-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Τώρα υπάρχει και ο 1.4 Τ και ο 1.7 diesel που είναι πολύ καλύτερες εναλλακτικές και φορολογικά δεν σε επιβαρύνουν. Ο 1.6 όντως είναι λίγος για το βάρος. Εγώ έχω το 1.8 και είναι οκ.Απλα οκ?
Eγω νομιζα οτι θα φυσαει με 140hp.
Αληθεια το 1.8 τι τελικη δινει? 200 για πλακα πιστευω!
Χθες μπηκα στο site της Chevrolet Hellas και ειδα οτι πλεον υπαρχει 1.6 με τον εξοπλισμο LT.
Οποιος βιαζεται, σκονταφτει. -
Καλημερα και παλι παιδια,
2 ερωτησουλες ετσι , κουβεντα να γινεται.- Απο γκουπου γκουπου των πλαστικων πως πατε? Εχετε τριγμους θορυβους η οτιδιποτε αλλο?
- Εχει βαλει κανεις αγγελια η το εχει πουλησει? Ποσο πιανει το κουκλι μας? Δεν ενδιαφερομαι να το πουλησω αλλα θα ηιελα να ξερω απο περιεργια.
Υ.Γ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΕΙ Ο ΓΚΙΚΑΣ.
-
Τσιπ υπάρχει ένα της BSR γερμανικό που το φέρνει ένα συνεργείο της VW στο Φάληρο δεν θυμάμαι όνομα μπορεί να είναι αυτό που λες. Θέλει 500 € είχα ρωτήσει για το 1.8
Το έχω από το 2009 τρίξιμο πλαστικών δεν έχω, καμμία σχέση με τα πεζώ που είχα πριν.
Για το 2 σε ποιά έκδοση αναφέρεσαι? Γενικά επειδή η αγορά είναι πάτος βάλε 30% κάτω από ότι βλέπεις να ζητάνε στις αγγελίες και είσαι περίπου μέσα. -
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Τσιπ υπάρχει ένα της BSR γερμανικό που το φέρνει ένα συνεργείο της VW στο Φάληρο δεν θυμάμαι όνομα μπορεί να είναι αυτό που λες. Θέλει 500 € είχα ρωτήσει για το 1.8
Το έχω από το 2009 τρίξιμο πλαστικών δεν έχω, καμμία σχέση με τα πεζώ που είχα πριν.
Για το 2 σε ποιά έκδοση αναφέρεσαι? Γενικά επειδή η αγορά είναι πάτος βάλε 30% κάτω από ότι βλέπεις να ζητάνε στις αγγελίες και είσαι περίπου μέσα.Θυμασαι ποσα αλογα σου ειχαν πει.
Μαλλον για το ιδιο μαγαζι μιλαμε, στο Φαληρο ειναι ο Γκικας. -
Δες λεπτομέρειες στο γερμανικό σάιτ της SKN της οποίας είναι αντιπρόσωπος. Έχει δύο εκδώσεις μία που δίνει οικονομία με μισό γκάζι και δύναμη με φουλ και μία που είναι μόνο για δύναμη. Επίσης δες και την αγαπημένη των αμερικάνων trifecta που παίζει σχεδόν μόνο σε GM και σου πουλάει το πρόγραμμα (κλειδωμένο στο vin) μαζί με καλώδιο και δωρεάν αναβαθμίσεις στα 250 $ περίπου συν μεταφορικά. Το καλό με αυτή τη λύση είναι ότι το περνάς εσύ με ένα λαπτοπ και δεν έχεις εργατικά συν του ότι αν κάνεις μετά άλλες αλλαγές (λχ εξάτμιση, φίλτρο σου περνάνε τις αλλαγές στο πρόγραμμα). Μόνο πρέπει να μιλήσεις μαζί τους αν δουλεύουν με Ευρωπαϊκά γιατί λχ οι προδιαγραφές ρύπων βενζίνης είναι διαφορετικές στα εργοστασιακά προγράμματα των δύο. Στην Αμερική οι ρύποι είναι πιο αυστηροί (εως Euro V μετά παίρνει κεφάλι η Ευρώπη) και οι βενζίνες με λιγότερα οκτάνια από εδώ. Επίσης η Τραιφέκτα προγραματίζει και το αυτόματο κιβώτιο αν έχεις για να αλλάζει αλλού.
