-
Θέλει πίεση και βίδωμα ταυτόχρονα.
-
Αρα συνεργειο για τακακια.
Αλλη μια απορια. Εκανα την μ@@@κια και πηρα ψυκτικο g12+ και για το γκολφ και για το μερσεντες.Το μερσεντες το 1995 οταν βγηκε υπηρχε μονο g11.Στο παρελθον ειχε μπει g12 σκετο.Βαση περιγραφης του g12+ της cartechnic δεν φαινεται να υπαρχει καποια ιδιαιτεροτητα .Γνωριζει κανεις?
-
Κάτοχος Golf mk4. Οι πίσω δαγκάνες ουσιαστικά θέλουν μονάχα βίδωμα γιατί έχουν τον μηχανισμό του χειρόφρενου. Μπορείς να το κάνεις είτε άγαρμπα με κάποια τσιμπίδα υδραυλικών ας πούμε είτε με το αντίστοιχο εργαλείο. Για παράδειγμα: https://www.skroutz.gr/s/19340541/Σετ-Περιστροφής-και-Πίεσης-Εμβόλων-Φρένων-Force-65805.html
Τα αντιψυκτικά είναι όλα συμβατά προς τα πίσω αλλά πρέπει να ξεπλύνεις καλά το κύκλωμα για αλλαγή από το μπλε g11 ή το κόκκινο g12 στο ροζ G12+. Βγάλε τα παλιά υγρά, γέμισε το με καθαρό σκέτο νερό κατά προτίμηση απιονισμένο. Δούλεψε το λίγο μέχρι να ανοίξει ο θερμοστάτης. Έχε το καλοριφέρ ανοιχτό στο ζεστό ταυτόχρονα. Πέτα τα νερά και επανέλαβε αν βγουν βρώμικα. Στο τέλος βάλε την ποσότητα του συμπυκνωμένου G12+ που χρειάζεται και συμπλήρωσε με νερό
-
Τελικα αλλαξα ψυκτικο υγρο και τακακια δισκους.
Οσον αφορα το ψυκτικο υγρο και στα δυο επλυνα πολλες φορες ολο το κυκλωμα,ισως να ηταν και υπερβολικο.Πρεπει να εχω βαλει θεωρητικα παντα (εχουν υγραεριο)γυρω στο 55% g12+ και συμπληρωσα με απιονισμενο νερο.
Αλλαξα δε στο γκολφ θερμοστατη 80αρι και αισθητηρα θερμοκρασιας.Αδυνατω να κατανοησω τη θεση του θερμοστατη.Ο θερμοστατης δεν εφαρμοζε αψογα στο πλαστικο καβουκι οπως ο παλιος αλλα με το σφιξιμο ειναι 100% στεγανος.Σε αυτο το αμαξι golf mk4 1,4 με υγραεριο, στην εξοδο προς το ψυγειο τα νερα δεν εχουν πανω απο 80 με τιποτα?Με Βεντιλατερ οφφ..... κανει συνεχως κυκλωμα με πνευμονα πριν το θερμοστατη και κρυωνει πολυ τα νερα?Αυτα δεν υποτιθεται δουλευουν στους 100+?!
Το δε παγουρι χωρις νερο,λαμπακι δεν αναβε.Ξεχασα ξεκουμπωτη τη φυσα μετα αναψε......
Το g12+ 5 χρονια ή 250.000κμ οπως λεει η cartechnic?
Παμε τωρα στα φρενα,τα προηγουμενα απλα χαος ,λογικα στον προηγουμενο αλλαξαν μονο απο τη μια πλευρα τακακια πισω.......Σκουρια ,σκουρια και σκουρια.....εβγαλα δαγκανες και δισκους με το ζορι .Καθαρισα το μουαγιε,γρασαρα με γρασο ρουλεμαν της μερκ τους οδηγους(ακαταλληλο αλλα νομιζω η καλυτερη διαθεσιμη επιλογη),αλλαξα καποια ελασματα στις δαγκανες,ξεκολλησα ενα αυτοκολλητο στις πλατες απο τα τακακια και αποκαλυφθηκε μια διαφανη ταινια διπλης οψεως.(ferodo premier).Το εμβολο για να μπει μεσα ηθελε υπερβολικη δυναμη με μυτοτσιμπιδο.Εβαλα σχεδον τη δαγκανα να την ξαναβιδωσω..... ναι ειμαι λαιμαργος ,τα λαστιχακια των οδηγων εγιναν μπαλονια απο το γρασο!
Τελος παντων ολα καλα,μονη παραφωνια η ρυθμιση του χειροφρενου που πιανει ελαχιστα τωρα.Οσο φθειρονται τα τακακια,τοσο περισσοτερο θα πιανει?Το 1ο-2ο κλικ να το αφησω ολο τζογο?
