-
Βενζινη πανω απο 3 μηνες δεν θα αφηνα στο ντεπόζιτο
Δεν ξερω αν υπαρχουν στο εμποριο, προσθετα που θα μπορουσαν να παρατεινουν την ζωη της -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
δηλαδη θα ειχε εντονες ενδειξεις αν ηταν φλατζα και θα ειχε σκασει ηδη ο κινητηρας...θα εσκαγαν κολαρα...
μου ειπε οτι η παλια αντλια νερου ειχε λαστιχενια φλατζα ενω αυτη που του τοποθετησαν ειχε χαρτινη φλατζα ψιλη σαν φυλο χαρτιου
τοτε σκεφτομαι ισως το παραπανω να ειναι ενας λογος και να το χανει απο εκει η να ειναι ελλατωματικη εξαρχης η αντλια νερου που τοποθετησανΕχεις ευκολη προσβαση στο πλαστικο καπακι χαμηλα να δεις αν βλεπεις αλατα/επικαθισεις απο την αντλια?
-
η προσβαση ειναι αθλια αλλιως θα ειχα βγει ηδη απο την περιεργεια
η αντλια νερου ειναι σε πολυ χαμηλο σημειο λιγο πιο πανω απο την τροχαλια στροφαλου, πρεπει να βγαλω βαση κινητηρα, σε αυτο το καπακι για να λυσω μια βιδα του, πρεπει να κλειδωσω εκκεντροφορους να λυσω τη βιδα του στροφαλου για να βγει η τροχαλια του ωστε να εχω προσβαση να την ξεβιδωσω
οποτε σε 5000χιλιαδες χιλιομετρα εγω θα του αλλαξω ιμαντες χρονισμου, το σωστο ειναι να του παραγγειλω μια ποιοτικη αντλια νερου οπως skf(ελπιζω να μην εχει χαρτινη φλατζα, αν εχει δεν προκειται να την χρησιμοποιησω αλλα θα τριψω επιφανειες με σμιριδοπανο κ θα την κλεισω με γκρι κολλα dyrko) -
Αυτο ακριβως κανε,εφοσον επικειται σερβις και η διαρροη ειναι πολυ μικρη. SKF, Graf πολυ καλες.Σε 159 ειναι το θεματακι?
-
οχι στου αδερφου μου το ιμπιζακι το 16v το 75αρι αλλαχτηκε προληπτικα η εργοστασιακη αντλια νερου με μια μαρκα QH με μεταλλικη φτερωτη αλλα θα δειξει αν βγηκε ελλατωματικη η αν εκανε πατατα που εβαλε την χαρτινη φλατζα που ειχε το κουτι, αυτη τη φορα θα περασει απο το δικο μου το χερι οπως λεει η παροιμια μερικες φορες αν θελεις να γινει κατι σωστο καντο μονος σου, και εδω προσθετω εφοσον εχεις τις γνωσεις και ξερεις τι πρεπει να κανεις
η 159 μου ειναι με ιταλικο design k κινητηρα Z18XER -
Όλες οι αντλίες νερού κάτω από την τροχαλία τους έχουν μια μικρή τρύπα, αυτή είναι για να υπάρχει διαρροή όταν φαγωθεί η μιχανική τσιμούχα ( mechanical seal ) με το κάρβουνο που στεγανοποιεί τα νερά στον άξονα της αντλίας ώστε να την αλλάξουμε.
Αν τα πρόσωπα που κάθεται η αντλία δεν είναι πειραγμένα με σμιριδόπανα τριμμένα στο χέρι που μπορεί να τα καταστρέψουν τότε μια χαρά είναι η χάρτινη φλατζούλα, μόνο που πρέπει να αλοιφθεί με λίγο λάδι για να μαλακώσει και να πατήσει παντού, οι κατασκευαστές δεν είναι άσχετοι, το πάχος της φλάτζας έχει να κάνει με τα διάκενα της φτερωτής εσωτερικά, που αν δεν είναι τα σωστά όπως έχουν υπολογισθεί τότε θα υπάρχει σπηλαίωση στην φτερωτή, δηλαδή ή θα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση με αποτέλεσμα να φαγωθεί γρηγορότερα η φτερωτή και η τσιμούχα ή θα υπάρχει χαμηλότερη πίεση με αποτέλεσμα να μην φτάνει σωστά το νερό στα απομακρυσμένα και υψηλότερα σημεία του κινητήρα με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψύξη του και τη ζωή της φλάτζας του καπακιού.
