-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σήμερα πήρα το Fnac να ρωτήσω για το Leopard, και μου είπαν ότι και τα 40 κομμάτια που τους έστειλε η rainbow έφυγαν μέσα σε λίγες ώρες. Στην ερώτηση μου πότε θα ξαναέχουν, η απάντηση τους ήταν ότι μόνο ο θεός μπορεί να ξέρει.Μπορείς να κάνεις αυτό που έκανα κι εγώ.
Να το κατεβάσεις δηλαδή απο κάποιο torrent site (έτσι κι αλλιώς το installation disc δεν έχει καθόλου copy protection, ούτε καν serial number), να το εγκαταστήσεις, και οταν αξιωθούν να το φέρουν σε κάποιο κατάστημα, να το αγοράσεις.
Είχε πλακα πάντως η εγκατάσταση. Πραγματικά αν με έβλεπε κάποιος σήμερα το απόγευμα θα τον έπιαναν σίγουρα τα γέλια.
Εξηγούμαι:
Στο MacBook μου έχει χαλάσει το εσωτερικό dvd drive.
Αρχικά αγόρασα ενα 5,25' firewire/USB enclosure.
Έβαλα μέσα ενα παρακμιακό dvd drive που είχα και καθόταν.
Στη συνέχεια, αφού κατέβηκε το θηριώδες τόρρεντ (6,5 gb) πήγα να το κάνω unrar στα XP.
Τζίφος, το αρχείο dmg δεν μπόρεσα να το γράψω σε dvd μέσα απο τα windows.
Έπρεπε πρώτα να το περάσω στο Mac για να το κάνω uncompress.
Ο εξωτερικός σκληρός μου ειναι σε FAT32 οπότε επρεπε να τον κάνω NTFS για να παρει το 6,5gb αρχείο (fat32 file size limit = 4gb).
Αφού αποσυμπίεσα το dmg, το πέρασα πάλι στο PC με τα XP και το έγραψα σε double layer dvd...
...το οποίο δεν διάβαζε το απαρχαιωμένο DVD rom που είχα συνδεδεμένο στο mac!
Εκνευρισμένος, πήρα εναν παλιό σκληρό, το συνέδεσα στο MAC μέσω του firewire, τον φόρμαρα σε MacOS FS Extended, και απλά έγραψα το image του installation disc σε ενα bootable partition του σκληρού.
Τέλος καλό όλα καλά. Μπούταρα απο τον εξωτερικό σκληρό και το καλό ειναι οτι λόγω ταχύτητας σκληρού (σε σχέση με το DVD) η εγκατατάσταση πήρε 15 λεπτά μόνο.
Φίλε Χρήστο μη σε τρομάζει το παραπάνω, εγώ αναγκάστηκα να το εγκαταστήσω ολίγον τι ανορθόδοξα μιας και δεν έχω dvd drive στο macbook μου...
-
Θέμη έχω την εντύπωση ότι για να διαβαστεί το DVD πρέπει να είναι γραμμένο μόνο από το 'disk utility' (or sth like that) του macOS...
-
Για να διαβαστεί το DVD πρέπει να έχει γραφτεί το dmg σε Mac (είτε με το Disc Utility είτε με το Toast ή το πρόγραμμα της επιλογής μας), αλλιώς χρειάζεται conversion μέσω του disc utility σε .cdr (ή .iso) οπότε καταλήγουμε με ενα αρχείο 7,5 giga (!) το οποίο μπορούμε να ψήσουμε και στα Windows.
Τώρα έχω εναν παλιό Quantum Fireball 13 gb που έχει μέσα το Leopard έτοιμο προς εγκατάσταση... Το θέλει κανείς;
A και τελικά μάλλον θα αλλάξω το DVD του MacBook μόνος μου οταν το επιτρέψουν τα οικονομικά μου. Θα βάλω το superdrive που γραφει και DVD.
-
ρε παιδιά τί διαφορές έχουν οι Intel Core Duo , Core Duo 2 και AMD?
