-
Το macro έχει έναν με 28 ευρώ σύμφωνα με γνωστό φορουμά. Σημαντικά φθηνότερος απο καινούργια μπαταρία
-
Αν αισθάνεσαι ανασφάλεια και θέλεις να πάρεις μπαταρία Οκ.... αλλά αν και κάνει κακό μια πλήρης ή σχεδόν πλήρης αποφόρτιση στις κοινές μπαταρίες έχει βρεθεί εμπειρικά ότι μέχρι 2-3 τέτοιες μπορεί να τις αντέξουν.
-
Ένας φορτιστής, για αυτούς που δεν κουνάνε το αυτοκίνητο τους συχνά είναι η μόνη λύση. Έτσι κάνω και εγώ για ένα που δεν το πολυτσουλάω. Εάν παρκάρεις σε πιλοτή πολυκατοικίας, θα υπάρχουν και άλλοι συγκάτοικοι με το ίδιο πρόβλημα. Πάρτε έναν συνεταιρικά.
Α. -
Παιδια εχω μια απορια..
Απ'οτι εψαξα λιγο στο ιντερνετ εμαθα πως γινεται να πραγματοποιησει κανεις καποιες βασικες ρυθμισεις στην ECU μεσω ενος προγραμματος (vagcom). Λογικα θα πρεπει να εχεις ενα λαπτοπ με εγκατεστημενο το λογισμικο και να το συνδεσεις με την ECU μεσω ανταπτορα για να μπορεις να κανεις τις ρυθμισεις, σωστα? Το 'χει κανει κανεις απο εσας? Ακουσα οτι μπορεις να κανεις και δυναμομετρηση με αυτον τον τροπο! -
Ο χρήστης HatmanMotorsport έγραψε:
Παιδια εχω μια απορια..
Απ'οτι εψαξα λιγο στο ιντερνετ εμαθα πως γινεται να πραγματοποιησει κανεις καποιες βασικες ρυθμισεις στην ECU μεσω ενος προγραμματος (vagcom). Λογικα θα πρεπει να εχεις ενα λαπτοπ με εγκατεστημενο το λογισμικο και να το συνδεσεις με την ECU μεσω ανταπτορα για να μπορεις να κανεις τις ρυθμισεις, σωστα? Το 'χει κανει κανεις απο εσας? Ακουσα οτι μπορεις να κανεις και δυναμομετρηση με αυτον τον τροπο!Καποια στοιχεια απο τους αισθητηρες που εχει το αυτοκινητο και χρησιμοποιει η ECU θα δεις,
δεν υπαρχει δυνατοτητα ενδειξης ιπποδυναμης. -
To vagcom μπορεί να κάνει μετρήσεις ιπποδύναμης/ροπής, όπως και κάθε σοβαρό πρόγραμμα που διαβάζει δεδομένα από την obd. Φυσικά μην περιμένεις μεγάλη ακρίβεια.
-
Ερωτηση προς τουρμπατους.. Που ακριβως τοποθετειται η περιβοητη σκαστρα? Αμεσως μετα τον συμπιεστη του τουρμπο και πριν το ιντερκουλερ Ή αναμεσα απο το ιντερκουλερ και την πεταλουδα γκαζιου? Ακουσα εναν φιλο σημερα να λεει οτι μπορει να τοποθετηθει και με τους δυο τροπους. Λεει σωστα? Και αν ναι, ποια ειναι τα + και τα - του καθε τροπου? Thanks!
-
Ο χρήστης HatmanMotorsport έγραψε:
Ερωτηση προς τουρμπατους.. Που ακριβως τοποθετειται η περιβοητη σκαστρα? Αμεσως μετα τον συμπιεστη του τουρμπο και πριν το ιντερκουλερ Ή αναμεσα απο το ιντερκουλερ και την πεταλουδα γκαζιου? Ακουσα εναν φιλο σημερα να λεει οτι μπορει να τοποθετηθει και με τους δυο τροπους. Λεει σωστα? Και αν ναι, ποια ειναι τα + και τα - του καθε τροπου? Thanks!viewtopic.php?f=6&t=10458
http://www.kokkinakis-service.gr/index. ... -off-valve -
Σε ευχαριστω πολυ Βαγγελη, μου ειχε διαφυγει το συγκεκριμενο θεμα. Το εριξα μια ματια, πραγματικα πολυ ωραιο και διαφωτιστικο
Λογικο η τοποθετηση της σκαστρας να γινεται οσο πιο μακρυα απο το τουρμπο και πριν την πεταλουδα γιατι ετσι αποτρεπεται γρηγοροτερα η επιστροφη των κυματων υψηλης πιεσης αερα στον συμπιεστη κατα το κλεισιμο της πεταλουδας (αφημα γκαζιου). Πιθανον ο φιλος να μπερδευτηκε και μπερδεψε κι εμενα μαζι -
Καλημέρα,
το βαζω εδω, θα το ποσταρω σα λινκ και στα λαστιχα.
