-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
ok, συγγνώμη που ίσως δεν συμφωνώ με τον Πάπα 21 Quadra, που έχει το αλάθητο.
Δε φτάνει που μας έχει ξεστραβώσει καμπόσους εδώ με τα χιλιάδες πόστ πάρα τον ειρωνεύεσαι κιόλας;
Καλώς τον. Και μια και αναφέρθηκε ξανά. Εσύ για τα κεραμικά κατάλοιπα έχεις καμιά πηγή;
Και για να απαντήσω στο προηγούμενο
o 21 Quadra ειναι ενα ιδιαιτερα σεβαστο προσωπο στο φορουμ, οπου πολλακις τα γραφομενα του εχουν επαληθευτει και απο τον ιδιο και απο εμας, αν δεν σου αρεσουν μην τα διαβαζεις
Δεν επικαλέσθηκα ποτέ τον ρόλο του πάπα αυτά είναι δικά σου λόγια, ίσως θέλεις να με προσβάλλεις χωρίς να γνωρίζω το γιατί, εσύ θα μου πεις το λόγο, επίσης ποτέ δεν επικαλέσθηκα ότι έχω το αλάθητο, και αυτό είναι βγαλμένο από το κεφάλι σου, από την άλλη θέλεις να μου την πεις από ότι καταλαβαίνω, ίσως να είσαι και χημικός και νομίζεις ότι προσέβαλα τις γνώσεις σου, διαφώτισε μας εσύ τι διάολο είναι τα καφέ κατάλοιπα στο χώρο καύσης που δημιουργούνται με την πυρόλυση κατά τη χρήση του κινητήρα, αντί να είσαι προσβλητικός άνοιξε μας τα μάτια.
Δεν είπα οτι είσαι ο Πάπας ή κάτι άλλο, αλλά άλλοι ζορίζονται για κάποιο λόγο αν υπάρχει μια διαφωνία με εσένα και γράφουν
...αν δεν σου αρεσουν μην τα διαβαζεις
σαν να κατέχεις τις πανανθρώπινες αλήθειες και δεν μπορεί κανείς να διαφωνίσει.
Και ξαναρωτάω για τρίτη φορά, που έχεις διαβάσει οτι είναι 'κεραμικά' κατάλοιπα κ.τ.λ. Δεν είχα ιδέα τι μπορεί να είναι για αυτό ρωτάω, γιατί εγώ με αναζήτηση 2 λεπτών και χωρίς να ξέρω τίποτα βρίσκω κάτι του στυλ οτι είναι ανθρακικά κατάλοιπα (carbon deposits)
The carbon is amorphous (non-graphitic), extremely porous and characterised by a heterogeneous granular structure representative of a carbon produced by a pyrolitic mechanism
Με λίγο μεγαλύτερη αναζήτηση, βρίσκω οτι αν υπάρχει υποψία για κεραμικά κατάλοιπα είναι από τα πρόσθετα που έχουν τα λάδια.
Ξέρω κάποιον που έχει αυτό το βιβλίο που έχει ολόκληρο κεφάλαιο (3) για deposits κ.τ.λ. Όταν/αν το βρω θα ανεβάσω οτι γράφει ο τύπος για το θέμα και αυτές είναι οι πηγές μου.
http://books.sae.org/r-409/Μέχρι τότε περιμένω τις δικές σας που λένε αυτά που υποστηρίζετε.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Δε φτάνει που μας έχει ξεστραβώσει καμπόσους εδώ με τα χιλιάδες πόστ πάρα τον ειρωνεύεσαι κιόλας;
Ο ανθρωπος αρχικα απλα και κοσμια διαφωνησε........πεσανε να τον φανε
Και συνεχιζει να ρωτα χωρις ειρωνιες κτλ,το παπα πηγαινε στους δικηγορους ωσαν εμε
Περιμενω τη συνεχεια και εγω για να μαθαινω........
Sorry -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Tribal81, τωρα ειναι η σειρα σου.Μάλιστα! Με φωνάξατε;
Ειμαι περίεργος κ εγω να ακούσω την συνέχεια. Άνοιξα θέμα βλέπω...