Πολλές αντλίες του group vag πέρνουν κίνηση από τον ιμάντα χρονισμού, η μεγάλη του ένταση δίνει μεγάλα πλευρικά φορτία στον άξονα της αντλίας και τις καταστρέφει πολύ γρήγορα σε σχέση με άλλες που παίρνουν κίνηση από τον ιμάντα multi V.
Αυτά τα λίγα για τους μηχανικούς του internet που τα έμαθαν όλα και βάζουν χέρι παντού καταστρέφοντας τους κινητήρες, τελικά η κρίση και το net έχει κάνει την Ελλάδα να γεμίσει από... μηχανικούς που γνωρίζουν και έχουν γνώμη για τα πάντα, και καλά να γνωρίζει κάποιος τα βασικά και το κυριότερο να μπορεί να σκεφθεί και λίγο μακρύτερα από το προφανές, αλλά αν δεν μπορεί και δεν γνωρίζει τότε ...?
Καλημέρα
-
με την παραπανω φτερωτη ηταν η εργοστασιακη
με αυτη που πουλανε καποιες αφτερμαρκετ εταιρειες ποια απο τις 2 ειναι η αποδοτικοτερη;
συμφωνα με τη λογικη αφου η εργοστασιακη ειχε το σχημα της φτερωτης της 1ης φωτο να προσεξω κατα την αγορα να ειναι ιδια σωστα; -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
με την παραπανω φτερωτη ηταν η εργοστασιακη
με αυτη που πουλανε καποιες αφτερμαρκετ εταιρειες ποια απο τις 2 ειναι η αποδοτικοτερη;
συμφωνα με τη λογικη αφου η εργοστασιακη ειχε το σχημα της φτερωτης της 1ης φωτο να προσεξω κατα την αγορα να ειναι ιδια σωστα;Η εργοστασιακή έχει σχήμα που προφυλάσει την φτερωτή να πάθουν γρήγορα φθορά τα άκρα της από την ταχύτητα που κινείται περιφερεικά το νερό που εκεί έχει και την μεγαλύτερη πίεση, μεταξύ πτερυγίων και housing, άρα έχει και μειωμένο κίνδυνο σπηλαίωσης, οπότε είναι προφανής η επιλογή, μετά είναι και η ποιότητα στο εμπρός κουζινέτου που είναι κρίσιμο σημείο αφού όπως βλέπω από την τροχαλία, η αντλία παίρνει κίνηση από τον ιμάντα χρονισμού, οπότε γνήσια οπωσδήποτε.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
οχι στου αδερφου μου το ιμπιζακι το 16v το 75αρι αλλαχτηκε προληπτικα η εργοστασιακη αντλια νερου με μια μαρκα QH με μεταλλικη φτερωτη αλλα θα δειξει αν βγηκε ελλατωματικη η αν εκανε πατατα που εβαλε την χαρτινη φλατζα που ειχε το κουτι, αυτη τη φορα θα περασει απο το δικο μου το χερι οπως λεει η παροιμια μερικες φορες αν θελεις να γινει κατι σωστο καντο μονος σου, και εδω προσθετω εφοσον εχεις τις γνωσεις και ξερεις τι πρεπει να κανεις
η 159 μου ειναι με ιταλικο design k κινητηρα Z18XERΧαρτινη φλατζα δεν υπαρχει..............ειναι ειτε βελανιδοχαρτο ειτε περμανιτης. Στο βελανιδοχαρτο καλο ειναι να βαζουμε προληπτικα και λιγο permatex.
-
Εννοείται ότι αν έχει καφέ χρώμα είναι βελανιδόχαρτο ( λάδι θέλει όχι κόλλες ) και αν είναι γκρίζο ή λευκό με πράσινες γραμμές είναι περμανίτης, όταν έγραφε ότι είναι χαρτάκι υποθέτω ότι εννοούσε για το πάχος του.
-
r200
δε ξερω αν εχω μπει καλα στο κλιμα της κουβεντας αλλα αν ηταν φλατζα κεφαλης
το παραφλου θα τελειωνε πολυ γρηγορα και θα ειχες ασπρο καπνο απο την εξατμηση...
αν ειχες θεμα με την αντλια νερου ( καθως αλλαξα προσφατα, ουτε μηνας δεν παει )
θα ακουγες την αντλια να κανει θορυβο...σαν χαλασμενο ρουλεμαν.
Αν δεν καταλαβα καλα γιατι δεν διαβασα ολα τα post συγνωμη -
Αρκετά μοντέλα έρχονται με ποδιές μηχανής διαφορετικές ανάλογα με το καύσιμο.
