-
Περαστικα ολα Κωστα!
Ρε παιδια οταν σε ενα δρομο με 2 λωριδες ανα κατευθυνση καποιος αραζει αριστερη χωρις να υπαρχει φαναρι για να στριψει αριστερα και παει με 60 χλμ....τι ειναι? Επισης σε τετοιο δρομο με 2 λωριδες μονο ισχυει οτι και στην εθνικη? Οτι δλδ η αριστερη ειναι μονο για προσπεραση? Δλδ πρεπει ολοι να πηγαινουμε δεξια εκτος απο αυτους που προσπαερνανε?
-
Σήμερα συναντήθηκα με ένα συνάδελφο σε μία διασταύρωση που όλοι έχουν στοπ. Εγώ ερχόμενος εκ δεξιών θεωρώντας ότι προηγούμαι έναντι αυτού πήγα να περάσω πρώτος (δυστυχώς η αμυντική οδήγηση πήγε περίπατο εκείνη τη στιγμή). Ο συνάδελφος δεν σταμάτησε με πλησίασε και μπήκε πίσω μου. Όλα αποδεκτά μέχρι εδώ. Παρακάτω σταματάμε σε φανάρι (εγώ μπροστά ο άλλος πίσω). Περίμενα να τον δω να βγαίνει για να με βρίσει (λογικά δεν είδε το στοπ που είχε) αλλά τίποτα. Ανάβει πράσινο. Με ακολουθεί κατά πόδας. Μετά από περίπου 2 χλμ. και 4 στροφές συνεχίζει και με ακολουθεί. Εκεί λέω κάτι δεν πάει καλά. Στρίβω σε ένα στενό (το οποίο στην αρχή φάνηκε για αδιέξοδο λόγω μερικών δέντρων που είχε στο τέλος). Βλέπω από τον καθρέφτη ότι σταματάει στην αρχή του δρόμου που έστριψα. Κάνω το τετράγωνο και βρίσκομαι στο σημείο που τον είχα αφήσει. Ο τύπος είχε κατέβει και πήγε πεζός προς την κατεύθυνση που είχα ακολουθήσει. Συνεχίζω ευθεία και τον βλέπω να επιστρέφει στο αυτοκίνητό του. Προφανώς ο τύπος νόμιζε ότι πήγαινα σπίτι μου και ήθελε να έρθει για μια….πολιτισμένη επίσκεψη.
Για να φυλάγεστε οδηγεί μία bmw σειρά 1. Να του παραχωρείται προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση γιατί αλλιώς θα σας κυνηγά μέχρι το σπίτι για αποκαταστήσει την «αδικία».
Ξέρει κανείς αν μπορεί να βρει τη διεύθυνσή μου από τις πινακίδες. Δεν θα ήθελα να συναντήσω έναν τέτοιο «πολιτισμένο» άνθρωπο.
Συγνώμη για το μέγεθος. -
Αν έχει κανένα φίλο αστυνομικό μπορεί.
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Ευριπιδη εγραψες
Θα ηθελα να μου εξηγησει καποιος(μου ηρθε πανω στην τρελα μου), γιατι ενω ειναι τοσο ευκολο να εντοπισεις δολοφονους των δρομων, οι αστυνομικοι επιμενουν να γραφουν μονο ακρανωτους παπακιδες
Ετσι, για να μην πεθανω με αυτην την απορια....
Παντως φιλοι μου προσοχη, τα ΣΤΟΠ εχουν γινει πλεον τελειως διακοσμητικα
Σου χω καλυτερη ερωτηση....
Τι κανει η ΕΛ.ΑΣ. οταν το μπλοκο για αλκοτεστ στο Μοναστηρακι ειναι ενα (1) στενο ποιο πανω απο την οδο Αθηνας οπου καθε βραδυ εκδιδοντε τουλ. 200~300 αλλοδαπες -ολες μαυρες- ιεροδουλες;;;;Μεταφερουμε το μπλοκο αλλου.....
Περαστικα ολα Κωστα!
Ρε παιδια οταν σε ενα δρομο με 2 λωριδες ανα κατευθυνση καποιος αραζει αριστερη χωρις να υπαρχει φαναρι για να στριψει αριστερα και παει με 60 χλμ....τι ειναι? Επισης σε τετοιο δρομο με 2 λωριδες μονο ισχυει οτι και στην εθνικη? Οτι δλδ η αριστερη ειναι μονο για προσπεραση? Δλδ πρεπει ολοι να πηγαινουμε δεξια εκτος απο αυτους που προσπαερνανε?
