-
Το cruze μόνο στα όνειρά του βλέπει το insignia πάντως.
-
Οι Κορεάτες παρεπιπτόντως, ανέλαβαν την σχεδίαση του αμαξώματος και την συναρμολόγηση του αυτοκινήτου. Και τα δύο κορυφαία νομίζω στην κατηγορία του.
Σασί και κινητήρες είναι γερμανικοί. Τα μείον δηλαδή (μείον για τους λάτρες της σπορ οδήγησης για την ακρίβεια, για καθημερινό οδηγό είναι υπέρ του δέοντος καλό...) προέρχονται από την 'Ευρωπαϊκή' πλευρά του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο λοιπόν χαρακτηρίζεται 'Κορεάτικο' για το κομμάτι που φτιάξαν ευρωπαίοι. Λίγο άτοπο ε?
-
Ο χρήστης nikstar έγραψε:
Aν κάποιος θέλει επιδόσεις ας πάει να πάρει κανα Subaru Impreza ή κανα Mitsubishi Evo. To Leon ή to Bravo δεν είναι οικογενειακά αυτοκίνητα και δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε με το Cruze. Δεν μπορούμε να μπορούμε να πούμε ότι τα μήλα είναι καλύτερα από τα πορτοκάλια! Ή τουλάχιστον αυτός που κοιτάει να αγοράσει το cruze δεν θα πάει να δει το leon, θα πάει να δει το C4 πχ.Το αν στρίβουν καλύτερα αυτό θα φανεί μόνο σε πίστα και όχι στην πόλη ή την εθνική οδό.
Με το Leon 1.8 Τsi να ξεκινάει από τα 21.000 και το bravo στην πιο δυνατή του έκδοση αλλά στα 1400cc και 150hp (ειλικρινά προτιμώ τους 141 από 1800άρι παρά 150 από 1400άρι) και με λιγότερο εξοπλισμό, στα 20.000 δεν νομίζω ότι είναι 'ευκαιρίες'.Το αν με ενδιαφέρουν οι αρετές που λες αυτό φαινεται με τις βελτιώσεις που έχω κάνει στο Lanos.
Δεν ξέρω αυτό που λες για το insignia αλλά για μένα στην ίδια κατηγορία βρίσκονται. Μεσαία και με πολύ καλό αεροδυναμικό συντελεστή.
Δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να πάρουν Sti και Evo. Αυτοί λοιπόν που ενδιαφέρονται για επιδόσεις σε λογικά λεφτά έχουν τις παραπάνω επιλογές.
Γιατί όμως δεν θα δει ενας οικογενειάρχης ένα μικρομεσαίο; Δεν καλύπτουν οι χώροι; Και η C4 μικρομεσαία είναι σαν το Leon και το Bravo εξάλλου.
Για το στρίψιμο θα μου επιτρέχεις να διαφωνήσω. Υπάρχουν πολλές διαδρομές που μπορείς να στρίψεις γρήγορα και να ευχαριστηθείς οδήγηση.
-
Γεια σας
Είμαι ένας κάτοχος ενός Lanos 1.4 3d από το 1999. Πήρα αυτό το αυτοκίνητο **γιατί **μου άρεσε τότε το Rover to 214, αλλά δεν υπηρχε η οικονομική δυνατότητα για την αγορά του.
.και γω καπνιζω μαλμπορο γιατι μου αρεσουν τα ασσος .
-
Όποιος βρει i30 1,6 στην αντιπροσωπία καινούργιο να μας το πει....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το cruze μόνο στα όνειρά του βλέπει το insignia πάντως.+1000
Αυτή και αν είναι σύγκριση μήλα με πορτοκάλια
-
Γεια σας
Είμαι ένας κάτοχος ενός Lanos 1.4 3d από το 1999. Πήρα αυτό το αυτοκίνητο γιατί μου άρεσε τότε το Rover to 214, αλλά δεν υπηρχε η οικονομική δυνατότητα για την αγορά του.
Μετά από μερικούς μήνες έφτιαξαν λίγο τα οικονομικά μου και προχώρησα σε κάποιες βελτιώσεις, ( Ρυθμιστης πίεσης βενζίνης, φιλτροχοάνη, εξάτμηση, χταπόδι, ηλεκτρικό turbo και πρόγραμμα) και μαζί με ζάντες, αμορτισέρ και κάποια σπόιλερ που είχα ήδη βάλει, το αμάξι, κατ'εμέ ήταν τέλειο. 108 hp δυναμομετρημένο από 75.
Η οδική μου συμπεριφορά ήταν από απλά ήρεμη μέχρι πολύ άγρια με τον κόφτη πολλές φορές να επεμβαίνει για να με ηρεμήσει (αλλαγμένο το όριο από 6300 στις 6800rpm με το πρόγραμμα).
