-
Την καλημέρα μου.
Ηλίθια απορία
Άνοιξα το καπώ του L200 και ανακάλυψα ότι το δοχείο του υδραυλικού τιμονιού είναι σχεδόν άδειο. Βάζουμε κάποιο συγκεκριμένο υγρό (σε μάρκα) ??
-
Ζητά από το βενζινάδικο 1 λίτρο για αυτόματα σαζμάν, είναι το ίδιο και για τα τιμόνια, συνήθως είναι κόκκινο στο χρώμα και λεπτόρρευστο σαν Νο 10, όμως κάπου έχεις διαρροή για να το χάνεις.
-
Ζητά από το βενζινάδικο 1 λίτρο για αυτόματα σαζμάν, είναι το ίδιο και για τα τιμόνια, συνήθως είναι κόκκινο στο χρώμα και λεπτόρρευστο σαν Νο 10, όμως κάπου έχεις διαρροή για να το χάνεις.
Μα μη μου λες τέτοια τώραααααααα
Τι παίζει με αυτό το υγρό δεν είναι φυσιολογικό μετά από τόσα χρόνια και χρήση να θέλει συμπλήρωση?
Πήγα στο βενζινάδικο και μου συμπλήρωσε το υγρό αλλά μου 'έκατσε' ολόκληρο το μπιτονάκι 5 ευρώ. Ούτε το 1/4 δεν χρησιμοποίησε.
Με είδε που έγινα τούρκος αλλά το έπαιξε κινέζος, αλλά όταν πήγα μέσα να πληρώσω ζήτησα να πάρω ένα κουτί τσίχλες και ένα μπουκάλι νερό και δεν μου τα χρέωσε.
-
Ψαξε να βρεις απο που το εχασε το υγρο.
-
Δεν είναι ακριβώς τεχνικό αλλά παραμένει πρόβλημα.
Μυρίζει πολύ άσχημα το νερό των υαλοκαθαριστήρων. Μου έκανε εντύπωση αφού πάντα βάζω απιονισμένο μαζί με υγρό για αυτό το σκοπό.
Έχει τύχει σε κάποιον να μου πει πως μπορώ να το διορθώσω χωρίς να βγάλω το δοχείο γιατί έχει διαδικασία και δεν έχω πάρκινγκ? Συνεργείο (με ή χωρίς lockdown) δε θέλω να τρέχω αφού το σέρβις έγινε πριν λίγους μήνες.
Please help!
-
Τι μυρωδιά έχει ? Αν μυρίζει σαν οινόπνευμα είναι ΟΚ, δεν χρειάζεται να βάζεις απιονισμ΄ςνο νερό με το υγρό που λες , Τι υγρό είναι αυτό ? Υπάρχει στα βενζινάδικα και στα σούπερμαρκετ έτοιμο τεράλιτρο με σωστές αναλογίες καθαριστικού και αλκοόλης.
-
Μηπως δεν το χρησιμοποιεις πολυ και εμεινε πολυ καιρο το νερο μεσα και μυριζει?
-
Δεν είναι ακριβώς τεχνικό αλλά παραμένει πρόβλημα.
Μυρίζει πολύ άσχημα το νερό των υαλοκαθαριστήρων. Μου έκανε εντύπωση αφού πάντα βάζω απιονισμένο μαζί με υγρό για αυτό το σκοπό.
Έχει τύχει σε κάποιον να μου πει πως μπορώ να το διορθώσω χωρίς να βγάλω το δοχείο γιατί έχει διαδικασία και δεν έχω πάρκινγκ? Συνεργείο (με ή χωρίς lockdown) δε θέλω να τρέχω αφού το σέρβις έγινε πριν λίγους μήνες.
Please help!
To υγρό το έβαζες στις σωστές αναλογίες; Για να μην ξανασυμβεί...
Εν πάσει περιπτώσει, όταν είχα τέτοιο πρόβλημα εγώ φρόντισα να αδειάσω το δοχείο ψεκάζοντας συχνά μια δυο μέρες (έχοντας την ανακύκλωση ενεργοποιημένη), αν θες πιο γρήγορα μπορείς να δεις αν γίνεται να αποσυνδέσεις το σωληνάκι λίγο πριν φτάσει στα μπεκ και μετά να δουλέψεις την αντλία (με μερικά διαλείμματα για να μην καεί). Μετά, έβαλα συμπυκνωμένο καθαριστικό παρμπριζ αδυάλυτο και σε μερικές μέρες το άδειασα κι αυτό ψεκάζοντας. Μυρωδιά τέλος. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις να ρίξεις διάφορα μαντζούνια μέσα στο δοχείο που να σκοτώνουν βακτήρια κλπ (τύπου ταμπλέτες corega κλπ) αλλά είπα να δοκιμάσω την λύση του συμπυκωμένου υγρού πρώτα, η οποία τελικά δούλεψε.
