-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Σήμερα σε 3-4 φανάρια κατά το ξεκίνημα, με λίγο ζόρι προχώρησε το αμάξι. Την παίρνει κανονικά την ταχύτητα αλλά συμπεριφέρεται σαν να μην κούμπωσε καλά η ταχύτητα. Και παλιότερα κάπου κάπου μου το έκανε. Κάνει και χαρακτηριστικό θόρυβο λες και βρίσκει σε πέτρες το αμάξι. Τι μπορεί να είναι; Εσωτερικός μπιλιοφόρος;; -
Παίδες δεν δουλεύει ο ενας κύλινδρος του κινητήρα μου. Μόλις γυρίσει σε υγραέριο δουλεύει τέλεια κάνωντάς με να συμπεράνω οτι δεν δουλεύει το μπεκ της βενζίνης. Υπάρχει τρόπος να καθαρίσει-ξεκολήσει χωρίς να βγεί; Υπόψην οτι έχουν κάνει ελάχιστα χλμ με βενζίνη.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Παίδες δεν δουλεύει ο ενας κύλινδρος του κινητήρα μου. Μόλις γυρίσει σε υγραέριο δουλεύει τέλεια κάνωντάς με να συμπεράνω οτι δεν δουλεύει το μπεκ της βενζίνης. Υπάρχει τρόπος να καθαρίσει-ξεκολήσει χωρίς να βγεί; Υπόψην οτι έχουν κάνει ελάχιστα χλμ με βενζίνη.Μάλλον 'εχει κολλήσει από την ακινησία, βάλε στο ρεζερβουάρ της βενζίνης κάποιο ζουμί καθαρισμού των μπέκ και κάνε λίγα χλμ με βενζίνη και θα ξεκολλήσει, αν δεν το δουλεύεις κάθε λίγο για λίγα χλμ με βενζίνη θα κολλήσουν όλα γιατί εξατμίζεται η βενζίνη και αφήνει κεραμικά κατάλοιπα που βουλώνουν τις τρύπες στα μπέκ, προσέχουμε για να έχουμε.
-
Στις κρύες εκκινήσεις ούτως ή άλλως δεν ξεκινάει με βενζίνη για κάποιο χρονικό διάστημα;;;;
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Παίδες δεν δουλεύει ο ενας κύλινδρος του κινητήρα μου. Μόλις γυρίσει σε υγραέριο δουλεύει τέλεια κάνωντάς με να συμπεράνω οτι δεν δουλεύει το μπεκ της βενζίνης. Υπάρχει τρόπος να καθαρίσει-ξεκολήσει χωρίς να βγεί; Υπόψην οτι έχουν κάνει ελάχιστα χλμ με βενζίνη.
Μάλλον 'εχει κολλήσει από την ακινησία, βάλε στο ρεζερβουάρ της βενζίνης κάποιο ζουμί καθαρισμού των μπέκ και κάνε λίγα χλμ με βενζίνη και θα ξεκολλήσει, αν δεν το δουλεύεις κάθε λίγο για λίγα χλμ με βενζίνη θα κολλήσουν όλα γιατί εξατμίζεται η βενζίνη και αφήνει κεραμικά κατάλοιπα που βουλώνουν τις τρύπες στα μπέκ, προσέχουμε για να έχουμε.
Πράγματι βενζίνη πίνει κανένα λεπτό όταν είναι κρύο. Να του βάλω καθαριστικό και μέχρι να πάει απο το κύκλωμα να δουλεύει με 3? πειράζει?
Στις κρύες εκκινήσεις ούτως ή άλλως δεν ξεκινάει με βενζίνη για κάποιο χρονικό διάστημα;;;;
Αν τη στιγμή που μιζάρω έχω πατημένο συνέχεια το κουμπί που κάνει εναλλαγή καυσίμου τότε παίρνει κατευθείαν στο αέριο.
-
Αν το κάνεις αυτό τότε ήθελες και τα έπαθες!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αν το κάνεις αυτό τότε ήθελες και τα έπαθες!ο.κ. να είσαι καλά.
-
με το συμπάθιο φίλε μου......
