-
εμενα παντως μου αρεσει περισσοτερο το NAVARA σαν ομορφια βεβαια γουστα ειναι αυτα ...
-
Και με 250 να πηγαινει το Navara εγω μονο L200 θελω.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Και με 250 να πηγαινει το Navara εγω μονο L200 θελω.Σωστός...
-
Με διακόσια στην εθνική, με πίσω κίνηση, σούστες και ταμπούρα, μπρ.. πάγωσα, μάλλον πρέπει να βάλω σύστημα ραντάρ πίσω να εντοπίζει τέτοιους πυραύλους να κάνω στην άκρη....
-
Ο χρήστης Εμμανουήλ Καρποδίνης έγραψε:
Με διακόσια στην εθνική, με πίσω κίνηση, σούστες και ταμπούρα, μπρ.. πάγωσα, μάλλον πρέπει να βάλω σύστημα ραντάρ πίσω να εντοπίζει τέτοιους πυραύλους να κάνω στην άκρη....Δεν αναφέρονται σε αυτό
-
Ούτε εγώ αναφέρομαι σ' αυτό...
Στο navara αναφέρομαι το οποίο συνεχίζει να είναι πισωκούνητο στην άσφαλτο, με σούστες αλλά και ταμπούρα πίσω...
-
καλα ρε μανωλη!!! και η corvete ειναι πισωκινητη με σουστες!!!
-
στην ακρη λοιπον θα σε πατησουμε!!!!!!!
-
δεν ξέρω για την corvete και τι μοντέλο είναι, ξέρω ότι το πρώτο σπορ οικογενειακό μας αυτοκίνητο το 1974 (νομίζω γιατί δεν υπάρχει πιά) - ένα φίατ 124 κουπέ - είχε 110 άλογα τότε και πίσω δισκόφρενα. Πόσα χρόνια πέρασαν από το 1974?
Το σχόλιο μου για το navara ήταν δεικτικό γιατί τα αυτοκίνητα τέτοιου τύπου χρειάζονται καλή τετρακίνηση (κεντρικό διαφορικό) - άξονες μπρός-πίσω και καλή ανάρτηση πράγματα που το navara και οι υποστηρικτές του αγνοούν μάλλον. Αντίθετα, αντί αυτών ασχολούνται με ιπποδυνάμεις και χλμ/ώρα, που εν πάσει περιπτώσει δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Εμμανουήλ Καρποδίνης έγραψε:
Το σχόλιο μου για το navara ήταν δεικτικό γιατί τα αυτοκίνητα τέτοιου τύπου χρειάζονται καλή τετρακίνηση (κεντρικό διαφορικό) - άξονες μπρός-πίσω και καλή ανάρτηση πράγματα που το navara και οι υποστηρικτές του αγνοούν μάλλον. Αντίθετα, αντί αυτών ασχολούνται με ιπποδυνάμεις και χλμ/ώρα, που εν πάσει περιπτώσει δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.Καλή τετρακίνηση ναι συμφωνώ. Κεντρικό διαφορικό έχει μαζί με δυνατότητα κλειδώματος. Άξονες ποιά από τα τελευταία μοντέλα έχουν?
Ανάρτηση: Τα σουστόφυλα σου προσφέρουν περισσότερη αντοχή από ότι τα ελατήρια σε θέμα φορτώματος.Ρίξε μία ματιά στους άξονες μετάδοσης στα τρέχοντα αγροτικά-επαγγελματικά μοντέλα και δες τις διαφορές τους. Εννοώ πάχος, υλικό, σταυρούς κλπ.
Όσο για την ιπποδύναμη πρέπει να κοιτάμε και την ροπή. Η ροπή του Ναβάρα δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιο άλλο της κατηγορίας του.
Αν ήθελες τετρακίνητο για extreme καταστάσεις και σπάσιμο δεν θα έκανες τον κόπο να δώσεις τόσα λεφτά για κάποιο καινούργιο αλλά θα έπερνες ένα VW αξονάτο παλιό, με μπρός πίσω άξονες ή ακόμα και κάποιο Hi-lux ξανά αξονάτο και τέλος.
-
Ο χρήστης big-terios έγραψε:
Καλή τετρακίνηση ναι συμφωνώ. Κεντρικό διαφορικό έχει μαζί με δυνατότητα κλειδώματος. Άξονες ποιά από τα τελευταία μοντέλα έχουν?
Ανάρτηση: Τα σουστόφυλα σου προσφέρουν περισσότερη αντοχή από ότι τα ελατήρια σε θέμα φορτώματος.Ρίξε μία ματιά στους άξονες μετάδοσης στα τρέχοντα αγροτικά-επαγγελματικά μοντέλα και δες τις διαφορές τους. Εννοώ πάχος, υλικό, σταυρούς κλπ.