-
Ειχα μια 'χειροποιητη' μπαρα απο το w202 που επιανε τα δυο πισω αμορτισερ.Βγηκε εδω και χρονια αφου ηταν αχρηστη λογω πολλαπλων συνδεσμων και γεφυρας.Χθες την ειδα στην αποθηκη και ταιριαζε στο golf 4 μπροστα.Τρυπησα τους θολους,περιπου 4 mm παχος ο θολος.Το τρυπανι ηταν μεταλλου.
(Ισχυει οτι μπορει να σου σπασει τον καρπο την στιγμη που κολλαει?Στα τρυπανια μεταλλου θελουμε χαμηλες στροφες ή οσο το δυνατον περισσοτερες?Εριχνα νερο μετα τις πρωτες προσπαθειες που μαγκωνε ασχημα.)
Η μπαρα φρεσκαριστηκε ξανα σε ασημι χρωμα και περαστηκαν 11αρες βιδες αλλα οχι πολυ σκληρες(8,8).Απο την μεσα μερια του θολου μπηκε και ροδελα.Μετα απο λιγες μερες θα ξανασφιχτουν οι βιδες,κοβονται αραγε ευκολα?!
Μια συντομη βολτα που του εκανα φαινεται οτι αν ειχε αναρτηση θα ειχε προοπτικη να γινει καλα οδηγησιμο.Μεγαλη διαφορα που με κανει να απορω για τα αμαξια με τετοιες αναρτησεις......
Στα ψαλιδια εμπρος αξιζει?Στους πισω θολους σαν κοντρα μεταξυ των θολων φανταζομαι οτι κανει θαυματα λογω των καθισματων που πεφτουν.
-
(Ισχυει οτι μπορει να σου σπασει τον καρπο την στιγμη που κολλαει?Στα τρυπανια μεταλλου θελουμε χαμηλες στροφες ή οσο το δυνατον περισσοτερες?Εριχνα νερο μετα τις πρωτες προσπαθειες που μαγκωνε ασχημα.)
Στα ψαλιδια εμπρος αξιζει?Στους πισω θολους σαν κοντρα μεταξυ των θολων φανταζομαι οτι κανει θαυματα λογω των καθισματων που πεφτουν.
Όσο λεπτότερο το τρυπάνι τόσο περισσότερες στροφές, το μυστικό είναι στην πίεση και στο πάτε - άσε τη σκανδάλη του δραπάνου χαλαρώνοντας ταυτόχρονα την πίεση για να κρυώνει το τρυπάνι, Αν το μέταλλο είναι παχύ πχ 3mm και άνω και θέλουμε να κάνουμε τρύπες πχ 8-10-12 κλπ κάνουμε πρώτα τρύπες με ένα λεπτότερο 4-5m και μετά με το χοντρό τρυπάνι. Το σκέτο νερό δεν κάνει τίποτα, αν δεν υπάρχει σαπουνέλαιο, ( ειδικό λάδι με νερό ) είναι προτιμότερο λίγες σταγόνες μηχανόλαδο κάθε τόσο, και πάντα ποτέ τέρμα συνεχώς τη σκανδάλη περιμένοντας να τρυπήσει, έτσι καίγονται τα τρυπάνια, πίεζε λοιπόν και πάτα - άσε την σκανδάλη χαλαρώνοντας την πίεση όταν την αφήνεις, και λίγο λάδι δεν κάνει κακό.
Το ρυπάνι συνήθως κολλάει λίγο πρίν τρυπήσει τπ μέταλλο, όταν νιώθεις ότι πρόκειτια να ξετρυπήσει χαλαρώνεις την πίεση και αφήνεις το τρυπάνι να ξεπεράσει απαλά, αν μαγκώσει και γυρίσει απότομα θα σε ξαφνιάσει και μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα στον καρπό, έτσι όταν περιμένουμε να ξετρυπήσει δεν είμαστε χαλαροί και ανέμελοι, σφίγγουμε καλά το δράπανο και περιμένουμε ένα μικρό κλώτσημα, γενικά το θέμα τρύθπηξμα είναι πίεση και στροφές, πιέζοντας σταδιακά τη σκανδάλη, ποτέ συνέχεια, και στα ξύλα θερμαίνονται πολύ και μπορεί να καούν τα τρυπάνια, και εκεί το πάτα-άσε τη σκανδάλη είναι καλό να γίνεται.