Σε δρομο με δυο τουλαχιστον λωριδες, εαν το προπορευομενο οχημα εχει βγαλει αριστερο φλας -αρα εχει ξεκαθαρησει την προθεση του να να στριψει αριστερα- βγαζεις δεξι φλας και προσπερνας ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ, απο δεξια.
Εχω τσακωθει με μπατσο γι αυτο το πραγμα.
Βραδακι Πεμπτης κ ενω τσουλαγα για το σπιτι μου, εβγαλε κατω απο την γεφυρα της Βουτας αριστερο φλας, μπικε μπροστα μου και πηγαινε με ~70.
Εβγαλα δεξι, τον προσπερασα και μου αναψε φαρο.....Οταν φτασαμε στην Τροχαια Καλλιθεας, ειχαμε εναν πολιτισμενο διαλογο...μεχρι τις 5 τα χαραματα!
Δεν ηξερε οτι το λεει ΞΕΚΑΘΑΡΑ στον ΚΟΚ....Σήμερα συναντήθηκα με ένα [...] μου από τις πινακίδες. Δεν θα ήθελα να συναντήσω έναν τέτοιο «πολιτισμένο» άνθρωπο.
Συγνώμη για το μέγεθος.Επρεπε να κρατησεις τις πινακιδες του και να πας στο πλησιεστερο αστυνομικο τμημα να κανεις καταγγελια.
Αν γινει καμια στραβη, θα ξερουν ποιον να κινηγυσουν -
πριν λίγο στον Β.Ο.Α.Κ. μετά το Ρέθυμνο προς Χανια, mitsubishi pick up το καινούριο, πήγαινε με 80, άδειος ο δρομος (3 τη νύχτα) και μόλις φτάνουμε σε ευθεία μεγάλη, με ορατότητα καλή που μπορούσα άνετα να προσπεράσω, επιταχύνει και μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα καθ όλη τη διάρκεια της μεγάλης ευθείας
για να μην τον προσπεράσω άραγε..??
ή για να πουλήσει μουρη..??
΄
αφού 2 λεπτά μετα έκανε δεξια για να περασω.. -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Σε δρομο με δυο τουλαχιστον λωριδες, εαν το προπορευομενο οχημα εχει βγαλει αριστερο φλας -αρα εχει ξεκαθαρησει την προθεση του να να στριψει αριστερα- βγαζεις δεξι φλας και προσπερνας ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ, απο δεξια...
Σε αστικο δρομο με 2 ή περισσοτερες λωριδες, προσπερνας νομιμοτατα απο δεξια ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ. Κινηση σε παραλληλους στοιχους 'που δεν συνιστα παρανομο προσπερασμα κατα τις διαταξεις του αρθρου ΤΑΔΕ' το οποιο αρθρο ταδε ειναι αυτο που λεει οτι το προσπερασμα επιτρεπεται απο αριστερα.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
πριν λίγο στον Β.Ο.Α.Κ. μετά το Ρέθυμνο προς Χανια, mitsubishi pick up το καινούριο, πήγαινε με 80, άδειος ο δρομος (3 τη νύχτα) και μόλις φτάνουμε σε ευθεία μεγάλη, με ορατότητα καλή που μπορούσα άνετα να προσπεράσω, επιταχύνει και μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα καθ όλη τη διάρκεια της μεγάλης ευθείαςγια να μην τον προσπεράσω άραγε..??
΄
αφού 2 λεπτά μετα έκανε δεξια για να περασω..Ειναι οι γνωστοι 'περηφανοι και λεβεντες Κρητικοι'...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
πριν λίγο στον Β.Ο.Α.Κ. μετά το Ρέθυμνο προς Χανια, mitsubishi pick up το καινούριο, πήγαινε με 80, άδειος ο δρομος (3 τη νύχτα) και μόλις φτάνουμε σε ευθεία μεγάλη, με ορατότητα καλή που μπορούσα άνετα να προσπεράσω, επιταχύνει και μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα καθ όλη τη διάρκεια της μεγάλης ευθείας
για να μην τον προσπεράσω άραγε..??