Δεν εβαλα γρασο ουτε στις πλατες απο τα τακακια,ουτε στις γωνιες που ακουμπαν στα ελασματα που αλλαξα,ουτε στα 'ελατηριακια' που εχουν για να πιεζονται απο τη δαγκανα.
Ευχαριστω Quadra 21 και etsii για τις συμβουλες!
-
Πηγα να ρυθμισω το χειροφρενο και βλεπω αυτο.
Η δεξια πλευρα ειχε ξυρισμενα τακακια,ενω η αριστερη σε πολυ καλη κατασταση.
Πως εγινε αυτο με τις ντιζες ?!Μαζεψα λιγο το παξιμαδι αλλα οχι και να κανω κολιες .Το σηκωσα και οι δυο ροδες γυριζουν ελευθερα.
-
Για το αντιψυκτικό από όσο θυμάμαι και στην Opel είναι στα 5 χρόνια. Δεν θυμάμαι να υπάρχει αναφορά σε χιλιόμετρα. Πριν δύο χρόνια άλλαξα και εγώ αντιψυκτικό, δεν θυμάμαι ποιο G ήταν με περίπου την ίδια αναλογία με τη δική σου. Αντιψυκτικό 50% και νερό απιονισμένο 50%. Στα 500 με 1000 μέτρα άναψε ο αισθητήρας της στάθμης του αντιψυκτικού, όμως μου είχαν δώσει απιονισμένο νερό για αν ανάψει να συμπληρώσω και μου είπαν μετά θα στρώσει όπως και έγινε. Θέλει από όσο κατάλαβα, αλλαγή στην πενταετία γιατί το αντιψυκτικό δεν είναι μόνον για να μην παγώσει το χειμώνα, αλλά και για να μην αφήσει το καλοκαίρι να ανέβει πολύ η θερμοκρασία του μείγματος. Με τα χρόνια χάνει τις ιδιότητές του και τα σημεία τήξης; (παγώματος) και βρασμού και πιθανόν να κάνει ειδικά το καλοκαίρι υπερωρίες το βαντιλατέρ. Επίσης έχει και λιπαντικές ιδιότητες για την αντλία νερού. Εγώ είχα βάλει 3 λίτρα από το αντιψυκτικό της Opel + 3 λίτρα νερό.
-
Οπως τα λες ειναι!Παντως στο μερσεντες εχω την αντλια νερου εδω και 430-450.000κμ περιπου,ισως να παιζει ρολο και η καλη κατασταση του ψυκτικου.Σκουριες σχεδον ανυπαρκτες με μαντεμενιο μπλοκ.
-
Πραγματοποιησα ξανα καθαρισμο με το μισο και παραπανω xado που μου ειχε μεινει στο golf mk4 1,4(καιει λαδια σε ρελαντι και με κλειστο γκαζι μονο).Οντως η δραστικη ουσια μετα τα πρωτα ψεκασματα παει περιπατο και ριχνεις μονο καποιον υδρογονανθρακα.Απο τη πτωση της θερμοκρασιας ακουστηκε και κατι που εκανε συστολη αλλα δεν φαινεται να πηρα κατι στο χερι.(ενα 30% καθαρισε το προσωπο του εμβολου).
Το βραδυ εριξα γυρω στα 25 ml πετρελαιο σε καθε κυλινδρο κσι το πρωι αλλαξα λαδια με shell 10w60 και motorkote και εδω τελειωνει η ενασχοληση με το θεμα αυτο αφου αλλωστε δεν συνηθιζω να τρεχω με αυτο .
Το παραξενο!
Το πετρελαιο το βρηκα στην ιδια σταθμη το πρωι σε 3 κυλινδρους.Οταν πηρα το αμαξι ο 1 και ο 4 εκαιγαν λαδι,οι αλλοι αψογοι.Ο 3 που θεωρειται καλος εχασε το πετρελαιο ενω οι υπολοιποι τιποτα.Σε τι οφειλεται αυτο?
Ο,τι και αν εχω διαβασει στο νετ για ελατηρια-πιστονια και καταναλωση λαδιου επεσαν εξω.Ή ο εν λογω κινητηρας ειναι περιπτωση!
-
Το motorkote παρατήρησα ότι έχει αλλάξει χρώμα και υφή από ότι το θυμάμαι παλαιότερα, και τώρα στο μπουκάλι γράφει αλντικατάσταση σε κάθε αλλαγή λαδιού, παλαιότερα του είχαν αντικατάσταση κάθε 4 αλλαγές λαδιού ή κάθε 80.000 χλμ.
-
Το motorkote παρατήρησα ότι έχει αλλάξει χρώμα και υφή από ότι το θυμάμαι παλαιότερα, και τώρα στο μπουκάλι γράφει αλντικατάσταση σε κάθε αλλαγή λαδιού, παλαιότερα του είχαν αντικατάσταση κάθε 4 αλλαγές λαδιού ή κάθε 80.000 χλμ.
