-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πάντως να ξαναγράψω : μη βιαστείς να πάρεις full HD...Αν το θέλεις τόσο πολύ περίμενε έστω λίγο ακόμα να λύσει τις 'παιδικές' της ασθένειες...Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο σήμερα, θα πρότεινα να πάρεις κάτι φτηνότερο και σε πιο λίγα χρόνια να αλλάξεις TV...Επίσης σε τόσο μικρή διαγώνιο 42 ίσως είναι δυσδιάκριτη η διαφορά μεταξύ HD-Full HD. (720p -1080p) ιδιαίτερα αν έχεις και μεγάλη απόσταση θέασης..Κινδυνεύοντας να θεωρηθώ ότι έχω μετοχές της Panasonic θα επέμενα λιγάκι ακόμα προς Panasonic 42PX70...Με 1300 ευρουδάκια παίρνεις 'πολύ τηλεόραση' για καιρό ακόμα και για όλες τις χρήσεις (μόνο τις αντανακλάσεις έχω να τους προσάψω )...
Αν θες σώνει και καλά να σκάσεις 2000 κοίταξε τουλάχιστον να πας σε μεγαλύτερη διαγώνιο, καμιά 46ρα ίσως : το μέγεθος δεν είναι ποτέ αρκετό να ξέρεις ...Size does matter (Sony KDL-46D3000AEP http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PRO ... xt=skroutz, λέω τώρα να περνάει η ώρα )
Κι εγώ προς την Panasonic που πρότεινες κλίνω, για διάφορους λόγους:
α) κόστος (cost does matter )
β) ούτε εγώ είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλάβω διαφορά ανάμεσα στο full hd και στο hd ready, ειδικά από τη στιγμή που το hd υλικό είναι ελάχιστο
γ) σε όσες lcd έχω δει τηλεοπτικό σήμα, ήταν κλάφτα χαράλαμπεΑπό την άλλη, με αποθαρύννουν αφενός η γωνία θέασης, που νομίζω ότι είναι μικρότερη στις plasma, και η μεγαλύτερη 'ευαισθησία' τους στο φως του περιβάλλοντος, που δημιουργεί έντονες αντανακλάσεις
-
Ξέρει κανείς πως μπορώ να σκανάρω κείμενο και να το κάνω σε μορφή word?
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Πάντως να ξαναγράψω : μη βιαστείς να πάρεις full HD...Αν το θέλεις τόσο πολύ περίμενε έστω λίγο ακόμα να λύσει τις 'παιδικές' της ασθένειες...Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο σήμερα, θα πρότεινα να πάρεις κάτι φτηνότερο και σε πιο λίγα χρόνια να αλλάξεις TV...Επίσης σε τόσο μικρή διαγώνιο 42 ίσως είναι δυσδιάκριτη η διαφορά μεταξύ HD-Full HD. (720p -1080p) ιδιαίτερα αν έχεις και μεγάλη απόσταση θέασης..
Κινδυνεύοντας να θεωρηθώ ότι έχω μετοχές της Panasonic θα επέμενα λιγάκι ακόμα προς Panasonic 42PX70...Με 1300 ευρουδάκια παίρνεις 'πολύ τηλεόραση' για καιρό ακόμα και για όλες τις χρήσεις (μόνο τις αντανακλάσεις έχω να τους προσάψω )...
Αν θες σώνει και καλά να σκάσεις 2000 κοίταξε τουλάχιστον να πας σε μεγαλύτερη διαγώνιο, καμιά 46ρα ίσως : το μέγεθος δεν είναι ποτέ αρκετό να ξέρεις ...Size does matter (Sony KDL-46D3000AEP http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PRO ... xt=skroutz, λέω τώρα να περνάει η ώρα )
Κι εγώ προς την Panasonic που πρότεινες κλίνω, για διάφορους λόγους:
α) κόστος (cost does matter )
β) ούτε εγώ είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλάβω διαφορά ανάμεσα στο full hd και στο hd ready, ειδικά από τη στιγμή που το hd υλικό είναι ελάχιστο
γ) σε όσες lcd έχω δει τηλεοπτικό σήμα, ήταν κλάφτα χαράλαμπεΑπό την άλλη, με αποθαρύννουν αφενός η γωνία θέασης, που νομίζω ότι είναι μικρότερη στις plasma, και η μεγαλύτερη 'ευαισθησία' τους στο φως του περιβάλλοντος, που δημιουργεί έντονες αντανακλάσεις
Ως προς το viewing angle το ανάποδο συμβαίνει (συνέβαινε) : ήταν παραδοσιακά ένα από τα μειονεκτήματα των LCD έναντι των Plasma που είχαν καλύτερη γωνία θέασης...Σήμερα βέβαια τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ για τις LCD και δεν τίθεται θέμα...
