-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Μια απορια για τον ψεκασμο νερου στην εισαγωγή.Αν το αυτοκινητο είναι ρελαντί με κλειστη πεταλουδα γκαζιού θα ψεκάζουμε πανω σε αυτην και θα το ρουφαει από τα τοιχώματα ή καποιος θα πατα γκαζι 2-2.500 σαλ?Νερο με αιθανολη ή σκετη αιθανολη(αν δεν μας σκασει στη μουρη)δεν θα είναι πιο αποτελεσματικο στο καθαρισμα του χωρου καυσης αφου οι τοπικες θερμοκρασιακες μεταβολες θα είναι πιο ακραιες?Δεν είναι θέμα μεταβολής της θερμοκρασίας αλλά του νερό το οποίο λειτουργεί σαν διαλύτης στα κεραμικά κατάλοιπα της καύσης, αυτά που είναι καφέ, όχι στη μούργα του πετρελαίου και στα καμμένα λάδια.
Τις φτερωτές στα τούρμπο ( της θερμής πλευράς που είναι τα καυσαέρια ) με βούτηγμα σε νερό για μερικές ώρες τις καθαρίζουμε, ούτε με χημικά ούτε με ξύσιμο με μεταλλικά αντικείμενα, με ξύλινες σπάτουλες γίνεται με μεγάλη προσοχή και ο λόγος είναι προφανής.
-
Ωραιος ευχαριστω Quadra21!
-
Παρατηρησα προσφατα μεταλικους(πιστευω) σωλήνες διαμετρου 5-6mm να διασχιζουν το σασι απο τον ένα πισω θολο στον αλλον.Ο ενας οδευει απο την δεξια μερια του ρεζερβουάρ(δεν το ειδα με τα ματια μου να μπαινει μεσα αλλα υποθετω) και να παει στην αριστερη μερια και να ανεβαινει ψηλα μεσα απο τον πλαστικο θολο.Ε εκει υπαρχει ένα μεταλικο κυλινδρικο δοχειο οπου μπαινει ο σωλήνας αυτος και φευγει ένας άλλος και κανει την αντιθετη διαδρομή.Οι σωλήνες γραφουν πανω αριθμούς και TRANSFER HEAT.Τι μπορει να είναι ολο αυτό το κύκλωμα....να κρυωνει την βενζινη?Εχω φαει τον τοπο αλλα δεν βρηκα κατι.
-
μηπως ειναι φρενα?
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
μηπως ειναι φρενα?Όχι δεν βλεπω κτ τετοιο...καμια σχεση....με τα ρεζερβουάρ φαινεται να σχετιζεται.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μια απορια για τον ψεκασμο νερου στην εισαγωγή.Αν το αυτοκινητο είναι ρελαντί με κλειστη πεταλουδα γκαζιού θα ψεκάζουμε πανω σε αυτην και θα το ρουφαει από τα τοιχώματα ή καποιος θα πατα γκαζι 2-2.500 σαλ?Νερο με αιθανολη ή σκετη αιθανολη(αν δεν μας σκασει στη μουρη)δεν θα είναι πιο αποτελεσματικο στο καθαρισμα του χωρου καυσης αφου οι τοπικες θερμοκρασιακες μεταβολες θα είναι πιο ακραιες?
Δεν είναι θέμα μεταβολής της θερμοκρασίας αλλά του νερό το οποίο λειτουργεί σαν διαλύτης στα κεραμικά κατάλοιπα της καύσης, αυτά που είναι καφέ, όχι στη μούργα του πετρελαίου και στα καμμένα λάδια.
Τις φτερωτές στα τούρμπο ( της θερμής πλευράς που είναι τα καυσαέρια ) με βούτηγμα σε νερό για μερικές ώρες τις καθαρίζουμε, ούτε με χημικά ούτε με ξύσιμο με μεταλλικά αντικείμενα, με ξύλινες σπάτουλες γίνεται με μεγάλη προσοχή και ο λόγος είναι προφανής.
Επειδή το έχεις γράψει άπειρες φορές, έχουμε κάποια πηγή για τα 'κεραμικά κατάλοιπα' ;
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Μια απορια για τον ψεκασμο νερου στην εισαγωγή.Αν το αυτοκινητο είναι ρελαντί με κλειστη πεταλουδα γκαζιού θα ψεκάζουμε πανω σε αυτην και θα το ρουφαει από τα τοιχώματα ή καποιος θα πατα γκαζι 2-2.500 σαλ?Νερο με αιθανολη ή σκετη αιθανολη(αν δεν μας σκασει στη μουρη)δεν θα είναι πιο αποτελεσματικο στο καθαρισμα του χωρου καυσης αφου οι τοπικες θερμοκρασιακες μεταβολες θα είναι πιο ακραιες?
Δεν είναι θέμα μεταβολής της θερμοκρασίας αλλά του νερό το οποίο λειτουργεί σαν διαλύτης στα κεραμικά κατάλοιπα της καύσης, αυτά που είναι καφέ, όχι στη μούργα του πετρελαίου και στα καμμένα λάδια.