κ έμεινα κι απο σασμάν προχθές την τρέλα μου μέσα! -
Υπάρχει σαφής διαχωρισμός στις έννοιες Ceramic deposits και Carbon deposits, τα κεραμικά κατάλοιπα πρέρχονται από την συσσώρευση των πρόσθετων της βενζίνης όταν έχουμε σωστή καύση και τα καρβουνιάσματα και οι ανθρακικές επικαθήσεις προέρχονται από την συσσώρευση των καμμένων λαδιών που υπάρχουν στον χώρο καύσης.
Τα κεραμοικά κατάλοιπα της καύσης στον χώρο καύσης μας δίνουν την εικόνα της πλήρους και σωστής καύσης όταν το χρώμα τους είναι ξανθό καφέ, όταν είναι προς το άσπρο είναι ένδειξη φτωχού μίγματος, όταν είναι μαύρη πούδρα είναι ένδειξη πολύ πλούσιου μίγματος, όταν είναι κάρβουνα είναι καμμένο λάδι που είναι μια τελείως διαφορετική ένδειξη και αιτία.
Τα κεραμικά κατάλοιπα είναι πολύ σκληρά σε αντίθεση με τα κάρβουνα που αφήνει η κάυση των λαδιών, γιατί κάρβουνα έχουμε μόνο όταν καίγονται λάδια.
Τα κατάλοιπα των πρόσθετων που περιέρχονται στις βενζίνες τα παρατηρούμε και στα μπέκ των κινητήρων που βρίσκονται σε ακινησία και εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να είναι carbon, εκεί είναι ceramics. Καλό θα είναι να διαβάσεις και για τα πρόσθετα της βενζίνης όπως πχ το Ferrocene
Το Βιβλίο
upload image onlineΕδώ έχουμε ένα θάλαμο καύσης ο οποίος ενώ κάνει καλή καύση στον χώρο των βαλβίδων εξαγωγής λόγω κακού στοβιλισμού και σκίασης στις βαλβίδες εξαγωγής κατακρατεί και συσσωρεύει λάδια από τα τσιμουχάκια των βαλβίδων εξαγωγής παρά την ύπαρξη της squish band
-
Ποια σχεση ειναι πιο κοντη σε ενα αμαξι? Η πρωτη ή οπισθεν?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ποια σχεση ειναι πιο κοντη σε ενα αμαξι? Η πρωτη ή οπισθεν?Ελαχιστα η 1η
-
Τώρα με τα ηλεκτρονικά κοντέρ είναι εύκολο να το διαπιστώσεις. Πας στο κόφτη την όπιστεν με προτίμηση να έχεις συνοδηγό να βλέπει το κοντέρ. Το έχω κάνει αρκετές φορές.
-
Πληροφοριακα ολος ο κοσμος νομιζει οτι ειναι η οπισθεν, και προτιμα να ανεβαινει μια ανηφορα η μια δυσκολια με οπισθεν.
-
Ίσως και επειδή υπάρχει περισσότερη πρόσφυση μια που οι περισσότεροι έχουμε προσθιοκίνητα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πληροφοριακα ολος ο κοσμος νομιζει οτι ειναι η οπισθεν, και προτιμα να ανεβαινει μια ανηφορα η μια δυσκολια με οπισθεν.Υπαρχει περιπτωση να μην εχει τη δυναμη η πρωτη;;;ακομη και αν ειναι μακρυτερη;;;
Ο μονος λογος που μπορει να βοηθησει,ειναι αν εισαι φορτωμενος και δεν εχεις καλη προσφυση σε καμια ζορικη ανηφορα. Τοτε το κανεις σαν πισωκινητο -
Δεν μιλαω για προσφυση, μιλαω για δυναμη(δηλαδη ποια εχει πιο κοντο βημα) ειχα μια κουβεντα σημερα με κατι φιλους και καραφλιασα.
Εξαλλου το λενε ξεκαθαρα και τα specs των μοντελων που αναφερουν τα ratio των σχεσεων...η οπισθεν οντως ειναι λιγο πιο μακρια απο την πρωτη.