Ας πούμε,
βενζινοκίνητα έρχονται με ποδιές μηχανής του μισού μεγέθους που καλύπτουν μόλις στο μπροστινό χώρο κάτω από τον κινητήρα
ενώ πετρελαιοκίνητα έρχονται με ποδιές μηχανής στο πλήρες μέγεθος που καλύπτουν ολόκληρο το πάτωμα του χώρου κάτω από τη μηχανή.Η πρώτη απορία για ποιό λόγο επιλέγουν οι κατασκευαστές να βάλουν ποδιές στο μισό ή το πλήρες μέγεθος.
Και έπειτα η δεύτερη απορία
αν κάποιος τοποθετήσει - για καλύτερη προστασία και ηχομόνωση - την ολόκληρη ποδιά εκεί που ήταν τοποθετημένη η μισή,
αν θα υπάρξουν για κάποιο λόγο παρενέργειες (λχ ψύξη κλπ). -
Καλησπέρα στην παρέα. Εδώ και καιρό με ταλαιπωρεί γνωστό πρόβλημα προηγούμενο υ φίλου. Το αυτοκίνητο είναι colt cz3 1,3 και το πρόβλημα είναι ότι στην κρύα εκκίνηση αργεί να σκάσει ή μηχανή. Το αυτοκίνητο έχει εγκαταστάση υγραερίου εδώ και 60.000 και πριν 50.000 μπήκαν μπουζί lpg7 NGK.
Στα μαστορια το είπα αλλά δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση. Όταν είναι ζεστό το κάνει πιο σπάνια. Πάντως αυτό ξεκίνησε με μία αραιή συχνότητα και τώρα το κάνει 9/10 περίπτωσεις.
Καμιά άποψη?
-
Δες αντλια βενζινης και ελεγξε τα μπεκ του υγραεριου μηπως κατουρανε και πλημμιριζει ο θαλαμος καυσης, δοκιμασε να κλεισεις την παραχη υγραεριου απο την δεξαμενη του. Και σε εμενα δυσκολευονταν να παρει μπρος, ηθελες 2-3 μιζιες κσι ολο και χειροτερευε, ηταν η αντλια βενζινης, μετα ολα τζετ.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
με τη μεγαλυτερη ποδια σαφως θα εχεις καλυτερη ηχομονωση κ στα 2 καυσιμα
-
για αλλαγη αισθητηρα λ με 4 καλωδια, φοραει bosch να αντικαταστησω με bosch;
η μπορω να παω κ σε ntk; -
Το πρωί το στροφόμετρο δουλεύει κανονικά. Το μεσημέρι με πολύ ζέστη στη καμπίνα δείχνει 0, μετά από μερικά χλμ με κλιματιστικό αρχίζει και δουλεύει μέχρι που τελικά να δείχνει ~1000 στροφές χαμηλότερα. Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει;
Έχω και χαλασμένο κοντέρ από παλιά, δεν νομίζω να έχει σχέση. -
Ο χρήστης dimagg έγραψε:
Το πρωί το στροφόμετρο δουλεύει κανονικά. Το μεσημέρι με πολύ ζέστη στη καμπίνα δείχνει 0, μετά από μερικά χλμ με κλιματιστικό αρχίζει και δουλεύει μέχρι που τελικά να δείχνει ~1000 στροφές χαμηλότερα. Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει;
Έχω και χαλασμένο κοντέρ από παλιά, δεν νομίζω να έχει σχέση.Οχι ρε φίλε ,τι σχέση να έχουν;
-
Ίσως να έχουν φύγει οι κολλήσεις οπότε με τη διαστολή και συστολή λόγω θερμοκρασιών είτε γίνεται επαφή είτε όχι.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.
Το αυτοκίνητο μου έχει αυτό το σύστημα που ανάβει ειδοποίηση όταν πέφτει η πίεση των ελαστικών. Τους πρώτους μήνες τσέκαρα κανονικά την πίεση των ελαστικών χωρίς να ανάψει κάποια ειδοποίηση και η πίεση ήταν πάντα η σωστή. Μια φορά τα ξεφούσκωσα επίτηδες λίγο παρακάτω, έκανα 2 γύρους και άναψε η ειδοποίηση οπότε πήγα βενζινάδικο και το έφερα στα ίσια του.
Έχω να κάνω έλεγχο των ελαστικών αρκετό καιρό και δεν έχει ανάψει κάτι και σκέφτομαι να πάω να τα δω ή να βασιζομαι στο ότι αν θα πέσει η πίεση κάτω από τη σωστή θα έχω ειδοποίηση;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........