Το αμάξι αυτή την στιγμή έχει κάνει 280.000 χλμ και τα προβλήματα που έχει βγάλει μέχρι τώρα είναι μια αντλία βενζίνης και ένα σετ δίσκο-πλατό. Δουλεύει μια χαρά δεν καίει καθόλου λάδι,δεν βγάζει καυσαέρια(πριν από ένα μήνα πέρασε από κτεο για πρώτη φορά!) και θα αντέξει για πολύ ακόμα. Ένα χρόνο μετά που γνώρησα την γυναίκα μου της πρότεινα και πήγε και αγόρασε το ίδιο αυτοκίνητο. Του έχω κάνει τα πάντα και αυτό δεν ''μιλάει'' καθόλου.
Τώρα που έχουμε δύο παιδάκια είναι λίγο έως πολύ ταλαιπωρία με αυτοκίνητο με 2 πόρτες και σκέφτομαι να πάρω το cruze στα 1800 με τελική τιμή στα 19000 μαζί με χρώμα και πινακίδες.
Αν κάποιος μπορεί να μου εγγυηθεί ότι το cruze θα είναι τόσο ''κορεάτικο'' όσο το Lanos να πάω να πάρω 2.
Ειδα κάποιους από εσάς να λενε ''να πάρεις ευρωπαικό που είναι καλύτερο''
Τι σημαίνει καλύτερο??? Ποια είναι τα κριτήρια σύγκρισης???
Λέτε για ευρωπαικό, αλλά οι εμπειρίες μου (φίλων) με κάποια αυτοκίνητα ήταν πολυ πικρές.
Fiat? Μακριά.Δεν θα μπω σε λεπτομέριες αλλά σίγουρα όλη ξέρετε για την πιότητα κατασκευής τους(τουλάχιστον τότεστο 2000). Δύο γνωστοί μου πήραν focus to διάστημα 2000-2002. To ένα 1400 με συνέχεια πρόβλημα στο aircondition (σπάνια δούλευε) και το άλλο 1800 με διαροή λαδιών από τον κινητήρα!) PT Cruiser έφυγε στον δρόμο το πίσω φιλιστρίνι!! Και μιλάμε για καινούρια, να μην αρχίσω να λέω για αυτοκίνητα 2-3 χρονών γιατί θα ξενυχτήσω να γράφω.
Αν όλα αυτά συγκαταλέγονται στην ποιότητα κατασκευής, τότε έγώ δεν την θέλω αυτήν την ποιότητα. Θέλω την Κορεάτικη!!!.
Αν ο λόγος είναι το υποτιθέμενο ''πρεστίζ'' και το τι θα λέει ο γείτονας τότε ας πάει να πουλήσει ότι έχει και δεν έχει ας πάρει δάνεια να πάει να αγοράσει καμιά Τζάγκουαρ και καμια Μαζεράτι μιας και ούτε με το Leon ή το focus ή to Brava ή οποιοδήποτε άλλο από τα πιο '''καλά''' αυτοκίνητα που αναφέρθηκαν πιο πάνω μπορείς αν να το παίξεις 'μούρη'.
Στα λεφτά αυτά για το μοντέλο που έχω επιλέξει δεν υπάρχει κάποιο άλλο. Θα πρέπει να δώσω 23-25 χιλιάρικα για τον ίδιο εξοπλισμό.
24000 φτάνει το insignia με τον ίδιο περίπου εξοπλισμο με το cruze που θα ήταν η δεύτερη επιλογή μου μιας και θα πάρω το cruze 1.8.με το σκεπτικο σου πηρες ενα κορεατικο αυτοκινητο και προσπαθησες να το φτιαξεις σπορ αυτοκινητο...
δεν το πηρες για ηρεμη οδηγηση ...
αρα συνεπως αν πας να το συγκρινεις με ευρωπαικα σπορ αυτοκινητα θα παθεις την πλακα της ζωης σου.και πιστευω πολυ καλα να καταλαβαινεις για ποιον ανταγωνισμο μιλαω
δηλ πηρες ενα αυτοκινητο που ειναι οσο πιο απλα μπορουσε κατασκευασμενο και οντως σου βγηκε πολυ αξιοπιστο...
τωρα μπορει καποιος ανετα να σ παραθεσει ...την σχεδον αθλια αισθηση του αυτοκινητου,την ανυπαρκτη ασφαλεια του, σε συγκρισγ με τον τοτε ανταγωνισμο, την ελειπη ηχομονωση, την ασημη σχεδιαση και πολλα αλλα.....και αμεσως να σ μειωσει την επιλογη σ..
αρα μην συγκρινεις focus και αλλα ετη φωτος καλυτερα αυτοκινητα με το δικος σ επειδη απλα δεν λειτουργουσε το αιρκοντισιον σε ενα απο αυτα,,,
να σ θυμησω το ssangyong korando που σε δοκιμη του drive πριν καποια χρονια ανοιξε ο αεροσακος ετσι ξαφνικα την ωρα που το δοκιμαζαν σε μια παραλια....αρα ολα τα ssangyong και daewoo δεν ειναι αξιοπιστα....σωστα????