-
Η όπισθεν έχει τρία γρανάζια έναντι δύο των υπόλοιπων ταχυτητήτων για την αντιστροφή της κίνησης.
Κάθε ζεύγος γραναζιών όμως έχει βαθμό απόδοσης (μέχρι 96%). Οπότε η πρώτη χάνει 4% της ισχύος/ροπής του κινητήρα (από γρανάζι εισόδου εξόδου) ενώ η όπισθεν χάνει 7,9% (96% * 96% = 92,1%). Οπότε με την όπισθεν, ακόμα κ με ίδια κλιμάκωση, έχεις λιγότερη δύναμη. -
Παιδες καλησπερα.
Εχω προβλημα με το διακοπτη της ανακυκλωσης του αερα. Εχει κολλησει στην ανακυκλωση και οταν το βαζω στον εξωτερικο αερα συνεχιζει να ανακυκλωνει τον εσωτερικο. Φανταζομαι και ελπιζω ο μηχανισμος να ειναι απλος, εχετε αποψη για το κοστος;
Το αυτοκινητο ειναι ενα Punto HGT του 2002.
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Παιδες καλησπερα.Εχω προβλημα με το διακοπτη της ανακυκλωσης του αερα. Εχει κολλησει στην ανακυκλωση και οταν το βαζω στον εξωτερικο αερα συνεχιζει να ανακυκλωνει τον εσωτερικο. Φανταζομαι και ελπιζω ο μηχανισμος να ειναι απλος, εχετε αποψη για το κοστος;
Το αυτοκινητο ειναι ενα Punto HGT του 2002.
Δες μηπως εχει βγει το σωλινακι της υποπιεσης απο το μηχανισμο του κλαπε....
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν μιλαω για προσφυση, μιλαω για δυναμη(δηλαδη ποια εχει πιο κοντο βημα) ειχα μια κουβεντα σημερα με κατι φιλους και καραφλιασα.Εξαλλου το λενε ξεκαθαρα και τα specs των μοντελων που αναφερουν τα ratio των σχεσεων...η οπισθεν οντως ειναι λιγο πιο μακρια απο την πρωτη.
Ναι ομως cson στην κατηφορα αν εχεις σβηστο το αμαξι και βαλεις οπισθεν οι τροχοι δεν γυρνανε (για να μην σου φυγει το αμαξι μπροστα). Ενω με την πρωτη μπορει να το ψαχνεις. Αυτο εχει να κανει με το ποια ειναι κοντυτερη ή με το σασμαν; Δλδ τα γραναζια της οπισθεν τα εχουν ετσι που με σβηστο τον κινητηρα να μην γυρνανε. Τα λεω ανω κατω γιατι δεν ξερω.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Ναι ομως cson στην κατηφορα αν εχεις σβηστο το αμαξι και βαλεις οπισθεν οι τροχοι δεν γυρνανε (για να μην σου φυγει το αμαξι μπροστα). Ενω με την πρωτη μπορει να το ψαχνεις. Αυτο εχει να κανει με το ποια ειναι κοντυτερη ή με το σασμαν; Δλδ τα γραναζια της οπισθεν τα εχουν ετσι που με σβηστο τον κινητηρα να μην γυρνανε. Τα λεω ανω κατω γιατι δεν ξερω.Ο κινητήρας γυρνάει προς την μία μεριά μόνο. Αν βάλεις όπισθεν στην ανηφόρα είναι σαν να βάζεις πρώτη στην κατηφόρα. Αλλά ο κινητήρας δεν γυρνάει εύκολα όταν είναι σβηστός. Παρεπιπτόντως σε κλίση (ανηφορα κατηφόρα) πρώτα τραβας χειροφρενο, αφήνεις φρενο για να πεσει το βαρος εκει και μετα βαζεις ταχυτητα.
