβαινω ανοιξη απο το χιονοδρομικο του Καρπενησιου με μονοπιστονα και φτανοντας κατω να νομιζω οτι πηρα φωτια απο την καπνα!Ενα χρονο μετα με εξαπιστονα brembo καταλαβα τι σημαινει απανωτα φρεναρισματα και επιβραδυνση απο τα πολλα.Ομολογω οτι δεν εχω φρεναρει με Μ3 αλλα μαλλον και εσεις δεν εχετε φρεναρει με εξαπιστονα μονομπλοκ και δισκους 358χ32
-Για την καμπινα προσωπικα μου αρεσε πιο πολυ της Μ3 αν και τα καθισματα του Rs4 ειναι πραγματικα αλλου!Φυσικα δεν μου αρεσε οτι η θεση οδηγησης της Μ ειναι ψηλη γιατι νομιζα οτι αυτο ηταν μειονεκτημα στα audi
-επισης περιμενα την Μ να ειναι χαλαρα μπροστα διοτι παρουσιασθηκε μετα το rs4 και μπορουσαν να χτυπησουν το RS αλλα απο οτι φαινεται δεν...
-για το θεμα του σχετικου αρθρου δεν νομιζω οτι χρειαζεται τοσος ντορος.Ολος ο τυπος και σε ολα τα θεματα ειναι κατευθυνομενος(πχ περιοδικα
ηχου και εικονας,διακοσμησης,γκατζετ,η/υ) γιατι οχι και αυτοκινητου!Αρα ΚΚ265 τζαμπα κουραζεσαι να πεισεις τον κοσμο.Οποιος βγαλει τις παροπιδες και ξεχασει οτι οδηγει audi,bmw,porsche κλπ ισως καταλαβει τι παιζει με τα αρθρα.
-Επισης οταν οι μετρησεις γινουν απο σημειο σε σημειο σε ελληνικους δρομους(ξερετε τους καλυτερους της ευρωπης) τοτε θα βγουν και ασφαλη συμπερασματα ειδικα για τα supercar και οχι τσεκαροντας τους χρονους μονο μιας πιστας που ευννοει καποια αυτοκινητα λογω κλιμακωσης,esp(βγαλμενο ή οχι)κλπ.Εγω προσωπικα προτιμω το αυτοκινητο να μου δινει την χαρα της οδηγησης σε ολα τα κατσαβραχα της Ελλαδος σε ολες τις εποχες. -
Ο χρήστης pad έγραψε:
Έχω φίλο με csl που το βάζει συνέχεια Σέρρες και ξέρω πολύ καλά τι χρόνο κάνει και με δρομίσια λάστιχα, αλλά και τι γίνεται με τα εργοστασιακά φρένα του...
Τι χρόνο κάνει και τι γίνεται με τα φρένα;
Mια χαρά με τα φρένα.
Χρόνους θα μάθουμε σύντομα.Δεν το εχει πολύ καιρό το αυτοκίνητο.Καλά ο insanedriver τον έχει φίλο αυτόν με το csl και το βάζει στις Σέρρες.Εσύ pad έχεις άλλο φίλο με csl;
Απόψεις αναγνωστών για Μ3 και RS4 [Διάσπαση]