Όσο για την ιπποδύναμη πρέπει να κοιτάμε και την ροπή. Η ροπή του Ναβάρα δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιο άλλο της κατηγορίας του.
Aγαπητέ μου, δεν έχω τίποτε προσωπικό με τα Νavara... αλλά να είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ είχαν ποτέ και συνεχίζουν να ΜΗΝ έχουν κεντρικό διαφορικό.
Κεντρικό διαφορικό από αγροτικά έχουν από όσο ξέρω τα LandRover Defender και τα Mitsubishi, το δε defender έχει και άκαμπτους άξονες εμπρός πίσω και ελατήρια με ωφέλιμο 1250 κιλά (το 110).
Οσον αφορά τώρα την ροπή, θα σου γράψω την προσωπική μου γνώμη και εμπειρία.
Η υψηλή τιμή της ΜΕΓΙΣΤΗΣ ροπής που αναφέρουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος είναι ένα στοιχείο, αλλά δεν φτάνει...
Σημασία έχει η καμπύλη της ροπής και εκεί νομίζω ότι οι αυτοί οι πιεσμένοι κινητήρες υστερούν.
Είμαι κάτοχος Defender V8 και ΔΕΝ έχω οδηγήσει το NAVARA με τα 40 κιλά στις 2000 στροφές. Οδήγησα όμως το νέο Defender με το diesel μοτερ puma της ford με τα 37+ κιλά στις 2000 και τα 125 άλογα στις 3500, το οποίο θεωρητικά πρέπει να είναι κατά πολύ ζωηρότερο από το V8 με τα 28 κιλά στις 2800 στροφές και τα 135 άλογα στις 4700 περίπου.
Σε διαβεβαιώ ότι το αυτοκίνητο είναι τελείως ψόφιο σε σχέση με το V8 σε όλη την κλίμακα των στροφών, παρότι στα χαρτιά είναι καλύτερο.
Μέχρι τις 2000 στροφές το αυτοκίνητο είναι τελείως νεκρό, πράγμα πολύ ενοχλητικό για εκτός δρόμου διαδρομές ή μεταφορά φορτίων. Μετά τις 2000-2200 είναι όντως συμπαθητικό άλλα πρέπει να οδηγείς πάντα με τις στροφές ανάμεσα σε 2500-3500.
Φαντάζομαι ότι το Navara με 170 ή και περισσότερα αλογα θα είναι πολύ πιό ζωηρό ψηλά, αλλά το θέμα της ροπής και της απόδοσης από χαμηλές στροφές φοβάμαι ότι θα είναι παραπλήσια απογοητευτικό όπως του Defender.
Αντίθετα στο V8 τώρα με τα πολύ υποδεέστερα στα χαρτιά στοιχεία, βάζεις μία ταχύτητα και ανεβάζεις άνετα και γραμμικά από τις 800 στροφές μέχρι όσο θες...
-
ΑΝ και καθυστερημένα, έχεις δίκιο για την ροπή. Το Navara στις υψηλές υστερεί. Ιδίως μετά της 3500. Όταν είσαι άδειος ακόμα και με 3η το αμάξι σπινιάρει.
Κατά τα άλλα αν και είμαι κάτοχος εδώ και 1 χρόνο περίπου (λιγότερο) πρέπει να πω ότι με έχει αφήσει ικανοποιημένο. Το μόνο μειονέκτημα τα λάστιχά του και τα φρένα του.
Το πρώτο με ένα σετ Α/Τ διορθώνεται, το δεύτερο δεν ξέρω. Και τα φρένα του εννοώ ότι δεν έχουν καλή απόδοση σε φρένα πανικού.
Κατά τα άλλα παρόλες τις δυσκολίες που έχει περάσει ακόμα μια χαρά τα πάει. Φτου φτου μην το ματιάξω
-
Αν και λίγο αργά κάνω σχόλιο..τεσπα.Το navara το θεωρό άσχημο σε σχέση με τα υπόλοιπα pick-up και ειδικά σε σχέση με το L200.Από θέμα αξιοπιστίας είναι πολύ ανώτερο το L200 και από θέμα 4χ4.Το μοναδικό πράγμα που υπερέχει το navara είναι οι εντός δρόμου επιδόσεις(που ακούω).Το καλό με αυτά τα αυτοκίνητα είναι πως ανάλογα με την δουλειά σου διαλέγεις και έκδοση καμπίνας.
mitsubishi L200 vs nissan navara