-
οι 2 ειναι οι καλυτεροι και οι μονοι που 'κυκλοφορουν':lol:
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
:rant:
Πότε θα έρθει το mac μου?τώρα ψήνουν το μπιφτέκι
Άντε να βελτιστοποιήσεις καμιά βάση ΡΕ.
εγώ φταίω που πέφτω σε κουκουρούκου ?
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Λέω να διώξω την 17αρα CRT και να πάρω μια νέα επίπεδη στις ίδιες ίντσες..όχι πάνω απο 200-250 ευρω??Τι προτείνετε?
Πρόσφατα πήρα αυτή, και είναι εξαιρετική:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168524 -
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Φίλε Χρήστο μη σε τρομάζει το παραπάνω, εγώ αναγκάστηκα να το εγκαταστήσω ολίγον τι ανορθόδοξα μιας και δεν έχω dvd drive στο macbook μου...
Από torrent δεν σκαμπάζω. Είχα κατεβάσει κάποια στιγμή το Shakespear, δεν κατάλαβα τι παίζει και το σουτάρισα.
Δεν έχω τρόπο να κάνω ένα μεγάλο αρχείο να χωράει σε ένα τυπικό DVD, ούτε καν να αντιγράψω μια ταινία. Χρησιμοποιώντας το MacTheRipper κατάφερα να ripparω ένα δισκάκι, αλλά όταν επεχείρησα να το κάψω πήρα error message ότι το αρχείο ήταν πολύ μεγάλο. Κάτι κάνω λάθος προφανώς.
Όπως καταλαβαίνεις, δεν έχεις να κάνεις με τον τυπικό χρήστη που γνωρίζει τι του γίνεται. Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι if I screw up, θα στείλω το Mac αδιάβαστο, καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να πειραματίζομαι με θέματα λειτουργικού. Αν μιλούσαμε για ένα απλό πρόγραμμα, ή ταινία, θα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Με το OS-X όμως είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός με τα πειράματα.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Λέω να διώξω την 17αρα CRT και να πάρω μια νέα επίπεδη στις ίδιες ίντσες..όχι πάνω απο 200-250 ευρω??
Τι προτείνετε?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168524Αλήθεια, TV πήρες?
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Στη συνέχεια, αφού κατέβηκε το θηριώδες τόρρεντ (6,5 gb [6,6 GB ]) πήγα να το κάνω unrar στα XP.Τζίφος, το αρχείο dmg δεν μπόρεσα να το γράψω σε dvd μέσα απο τα windows.
Σε κάποιες οδηγίες διάβασα ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΠΛΟ ΚΛΙΚ πάνω στο αρχείο dmg, διαφορετικά αυτό καταστρέφεται - τουλάχιστον όσον αφορά τη χρήση του στα windows. Δηλαδή δεν μπορείς μετά να το κάψεις για να φτιάξεις ένα bootable DVD.
To θέμα είναι ότι μάλλον χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα που να γράφει τα συγκεκριμένα αρχεία κατευθείαν σε DVD, χωρίς μετατροπή σε iso ή κάτι άλλο που να αναγνωρίζεται από τα windows.
To έχει κάνει κάποιος και πώς; -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αλήθεια, TV πήρες?Oh yes. Πήρα αυτή:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=963143(είσαι καλός στο ψήσιμο τελικά )
Εντυπώσεις άριστες. Σε SD σήμα από αναλογικά κανάλια είναι ένα κλικ κάτω από τη Sony CRT που αντικατέστησε (αναμενόμενο), σε DVD η εικόνα είναι σχεδόν τρισδιάστατη, αλλά το πανηγύρι γίνεται σε 720p σήμα, όπου μαζεύεις το σαγώνι από το πάτωμα
Άλλα θετικά: έχει δέκτη ψηφιακής (πολύ βολικό για όποιον δε θέλει να μπλέκει με αποκωδικοποιητές για να βλέπει WRC στο Sport+), βλέπεις πεντακάθαρα από σχεδόν οποιαδήποτε γωνία (καμία σχέση με τις μικρές γωνίες θέασης των LCD), και τέλος παίζει άψογα με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις χωρίς να θέλει κανένα περίεργο καλιμπράρισμα. Eννοείται πως 'πιξελιάσματα' και λοιπά κόλπα των LCD απλώς δεν υφίστανται εδώ.
