-
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... start=3465
Θα συγκρινω τις τότε μετρήσεις μου με τις τωρινες! -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Όπως ειχε γράψει και ενα αλλο μελος στο w202 δν σηκώνει 14,4V ταση αρα μενουν ξεφορτιστες. 2χρονων νμζω είναι 100Ah 900EAN Exide. Απο καινούργια δν θυμάμαι να ειδα πανω απο 12,6V,πρέπει να κοιταξω το αντίστοιχο ποστ μου.
Η τάση στο ρελαντί με προβληματιζει. Εν τω μεταξύ κοιταω για δυναμο και απο w203 αλλά και αυτα 14V γραφουν πως σηκωνουν. Καρβουνακι ριχνει ετσι την ταση? Λογικά οι ψυχρες κολλησεις και ο αυτοματος υποθέτω ότι μια και εξω χαλανε.2 βιδες κομματι, το πετας το αλλαζεις με καινουριο
-
Και στις 2500σαλ ιδια ταση 13,6-13,7V. Θα αλλαξω κ μπαταρία στο πολυμετρο.....αλλιώς τι παίζει να είναι στο δυναμο?
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
ερωτηση για καυσαερια, εχουμε στο ρελαντι CO% 0.30 HC 118
υψηλες στροφες CO% 0.04 HC 72 λ=0.985
εχω ψαξει με τον εξατμιστα σχολαστικα δεν βρηκαμε καποια τρυπα στην εξατμιση
παντα ταλαιπωρουσε με HC στο ρελαντι, 1 βδομαδα πριν το παω καθαρισα πεταλουδα γκαζιου, φιλτρο αερος, φιλτρο βενζινης, καινουρια 5 μπουζοκαλωδια bosch, καινουρια 4 μπουζι bosch με διακενο 0.9 οπως οριζει ο κατασκευαστης το επαληθευσα με φιλερ, αλλαγη φιλτρο λαδιου και το λαδι με 5w/40 οπως παντα η καταναλωση λαδιου ειναι 200-300ml το πολυ ανα 1000χλμ αναλογα το ρυθμο. Εχει εναν αισθητηρα λ στην πολλαπλη εξαγωγης με 4 καλωδια, 1 αισθητηρα βαρομετρικης πιεσης στην πολλαπλη εισαγωγης και τον αισθητηρα θερμοκρασιας που διαβαζει ο εγκεφαλος, αυτοι ειναι ολοι οι αισθητηρες που εχει, με εγκεφαλο και ψεκασμο πολλαπλων σημειων euro 2.
το θεμα ειναι πως ζοριζει καθε φορα απο καυσαερια με υδρογονανθρακες, οφειλεται σε φθαρμενο αισθητηρα λαμδα;
αυτοι στο κτεο λενε πως ειναι απο καψιμο λαδιου παρολο που δεν βγαζει καπνο η εξατμιση, αν καιει 250ml λαδι/1000χλμ δικαιολογειται να εχει στο οριο η και ψηλους HC;
εχει 250.000χλμ και δεν εχει αλλαχτει ο αισθητηρας λ και οι παραπανω αισθητηρες που εχω αναφερειΤο αμάξι έχει ντιστριμπιτέρ? Τοτε αλλαζεις χθες καπάκι και ράουλο. Αν θες και ενα πολλαπλασιαστή. Τι αμάξι είναι? Έπειτα ανοίγεις καταλύτη και βλέπεις τις κυψέλες του απο τη πλευρα του κινητήρα αν έχει φθορά. Αν δεν έχει αλλακτει ποτε βάλε εναν μεταλλικό universal. Αν ψαξεις στα μηνύματα μου στο θεμα των καταλυτών θα δεις τι ειχα πάθει με ενα λανσερ .
Για να ολοκληρωθεί το πακέτο ανάνηψης του οχήματος, καλο ειναι κανεις και ενα καθαρισμό μπεκ, μπορεί η βεντάλια ψεκασμού να είναι χαλια ή και να κατουραει κάποιο μπεκ στο ρελαντί ,κάτι που δεν φένεται στις υψηλές στροφές. -
Άσχετο με αυτοκίνητο, αλλά το παρακάτω γυαλιστικό τι διαφορά έχει από τον απλό κύλινδρο;
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Άσχετο με αυτοκίνητο, αλλά το παρακάτω γυαλιστικό τι διαφορά έχει από τον απλό κύλινδρο;
Στο dremmel με πιεση είναι λιγότερο ευκολο νακανεις λαθος και να αφαιρεσεις υλικο απο ενα σημείο. Παραμορφωνεται και είναι πιο 'φιλικό '
Μπακαλιστικη αποψη απο εμπειρία. -
Μάλιστα, επειδή υποχωρούν τα φύλλα.