Για τις αντανακλάσεις έχεις δίκιο : οι Plasma είναι για σκοτεινούς τύπους -
koutsan, για 32άρα τι προτείνεις? Οι 100Hz αξίζουν για καλύτερο σήμα με τα σημερινά δεδομένα ή πάνε τζάμπα τα λεφτά?
-
Βοηθεια...
Γιατι τελευταια δεν μπορω να κατεβασω απο το downloader του firefox βιντεακια απο το youtybe ?
Ειναι δικο μου προβλημα η συμβαινει και σε αλλους?
Υπαρχει αλλος τροπος ? (Στο vixy.net μου βγαζει συνεχως ...Error: Sorry, server is too busy..). -
Ο χρήστης ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΣ έγραψε:
Βοηθεια...Γιατι τελευταια δεν μπορω να κατεβασω απο το downloader του firefox βιντεακια απο το youtybe ?
Ειναι δικο μου προβλημα η συμβαινει και σε αλλους?
Υπαρχει αλλος τροπος ? (Στο vixy.net μου βγαζει συνεχως ...Error: Sorry, server is too busy..).μάλλον θα το πήραν χαμπάρι και άλλαξαν τρόπο γιατί ούτε εμένα κατεβάζει
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Πέθανε το PC μουΕδώ και καιρό περίπου 4 φορές στις 10 όποτε μπούταρε στο ντέσκτοπ κόλλαγε την ώρα που φόρτωνε τα προγραμματάκια στην δεξιά άκρη της τασκμπαρ. Με ένα χαρντ ρεσέτ δούλευε κανονικά. Ε, το Σάββατο δεν δούλεψε (και ούτε ξαναδούλεψε). Σε κάθε μπουτ ανάβει (χωρίς να αναβοσβήνει καθόλου) το λαμπάκι του σκληρού για 5-6 δευτερόλεπτα και μετά σβήνει χωρίς να γίνεται τίποτα... ούτε καν σήμα δεν παίρνει η οθόνη.
Ανοιγοντάς τον διαπίστωσα πως η μια άκρη της ψύκτρας του τσιπσετ ήταν στον αέρα γιατί είχαν σπάσει οι βάσεις στις οποίες κούμπωναν οι βραχίονες στήριξης της ψύκτρας. Δεν ξέρω πόσο καιρό ήταν έτσι, αλλά παιδιά που ρώτησα μου είπαν πως κάηκε ο μητρική
Υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ έχει καεί και να συμβαίνει κάτι άλλο; Ή να αρχίσω να ψάχνω μεταχειρισμένη μητρική για Socket 478;
ποια μητρική έχεις?
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Ξέρει κανείς πως μπορώ να σκανάρω κείμενο και να το κάνω σε μορφή word?Χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα OCR (Optical Character Recognition), όπως Omnipage, fine reader κ.λπ.
Θα χρειαστεί βέβαια να βάλεις χεράκι και να διορθώσεις πολλά γράμματα που δεν θα αναγνωριστούν σωστά.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ποια μητρική έχεις?
Asus P4PE, αλλά κάνουν και με τσίπσετ i865PE που υποστηρίζει 800άρι bus, 400άρες DDR dual μνήμες και AGP 8x (i865P και i865G λέω να τα αποφύγω, προτιμώ μια καλή i845PE όπως αυτή που μου κάηκε με SATA & firewire support).
Έχουμε κάτι υπόψη;
-
Ως προς το viewing angle το ανάποδο συμβαίνει (συνέβαινε) : ήταν παραδοσιακά ένα από τα μειονεκτήματα των LCD έναντι των Plasma που είχαν καλύτερη γωνία θέασης...Σήμερα βέβαια τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ για τις LCD και δεν τίθεται θέμα...
