-
Πόση βενζίνη καίει ένα αμάξι αν δουλεύει 1 ώρα στο ρελαντί? Με έναν πρόχειρο υπολογισμό μου βγαίνει μισό λίτρο.
-
1 με 1,2 λιτρα/ωρα
-
Νομίζω κάτι 1400 της VW γύρω στο 0,6, το δικό μου δίλιτρο 6κύλινδρο γύρω στο 0,95... Οπότε θα έλεγα από 0,5 ως πάνω από 1λτ/ώρα. Οι τιμές με τον κινητήρα ζεστό. Αν με κρύο 2-3 φορές περισσότερο μέχρι να ζεσταθεί.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Νομίζω κάτι 1400 της VW γύρω στο 0,6, το δικό μου δίλιτρο 6κύλινδρο γύρω στο 0,95... Οπότε θα έλεγα από 0,5 ως πάνω από 1λτ/ώρα. Οι τιμές με τον κινητήρα ζεστό. Αν με κρύο 2-3 φορές περισσότερο μέχρι να ζεσταθεί.1,2-1,3 λίτρα/ώρα με τον κινητήρα κρύο και 0,6-0,7 λίτρα/ώρα με τον κινητήρα ζεστό.
Για το κλασσικό μοτέρ των 1400 κ.ε. του γκρουπ VAG -
Megane 1400cc
Astra 1400ccκαι τα 2 πενταετίας. Και τα 2 μοντέλα πολύ πρόσφατα άλλαξαν.
Θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος μπορεί να μου πεί αν και τα 2 αμάξια μπορούν να 'φορέσουν' τις ίδιες μπαταρίες.
Μη μου πείτε 'φέρτε τα και τα 2 δίπλα δίπλα ανόίξτα τα καπώ να δείτε'Δεν παίζει αυτο σαν λύση.
-
Τουλάχιστον κοίτα αν χωράει η μπαταρία του ενός στο χώρο του άλλου και αν οι πόλοι είναι στα ίδια σημεία ώστε να φτάνουν τα καλώδια καθώς υπάρχουν διάφορες διαμορφώσεις (ίδια μεριά +- ή -+ ή διαγωνίως). Μετά από αυτά κοιτάς οι πόλοι να είναι ίδιων διαστάσεων και τέλος τα αμπερώρια να είναι κοντά.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τουλάχιστον κοίτα αν χωράει η μπαταρία του ενός στο χώρο του άλλου και αν οι πόλοι είναι στα ίδια σημεία ώστε να φτάνουν τα καλώδια καθώς υπάρχουν διάφορες διαμορφώσεις (ίδια μεριά +- ή -+ ή διαγωνίως). Μετά από αυτά κοιτάς οι πόλοι να είναι ίδιων διαστάσεων και τέλος τα αμπερώρια να είναι κοντά.Eυχαριστώ
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Πόση βενζίνη καίει ένα αμάξι αν δουλεύει 1 ώρα στο ρελαντί? Με έναν πρόχειρο υπολογισμό μου βγαίνει μισό λίτρο.0.5-0.7/h για το δικο μου 1400αρι. Φανταζομαι πανω κατω τοσο θα ειναι και στα υπολοιπα.
-
Κάποια στιγμή, από αφηρημάδα προφανώς, διέπραξα το κλασικό λάθος: γύρισα το κλειδί στη μίζα του αυτοκινήτου, ενώ είχα πρώτη στο κιβώτιο και δεμένο χειρόφρενο. Φυσικά το αυτοκίνητο «κλώτσησε».
Από τεχνική σκοπιά, ποια μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου καταπονούνται, και τι ζημιά είναι πιθανό να προκληθεί σε μια τέτοια περίπτωση ?
Υποθέτω ότι ταλαιπωρείται η μίζα, καθώς καλείται να γυρίσει (εκτός του στρόφαλου): το συμπλέκτη, τα γρανάζια της πρώτης, τον άξονα μετάδοσης και τους τροχούς, ενώ συναντά και την αντίσταση του χειρόφρενου.
Δεν ξέρω επίσης αν προκαλείται πρόβλημα στον καταλύτη.
Έχετε κάποια άποψη ? -
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
Κάποια στιγμή, από αφηρημάδα προφανώς, διέπραξα το κλασικό λάθος: γύρισα το κλειδί στη μίζα του αυτοκινήτου, ενώ είχα πρώτη στο κιβώτιο και δεμένο χειρόφρενο. Φυσικά το αυτοκίνητο «κλώτσησε».
Από τεχνική σκοπιά, ποια μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου καταπονούνται, και τι ζημιά είναι πιθανό να προκληθεί σε μια τέτοια περίπτωση ?
Υποθέτω ότι ταλαιπωρείται η μίζα, καθώς καλείται να γυρίσει (εκτός του στρόφαλου): το συμπλέκτη, τα γρανάζια της πρώτης, τον άξονα μετάδοσης και τους τροχούς, ενώ συναντά και την αντίσταση του χειρόφρενου.
Έχετε κάποια άποψη ?Μην ανησυχεις και δεν επαθε τιποτα.
-
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
Έχετε κάποια άποψη ?Δεν υπάρχει πρόβλημα...Ταλαιπώρησες (ελάχιστα) μίζα και μπαταρία (αν η μπαταρία ήταν σε χαμηλά επίπεδα φόρτισης).
Μην αγχώνεσαι.
Ο καταλύτης δεν επηρεάστηκε γιατί δεν πρόλαβε(?) να φτάσει άκαυστο καύσιμο σ'αυτόν.
Ο συμπλέκτης καταπονείται κατά τη σύμπλεξη-αποσύμπλεξη.