-
Μετά από οδήγηση σε περιφερειακό δρόμο γεμάτο πολλά νερά και σε συνθήκες καταρρακτώδους βροχής, ο κινητήρας σκορτσάρει, εκεί που οδηγάω σαν να σταματάει και να επανέρχεται ξαφνικά και ακούγεται και ένας εκνευριστικός θόρυβος... σαν τρακτέρ (μέτριας έντασης) κατά την επιτάχυνση... και με 5η και τέρμα γκάζι φτάνει μέχρι 100, δε πάει παραπάνω... Τι μπορεί να είναι; Υγρασία; Γιατί άνοιξα μετά το καπό και το είχα στον ήλιο το αμάξι αλλά μάλλον δεν στεγνωσαν τα νερά που ενδεχομένως πήρε; Ή μήπως βγηκε off κανάς πολλαπλασιαστής ή μπουζοκαλώδιο;
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Μετά από οδήγηση σε περιφερειακό δρόμο γεμάτο πολλά νερά και σε συνθήκες καταρρακτώδους βροχής, ο κινητήρας σκορτσάρει, εκεί που οδηγάω σαν να σταματάει και να επανέρχεται ξαφνικά και ακούγεται και ένας εκνευριστικός θόρυβος... σαν τρακτέρ (μέτριας έντασης) κατά την επιτάχυνση... και με 5η και τέρμα γκάζι φτάνει μέχρι 100, δε πάει παραπάνω... Τι μπορεί να είναι; Υγρασία; Γιατί άνοιξα μετά το καπό και το είχα στον ήλιο το αμάξι αλλά μάλλον δεν στεγνωσαν τα νερά που ενδεχομένως πήρε; Ή μήπως βγηκε off κανάς πολλαπλασιαστής ή μπουζοκαλώδιο;Σίγουρα δουλεύει με ενα κύλινδρο λιγότερο.Μη το ζορίζεις γιατί περνάει άκαυστη βενζίνη στον καταλήτη.Βγάλε μια-μια τις πίπες απο τα μπουζί και φύσιξε με αέρα,στη φωλιά των μπουζί και στις πίπες.Αν δεν,που δεν νομίζω,σε ηλεκτρολόγο για πολλαπλασιαστές/μπουζοκαλώδια.
-
Suzuki jimny m13a όχι vvt, έβγαλε error 0400 egr...
Εσβησα λαμπάκι και μετά από καμιά 10αρια μέρες ξανά άναψε. Κάνουμε καθαρισμό και αν ναι, πρέπει να βγει ή με σπρέι από τη πεταλούδα θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα?
Επίσης δεν έχω καταφέρει να βρω τι κωδικό έχει για καινούργια, όλα τα πρώτα αποτελέσματα βγάζουν για g13b και με τρελή τιμή...
Έχει κάποιες στο car μεταχειρισμενες ή 'ανακατασκευασμενες' αλλά δε ξέρω αν είναι όντως για αυτό το κινητήρα... Πχ μια αγγελία οι κωδικοί που αναφέρει κάνει για vitara xl7...
Συνεργείο που να ασχολείτε με suzuki έχουμε?
Όταν είναι με check engine ο δεύτερος λ δείχνει να μετράει πάνω από 1,2volt σχεδόν σταθερά, ενώ ο 1 παίζει κανονικά από 0,3 μέχρι 1
Αν το σβήσω και κάνει τους 'κύκλους' των τεστ, τότε ο 2 πέφτει κάτω από 1 volt και έχει αργό παίξιμο από 0,2 μέχρι 0,8 voltΣτάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα, να ρωτήσω το εξής, ως επίσημο δίκτυο συνεργείων εννοούμε τα συνεργεία της εκάστοτε αντιπροσωπείας ή υπάρχουν και ιδιώτες που ανήκουν σε αυτά; Επίσης, αν κάνω ένα σέρβις σε ένα απλό συνεργείο αυτοκινήτων χάνω την εγγύηση;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μετά από οδήγηση σε περιφερειακό δρόμο γεμάτο πολλά νερά και σε συνθήκες καταρρακτώδους βροχής, ο κινητήρας σκορτσάρει, εκεί που οδηγάω σαν να σταματάει και να επανέρχεται ξαφνικά και ακούγεται και ένας εκνευριστικός θόρυβος... σαν τρακτέρ (μέτριας έντασης) κατά την επιτάχυνση... και με 5η και τέρμα γκάζι φτάνει μέχρι 100, δε πάει παραπάνω... Τι μπορεί να είναι; Υγρασία; Γιατί άνοιξα μετά το καπό και το είχα στον ήλιο το αμάξι αλλά μάλλον δεν στεγνωσαν τα νερά που ενδεχομένως πήρε; Ή μήπως βγηκε off κανάς πολλαπλασιαστής ή μπουζοκαλώδιο;
Σίγουρα δουλεύει με ενα κύλινδρο λιγότερο.Μη το ζορίζεις γιατί περνάει άκαυστη βενζίνη στον καταλήτη.Βγάλε μια-μια τις πίπες απο τα μπουζί και φύσιξε με αέρα,στη φωλιά των μπουζί και στις πίπες.Αν δεν,που δεν νομίζω,σε ηλεκτρολόγο για πολλαπλασιαστές/μπουζοκαλώδια.
