-
Ο χρήστης red 9650 έγραψε:
Καλησπέρα συνφορουμίστες συνφορουμίστριες!Είμαι κάτοχος της προηγούμενης Μ3 και έχω παραγγείλει ήδη την καινούρια λέτε να έκανα «λαλακία»; Αγαπητέ μου ΚαΚα265 με έχεις επηρεάσει όλες αυτές τις μέρες και δεν μπορώ να κοιμηθώ, άσε που έχω και πονόδοντο… Γι’ αυτό λοιπόν θέλω να γίνεις πιο συγκεκριμένος σχετικά με τις διαφορές των δύο αυτοκινήτων, αφού μπορεί να έχω τον τρόπο μου αλλά δεν είμαι και κανένας μεγαλοεπιστήμονας, ή μεγαλοδικηγόρος ή μεγαλογιατρός… π.χ. Ως τώρα μετά από «450.000 χλμ.» με την Ε46 έχω αλλάξει μόνο μία φορά τακάκια, (συνήθως δεν χρησιμοποιώ τα φρένα με αυτό το αμάξι…) και αυτά όταν πήγαινα για ένα χρόνο συνεχόμενα σε εκείνες τις περίφημες κατηφόρες της Δεσφίνας με προορισμό την Ιτέα, δεν ξέρω αν έχεις πάει ποτέ, αν όχι σου προτείνω την διαδρομή ανεπιφύλακτα! Να φανταστείτε μάλιστα ότι τυχαίνει να έχω και γνωστό μου στην περιοχή, ιδιοκτήτη ενός κατακόκκινου RS4, οπότε έχει τύχει πολλές φορές να έχουμε κάνει το απόλυτο συγκριτικό και να έχουμε βγάλει τα δικά μας συμπεράσματα. Σε λίγο καιρό μάλιστα όταν θα έρθει και η δική μου ολοκαίνουρια λευκή μπέμπα και αυτός μάλλον θα το αλλάξει με κανένα νεότερο της οικογένειας των RS, τότε ποιος μας είδε και δεν μας φοβήθηκε, θα μας φύγουν στην κυριολεξία τα σφραγίσματα…
Εν αναμονή λοιπόν του νέου συγκριτικού μας, με σοκαριστικές λεπτομέρειες!
Με εκτίμηση,
Αρτέμης «Ματσόπουλος»Κύριε Ματσόπουλε.Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά για να απαντήσω στο ύφος σου θα σου πω ότι ο Μεγας Ναπολέων από αύριο θα είναι απολογούμενος στον γιο της παπαδιάς το Γιάννη και μάλλον θα πει αντίο εξ αιτίας σου...Από το δεύτερο nick name σου..
Το θέμα της επιστολής για να επανέρθω κύριε krunsenstern που δε σε ενοχλούν οι παραπάνω επιστολές ούτε αν ο παραπάνω κύριος έχει δευτερο nick name (μπορεί να ερευνηθεί;) είναι αν το cd πληρώθηκε από τη BMW σαν διαφήμιση και αν τα λεγόμενα του Στρατισίνο μέσα σε αυτό αποτελούν δεικτική διαφήμιση για την audi πράγμα που είναι δεοντολογικά κατά τη γνώμη μου απαράδεκτο.Αν είναι δωρεάν και λέει ελευθερα τη γνώμη του (όπως είναι δικαίωμά του) να βάλω και εγώ διαφήμιση πάνω στο επομενο vcd.Το youtube έχει μέρος του cd ανεβασμένο απο την 1η Μαίου.Θα το μηνύσετε για αναδημοσίευση,πήρε άδεια από πριν; ή δεν αποτελεί δικό σας υλικό;Αν μπορείτε πείτε μου και σε ποιό τεύχος δοκιμάστηκε η μπλε integrale που έστειλε το εργοστάσιο στον κ.Καββαθά γιατί δεν το βρίσκω.Αντίθετα βρήκα την πράσινη. -
Διάβαζα πριν λίγο το αφιέρωμα στη νέα Μ3 που είχε στο drive Αυγούστου.
Οδηγός-δοκιμαστής-αρθρογράφος κάποιος Στιβ Σάτκλιφ, καθώς δεν είναι ακριβώς δική τους η δοκιμή, αλλά του Αutocar (απόδοση Μ. Γεωργιάδης).
Σχόλια:(...)