-
Οι δύο πιο δουλεμένοι κινητήρες για tuning είναι ο 1.4Τ και ο 2.0D διστυχώς οι πλέον σπάνιοι στην Ελληνική αγορά τουλάχιστο σε Σεβρολέ γιατί σε Όπελ τους βλέπεις. το 1.6 βγαίνει σε τούρμπο στη Κίνα αλλά με άλλο μοτέρ και η πατέντα της Ελληνικής αντιπροσωπείας δεν ξέρω αν καλύπτεται από εγγύηση (εκτός συνόρων) και πόσο αξιόπιστη είναι. Πέρα από την τρέλα του καθενός το καλύτερο είναι να το πάρεις εξαρχής με καλό μοτεράκι όπως λχ το 1.7 diesel και να μην το πειράξεις. Απο εκεί και πέρα σκέψου αν αξίζει το κόπο μια μετατροπή ή μια αλλαγή μοτέρ με λχ το 1.6 τούρμπο που φοράει το Astra GTC μαζί με αμορτισέρ - φρένα. Πάντως γενικά δεν είναι αμάξι για σπορ οδήγηση. Το τσιπάκι του Γκίκα στην οικολογική εκδοχή αν όντως πραγματοποιεί αυτό που λένε οι γερμανοί για 10% μείωση κατανάλωσης ίσως και να αξίζει το 500άρι.
-
καλησπερα παιδια
Αυριο παω για τακακια εμπρος-φαγωθηκαν ηδη στα 26000 χλμ.Ειναι τοσο μαλακα τα μαμισια τακακια ή εγω οδηγαω νευρικα;
Το φθινοπωρο παω για λαστιχα-να βαλω 225/45-17 που ειναι οικονομικα ή να βαλω τα ιδια 215/50-17 που δεν βρισκεις ευκολα κι ειναι και πανακριβα.
Και κατι τελευταιο βρε guys-να μου πει καποιος που εχει το μοτερ 1.8 ποτε ανοιγει να καταλαβω λιγη δυναμη.το νιωθω μπουκωμενο το ατιμο -
Ο χρήστης cruze2009 έγραψε:
καλησπερα παιδια
Αυριο παω για τακακια εμπρος-φαγωθηκαν ηδη στα 26000 χλμ.Ειναι τοσο μαλακα τα μαμισια τακακια ή εγω οδηγαω νευρικα;
Το φθινοπωρο παω για λαστιχα-να βαλω 225/45-17 που ειναι οικονομικα ή να βαλω τα ιδια 215/50-17 που δεν βρισκεις ευκολα κι ειναι και πανακριβα.
Και κατι τελευταιο βρε guys-να μου πει καποιος που εχει το μοτερ 1.8 ποτε ανοιγει να καταλαβω λιγη δυναμη.το νιωθω μπουκωμενο το ατιμοΣτο 1.6 το δικο μου τωρα αρχιζω να βλεπω διαφορα στις 30.000χλμ.
Κ σε συζητησεις με φιλους κατοχους OPEL μου λενε οτι στις 50.000χλμ ειδαν διαφορα.