Για τις αντανακλάσεις έχεις δίκιο : οι Plasma είναι για σκοτεινούς τύπουςΣυνεχίζοντας στο ίδιο θέμα, πιστεύεις ότι θα υπήρχε πρόβλημα αν κρεμούσα την τηλεόραση (είτε lcd είτε plasma) πάνω από τζάκι (το οποίο, σημειωτέον, το ανάβω κανονικά το χειμώνα; )
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Για τις αντανακλάσεις έχεις δίκιο : οι Plasma είναι για σκοτεινούς τύπουςΣυνεχίζοντας στο ίδιο θέμα, πιστεύεις ότι θα υπήρχε πρόβλημα αν κρεμούσα την τηλεόραση (είτε lcd είτε plasma) πάνω από τζάκι (το οποίο, σημειωτέον, το ανάβω κανονικά το χειμώνα; )
Έχει συζητηθεί κατά καιρούς σε fora και με είχε απασχολήσει και εμένα...Τελικά το απέφυγα
- Λογικά αν μπει πάνω από το τζάκι θα πρέπει το κάτω σημείο της τηλεόρασης να είναι - στην καλύτερη περίπτωση - στο 1,20-1,30 από το πάτωμα...Αυτό είναι ψηλά εφόσον βλέπεις καθιστός και δεν είναι βολικό, γιατί θα έχεις κακή γωνία θέασης και θα αρχίσει να πονάει ο αυχένας σου...Το ιδανικό είναι η ευθεία των ματιών σου να πέφτει στους υπότιτλους, άρα περίπου τοποθέτηση 70 -80 πόντους από το έδαφος ...(εκτός βέβαια αν έχεις μεγάλη απόσταση θέασης (4μ+ αλλά τότε 42 ίντσες ίσως είναι λίγες ) οπότε οριακά το 1,20 είναι αποδεκτό )
2)Τι θερμοκρασίες αναπτύσσονται στον τοίχο που θα κρεμαστεί? Έχεις τσεκάρει? Καλό θα ήταν να μην είναι μεγάλες...Εγώ λίγο το φοβάμαι και θα το απέφευγα όπως άλλωστε έκανα. Προτεινόμενη θερμοκρασία λειτουργίας είναι πάνω κάτω 30 βαθμοί max, ενώ λογικά εκεί θα έχεις πάνω από 50, ίσως και 70
Πάντως αν σε καθησυχάζει υπάρχουν μερικοί που το έχουν κάνει (δεν ξέρω εγώ όμως κάποιον προσωπικά που να μου πει τι έπαθε, αν έπαθε )
Δεν το συνιστώ πάντως
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
koutsan, για 32άρα τι προτείνεις? Οι 100Hz αξίζουν για καλύτερο σήμα με τα σημερινά δεδομένα ή πάνε τζάμπα τα λεφτά?Τιμούλα?
Χρήση? -
...Το ιδανικό είναι η ευθεία των ματιών σου να πέφτει στους υπότιτλους, άρα περίπου τοποθέτηση 70 -80 πόντους από το έδαφος ...(εκτός βέβαια αν έχεις μεγάλη απόσταση θέασης (4μ+ αλλά τότε 42 ίντσες ίσως είναι λίγες ) οπότε οριακά το 1,20 είναι αποδεκτό )Την τηλεόραση την έχουμε σε απόσταση ~ 4 μέτρων και είναι 42'', οπότε μπορώ να πω ότι το ύψος των ~80-90 πόντων από το έδαφος είναι μια σωστή επιλογή, καθώς έτσι καθιστός έχεις την τηλεόραση σχεδόν φάτσα απέναντί σου.
Εμείς την έχουμε πάνω σε ένα παρόμοιο τραπεζάκι με αυτό:
Παρεπιπτόντως, στην απόσταση αυτή η 42'' είναι πιστεύω ήδη μια σχετικά ακραία λύση. Κάποια πιο μεγάλη τηλεόραση θα ήταν μάλλον κουραστική.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Παρεπιπτόντως, στην απόσταση αυτή η 42'' είναι πιστεύω ήδη μια σχετικά ακραία λύση. Κάποια πιο μεγάλη τηλεόραση θα ήταν μάλλον κουραστική.
Είναι πράγματι οριακή αλλά ανάποδα ...Είναι μάλλον μικρή για 4 μ...Στα 4 μ καλή είναι 46'' ή 50'' όσο κι αν σου φαίνεται πολύ
Δες αυτό http://www.dtvcity.com/plasmatv/plasmascreensize.html (1μ = 3,28 πόδια, άρα 4 μ = 13 πόδια)
Άλλος εμπειρικός τύπος είναι απόσταση θέασης / 0,09 = διαγώνιος TV σε ίντσες 4/0,09 =44 ίντσες...