Μια αμαρτία του παρελθόντος που κουβαλάει και αυτή η Μ3 είναι η αντοχή των φρένων, που μετά από 10-15 χιλιόμετρα οριακού ρυθμού παρέδωσαν το πνεύμα, παρότι το αυτοκίνητο της δοκιμής φορούσε αναβαθμισμένα τακάκια
Αφήνοντας πίσω τη Μ3 για το ταξίδι της επιστροφής έμεινα με την εντύπωση οτι αυτή η έκδοση δεν ήταν η κορυφαία, οτι σύντομα θα βρω στο mailbox μια πρόσκληση για την απόλυτη Μ3.
Εκτός από τα φρένα και (εξαντλώντας την αυστηρότητά μου) την κάπως 'ελαφριά' αίσθηση του τιμονιού, η Μ3 είναι ένα φανταστικό αυτοκίνητο. Αλλά αυτή η ηρεμία στον τρόπο που αποδίδει, αυτή η εμμονή με τον πολιτισμό και τους καλούς τρόπους μού δημιούργησαν την εντύπωση πως ετούτη είναι μια συγκλονιστικά γρήγορη και ικανή 3άρα, που όπου να 'ναι θα κάνει στην άκρη για να την προσπεράσει μια πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της. Με καλύτερα φρένα, τιμόνι-ξυράφι και ακόμα πιο άγριο ήχο. Μια CSL ίσως;
-
Τι σε προβληματίζει Κώστα σε αυτά που γράφει ο Άγγλος?
-
Απόψεις αναγνωστών για Μ3 και RS4:
Πφφφφφφ μια C 63 AMG τα περνάει από πάνω και τα δυό
(kouk: Τι σου κάνουν τα σεμινάρια)
-
Οτι τουλάχιστον για την απόδοση των φρένων δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω παράπονα, ιδιαίτερα στον τομέα της αντοχής... Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει συνήθως και φωτιά...
Στο άρθρο εκτός των άλλων αναφέρει και οτι δεν ενθουσιάστηκε από το εσωτερικό της, αλλά να πω τη μαύρη μου αλήθεια, βαρέθηκα να πληκτρολογήσω παραπάνω...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Οτι τουλάχιστον για την απόδοση των φρένων δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω παράπονα, ιδιαίτερα στον τομέα της αντοχής... Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει συνήθως και φωτιά...Μα δεν είναι κάτι καινούριο τα φρένα των Μ που δεν έχουνε διάρκεια, αρκετά χρόνια γκρινιάζουνε οι ιδιοκτήτες & οι δημοσιογράφοι αλλά το αυτάκι του M department δεν φαίνεται να ιδρώνει..
-
Ε, ναι...
Εδώ που τα λέμε όμως δεν έχω δει και πολλούς Έλληνες δημοσιογράφους να τα κράζουν...
Άντε το πολύ-πολύ να κάνουν μια ξώφαλτση αναφορά... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ε, ναι...Εδώ που τα λέμε όμως δεν έχω δει και πολλούς Έλληνες δημοσιογράφους να τα κράζουν...
Άντε το πολύ-πολύ να κάνουν μια ξώφαλτση αναφορά... -
τυπος με μ3 που ειχα δει στα μεγαρα πριν απο χρονο και γυρναγε στο 1.12 ειχε προβλημα με τα φρενα του απο θεμα αντοχης.
οταν βγηκαμε εξω μου ειπε οτι ειχε βαλει και σκληρα τακακια.
απο θεμα αποδοσης (δυναμης) μεχρι να ζεσταθουν σχετικα καλα ηταν, αν και με αντιστοιχου βαρους αυτοκινητο και με σκληρα τακακια ευκολα τον ειχα στα φρενα.και εμενα μου κανει εντυπωση πως και δεν τα αλλαζουν οι γερμανοι με κατι πιο δυνατο που να εχει και αντοχη, ποσο μαλλον οταν οι κυριωτεροι ανταγωνιστες της εχουν πολυπιστονα και σαν εξτρα και κεραμικα
απαραδεκτο για τετοιας αξιας αυτοκινητο(επειδη κωπτονται και για την ασφαλεια..οχι τιποτα αλλο..)
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
τυπος με μ3 που ειχα δει στα μεγαρα πριν απο χρονο και γυρναγε στο 1.12 ειχε προβλημα με τα φρενα του απο θεμα αντοχης.
οταν βγηκαμε εξω μου ειπε οτι ειχε βαλει και σκληρα τακακια.