Ακριβώς αυτό ήταν!!! Όπως τα 'γραψες! Υγράσια είχε περάσει μέσα και με πιεστικό φύσηξαν στο συνεργείο τα σημεία που έγραψες και όλα καλά...
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
Καλησπέρα, να ρωτήσω το εξής, ως επίσημο δίκτυο συνεργείων εννοούμε τα συνεργεία της εκάστοτε αντιπροσωπείας ή υπάρχουν και ιδιώτες που ανήκουν σε αυτά; Επίσης, αν κάνω ένα σέρβις σε ένα απλό συνεργείο αυτοκινήτων χάνω την εγγύηση;Όχι δεν χάνεις καμια εγγύηση, αρκεί ο τεχνικός να έχει άδεια και να σφραγίζει το βιβλιο. Επίσης να έχουν τοποθετηθεί ΟΕΜ ανταλλακτικά ,όχι απαραίτητα γνήσια. Υπάρχει νόμος για αυτό δεν τον ξέρω απέξω όμως. Η εγγύηση και τα σερβίς στην αντιπροσωπεία είναι καλη καραμέλα όμως και περνάει ακόμη.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Καλησπέρα, να ρωτήσω το εξής, ως επίσημο δίκτυο συνεργείων εννοούμε τα συνεργεία της εκάστοτε αντιπροσωπείας ή υπάρχουν και ιδιώτες που ανήκουν σε αυτά; Επίσης, αν κάνω ένα σέρβις σε ένα απλό συνεργείο αυτοκινήτων χάνω την εγγύηση;
Όχι δεν χάνεις καμια εγγύηση, αρκεί ο τεχνικός να έχει άδεια και να σφραγίζει το βιβλιο. Επίσης να έχουν τοποθετηθεί ΟΕΜ ανταλλακτικά ,όχι απαραίτητα γνήσια. Υπάρχει νόμος για αυτό δεν τον ξέρω απέξω όμως. Η εγγύηση και τα σερβίς στην αντιπροσωπεία είναι καλη καραμέλα όμως και περνάει ακόμη.
Μου φαίνεται ότι θα πρέπει να είναι στον κατάλογο των συνεργείων της αντιπροσωπείας, όπου είναι και ιδιώτες που έχουν πάρει άδεια από την αντιπροσωπεία αφού πληρούν κάποιες προϋποθέσεις που θέτει η τελευταία. Είναι κάτι σαν franchise από όσο έχω καταλάβει.
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Όχι δεν χάνεις καμια εγγύηση, αρκεί ο τεχνικός να έχει άδεια και να σφραγίζει το βιβλιο. Επίσης να έχουν τοποθετηθεί ΟΕΜ ανταλλακτικά ,όχι απαραίτητα γνήσια. Υπάρχει νόμος για αυτό δεν τον ξέρω απέξω όμως. Η εγγύηση και τα σερβίς στην αντιπροσωπεία είναι καλη καραμέλα όμως και περνάει ακόμη.
Μου φαίνεται ότι θα πρέπει να είναι στον κατάλογο των συνεργείων της αντιπροσωπείας, όπου είναι και ιδιώτες που έχουν πάρει άδεια από την αντιπροσωπεία αφού πληρούν κάποιες προϋποθέσεις που θέτει η τελευταία. Είναι κάτι σαν franchise από όσο έχω καταλάβει.