Στα αρνητικά: ο ήχος δεν είναι τίποτα σπουδαίο (έτσι κι αλλιώς όμως την έχω συνδεδεμένη σε πολυκάναλο ενισχυτή), δεν έχει περίεργες θύρες (usb, κάρτες μνήμης κ.λπ.), δεν έχει εισόδους s-video και composite στην πρόσοψη. Οι αντανακλάσεις υπάρχουν, αλλά όχι περισσότερο σε σχέση με μια CRT και μόνο σε πολύ σκοτεινές σκηνές και με όλα τα φώτα του δωματίου αναμένα.
Εν ολίγοις, για κάποιον που ενδιαφέρεται για ποιοτική εικόνα και όχι πολλές ευκολίες, δε νομίζω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε αυτά τα χρήματα που να την κοντράρει.
-
Θαύμα, στέλνω mail στην Panasonic για να εισπράξω την προμηθειούλα μου
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Από torrent δεν σκαμπάζω. Είχα κατεβάσει κάποια στιγμή το Shakespear, δεν κατάλαβα τι παίζει και το σουτάρισα.
Δεν έχω τρόπο να κάνω ένα μεγάλο αρχείο να χωράει σε ένα τυπικό DVD, ούτε καν να αντιγράψω μια ταινία. Χρησιμοποιώντας το MacTheRipper κατάφερα να ripparω ένα δισκάκι, αλλά όταν επεχείρησα να το κάψω πήρα error message ότι το αρχείο ήταν πολύ μεγάλο. Κάτι κάνω λάθος προφανώς.
Όπως καταλαβαίνεις, δεν έχεις να κάνεις με τον τυπικό χρήστη που γνωρίζει τι του γίνεται. Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι if I screw up, θα στείλω το Mac αδιάβαστο, καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να πειραματίζομαι με θέματα λειτουργικού. Αν μιλούσαμε για ένα απλό πρόγραμμα, ή ταινία, θα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Με το OS-X όμως είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός με τα πειράματα.
Καταλαβαίνω.
Παρ' όλα αυτά όπως έγραψα, το όλο 'μπλέξιμο' ηταν στο πως θα κάνω εναν Mac δίχως dvd drive να διαβάσει το DVD του leopard...
Απο τη στιγμή που τα κατάφερα μιλάμε για μετρημένα 3-4 κλίκ (επιλογή γλώσσας, επιλογή σκληρού για εγκατάσταση, βεβαίωση με το end user license, και τέλος restart) και έπειτα... Leopard!
Μια σημείωση: Αν και τυπικά δεν υπάρχει πρόβλημα εγκατάστασης του Leopard 'πάνω' απο το Tiger, έχω διαβάσει διάφορες ιστορίες για μικροπροβλήματα σπαστικά που προέκυψαν λόγω της υπάρχουσας εγκατάστασης του Tiger (με εγκατεστημένα προγράμματα κ.λ.π.).
Γι αυτό καλό ειναι οταν αλλάζουμε λειτουργικό, ακόμα και στα Mac, να κάνουμε 'καθαρή' εγκατάσταση (backup τα δεδομένα μας και μετά restore).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στη συνέχεια, αφού κατέβηκε το θηριώδες τόρρεντ (6,5 gb [6,6 GB ]) πήγα να το κάνω unrar στα XP.
Τζίφος, το αρχείο dmg δεν μπόρεσα να το γράψω σε dvd μέσα απο τα windows.