Επειδή το έχεις γράψει άπειρες φορές, έχουμε κάποια πηγή για τα 'κεραμικά κατάλοιπα' ;
To έχω γράψει άπειρες φορές όπως λές και θα το ξαναγράψω άλλες τόσες γιατί έτσι είναι όχι γιατί έτσι νομίζω.
Ρίξε μια ματιά στα έμβολα στη φωτό που έβαλε ο Γιάννης cson από το Skoda του και θα τα δείς, είναι αυτά τα καφέ υπολeίματα που είναι κολλημένα επάνω στις κορώνες των εμβόλων.
Να συμπληρώσω ότι πρίν τους ψεκασμούς τα καρμπυρατεράτα αυτοκίνητακαι μοτό είχαν πολύ περισσότερα προβλήμα αυτού του είδους, αλλά και γιατί οι βενζίνεςτότε δεν είχαν τόσα ειδικά καθαριστικά που έχουν σήμερα, άλλη μια παρατήρηση είναι στα μπέκ των αυτοκινήτων που είναι παρατημένα για μήνες και όταν πάρουν μπροστά ρετάρουν, το ίδιο και οι εξωλέμβιες που ξεχειμωνιάζουν, όταν εξατμίζεται η βενζίνη από τόσο μικρούς αγωγούς όπως είναι τα μπέκ αυτά βουλώνουν, και βουλώνουν από τα κεραμικά πρόσθετα που περιέχει η βενζίνη, στις κορώνες των εμβόλων και στις μαργαρίτες των βαλβίδων παρατηρούνται επικαθήσεις που αλλοιώνουν την ταχύτητα και τη φορά του μίγματος, επίσης να προσθέσω ότι βάζω V-Power στο αμάξι μου εδώ και 2 χρόνια συνέχεια και έχει κατέβει η κατανάλωση μου γύρω στο 1-1.5 λίτρο στα 100 χλμ που σημάινει ότι μάλλον ισχύει αυτά που λέει η Shell, είμαι σίγουρος ότι δεν θα το πιστέψεις και ίσως πείς ότι κάνω διαφήμιση στη Shell, θα σου πω ότι δεν είναι έτσι και θα νομίζεις λάθος, κάνε όμως τον κόπο να κοιτάψεις το στόμιο του πιστολιού στην απλή βενζίνης της Shell και το στόμιο του πιστολιού στη V-power, το ένα πιστόλι είναι θολό και το άλλο γυαλίζει, αυτό σε εμένα κάτι σημαίνει.
Δες και εδώ τι λέει η Shell και να διαφωνείς μαζί τους στείλε τους τις απορίες σου
H V-Power είναι μια αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων με κάποια χημικά πρόσθετα, η οποία αυξάνει την απόδοση καθαρίζοντας τις βαλβίδες εισαγωγής και την περιοχή γύρω από αυτές. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Shell, η ιδιότητα αυτή επιδρά στην απόδοση του κινητήρα σε δύο βασικά στάδια: στην εκκίνηση και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Τα διάφορα κατάλοιπα της καύσης της βενζίνης, που καλύπτουν με τον καιρό τις βαλβίδες, αποτελούνται από ένα μεγάλο αριθμό οργανικών ενώσεων, οι οποίες σχηματίζουν μια ιδιαίτερα πορώδη επιφάνεια. Κατά την εκκίνηση του οχήματος, μεγάλο μέρος του καυσίμου κατακρατείται από την πορώδη αυτή επιφάνεια. Το ποσοστό είναι αρκετά σημαντικό, έτσι ώστε να έχει σοβαρή επίδραση στην απόδοση του κινητήρα. Πρακτικά, ο νεκρός χρόνος που παρατηρείται συχνά από τη στιγμή που θα πιέσουμε το πεντάλ του γκαζιού μέχρι τη στιγμή που θα αντιδράσει ο κινητήρας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δέσμευση του καυσίμου από την πορώδη επιφάνεια των καταλοίπων στις βαλβίδες. Το καύσιμο που δεσμεύτηκε στη συνέχεια απελευθερώνεται με άτακτο τρόπο, επηρεάζοντας έτσι την ομαλή καύση. Η ίδια αυτή ανώμαλη επιφάνεια αλλοιώνει την αεροδυναμική στην περιοχή και επηρεάζει τον ψεκασμό, με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να μειώνεται η απόδοση. H V-Power υπόσχεται ―και το κατορθώνει, όπως δείχνουν τα πράγματα― ότι καθαρίζει πλήρως τα κατάλοιπα από την επιφάνεια των βαλβίδων και εμποδίζει την επαναδημιουργία τους χάρη σε ένα προστατευτικό φιλμ. Η βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα μπορεί να φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 10%. Υπολογίζεται ότι για να γίνουν αισθητά τα πλεονεκτήματα της V-Power πρέπει να χρησιμοποιηθεί στον κινητήρα για περίπου 1.500 χιλιόμετρα ή τρία με τέσσερα γεμίσματα του ρεζερβουάρ.