΄
αφού 2 λεπτά μετα έκανε δεξια για να περασω..Ειναι οι γνωστοι 'περηφανοι και λεβεντες Κρητικοι'...
Που τους συναντάμε όμως σε κάθε περιοχή της χώρας μας.
-
Ου, καλά είσαι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε δρομο με δυο τουλαχιστον λωριδες, εαν το προπορευομενο οχημα εχει βγαλει αριστερο φλας -αρα εχει ξεκαθαρησει την προθεση του να να στριψει αριστερα- βγαζεις δεξι φλας και προσπερνας ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ, απο δεξια...
Σε αστικο δρομο με 2 ή περισσοτερες λωριδες, προσπερνας νομιμοτατα απο δεξια ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ. Κινηση σε παραλληλους στοιχους 'που δεν συνιστα παρανομο προσπερασμα κατα τις διαταξεις του αρθρου ΤΑΔΕ' το οποιο αρθρο ταδε ειναι αυτο που λεει οτι το προσπερασμα επιτρεπεται απο αριστερα.
Ναι βρε καμαρι μου εγω αλλο σου λεω....μιλαω για την καλυμνου που παει απο τα βλαχικα της Βαρης βουλιαγμενης, εκει δεν εχει να στιψεις καπου αριστερα παρα μον οστην αρχη και το τελος του δρομου (και εχει αρκετο μηκος) βαση του κοκ που πρεπει να στεκοντεε τα οχηματα? ΔΕΞΙΑ? και οσα προσπερνανε αριστερα?
Και αν εχεις προχειρο το αρθρο του κοκ (για δρομο με 2 λωριδες ξαναλεω) κανε ενα κοπο και ποσταρισετο.
-
βαση ΚΟΚ οι οδιγοι οφειλουν να κινεινουντε οσο το δυνατον δεξιοτερα του οδοστροματος.
Απο κει και περα οταν καποιος παιρνει υπερ-εργολαβεια την αριστερη.... προσπερναμε απο δεξια.'Μα ειχε βγαλει αριστερο φλας'....
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ναι βρε καμαρι μου εγω αλλο σου λεω....μιλαω για την καλυμνου που παει απο τα βλαχικα της Βαρης βουλιαγμενης, εκει δεν εχει να στιψεις καπου αριστερα παρα μον οστην αρχη και το τελος του δρομου (και εχει αρκετο μηκος) βαση του κοκ που πρεπει να στεκοντεε τα οχηματα? ΔΕΞΙΑ? και οσα προσπερνανε αριστερα?
Και αν εχεις προχειρο το αρθρο του κοκ (για δρομο με 2 λωριδες ξαναλεω) κανε ενα κοπο και ποσταρισετο.
Επειδή οι συγκεκριμένοι που κάνουν κατάληψη την αριστερή κινούμενοι σε αργούς ρυθμούς σε άδειο δρόμο προφανώς κάποια ηλιθιότητα κουβαλάνε στον εγκέφαλο, δεν έχει νόημα να ασχοληθείς μαζί τους.
Τους παίζεις φώτα ή κόρνα για να τους φανερώσεις την πρόθεσή σου να τους προσπεράσεις, και δανειζόμενος μια ατάκα του Kacey : τους προσπερνάς από όπου και όπως μπορείς για να φύγεις μακριά τους.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Άρθρo 16: Θέση επί της oδoύ
1. Στo oδικό δίκτυo της Χώρας ισχύει η δεξιά κατεύθυνση κυκλoφoρίας.
O oδηγός κάθε oχήματoς υπoχρεoύται, τηρoυμένων των διατάξεων των άρθρων 12 παράγραφος 1 και 17 παράγραφος 6 τoυ παρόντoς Kώδικα, να oδηγεί τo όχημά τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς και αν ακόμη oλόκληρo τo oδόστρωμα είναι ελεύθερo.
[...]Άρθρο 17: Πρoσπέρασμα - Kυκλoφoρία σε στoίχoυς
[...]
2. To πρoσπέρασμα επιτρέπεται, κατά κανόνα, από τα αριστερά. Kατ' εξαίρεση, τo πρoσπέρασμα επιτρέπεται από τα δεξιά αν o πρoπoρευόμενoς
oδηγός έχει δώσει σήμα ότι πρoτίθεται να στρίψει αριστερά και έχει μετακινήσει τo όχημα ή τα ζώα τoυ πρoς την πλευρά αυτήν.