Το γρανάζι της 1ης να ξέρεις ότι δέχεται τρομακτικά περισσότερη δύναμη από το μοτέρ, οπότε η δύναμη που του έβαλε (έμμεσα) η μίζα λαϊκιστή...τι να του κλάσει? ( )
Όσο για το χειρόφρενο απλώς φαγώθηκαν απειροελάχιστα οι σιαγόνες του χειροφρένου επειδή το αμάξι έκανε φρεναριστό (με το χειρόφρενο) ούτε μισό μέτρο (πρακτικά αμελητέα ποσότητα), οπότε δε θα έχεις πρόβλημα σίγουρα.
Η μίζα μόνο ζορίστηκε λίγο παραπάνω γιατί ενώ είναι σχεδιασμένη για να 'γυρίζει' μόνο το μοτερ σαν φορτίο, τώρα αναγκαστικά κίνησε ολόκληρο το αμάξι και λόγω φορτίου τράβηκε και παραπάνω ρεύμα και...μπλα-μπλα-μπλα...στην πράξη (Για να μη σε ζαλίζω) δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.Απλά οκ...δεν είναι να το κάνεις αυτό κάθε μέρα.
-
Thanx για τις απαντήσεις !
-
Πριν απο το Bravo που εχω τωρα ειχα ενα το Punto μοντελο 2001.Λιγο καιρο προτου παραλαβω το καινουριο αυτοκινητο ειναι γεγονος πως το ειχα αμελησει λιγο γιατι θα το πουλουσα αλλα τελικα το κρατησε ο πατερας μου.Παρατηρησα λοιπον καποιο θορυβο περιεργο ειδικα στο πρωινο ξεκινημα.Κοιταζοντας τα λαδια του ειδα οτι ο δεικτης ειχε λαδι ισα-ισα κατω χαμηλα.Λιγες μερες προτου κανω αυτο τον ελεγχο επιστρεφοντας απο Κατερινη προς Θεσ/νικη ηταν η πρωτη φορα που επιασα τα 170 χλμ με τετοια ευκολια δηλαδη το ''αναψα'' λιγακι.
Αλλαχθηκε φλαντζα κεφαλης 2 φορες ,γιατι μου εκανε εκεινο το θορυβο σαν να κυκλοφορουν μπουρμπουληθρες μεσα στο κινητηρα καθε φορα που μαρσαρα (ασχετος με αυτο τον θορυβο που με εκανε να κανω τον ελεγχο λαδιων), με τη πρωτη φορα να ειναι αποτυχημενη καθως συνεχισε το θορυβο.Στη 2η αλλαγη φλαντζας κεφαλης ειπαν στο πατερα μου οτι κατι ειναι στραβωμενο (δεν το συγκρατησε ο πατερας μου) αλλα μετα του ειπαν ολα ενταξει.Μαλλον την εκαναν γαργαρα;
Τωρα καει λαδια (γυρω στα 200ml καθε 500 χλμ).
Τι μπορει να φταιει και τι μπορω να κανω;Καποια λυση χωρις να ανοιξω κινητηρα;Θελω να παω και Αθηνα το Σεπτεμβριο και φοβαμαι μην με αφησει και στο δρομο.
Υποψιν οτι τωρα το αυτοκινητο ειναι ο χαμαλης της οικογενειας αλλα οσο να 'ναι δεν μπορει να ειναι και τελειως ρημαδι.
-
να βαλεις πιο χοντρα λαδια 15-50 πχ
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
να βαλεις πιο χοντρα λαδια 15-50 πχΘα τα καψει και αυτα,πιθανον γιατι θελουν αλλαγη τα τσιμουχακια βαλβιδων.
Επισης, ο θορυβος σα νερο σημαινει πως εχει εγκλωβιστει αερας στο παραφλου. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
να βαλεις πιο χοντρα λαδια 15-50 πχ
Θα τα καψει και αυτα,πιθανον γιατι θελουν αλλαγη τα τσιμουχακια βαλβιδων.
Επισης, ο θορυβος σα νερο σημαινει πως εχει εγκλωβιστει αερας στο παραφλου.Ο θορυβος παει ,δεν τον κανει τωρα.Αυτα τα τσιμουχακια ειναι ακριβα;Θελει ανοιγμα ο κινητηρας (ηλιθια ερωτηση);Παιζει να ειναι κατι αλλο;
Φοβαμαι μην καταστραφηκε κατι απο το πυρωμα που εφαγε εχοντας πολυ λιγο λαδι μεσα.
-
βαλε τα πιο χοντρα λαδια,παρακολουθησε το και αν δεις οτι καιει λιγοτερο συνεχισε ετσι.
αν δεις οτι καιει παλι τα ιδια τραβα συνεργειο.
εγω δλδ αυτο θα εκανα. -
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Φοβαμαι μην καταστραφηκε κατι απο το πυρωμα που εφαγε εχοντας πολυ λιγο λαδι μεσα.
Σχεδον αποκλειεται. Το καρτερ χωραει 3,7 λιτρα λαδιου και η βεργα απο το min εως το max ειναι περιπου 1λιτρο.
To να βαλεις παχυτερα λαδια επισης δε βοηθαει, καταρχας επειδη ειναι εκτος προδιαγραφων. Το αμαξι 'δεχεται' μεχρι 10-40. Επισης, το οτι θα ειναι παχυτερα δε σημαινει οτι δε θα καιγονται. Εαν ο κινητηρας λειτουργει σωστα, παιρνει (συμφωνα με τον κατασκευαστη) και 5-30.
-
προβλεπεται σε κινητηρες φθαρμενους να βαλεις 15-50 απο 10-40.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
προβλεπεται σε κινητηρες φθαρμενους να βαλεις 15-50 απο 10-40.Nα το δω γραπτως σε επισημο εγγραφο.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........