-
Εγώ έκανα πρώτο σέρβις στην αντιπροσωπεία που το αγόρασα γτ ήταν δωρεάν με την αγορά. Τώρα για το δεύτερο αν έχω χρόνο να γυρίσω στη Θεσσαλονίκη, θέλω να το πάω για σέρβις σε έναν οικογενειακό φίλο που ξέρω ότι θα μου κάνει σοβαρή δουλειά και θα μου βγει και πιο φθηνά από το να το πάω στην αντιπροσωπεία, για αυτό και ρώτησα τι παίζει. Πάντως αν δεν καταφέρω να πάω Θεσσαλονίκη λόγω δουλειάς, αναγκαστικά εδώ που είμαι θα το πάω αντιπροσωπεία για το σέρβις.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Καλό αυτό γιατί σπάει το μονοπώλιο της αντιπροσωπείας. Δεν ξέρω στην πράξη τι γίνεται από την πλευρά των αντιπροσωπειών σχετικά με την αναγνώριση της εγγύησης, γιατί σε αυτοκίνητο δεν μου έχει τύχει να αγοράσω καινούργιο και να έχω να κάνω με εγγύηση.
-
Καλησπερα! εχω ενα peugeot 307 με υγραεριο (lovato)
εχει προβλημα στο ρελαντι, περισοτερο στο υγραεριο και λιγοτερο στη βενζινη , άλλαξα αισθητηρες εκτοσ απο λ και ψυκτικου υγρου. βελτιωθηκε λιγο αλλα παλι παιζουν οι στροφες.
ερώτηση 1: έβγαλα την πεταλούδα και την καθάρισα, θέλει ρύθμισμα και αν καθαρίζεται ετσι (με βενζινη την καθάρισα)??
ερ'ωτηση 2 : έβαλα ένα διαγνωστικό που αγόρασα απο internet και το σ΄΄υνδεσα στο κινητο και ο ένας ο αισθητηρας λ εχει διακυμάνσεις (απο ότι διάβασα έτσι πρέπει να είναι. ο άλλος πρεπει να είναι σταθερός σε μια τιμή ή να έχει αυξομειώσεις όπως ο πρώτος γιατι εμένα και οι δύο έχουν πολλές αυξομειώσεισ - διακυμάνσεις.......
ερώτηση 3: και τέλος πόσο πρέπει να είναι το άνοιγμα της πεταλούδας όταν γυρνας την μίζα προτού βάλεις μπρος??? εμένα μου δείχνει 14 και δεν παίρνει μπρος με την πρώτη αλλα πάντα με την δευτερη μιζιά...
ΥΓ σας ζάλισα........
ευχαριστω -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Σίγουρα δουλεύει με ενα κύλινδρο λιγότερο.Μη το ζορίζεις γιατί περνάει άκαυστη βενζίνη στον καταλήτη.Βγάλε μια-μια τις πίπες απο τα μπουζί και φύσιξε με αέρα,στη φωλιά των μπουζί και στις πίπες.Αν δεν,που δεν νομίζω,σε ηλεκτρολόγο για πολλαπλασιαστές/μπουζοκαλώδια.
Ακριβώς αυτό ήταν!!! Όπως τα 'γραψες! Υγράσια είχε περάσει μέσα και με πιεστικό φύσηξαν στο συνεργείο τα σημεία που έγραψες και όλα καλά...
Χαίρομαι που δεν ήταν πιο πολύπλοκο........
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Suzuki jimny m13a όχι vvt, έβγαλε error 0400 egr...
Εσβησα λαμπάκι και μετά από καμιά 10αρια μέρες ξανά άναψε. Κάνουμε καθαρισμό και αν ναι, πρέπει να βγει ή με σπρέι από τη πεταλούδα θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα?
Επίσης δεν έχω καταφέρει να βρω τι κωδικό έχει για καινούργια, όλα τα πρώτα αποτελέσματα βγάζουν για g13b και με τρελή τιμή...
Έχει κάποιες στο car μεταχειρισμενες ή 'ανακατασκευασμενες' αλλά δε ξέρω αν είναι όντως για αυτό το κινητήρα... Πχ μια αγγελία οι κωδικοί που αναφέρει κάνει για vitara xl7...
Συνεργείο που να ασχολείτε με suzuki έχουμε?
Όταν είναι με check engine ο δεύτερος λ δείχνει να μετράει πάνω από 1,2volt σχεδόν σταθερά, ενώ ο 1 παίζει κανονικά από 0,3 μέχρι 1
Αν το σβήσω και κάνει τους 'κύκλους' των τεστ, τότε ο 2 πέφτει κάτω από 1 volt και έχει αργό παίξιμο από 0,2 μέχρι 0,8 voltΣτάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δες αν εχει βουλωσει, ή αν κανα σωληνακι υποπιεσης ειναι τρυπιο μπορει να ειναι χιλια δυο
αν μπορεσω και εχω χρονο θα βωρω καπου ενα service manual για jimny που έχω να το ανεβασω να το παρειςRead more at:
https://www.obd-codes.com/p0400
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........