-
W202 AMG wrote:
Όσο λεπτότερο το τρυπάνι τόσο περισσότερες στροφές, το μυστικό είναι στην πίεση και στο πάτε - άσε τη σκανδάλη του δραπάνου χαλαρώνοντας ταυτόχρονα την πίεση για να κρυώνει το τρυπάνι, Αν το μέταλλο είναι παχύ πχ 3mm και άνω και θέλουμε να κάνουμε τρύπες πχ 8-10-12 κλπ κάνουμε πρώτα τρύπες με ένα λεπτότερο 4-5m και μετά με το χοντρό τρυπάνι. Το σκέτο νερό δεν κάνει τίποτα, αν δεν υπάρχει σαπουνέλαιο, ( ειδικό λάδι με νερό ) είναι προτιμότερο λίγες σταγόνες μηχανόλαδο κάθε τόσο, και πάντα ποτέ τέρμα συνεχώς τη σκανδάλη περιμένοντας να τρυπήσει, έτσι καίγονται τα τρυπάνια, πίεζε λοιπόν και πάτα - άσε την σκανδάλη χαλαρώνοντας την πίεση όταν την αφήνεις, και λίγο λάδι δεν κάνει κακό.
Το ρυπάνι συνήθως κολλάει λίγο πρίν τρυπήσει τπ μέταλλο, όταν νιώθεις ότι πρόκειτια να ξετρυπήσει χαλαρώνεις την πίεση και αφήνεις το τρυπάνι να ξεπεράσει απαλά, αν μαγκώσει και γυρίσει απότομα θα σε ξαφνιάσει και μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα στον καρπό, έτσι όταν περιμένουμε να ξετρυπήσει δεν είμαστε χαλαροί και ανέμελοι, σφίγγουμε καλά το δράπανο και περιμένουμε ένα μικρό κλώτσημα, γενικά το θέμα τρύθπηξμα είναι πίεση και στροφές, πιέζοντας σταδιακά τη σκανδάλη, ποτέ συνέχεια, και στα ξύλα θερμαίνονται πολύ και μπορεί να καούν τα τρυπάνια, και εκεί το πάτα-άσε τη σκανδάλη είναι καλό να γίνεται.
Κατατοπιστικοτατος οπως παντα!!!Δυστυχως εσπασα τα μικροτερα τρυπανια μιας συλλογης με το 'βιδολογο' μπαταριας του lidl.
-
Τι σχέση έχει ο - βιδολόγος - με τα τρυπάνια ?
-
https://www.mdtools.gr/index.php?act=viewProd&productId=217
Βλακωδως αγορασα αυτο ενω ημουν διακοπες....Πηρα τσοκ και παιρνει τρυπανια.Το θεμα ειναι οτι οταν βρισκει σοβαρη αντισταση ή ποσο μαλλον οταν φρακαρει το τρυπανι μεταλλου αυτο εχει κρουση στην περιστροφη και κοβει το τρυπανι για πλακα.Καλο εργαλειο αλλα για ευαισθητα τρυπανια ακαταλληλο.
-
Μπηκε και πισω μπαρα στο golf mk4.Απιστευτη διαφορα αξιζει οσο τιποτα.
Εχω ενα θεμα ,μυριζει η καμπινα βενζινη τελευταιες μερες μονο εν κινησει.Εξω τιποτα,κατω δν χανει.Η βαλβιδα στο δοχειο αναθυμιασεων μπροστα χτυπαει κανονικα,ολα φαινονται ενταξει.Καμια ιδεα?
-
Τι αίσθηση για πες
Δεν βγάζει περισσότερα μουτρα;
Μπροστά έχει μπαρα;, κυρίως απο κατω στο υποπλαισιο;
-
21 Quadra wrote:
https://www.mdtools.gr/index.php?act=viewProd&productId=217
Βλακωδως αγορασα αυτο ενω ημουν διακοπες....Πηρα τσοκ και παιρνει τρυπανια.Το θεμα ειναι οτι οταν βρισκει σοβαρη αντισταση ή ποσο μαλλον οταν φρακαρει το τρυπανι μεταλλου αυτο εχει κρουση στην περιστροφη και κοβει το τρυπανι για πλακα.Καλο εργαλειο αλλα για ευαισθητα τρυπανια ακαταλληλο.