Πριν μερικες μέρες (προηγουμενη Παρασκευή) παρκαρα με το δεξι μερος αυτοκινητου ανεβασμενο σε πεζοδρομιο. Συχνα πυκνα γινεται αυτό.
Δυστυχως το επομενο πρωι, λογω σατανικης συμπτωσης πηρα χαμπαρι αρκετες εκατοντάδες μετρα μετα το ξεκινημα για τη δουλειά, οτι τραβαγε λιγο αριστερα, και ανακαλυψα οτι το πισω αριστερο λαστιχο ειναι πιτα.
Το φουσκωσα σε βενζιναδικο και πηγα σε ενα τυπο στην Πειραιως (που εχω ξαναπαει οταν τρυπησαν με βιδα παλιοτερα) και δεν βρηκε τιποτα. Τελος παντων στην 3η επισκεψη σημερα (αφου καθε πρωι απο τοτε ειμαι με την τρόμπα στο χερι, γιατι ξεφουσκωνε το βραδυ), αφου το εκανε μπαλονι, ωρηκε μια τρυπιτσα στο πλαινο, εκει που γραφει Bridgestone ER 300 και μου εδωσε ενα μτχ με 20 ευρώ.Το μτχ εχει ημερομηνια καπου στα μεσα του 2010, εχει αρκετα ψιλα σκασιματακια παντου (οπως και τα υπολοιπα δικα μου που ειναι αντιστοιχης ημερομηνιας) αλλα μου εκανε εντυπωση οτι ηταν καπως σα γλιτσα στην επιφανεια του, και αφηνε στα χερια απιστευτη μαυριλα σα να ειχε 'λιωσει' το λαστιχο ενα πραμα.
Να πορευομαι εν ειρηνη ή να τρεμω?
Θα βαλω το λινκ και στα λαστιχα.
-
δεν μπορούσε να βάλει το περίφημο 'βύσμα' στο δικό σου λάστιχο;
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
δεν μπορούσε να βάλει το περίφημο 'βύσμα' στο δικό σου λάστιχο;Ειναι μονο για το πελμα και οχι για το πλαινο.Μπαινει ομως μπαλωμα ,οχι;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
δεν μπορούσε να βάλει το περίφημο 'βύσμα' στο δικό σου λάστιχο;
Ειναι μονο για το πελμα και οχι για το πλαινο.Μπαινει ομως μπαλωμα ,οχι;
Κ σε πλαϊνό μπαίνει μπάλωμα ζεσταίνουν το λάστιχο κ κολλάνε άλλο κομμάτι ελαστικό.
-
Μου έφτιαξαν σκίσιμο σε πλαϊνό (10 ευρώ).
Μετά δεν φαινόταν τίποτε - δεν είχε σημάδι εκεί που σκίστηκε. -
καλυτερα να πας να φτιαξεις το λαστιχο σου με εσωτερικο επιθεμα παρα να εχεις το μεταχειρο.....
-
Tα πλαινα στα radial λαστιχα ειναι ιδιαιτερα λεπτα και ευπαθη, ειναι σχεδον αδυνατο οποιοδηποτε σκισιμο (οχι τρυπουλα) να μην εχει κανει ζημια στο σκελετο, το πελμα εχει πολυ παραπανω στρωσεις και σε λινα και σε γομα οποτε ειναι φυσικο να εχει πολλες δυνατοτητες επισκευης οχι ομως και τα πλαινα.