-
Κωστα εκτος απο προβλημα στο μπεκ κοιτα και εκει που εχουν κλεψει το σημα του συγκεκριμενου μπεκ, καποιες φορες δεν τα κολλανε τα καλωδια οι μαλακες και δεν κανουν επαφη.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
με το συμπάθιο φίλε μου......Μα δε με φτάνει ο πόνος μου να ακούω και κατσάδες, λες και δε κατάλαβα το λάθος μου, τέλος πάντων δεκτό. Δεν το έκανα ποτέ αυτό με το κουμπί απλά το είχα ρυθμίσει στην ελάχιστη θερμοκρασία και χρόνο για εμπλοκή του αερίου. Τώρα θα τα αυξήσω.
Κωστα εκτος απο προβλημα στο μπεκ κοιτα και εκει που εχουν κλεψει το σημα του συγκεκριμενου μπεκ, καποιες φορες δεν τα κολλανε τα καλωδια οι μαλακες και δεν κανουν επαφη.
Ηλία το πρώτο που σκέφτηκα ήταν αυτό αλλά έχουν πάρει σήμα από τον πρώτο ενώ misfire κάνει ο τρίτος. Θα προσπαθήσω με κανένα καθαριστικό που είπε και ο 21 Quadra διότι παρατηρώ ότι πότε πότε δουλεύει άρα θα μπορέσει να πάει το ζουμί και εκεί.
-
δεν εκανες κατι λαθος, φυσιολογικη φθορα ειναι
υπαρχουν πνευμονες με θερμαινομενη αντισταση, στον οποιο το software ενεργοποιει, την θερμαινομενη αντισταση, αν (if) θερμοκρασια νερου ειναι μικροτερη 40 βαθμους και δεν καινε καθολου βενζινη
μια καλη λυση ειναι να στειλεις το συγκεκριμενο μπεκ για καθαρισμα, αν μπορουσες ολα καλα θα εκανες
μη τους δινεις σημασια χαιρονται με τη δυστυχια του αλλου -
Κωστα απο τον 1ο εχουν παρει σημα για τις στροφες (εκει κανουμε παραλληλη συνδεση χωρις να κοψουμε καλωδιο) στο σημα απο το καθε μπεκ της βενζινης εχουν κανει κοψιμο της γραμης (συνδεση σε σειρα) για να περασει το σημα του μπεκ μεσα απο τον εγκεφαλο του υγραεριου και μετα να οδηγηθει στο μπεκ της βενζινης ή του αεριου ή και των 2 μαζι με αναλογο ποσοστο που εχει επιλεξει ο εγκαταστατης, εκει συνηθως γινετε η μαλακια.
Αν το μπεκ της βενζινης δεν ψεκαζει καθολου οσα καθαριστικα και να ριξεις δεν θα κανεις δουλεια, μονο με υπερηχο αν το σωσεις με προσοχη στα μπεκ των honda και daihatsu που δεν σηκωνουν τον υπερηχο, για εμενα ολα τα καθαριστηκα των μπεκ (και οχι μονο για αυτα) ειναι σαν τα ματζουνια της κυραμαμης, ποτε δεν ξερεις αν εκαναν ή οχι δουλεια. -
r200 Κοίτα τα μπέκ δεν έχουν κάνει πάνω από 15,000χλμ. Έτσι τουλάχιστο το υπολογίζω. Όσο για τη δυστυχία ένταξη δε νομίζω, πιστεύω ήταν μια κουβέντα της στιγμής , φάνηκε με τα γραφόμενά μου ότι το δουλεύω συνέχεια έτσι (με το κουμπί).
Ηλία θα το κοιτάξω. -
Τελικά ξέμπλεξα. Το πήγε ο μάστορας σε κάποιον που τα (και τα 4) καθάρισε λέει με υπερήχους. Το τρίτο όμως τίποτα, στο κόσμο του. Μεταχειρ.δε βρήκα και αναγκάστηκα να ρωτήσω τη Honda πόσο πάει για να πάρω 1 και μου είπαν...να τους γράψω το σπίτι που μένω. Στην επιμονή του μάστορα το πήγε σε άλλο ο οποίος δε θυμάμαι τι διάολο του έκανε (νομίζω το έβαλε σε αγιασμό) και τελικά το καθάρισε. Το παράξενο και απορία μου είναι οτι μου είπε ο μάστορας οτι ήταν γεμάτο (και επέμενε)βρωμιές. Που διάολο τις βρήκε αφού έχει κάψει ελάχιστο καύσιμο.