Όσο για την κλιμάκωση, όσο πιο κοντή είναι η σχέση τόσο πιο δυσκολα γυρίζει ο κινητήρας (πολλες στροφες αντιστοιχουν σε μικρη περιστροφή τροχου). Αρα η οσο πιο κοντη, τοσο το καλυτερο. Αλλά 1η στην ανηφορα, όπισθεν στην κατηφόρα, μετά το χειρόφρενο. (Και στραμενοι οι τροχοι προς το κρασπεδο0 -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Δεν μιλαω για προσφυση, μιλαω για δυναμη(δηλαδη ποια εχει πιο κοντο βημα) ειχα μια κουβεντα σημερα με κατι φιλους και καραφλιασα.
Εξαλλου το λενε ξεκαθαρα και τα specs των μοντελων που αναφερουν τα ratio των σχεσεων...η οπισθεν οντως ειναι λιγο πιο μακρια απο την πρωτη.
Ναι ομως cson στην κατηφορα αν εχεις σβηστο το αμαξι και βαλεις οπισθεν οι τροχοι δεν γυρνανε (για να μην σου φυγει το αμαξι μπροστα). Ενω με την πρωτη μπορει να το ψαχνεις. Αυτο εχει να κανει με το ποια ειναι κοντυτερη ή με το σασμαν; Δλδ τα γραναζια της οπισθεν τα εχουν ετσι που με σβηστο τον κινητηρα να μην γυρνανε. Τα λεω ανω κατω γιατι δεν ξερω.
γυρνανε και με την οπισθεν σε κατηφορα οταν το βαρος ξεπερασει την συμπιεση και τις αλλες τριβες πο ακινητοποιουν το οχημα με ταχυτητα.
-
Ο χρήστης 352554 έγραψε:
Ο κινητήρας γυρνάει προς την μία μεριά μόνο. Αν βάλεις όπισθεν στην ανηφόρα είναι σαν να βάζεις πρώτη στην κατηφόρα. Αλλά ο κινητήρας δεν γυρνάει εύκολα όταν είναι σβηστός. Παρεπιπτόντως σε κλίση (ανηφορα κατηφόρα) πρώτα τραβας χειροφρενο, αφήνεις φρενο για να πεσει το βαρος εκει και μετα βαζεις ταχυτητα.
Όσο για την κλιμάκωση, όσο πιο κοντή είναι η σχέση τόσο πιο δυσκολα γυρίζει ο κινητήρας (πολλες στροφες αντιστοιχουν σε μικρη περιστροφή τροχου). Αρα η οσο πιο κοντη, τοσο το καλυτερο. Αλλά 1η στην ανηφορα, όπισθεν στην κατηφόρα, μετά το χειρόφρενο. (Και στραμενοι οι τροχοι προς το κρασπεδο0Εγω βασικα μετα το σβησιμο του κινητηρα και εχοντας πατημενο το φρενο, βαζω ταχυτητα (οπισθεν στην κατηφορα), τραβω χειροφρενο και μετα αφηνω το φρενο. Για το οσο ποιο κοντη ειναι η σχεση το ηξερα απο την μηχανη. Οταν παω να την αφησω σε κατηφορα, οχι αποτομη, με μικρη κλιση, κουμπωνω την πρωτη, αφηνω να ρολαρει η ροδα μεχρι να την φρεναρει η ταχυτητα και κατεβαζω σταντ.
Καταλαβα Ηλια. Αν ξεπεραστει η δυναμη της συμπιεσης ελπιζεις στο χειροφρενο....Νομιζα οτι με την οπισθεν κλειδωνει το σασμαν και δεν γυρνανε οι τροχοι (δεν ξερω αν αυτο συμβαινει στο αυτοματο οταν το εχεις στο P). Τρεις γνωστοι μου, το χασανε το αμαξι. Τους εφυγε, στους δυο σταματησε χωρις ζημιες, στον αλλον σταματησε σε ενα αλλο αμαξι. Ειχαν τραβηξει μονον χειροφρενο και οι τροχοι κοιτουσαν αντιθετα προς το πεζοδρομιο. -
στο αυτοματο σαζμαν με την 'P' κλειδωνουν οι τροχοι.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
στο αυτοματο σαζμαν με την 'P' κλειδωνουν οι τροχοι.ok thnx!
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........