Υπομονη! -
Στις 30000 θα δεις διαφορα οσο για λαστιχα τα κεντρικα της chevrolet προτεινουν εναλλακτικα τα 225/45/17 αυτα θα βαλω κι εγω και μαλιστα τα cantinental contackt 5
-
Τι ακριβως θα συμβει στα 30Κ χλμ που δεν εχει συμβει στα 26Κ χλμ και θα δει διαφορα?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Τι ακριβως θα συμβει στα 30Κ χλμ που δεν εχει συμβει στα 26Κ χλμ και θα δει διαφορα?Το θέμα είναι να το πιστέψει ο ιδιοκτήτης που μάλλον περιμένει 3 χρόνια να δει τη δύναμη του κινητήρα
-
Καλησπερα
Εδω και τρεις μέρες έχω και εγώ το πρόβλημα με τον αισθητήρα στο ABS του TC και του ESP (cruzakias » 07/09/12 21:48).Ήμουν σε διακοπές και δυστυχώς στην περιοχή που ήμουν δεν είχα και την καλύτερη αντιμετώπιση από την εκεί αντιπροσωπεία....(το συνεργείο ήταν μαζί με της opel)...αφού τους λέω το προβλημα και σε ερώτηση αν μπορούμε να το βάλουμε στο διαγνωστικό ...η απάντηση ενός τύπου που ηταν εκεί με τα πόδια πάνω σε ένα γραφείο και χωρίς να φοράει τα παπούτσια του και με ύφος έλα μωρέ τώρα ....η απαντηση ηταν.....ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΛΟ ΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ....και εκει αρχιζω να ανεβαζω εγω στροφες και οχι το cruze...του λεω τι?....ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΛΟ ΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ...μου λεει.....ειχαμε εναν διαλογο...και με τα πολλά παω να βρω το συνεργείο σε αλλη περιοχη ....οπου εκει μολις τους λεω το προβλημα....κουραστηκαν που τους το ειπα....ειδαν οτι ημουν και απο Αθηνα...και μου λενε περιμενε....ποσο τους λεω .....σε καμια ωρα..ειχαμε και εκει ενα διαλογο.....και αφου το εβαλαν διαπιστωσαν το προβλημα.....με υφος οτι μου εκαναν και χαρη.....φευγω και μιλαω με το συνεργείο και εγινε αμέσως η παραγγελιά αλλά δυστυχώς το ανταλλακτικό δεν υπήρχε ούτε στα κεντρικά της Αθηνάς, οπότε για καμιά δεκαπενταριά μέρες θα περιμένω μου ειπαν.... -
Κι εγω για τα 225/45-17 λεω κι ας χασω σε τελικη-αλλωστε τα περισσοτερα χλμ τα κανω αττικη και περιχωρα.
δεν πιστευω να εχω κανα θεμα με TCS KAI ABS;
Ασχετο τωρα-επειδη μου ηρθαν κατι λεφτα-για αεροτομη εχετε τιποτα στα υποψιν;οχι το κλασικο φρυδακι που βαζουν πολλοι...απο ebay εχω βρει κατι καλο,αλλα χρειαζομαι καποιον για τοποθετηση.
Σε λιγες μερες κλεινω 4 χρονια το cruze μου-ως τωρα παιδια μονο λαδακι και φιλτρακι.ελπιζω να συνεχισουμε ετσι γιατι λεφτα δεν υπαρχουν και αμαξι με τετοιο εξοπλισμο δεν υπαρχει στα λεφτα αυτα
Παντως απο youtube που χαζευω οποιος εχει ορεξη,γουστο και ρευστο φτιαχνει το cruze μας πολυ μουρατο -
Το αμαξι ειναι στο Γκικα.
Δυστυχως δεν αναλαμβανει η SKN αλλα αναλαμβανει η Powerlogic.
Δεν καταφερα να παρω αδεια κ εστειλα φιλικο προσωπο εκει.
Το κοστος ειναι 550€ και του ειπε για 15% οικονομια στην καταναλωση και 18% αυξηση ιπποδυναμης.
Ειπα το ναι γιατι στην εθνικη (Αθηνων – Πατρων) εχω βαρεθει να κατεβαζω 3η.
Να γινει 133ps το βλεπω χλωμο αλλα και 125ps να γινει νομιζω οτι θα ειναι καπως καλυτερα.