-
Εχε το νου τωρα για πιθανα προβληματα με ρεταρισματα και τετοιες καταστασεις γιατι το μπεκ απο τα honda συνηθως δεν τα πανε καλα με τον καθαρισμο των ηπερηχων και καποιες φορες κατουρανε, ειδικα στη λειτουργεια με αεριο, μπορει να εχεις και δυσκολια στην πρωινη εκκινηση.
-
το φιλτρο που θα επιλεγει να ειναι απο τα ποιοτικα, τα διαστηματα αντικαταστασης και η ποιοτητα της βενζινης, εαν συναρτηση των τριων καποιο υποπέσει παρακατω...
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Εχε το νου τωρα για πιθανα προβληματα με ρεταρισματα και τετοιες καταστασεις γιατι το μπεκ απο τα honda συνηθως δεν τα πανε καλα με τον καθαρισμο των ηπερηχων και καποιες φορες κατουρανε, ειδικα στη λειτουργεια με αεριο, μπορει να εχεις και δυσκολια στην πρωινη εκκινηση.Εκεί απενεργοποιείται η αντλία του καυσίμου.
το φιλτρο που θα επιλεγει να ειναι απο τα ποιοτικα, τα διαστηματα αντικαταστασης και** η ποιοτητα της βενζινης**, εαν συναρτηση των τριων καποιο υποπέσει παρακατω...
Είναι στο μοναδικό που πάει ο νούς μου μιά που έχει κάψει ελάχιστη. Μάλλον κάποιο απο τα γεμίσματα, ίσως το τελευταίο, να είχα βάλει βενζίνη μόλις είχε ξεφορτώσει το βυτίο και όλα τα σκατά μπήκαν στο δικό μου.
-
Σήμερα άνοιξα φώτα, υαλοκαθαριστήρες, ανεμιστήρα και με το που πάτησα το κουμπί της αντίστασης για πίσω τζάμι και καθρέπτες άρχισε ένα δυνατό τρέμουλο και σφύριγμα από μπροστά (φαντάζομαι ο ιμάντας του δυναμό).
Παίζει με το σημερινό κρύο να έπεσε κατά πολύ η απόδοση της μπαταρίας; Καινούργια είναι, ούτε τρείς μήνες πάνω στο αυτοκίνητο. -
τσεκάρεις με πολύμετρο την μπαταρία στο ρελαντί και στις 2.500 στροφές με τις καταναλώσεις, να μείνει γύρω από το 14. Αν μένει πολυ ώρα γύρω από το 13,5 και ▼, φτάνει η στιγμή να κάνεις service στο δυναμό
-
Μετα απο την διαδρομή Τρίκαλα - Θεσσαλονίκη με χιονι και σχετικά μεγαλες ταχυτητες για δρόμο στρωμένο με χιονι όταν εφθασα αεροδρόμιο το αμαξι δν χτυπουσε καν μιζα να ξαναπάρει μπροστά. Μετά από ταλαιπωρία με οδικη κ συνεργεια, πηρε μπροστα δίνοντας ρεύμα στη μιζα στην οποία δν εφθανε ρεύμα. Μια καλωδιωση που φθανει στο πλαι του σασμαν έγινε καλοκαιρινή απο τα χιόνια.
Τι λύσεις υπάρχουν?
Το αμαξι ελπίζω στεγνωνοντας να ξαναπαρει μπροστά.Υ. Γ. Εχω παραγγείλει ήδη ενα σπρέι βερνικι καλωδιων-χαλκου κτλ. αν κ αμφιβάλλω αν θα δεχτεί κάποιος να το ρίξει. (καθαριζουμε καλωδια με σπρει ηλεκτρικων επαφων χωρίς λάδι? Με Οινόπνευμα?)
Το κοψε ραψε φοβάμαι οτι θα μ δημιουργήσει τα ίδια απλά αργότερα, έχει πολλά καλώδια που καταληγουν σε φυσα.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........