Αυτό το εργαλείο δεν είναι για χρήση όπως τα απλά δράπανα, είναι λάθος αγορά.
-
Τι αίσθηση για πες
Δεν βγάζει περισσότερα μουτρα;
Μπροστά έχει μπαρα;, κυρίως απο κατω στο υποπλαισιο;
Για συμπεριφορα στο οριο δεν μπορω να πω μιας και οι δρομοι ειναι γεματοι αυτοκινητα και πεζους που κακως βρισκονται μεσα στο δρομο αυτη την περιοδο.
Μπαρα εβαλα μπροστα στους θολους και πισω στους θολους.Φαινεται αδιανοητο αλλα το αμαξι παιρνει μικροτερη κλιση στις στροφες(ισως και την μιση) .Η κλιση ειναι η αρχικη βυθιση ,μετα μπορω να παιξω με το τιμονι.Πριν τις μπαρες αυτο ηταν απαγορευτικο.Στις λακουβες περναει πιο ομαλα και οχι με ξερα ξεσπασματα.Γενικη αισθηση το αμαξι παταει σε 4 ροδες ,οχι σε δυο και οι τεραστιες κλισεις δεν ειναι απο την σουπα αναρτηση αλλα και απο το σασι.
Παρολα αυτα σαν προσθιοκινητο μου φαινεται επικινδυνο για κατι παραπανω.
Μπαρα ψαλιδιων θα αγορασω αφου ειναι φθηνη και πιανει σε υπαρχουσες βιδες,δεν υπαρχει λογος να ταλαιπωρηθω.
Οσον αφορα την πισω μπαρα,το μερσεντες δεν εχει καθισμα που πεφτει,απεναντιας εχει λαμαρινα απο ακρη σε ακρη και στο υψος της εταζιερας τουνελ ενισχυσης απο ακρη σε ακρη.Οταν εβαλα την μπαρα παλια δεν ειδα καμια διαφορα σε αντιθεση με το golf που δεν εχει απολυτως τιποτα εκει.
Ισως βαλω μια μπαρα στο μερκ μπροστα(αν και δεν βλεπω να εχει διαφορα) και μια στην πισω γέφυρα που απλα θα το κανει υποθετω ακομη περισσοτερο fun to drive.Εχει μονο μπαρα ψαλιδιων.
Στο honda eg4 που ειχα βαλει διαφορα στο τιμονι ειχε και λιγη στο δρομο,αλλα μιλαμε συνολικα ηταν για σκραπ το σασι του......
Αξιζουν 100%!
Το επαναφορτιζομενο οντως fail για το σκοπο που το πηρα,αλλα αποδειχτηκε χρησιμο σε βιδωμα και ξεβιδωμα.
-
Με τη ροπή που έχει είναι σαν μπουλονόκλειδο
-
Χάρη, Ουουου, ελα ελα, κιβώτιο, κιβώτιο.
Γράφω εδώ επειδή το ξεσκισαμε το θέμα στο αλλο θρεντ.
Γιατί μωρέ, και για προστασία έχουν σχεδιασει τον μυλο του κιβωτιου να σκαλωνει καθως γυριζει στα αυλακια του.
Τα παλιά κιβωτια τους δεν το είχαν μελετήσει αυτό και άλλαζαν αέρα, και μετα έσπαγαν, τσίριζαν, ή εκαναν σαν τρακτερ τα γραναζια τους κτλ
Τα νεότερα έχουν το περίφημο σκαλωμα, και ετσι πότε δεν σπάνε ούτε σφυρίζουν αλλά είναι τέρμα σπαστικά στην οδήγηση.
Γενικά ή του ύψους ή του βάθους οι πεζακιδες.
-
Έχει καθαρίσει κάποιος προληπτικά τον αισθητηρα Maf; Στο εμπόριο βλέπω οτι υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσθετα για αυτήν την εργασία .
Ρωτάω για να το έκανα σε Mazda 6 . Κωδικό βλάβης δέν έχει ανάψει . Φαίνεται κάποια αισθητή διαφορά μετά τον καθαρισμό ;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........