απο θεμα αποδοσης (δυναμης) μεχρι να ζεσταθουν σχετικα καλα ηταν, αν και με αντιστοιχου βαρους αυτοκινητο και με σκληρα τακακια ευκολα τον ειχα στα φρενα.και εμενα μου κανει εντυπωση πως και δεν τα αλλαζουν οι γερμανοι με κατι πιο δυνατο που να εχει και αντοχη, ποσο μαλλον οταν οι κυριωτεροι ανταγωνιστες της εχουν πολυπιστονα και σαν εξτρα και κεραμικα
απαραδεκτο για τετοιας αξιας αυτοκινητο(επειδη κωπτονται και για την ασφαλεια..οχι τιποτα αλλο..)
412 mm δισκόπλακες κεραμικές φοράει το νέο RS6 που παρουσιάστηκε σήμερα εμπρός με πολυπίστονες δαγκάνες ( εξαπίστονες νομίζω) και 350 mm πίσω.Δεν είναι εντυπωσιακό το μέγεθος;
-
Εντυπωσιακότατο όντως.Θα πρεπει να εχουνε το μεγεθος των ζαντολαστιχων που φοραω.
Βεβαια δε σημαίνει αυτο οτι θα εχουνε αντοχη σε μια μερα στην πίστα.Υπάρχουνε πολλοί παραγοντες που εμπλέκονται μεχρι να φανει η αντοχη τους σε τετοιες συνθηκες (πολύ σκληρες για τα φρενα οι συνθηκες της πίστας) και όχι μόνο το μεγεθος -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εντυπωσιακότατο όντως.Θα πρεπει να εχουνε το μεγεθος των ζαντολαστιχων που φοραω.
Βεβαια δε σημαίνει αυτο οτι θα εχουνε αντοχη σε μια μερα στην πίστα.Υπάρχουνε πολλοί παραγοντες που εμπλέκονται μεχρι να φανει η αντοχη τους σε τετοιες συνθηκες (πολύ σκληρες για τα φρενα οι συνθηκες της πίστας) και όχι μόνο το μεγεθοςΣίγουρα.Το βάρος,ο αερισμός τους ,τα υλικά τριβής,υγρά κλπ.Ποιός θα βάλει 2 τόνους αμάξι σε πίστα;Μάλλον θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε στυλ Νιρμπουργκρινγκ.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εντυπωσιακότατο όντως.Θα πρεπει να εχουνε το μεγεθος των ζαντολαστιχων που φοραω.412 mm ~= 16,2 inch
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
412 mm ~= 16,2 inch
Το βαρος της καθε δισκόπλακας θα ήθελα να μαθω.Οι δύο μου δισκόπλακες των 288 χιλιοστων ζυγίζουνε 17 κιλά.Αυτες αραγε,θα σηκώνονται απο έναν ανθρωπο;
-
Με τόσο βάρος το ίδιο το αμάξι...πόσο μικρότερες να βάλουνε;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
412 mm ~= 16,2 inch
Το βαρος της καθε δισκόπλακας θα ήθελα να μαθω.Οι δύο μου δισκόπλακες των 288 χιλιοστων ζυγίζουνε 17 κιλά.Αυτες αραγε,θα σηκώνονται απο έναν ανθρωπο;[/quote ]
Έκανα λάθος!420 mm είναι η διάμετρος.Σηκώνονται με ένα δάχτυλο.Είναι κεραμικές φίλε μου.Πόσο κάνουν δε θέλω να φανταστώ!
-
Ο χρήστης PID έγραψε:
Τελικά κάποιοι δουλεύουν κάποιους εδώ μέσα...Έτσι είναι, κατά πώς φαίνεται...
Λοιπόν, το θέμα M3 vs. RS4 συζητείται ήδη εδώ: http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.php?t=12588
Το θέμα που απασχολεί τον κύριο Κωνσταντίνο Κουτκιά δεν θα λυθεί εντός φόρουμ, μιας και ο ίδιος επέλεξε να στείλει επιστολή στους 4Τ αρχικά.
Για οτιδήποτε αφορά στα αυτοκίνητα και μόνο συνεχίστε στο ανωτέρω λινκ, το παρόν κλειδώνεται. Τα υπόλοιπα τελειώνουν εδώ. Το φόρουμ έχει διαχειριστή και συντονιστές που δεν χρειάζονται υποδείξεις για να αποφασίσουν ποιος είναι διπλογραμμένος, ποιος γράφτηκε για να προκαλέσει και ποιος πρέπει να αποβληθεί.
Καλημέρα σε όλους, με ηρεμία.
[admin]
Απόψεις αναγνωστών για Μ3 και RS4 [Διάσπαση]