Οντως το παρατηρησα κι εγω χθες!Παντως το κιβωτιο τρομερη βελτιωση,για μενα κανει 100% δουλεια.Τωρα στον κινητηρα δεν νομιζω να αντιληφθω κατι.
-
Πότε το είδες αυτό? Αγόρασες πρόσφατα? Εγώ πριν 9-10 μήνες που αγόρασα από Λαμπριανίδη δεν έλεγε κάτι για προσθήκη σε κάθε αλλαγή λαδιών . Η υφή του και το χρώμα του πως εγιναν?
-
To παλιό, το οποίο είχε το χρώμα ανοιχτού μελιού, με σχετικά μεγαλύτερο ιξώδες από του νερού
Το νέο, το οποίο είχε χρώμα ανοιχτού κρασιού και στο ιξώδες του
έχω σημειώσει με κύκλους τις αναφορές, μεγάλωσε τις φωτό να διαβάσεις καθαρά, επίσης οι εμπρός ετικέττες είναι ίδιες, οι πίσω είναι διαφορετικές.
-
Ας σημειωθεί ότι το use every other oil change σημαίνει χρήση σε κάθε δεύτερη αλλαγή λαδιού.
(π.χ. every other day=μέρα παρά μέρα). -
Επικοινώνησα με την εταιρία motorkote για το παραπάνω θεμα και μου απάντησαν το παρακάτω.
Hello Giannis, the intervals on vehicles and drain cycles have changed by the oil companies. Here in America most changed their oil every 3000-5000 miles. Now the Oil companies are recommending 12,000- 15,000 miles before changing. We believe this is a terrible idea, the wear packages on motor oil alone are very low. Our fear is that customers won't be protected if they go that long before reapplying MotorKote.
-
Ακομα και ετσι το κοστος ειναι πολυ μικρο αν αναλογιστει κανεις οτι μπορει να πληρωναμε πριν λιγα χρονια τα mobil 1 14-15€.
Off topic! Εχω ενα πιστολι βαφης Kumas απο το 1980 και ποτε δεν λιπανθηκε το εμβολο που τραβαει τη μπογια και ας επισημαινεται αυστηρα.Το εμβολο μολις ζεσταινονταν κολλουσε και η φθορα ειναι κατι παραπανω απο εμφανης.Εβαλα motorkote και το αφησα,σε βαθος 1-1,5 μηνα οποιοδηποτε σκαλωμα ή γδαρσιμο εξαφανιστηκε σταδιακα.Μενει να δουλεψει.
Και κατι ακομα γιατι αν γραψω αε αναλογο θεμα δεν νομιζω να το δει καποιος.Σε περιστροφικο πιστολετο lux απο πρακτικερ θελει γρασο μειωτηρων χωρις οξεα και ρητινες.Γρασο ρουλεμαν της μερκ μπορω να βαλω?motorkote?Γρασο μειωτηρων που βρισκω? (Καθαρα offtopic)
-
Από δυναμό έχει μείνει κανείς, πόσα χιλιόμετρα κρατάει?
-
Συνήθως καρβουνακια. Είναι απροσδιόριστο το ποτε. Έχω μείνει και στις 120Κ, 250Κ ,και επίσης σε παλιά ιαπωνικά με 400Κ δεν έχουν αγγίξει δυναμό.
-
Επικίνδυνο πάρα πολύ, έμεινα απότομα μέσα στην λεωφόρο, περισσότερες λεπτομέρειες αύριο αν είναι πραγματικά δυναμό.
-
Εγώ είχα επισκευάσει σε Bonda Accord στις 350.000 . Ξεκίνησε από ρουλεμάν και το έκανα ολική επισκευή 50-60€ δεν θυμάμαι. Δεν θέλεις να μείνεις σε πορεία γιατί θα νεκρώνουν τα πάντα από ρεύμα.
Το ρουλεμάν θα το ακούσεις με ειδικό στηθοσκοπιο
-
Asep wrote:
Εγώ είχα επισκευάσει σε Bonda Accord στις 350.000 . Ξεκίνησε από ρουλεμάν και το έκανα ολική επισκευή 50-60€ δεν θυμάμαι. Δεν θέλεις να μείνεις σε πορεία γιατί θα νεκρώνουν τα πάντα από ρεύμα.
Το ρουλεμάν θα το ακούσεις με ειδικό στηθοσκοπιο
Μπαταρία ήταν τελικά 80 ευρώ στοίχισε αλλά είναι λογικό να μένει από μπαταρία κάθε 25.000 χιλιόμετρα την ώρα που τρέχει με 70 χιλιόμετρα μέσα στην λεωφόρο?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........