οσο για το cruze ειναι μια παρα πολυ καλη επιλογη ....συμφωνω αλλα οχι ισαξια του insignia ..οποιος το πει αυτο απλα δεν ξερει τιποτα. -
τελικα μετα απο ολα αυτα μαλλον καταληγω στο seat leon 1.4 tsi 125 hp. πιστευω οτι ειναι καλυτερη επιλογη απο i30 και cruze.
-
Ο χρήστης JORGE έγραψε:
τελικα μετα απο ολα αυτα μαλλον καταληγω στο seat leon 1.4 tsi 125 hp. πιστευω οτι ειναι καλυτερη επιλογη απο i30 και cruze.βασικα πηδας απο την μια κατηγορια στην αλλη...
αν θες σενταν και οικογενειακο στυλ κατεληξε στο octavia a5...αλλιως το cruze σε τιμη στη εκδοση ls ειναι οτι πρεπει...
να δεις και το κοστος των ανταλακτικων -
Μια χαρά ειναι το leon! Ειναι ότι καλύτερο μπορεί να πάρει σε αυτή την τιμή. Τους χόρους του τους έχει, και ποιοτηκό είναι, στήσιμο φοβερό, και απο κινητήρα είναι απλά ότι καλύτερο! Η καλύτερη επιλογή φίλε μου!
-
Ωραίααα... τώρα ολονών η ψυχή πήγε στη θέση της!
-
Ο χρήστης JORGE έγραψε:
τελικα μετα απο ολα αυτα μαλλον καταληγω στο seat leon 1.4 tsi 125 hp. πιστευω οτι ειναι καλυτερη επιλογη απο i30 και cruze.αναψτε λαμπαδες και καντηλια
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τελικα μετα απο ολα αυτα μαλλον καταληγω στο seat leon 1.4 tsi 125 hp. πιστευω οτι ειναι καλυτερη επιλογη απο i30 και cruze.
αναψτε λαμπαδες και καντηλια
φιλε μου αυτο τωρα το λες ειρωνικα ή απλα για αστειο.; θεωρεις το seat καλυτερο απο τα αλλα δυο;
-
Ο χρήστης JORGE έγραψε:
φιλε μου αυτο τωρα το λες ειρωνικα ή απλα για αστειο.; θεωρεις το seat καλυτερο απο τα αλλα δυο;
ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΙΡΩΝΙΑΣ.....ΧΑΙΡΟΜΑΙ.... πολυ ανωτερο το λεον απο τα αλλα δυο κουτια με ροδες
-
Απλά καμία σχέση το leon με τα άλλα 2!
-
Ο χρήστης GiannisB έγραψε:
Ωραίααα... τώρα ολονών η ψυχή πήγε στη θέση της!Στάνταρ ...
-
ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΙΡΩΝΙΑΣ.....ΧΑΙΡΟΜΑΙ.... πολυ ανωτερο το λεον απο τα αλλα δυο κουτια με ροδες
ανωτερο μπορει,πολυ ανωτερο με τιποτα.
-
Jorge (Γιώργος, I suppose...) εάν πιστεύεις ότι το Leon θα σε καλύψει περισσότερο από το Cruze, go on, προτίμησέ το και εύχομαι κάαααποτε να ανιχνεύσεις τυχόν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ σημεία υπεροχής. Ένα πράγμα μόνο σε παροτρύνω να ξανασκεφτείς : όταν θα οδηγείς έχοντας μπροστά σου το άχρωμο και φτωχό ταμπλό του Leon, μήπως θα θυμάσαι το σούπερ και υπερσύγχρονο (και άπαιχτο!) ταμπλώ του Cruze και το μετανοιώνεις...; Λέω, μήπως...;
Κάνε μια απλή σύγκριση side-by-side και θα καταλάβεις :
http://www.netcarshow.com/seat/2009-leo ... per_42.htm
http://www.netcarshow.com/chevrolet/200 ... per_15.htmΟ χρήστης Storm έγραψε:
Ωραίααα... τώρα ολονών η ψυχή πήγε στη θέση της!
Στάνταρ ...
Όχι τίποτ' άλλο, ο βραδυνός ύπνος είναι πολύτιμος, κρίμα να τον χάνουμε...
-
Ο χρήστης GiannisB έγραψε:
όταν θα οδηγείς έχοντας μπροστά σου το άχρωμο και φτωχό ταμπλό του Leon, μήπως θα θυμάσαι το σούπερ και υπερσύγχρονο (και άπαιχτο!) ταμπλώ του Cruze και το μετανοιώνεις...; Λέω, μήπως...;ποτε μπορουμε να κανουμε κανενα ευχελαιο σε αυτο το φορουμ???
-
όταν θα οδηγείς έχοντας μπροστά σου το άχρωμο και φτωχό ταμπλό του Leon, μήπως θα θυμάσαι το σούπερ και υπερσύγχρονο (και άπαιχτο!) ταμπλώ του Cruze και το μετανοιώνεις...; Λέω, μήπως...;
ποτε μπορουμε να κανουμε κανενα ευχελαιο σε αυτο το φορουμ???
να λειπουν τα ειρωνικα σχολια
Chevrolet Cruze