Πίστεψέ με όσο μεγαλύτερη είναι τόσο καλύτερα (οκ μέχρι ενός ορίου )
Βέβαια με το άθλιο τηλεοπτικό μας σήμα δεν θέλεις να είσαι και πολύ κοντά γι αυτό και λέω ότι 42'' για 4μ είναι οριακά οκ, αλλά για HD υλικό οι 42' είναι πολύ λίγεςΓια να καταλάβεις δες και εδώ http://www.myhometheater.homestead.com/ ... lator.html
Maximum Viewing Distance for HDTV(Fully resolved 1080i; 1920 x 1080) για τις 42' δίνει τα 5,5 πόδια!! = 1,7 μ
και **Maximum **Viewing Distance for NTSC/PAL(720x480/720x576) για τις 42' δίνει τα 14,6 πόδια = 4,45 μ -
που φτάσαμε...εκεί που είμασταν μια χαρά με τις 22-25 ιντσες σε crt ξάφνου από παντού ξεπετάγονται lcd 50+ ιντσών...
πάντως ότι κ να κάνει η lcd την απεικόνιση των crt δεν την έχει.
εγώ έχω μία 32αρα crt...και μία 32αρα lcd (με έπρηξε η γυναίκα μου να την παρουμε) ...απλά καμία σχέση. Πιο ζωντανή η crt...εγώ εκεί βλέπω τηλεόραση και dvd.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
που φτάσαμε...εκεί που είμασταν μια χαρά με τις 22-25 ιντσες σε crt ξάφνου από παντού ξεπετάγονται lcd 50+ ιντσών...πάντως ότι κ να κάνει η lcd την απεικόνιση των crt δεν την έχει.
εγώ έχω μία 32αρα crt...και μία 32αρα lcd (με έπρηξε η γυναίκα μου να την παρουμε) ...απλά καμία σχέση. Πιο ζωντανή η crt...εγώ εκεί βλέπω τηλεόραση και dvd.
Για το τηλεοπτικό μας σήμα ναι, για τα άλλα τώρα ...Για HD απλά δεν υπάρχουν οι CRT
-
Ενδιαφέρουσες οι παραπομπές σου, πραγματικά πάντως νοιώθω ότι μεγαλύτερη τηλεόραση από 42'' θα ήταν απλά υπερβολική. Εδώ ακόμα και τώρα 'φώναζε' η μητέρα μου ότι δεν της αρέσει που είναι τόσο μεγάλη, παρότι μάλιστα το σαλόνι στο οποίο βρίσκεται είναι αρκετά μεγάλο.
Ίσως βέβαια το ότι η προηγούμενη CRT ήταν 28'' να με κάνει να βλέπω τις 47''-52'' ως υπερβολικέςΟ χρήστης Spike έγραψε:
που φτάσαμε...εκεί που είμασταν μια χαρά με τις 22-25 ιντσες σε crt ξάφνου από παντού ξεπετάγονται lcd 50+ ιντσών...+1
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Κάτι τέτοια διαβάζω και βλέπω κι εγώ, και το σκέφτομαι. Να μην είχαν το θέμα των αντανακλάσεων οι πλάσμα, και θα το έκανα το βήμα άμεσα...
Η απόσταση θέασης είναι 2,5 μέτρα, να υποθέσω ότι είναι οκ για τις 42''; Σχετικά με τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στα εξωτερικά τοιχώματα του τζακιού, η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω τσεκάρει, αλλά κάτι άλλο που με φοβίζει εξίσου είναι η κάπνα που καμιά φορά 'δραπετεύει' από μπροστά και αφήνει λίγη μαυρίλα στον τοίχο από πάνω. Βέβαια, καθαρίζεται εύκολα, αλλά δεν ξέρω τι επίπτωση θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμα στο πάνελ της τηλεόρασης
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ψήνομαι για κάτι τέτοιο. Στον υπολογιστή ακούω αποκλειστικά μουσική.Αξίζει; Υπάρχει κάτι καλύτερο που να κοστίζει ως 120 ευρώ;
Ψιλοχάθηκε στο χαμό με τις LCD...
-
....μια ερωτησουλα παιδες ...και οπως θελει ας με βοηθησει
Εχω στο PC την εξης 'ομαδα προστασιας'
Nod32
Adware
Spyboot - Search and destroyΠιατευεται πως πρέπει κατι να προσθεσω ή να αλλαξω κατι σε αυτον τον συνδιασμο
Thnx in advance
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#12]