Σε κάποιες οδηγίες διάβασα ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΠΛΟ ΚΛΙΚ πάνω στο αρχείο dmg, διαφορετικά αυτό καταστρέφεται - τουλάχιστον όσον αφορά τη χρήση του στα windows. Δηλαδή δεν μπορείς μετά να το κάψεις για να φτιάξεις ένα bootable DVD.
To θέμα είναι ότι μάλλον χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα που να γράφει τα συγκεκριμένα αρχεία κατευθείαν σε DVD, χωρίς μετατροπή σε iso ή κάτι άλλο που να αναγνωρίζεται από τα windows.
To έχει κάνει κάποιος και πώς;Για την ακρίβεια unrared το αρχείο ειναι 6,66GB! Περίεργο... :Ρ
Απλά το καλύτερο ειναι να αντιγράψεις το τορρεντ στο Mac, και να το κάνεις unrar και convert σε .iso εκει πέρα (ή απλά να το γράψεις σε ενα εξωτερικό σκληρό).
Και μετά εγκαθιστάς απο τον σκληρό.
Άσχετο:
Όλα τα λεφτά στο Leopard το νέο Photo Booth με εφφέ chroma key (blue screen)...Κι επιτέλους το Mail έγινε άψογο...
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Λέω να διώξω την 17αρα CRT και να πάρω μια νέα επίπεδη στις ίδιες ίντσες..όχι πάνω απο 200-250 ευρω??
Τι προτείνετε?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168524Να σου πω την αλήθεια και εγώ από το πλαίσιο κοίταζα την αντίστοιχη της LG την 17αρα.
Να φτάσω στις 20 ίντσες? Μου φαίνεται too much
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Τι προτείνετε?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168524Να σου πω την αλήθεια και εγώ από το πλαίσιο κοίταζα την αντίστοιχη της LG την 17αρα.
Να φτάσω στις 20 ίντσες? Μου φαίνεται too much
Η διαφορά στην τιμή είναι τόσο μικρή, που δε νομίζω ότι αξίζει να επιλέξεις τη μικρότερη διάσταση. Επιπλέον, η 20άρα είναι widescreen, πράγμα που σημαίνει ότι αν βλέπεις βίντεο στο pc, θα έχεις πλήρη κάλυψη οθόνης, χωρίς τις ενοχλητικές μπάρες. Άλλωστε, οι επιπλέον ίντσες πηγαίνουν ουσιαστικά στο πλάτος, το ύψος είναι σχεδόν ίδιο με μιας 17άρας. Μη σου πω ότι η οικονομία χώρου που θα κάνεις πηγαίνοντας από το γλόμπο στην επίπεδη θα είναι τόσο μεγάλη που και πάλι μικρή θα σου φαίνεται μετά από λίγο η 20άρα.
-
Έχουμε καταντήσει να θεωρούμε τις 19άρες μικρές.
Πάντως πήρα 2 φτηνές 19άρες (4:3 και 16:9) για τους γονείς μου επειδή δεν έβλεπαν τα μικρά γράμματα στις παλιές 15άρες CRT που είχαν. Δεν αξίζει να πάρεις μικρότερη από 19' εκτός αν υπάρχει λόγος.
-
Ο χρήστης scotsezos έγραψε:
ρε παιδιά τί διαφορές έχουν οι Intel Core Duo , Core Duo 2 και AMD τεχνικά? -
ρε παιδιά τί διαφορές έχουν οι Intel Core Duo , Core Duo 2 και AMD τεχνικά?
Στον γούγλη κοίταξες?
-
ρε παιδιά τί διαφορές έχουν οι Intel Core Duo , Core Duo 2 και AMD τεχνικά?
Πάρε Core 2 Duo. Είναι διπύρηνος, πιο εξελιγμένος από τον Core Duo (ξέχνα τον αυτόν ως επιλογή) και νομίζω πιο γρήγορος από τον AMD X2.
http://www.amd.com/us-en/Processors/Pro ... 42,00.html
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#12]