[...]
6. O oδηγός, υπoχρεoύται μετά τo πρoσπέρασμα, να επαναφέρει τo όχημά τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς, χωρίς κίνδυνo γι’ αυτoύς
πoυ πρoσπερνά.
Aν όμως κινείται σε oδόστρωμα με δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας κατά κατεύθυνση και πρoτίθεται να πρoσπεράσει περισσότερα από ένα oχήματα, μπoρεί να παραμείνει στη λωρίδα πoυ χρησιμoπoιεί για τo πρoσπέρασμα,αν η ενέργειά τoυ αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερων oχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω.
8. α) Σε μoνόδρoμoυς και oδoύς διπλής κατεύθυνσης, πoυ υπάρχoυν δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατoικημένες περιoχές και τρεις εκτός αυτών, διαχωριζόμενες με κατά μήκoς διαγραμμίσεις, επιτρέπεται η κυκλoφoρία σε παράλληλες σειρές (στoίχoυς).
β) Στην περίπτωση αυτή, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνoν εφόσoν δεν πρoκαλείται κίνδυνoς ή παρακώλυση της κυκλoφoρίας και δίνεται έγκαιρα πρoειδoπoίηση, σύμφωνα με τo άρθρo 21 παράγραφος 2 τoυ παρόντoς Kώδικα.
γ) Στην περίπτωση που προβλέπεται στο εδάφιο α΄ της παρούσας παραγράφου, ο προβλεπόμενος τρόπος οδήγησης δε θεωρείται ότι αποτελεί προσπέρασμα κατά την έννοια του παρόντος άρθρου. Η διάταξη της περίπτωσης στ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού παραμένει εφαρμόσιμη.
9. Aν η πυκνότητα της κυκλoφoρίας είναι τέτoια ώστε τα oχήματα να καταλαμβάνoυν oλόκληρo τo πλάτoς τoυ oδoστρώματoς πρoς την κατεύθυνση της κυκλoφoρίας και κινoύνται με την ταχύτητα τoυ πρoπoρευόμενoυ αυτών oχήματoς, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνo πρoκειμένoυ τo όχημα να στρίψει δεξιά ή αριστερά ή να σταθμεύσει.
10. Στις περιπτώσεις κίνησης των oχημάτων σε παράλληλες σειρές (στoίχoυς), oι oδηγoί των βραδυπoρoύντων oχημάτων υπoχρεoύνται να κινoύν αυτά στη δεξιά λωρίδα τoυ oδoστρώματoς.Η δυνατότητα κίνησης σε στοίχους δεν αναιρεί την υποχρέωση κίνησης στο δεξιό άκρο του δρόμου εφόσον αυτό είναι δυνατό. Από κει και πέρα όμως, η κίνηση σε στοίχους δε συνιστά 'προσπέρασμα'.
Τώρα, αυτό σημαίνει ότι σε κάθε δρόμο με 2/3 λωρίδες μπορείς να προσπερνάς από οπουδήποτε χωρίς αυτό να συνιστά προσπέρασμα κατά την έννοια του νόμου και άρα να υπάγεται στους σχετικούς περιορισμούς; Ακραίο μου φαίνεται, από την άλλη όμως έχει μια κάποια λογική - η διατήρηση πορείας στην ήδη επιλεγμένη λωρίδα δε συνιστά ελιγμό προσπεράσματος.
Μήπως αυτό που θέλει ο ΚΟΚ να απαγορεύσει είναι, αν είσαι στη μεσαία και θέλεις να περάσεις τον μπροστινό σου, να μην περάσεις από δεξιά, και τελικά δεν έχει σημασία αν είσαι στη μεσαία και τυχαίνει να 'προσπεράσεις' κάποιον που κινείται αργότερα από σένα στην αριστερή;
-
Αντε παλι
@ραταπλαν
σε οποιονδηποτε αστικο δρομο με 2 ή περισσοτερες λωριδες, τα οχηματα μπορουν να κινουνται με διαφορετικες ταχυτητες στις διαφορετικες λωριδες, χωρις αυτο να σημαινει παρανομο προσπερασμα κατα το αρθρο που λεει οτι το προσπερασμα γινεται 'κατα κανονα απο αριστερα'.