Τωρα αν η καταναλωση πεσει απο το 10lt στα 8,5lt δεν με πειραζει καθολου.
Οψομεθα... -
Δεν την ξέρω την powerlogic αλλά η εμπειρία μου με 206 δίλιτρο και τσιπ από superchips ήταν περίπου 10% αύξηση δύναμης και μείωση κατανάλωσης αντίστοιχα. Και δεν είναι τόσο ότι πήρε άλογα αλλά ότι γέμισε στις μεσαίες η καμπύλη ροπής. Το 15 και 18 τα βλέπω πολύ αισιόδοξα νούμερα για ατμοσφαιρικό μοτέρ. Σε τούρμπο μπορεί. Πάντως πιστεύω ότι με πρόγραμμα σε συνδυασμό με ένα φίλτρο αέρα θα δεις διαφορά και πες του να σου δείξει διάγραμμα από δυναμομέτρηση να δεις πως αποδίδει την δύναμη το τσιπάκι. Καλύτερα να σου δίνει λίγη δύναμη ψηλά και να σου γεμίζει τις μεσαίες παρά το ανάποδο. Περιμένουμε εντυπώσεις οδηγικές μετά.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Καλύτερα να σου δίνει λίγη δύναμη ψηλά και να σου γεμίζει τις μεσαίες παρά το ανάποδο. Περιμένουμε εντυπώσεις οδηγικές μετά.Δεν γνωριζω πολλα πραγματα, ουτε κ ειδα την τεραστια διαφορα αλλα το οδηγησα πολυ λιγο!
Μου ειπε οτι τα πηραμε στις χαμηλες κ στις μεσαιες.
Δεν του εβγαλε 18 αλλα max 15 ps οταν το αμαξι εχει Super αμολυβδη.
Ο λογος που το εκανα ειναι για να ριξω την καταναλωση και για να μην δινω τοσο γκαζι στο ξεκινημα στην ανηφορα του σπιτιου πραγμα που μου εχει φαει το δισκο.
ΣΚ ισως εχω ταξιδι μεχρι Ακρατα, θα το δω κ θα σας πω.
Παντως πολλα τα 550€! -
Κι ομως Δουλευει.
Και δουλευει καλα. Μολις το γεμισα με Super Αμολυβδη ειδα διαφορα.
Ειδικα στις χαμηλες κ μεσαιες στροφες το αμαξι ειναι αρκετα διαφορετικο. Μην πω αλλο αυτοκινητο.
Εκανα το πρωτο μου ταξιδι κ ειδα διαφορα στην καταναλωση. Συνηθως εχω 8,6 με 9 lt μεση καταναλωση. Τωρα ειχα 8,1.
Επισης στην γνωστη ανηφορα του σπιτιου μου δεν χρειαζεται ουτε τοσο πολυ γκαζι ουτε συμπλεκταρισμα για να ξεκινησει.
Δοξα το θεο, τα καταφεραμε. Εστω και με 550€! Τουλαχιστον υπαρχει αποτελεσμα κατι που νομιζω οτι το εχει απο την αρχη το 1.6 5d λογω των 125hp. Μαλλον ετσι επρεπε να ειναι απο την αρχη κ το δικο μας.
Ξερω αποσβεση δεν θα γινει αλλα θα οδηγω σαν κυριος μεσα στην πολη και ελπιζω να σωσω τον δισκο μου απο την τρελλη φθορα.
Αααααααααααααααα
Με αφησε απο μπαταρια χθες κ σημερα το αφησα να μου βαλουν καινουρια.
Εχει αλλαξει κανεις μπαταρια? Ποσο περιπου κοστιζει? -
Που το έβαλες αυτο αν επιτρέπεται (σε pm αν ήθελες το site του εμπορου κτλ )
-
... Διάβασε και λίγα ποστ πριν !
-
εχει καποιος παραπονα απο τα λαστιχα 225/45/17?
Chevrolet Cruze