Κανενας σοβαρος λαστιχας δεν επισκευαζει τρυπα στο πελμα μεγαλυτερη απο 5-6χιλ και ποτε στο πλαινο -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Tα πλαινα στα radial λαστιχα ειναι ιδιαιτερα λεπτα και ευπαθη, ειναι σχεδον αδυνατο οποιοδηποτε σκισιμο (οχι τρυπουλα) να μην εχει κανει ζημια στο σκελετο, το πελμα εχει πολυ παραπανω στρωσεις και σε λινα και σε γομα οποτε ειναι φυσικο να εχει πολλες δυνατοτητες επισκευης οχι ομως και τα πλαινα.
Κανενας σοβαρος λαστιχας δεν επισκευαζει τρυπα στο πελμα μεγαλυτερη απο 5-6χιλ και ποτε στο πλαινοΚάνεις λάθος φίλε μου. Ο πατέρας μου βρήκε με το μπροστινό ελαστικό σε κοφτερή γωνία κ κόπικε το πλαϊνό σχεδόν μέχρι τα λινά. Δεν βρήκε λινά όμως! Πήγε το κόλλησε με ειδικό τρόπο με ζέσταμα κτλ όχι άρπα κόλλα κ κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα. Το σκίσιμο το έπαθε με σχεδόν καινούργια έλαστικα κ σήμερα έχουν περίπου 40000 χλμ κ ξαναλέω χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
-
Το θεμα ειναι το ρισκαρεις; Αν δλδ χασει τον αερα ενω πας με 150 χλμ;
-
Δεν ξερω αν το μτχ που πηρα ειναι καποιου αλλου με σκισιμο στο πλαι, επισκευασμενο
Το δικο μου εμεινε εκει, η τρυπα ηταν απειροελαχιστη, εχανε αερα σε 6-7 ώρες, το ξεζανταρισε, το εψαξε απο μεσα καιμετα το ξαναζανταρισε και το εκανε στην κκυριολεξια μπαλονι για να το καταλαβει, ηταν η τριτη επισκεψη στο μαγαζι.2-3 αλλες φορες που πηγα με βιδες καρφια κλπ, ηταν απολυτα καθησυχαστικοι, 'μην ανησυχεις, θα ειναι σαν καινουριο', εβαζαν εκεινο το μακαρονι, όντως ετσι γινοταν. Σημερα, 'φιλε θελεις λαστιχο' ξερά.
Αυτη η 'λαστιχογλιτσα' που ειχε πανω το λαστιχο το μτχ, λετε να ειναι κατι κακο? Υπενθυμιζω οτι η ηλικια του ελαστικου ειναι παρομοια σεεπιπεδο μερικων εβδομαδων με τα δικα μου.
-
Ο χρήστης vaggelis_306 έγραψε:
Κανενας σοβαρος λαστιχας δεν επισκευαζει τρυπα στο πελμα μεγαλυτερη απο 5-6χιλ και ποτε στο πλαινοΚάνεις λάθος φίλε μου. Ο πατέρας μου βρήκε με το μπροστινό ελαστικό σε κοφτερή γωνία κ κόπικε το πλαϊνό σχεδόν μέχρι τα λινά. Δεν βρήκε λινά όμως! Πήγε το κόλλησε με ειδικό τρόπο με ζέσταμα κτλ όχι άρπα κόλλα κ κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα. Το σκίσιμο το έπαθε με σχεδόν καινούργια έλαστικα κ σήμερα έχουν περίπου 40000 χλμ κ ξαναλέω χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Αυτο που περιγραφεις μου δινει να καταλαβω οτι ειναι μια εξωτερικη γρατζουνια, αντε κοψιμο,
αφου δεν εφτασε μεχρι λινα δεν εχασε ουτε αερα το λαστιχο, αρα δεν μιλαμε για το ιδιο πραγμα.Αυτο που εγραψα παραπανω ειναι οδηγια απο τους κατασκευαστες των ελαστικων,
δεν ειναι καποια δικη μου επινοηση ουτε φυσικα ζηταω τα ευσημα γι' αυτην,
απλη ενημερωση για οσους φιλους χρειαζονται να εχουν μια επιπλεων αποψη
ωστε να κανουν την επιλογη τους οταν τους τυχει κατι παρομοιο.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........