Στην περιπτωση δε που καποιος εχει βγαλει και φλας οτι θα στριψει αριστερα, τοτε ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ οτι μπορεις να περασεις απο δεξια.
Πανω κατω ειναι οπως τα λεει ο ArrowsFA1 στο τελος του ποστ του. Επειδη ομως ειναι συνηθες η μεσαια ΚΑΙ η αριστερη να εχουν κοσμο που παει με την ιδια ταχυτητα, τοτε τερμα δεξια και αντιο.
Εγω παντως πουθενα στην υπολοιπη Ελλαδα δεν εχω συναντησει 'περηφανους' να μην σε αφηνουν να τους προσπερασεις και μαλιστα να βγαινουν μεχρι και στο αντιθετο μονιμα για ολη την ευθεια, και να σε δερνουν αμα τελικα τους περασεις.
εκει ειναι να εχεις τιποτα καλο με καμμια 30-40αρα κιλα ροπη και να τους αφηνεις ξεκρεμαστους στο αντιθετο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@tazio
Εγω παντως πουθενα στην υπολοιπη Ελλαδα δεν εχω συναντησει 'περηφανους' να μην σε αφηνουν να τους προσπερασεις και μαλιστα να βγαινουν μεχρι και στο αντιθετο μονιμα για ολη την ευθεια, και να σε δερνουν αμα τελικα τους περασεις.+1
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
....Εγω παντως πουθενα στην υπολοιπη Ελλαδα δεν εχω συναντησει 'περηφανους' να μην σε αφηνουν να τους προσπερασεις και μαλιστα να βγαινουν μεχρι και στο αντιθετο μονιμα για ολη την ευθεια, και να σε δερνουν αμα τελικα τους περασεις.
...
Τότε είσαι απλά τυχερός.
-
Μέσα σε 3 μόλις χιλιόμετρα, άπό την εκκίνηση μέχρι τον προορισμό μου ΚΑΙ σε απόσταση 200 μέτρων 2 ζώα μαζεμένα.
Σημειώνω δε ότι μόλις είχει βρέξει αλλά το θεωρώ τυχαίο γεγονώς...Κινούμαι στην Καλλιθέα επί της Θησέως στην δεξιά λωρίδα.
Στην διαστάυρωση που πλησιάζει στα 300 μέτρα θέλω να στρίψω αριστερά, κοιτάω καθρέπτη, βλέπω cinquenceto να κινείται πίσω μου και αριστερά αλλά με σταθερή ταχύτητα, βγάζω φλάς και αρχίζω να κάνω σιγά σιγά αριστερά κοιτώντα παράλληλα.Μόλις βλέπει το φλάς το ζώον νο1 επιταχύνει...
Κατάφερα να μπώ τελικά στην λωρίδα μπροστά του, ανοιγίκλεισε 1-2 φορές τα φώτα και έστριψε δεξιά λίγο παρακάτω...Φτάνω στο φανάρι και περιμένω 3ος να στρίψω μαζί με άλλους.
Ανάβει πράσινο ξεκινάμε όλοι μαζί με κανονική ταχύτητα και χωρίς καθυστέρηση.
Από πίσω αρχίζει να κορνάρει ένας ανυπόμονως με Vitara.Στρίβουμε όλοι μαζί και αυτός έχει κολλήσει από πίσω μου, πιάνω όσο δεξιά μπορώ για να παρκάρω, ανάβω αλάρμ και μερικά μέτρα παρακάτω βρίσκω άνοιγμα.
Σταματάει από πίσω μου και αρχίζει πάλι να κορνάρει...Τελικά με προσπερνάει βρίζωντας...
Όλα τα παραπάνω έγιναν μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά και σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων...
-
...και οι δυο!
-
for what it's worth, εχω ζησει ενα χρονο στα Χανια οποτε δεν κρινω απο οτι ακουω στις ειδησεις.
-
Ο χρήστης ioannism έγραψε:
Ξέρει κανείς αν μπορεί να βρει τη διεύθυνσή μου από τις πινακίδες. Δεν θα ήθελα να συναντήσω έναν τέτοιο «πολιτισμένο» άνθρωπο.
Συγνώμη για το μέγεθος.Μπορεί, χωρις κανενα κονε και καμια προσπάθεια, με ενα τηλεφωνημα σε 5 λεπτα...
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#8]