-
Quadra 21 εχω διαβασει(σε αυτό το φορουμ) πως σε μη καταλυτικα αυτοκίνητα εριχνες σιγα σιγα από καποιο σωληνακι υποπιεσης στην εισαγωγή λαδι ATF...αυτό το εκαναν για τα κεραμικα καταλοιπα ή για την καπνα(μαυριλα)?
Όταν ημουν μικρος και ειχε καψει φλαντζα κεφαλης ο κινητήρας θυμαμαι ότι ολοι οι κύλινδροι-πιστονια ειχαν μια μαυρη πουδρα(όχι κομματια) προφανως ετσι θα ναι και τωρα....οι μαυρες επικαθισεις ανθρακα πως φευγουν? -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Quadra 21 εχω διαβασει(σε αυτό το φορουμ) πως σε μη καταλυτικα αυτοκίνητα εριχνες σιγα σιγα από καποιο σωληνακι υποπιεσης στην εισαγωγή λαδι ATF...αυτό το εκαναν για τα κεραμικα καταλοιπα ή για την καπνα(μαυριλα)?
Όταν ημουν μικρος και ειχε καψει φλαντζα κεφαλης ο κινητήρας θυμαμαι ότι ολοι οι κύλινδροι-πιστονια ειχαν μια μαυρη πουδρα(όχι κομματια) προφανως ετσι θα ναι και τωρα....οι μαυρες επικαθισεις ανθρακα πως φευγουν?Eπειδή το έριχναν δεν σημαίνει ότι ήταν και σωστό, το πιθανότερο ήταν για τη λίπανση των οδηγών και των εδρών των βαλβίδων και όχι για τον καθαρισμό της μαύρης πούδρας όπως λες.
Μάυρη πούδρα σε βενζινοκίνητο σημαίνει ότι δούλευε με πολύ πλούσιο μίγμα, πάλι καλά που δεν έριχναν υγρά φρένων.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
To έχω γράψει άπειρες φορές όπως λές και θα το ξαναγράψω άλλες τόσες γιατί έτσι είναι όχι γιατί έτσι νομίζω.
Ρίξε μια ματιά στα έμβολα στη φωτό που έβαλε ο Γιάννης cson από το Skoda του και θα τα δείς, είναι αυτά τα καφέ υπολeίματα που είναι κολλημένα επάνω στις κορώνες των εμβόλων.
Να συμπληρώσω ότι πρίν τους ψεκασμούς τα καρμπυρατεράτα αυτοκίνητακαι μοτό είχαν πολύ περισσότερα προβλήμα αυτού του είδους, αλλά και γιατί οι βενζίνεςτότε δεν είχαν τόσα ειδικά καθαριστικά που έχουν σήμερα, άλλη μια παρατήρηση είναι στα μπέκ των αυτοκινήτων που είναι παρατημένα για μήνες και όταν πάρουν μπροστά ρετάρουν, το ίδιο και οι εξωλέμβιες που ξεχειμωνιάζουν, όταν εξατμίζεται η βενζίνη από τόσο μικρούς αγωγούς όπως είναι τα μπέκ αυτά βουλώνουν, και βουλώνουν από τα κεραμικά πρόσθετα που περιέχει η βενζίνη, στις κορώνες των εμβόλων και στις μαργαρίτες των βαλβίδων παρατηρούνται επικαθήσεις που αλλοιώνουν την ταχύτητα και τη φορά του μίγματος, επίσης να προσθέσω ότι βάζω V-Power στο αμάξι μου εδώ και 2 χρόνια συνέχεια και έχει κατέβει η κατανάλωση μου γύρω στο 1-1.5 λίτρο στα 100 χλμ που σημάινει ότι μάλλον ισχύει αυτά που λέει η Shell, είμαι σίγουρος ότι δεν θα το πιστέψεις και ίσως πείς ότι κάνω διαφήμιση στη Shell, θα σου πω ότι δεν είναι έτσι και θα νομίζεις λάθος, κάνε όμως τον κόπο να κοιτάψεις το στόμιο του πιστολιού στην απλή βενζίνης της Shell και το στόμιο του πιστολιού στη V-power, το ένα πιστόλι είναι θολό και το άλλο γυαλίζει, αυτό σε εμένα κάτι σημαίνει.
Δες και εδώ τι λέει η Shell και να διαφωνείς μαζί τους στείλε τους τις απορίες σου
H V-Power είναι μια αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων με κάποια χημικά πρόσθετα, η οποία αυξάνει την απόδοση καθαρίζοντας τις βαλβίδες εισαγωγής και την περιοχή γύρω από αυτές. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Shell, η ιδιότητα αυτή επιδρά στην απόδοση του κινητήρα σε δύο βασικά στάδια: στην εκκίνηση και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Τα διάφορα κατάλοιπα της καύσης της βενζίνης, που καλύπτουν με τον καιρό τις βαλβίδες, αποτελούνται από ένα μεγάλο αριθμό οργανικών ενώσεων, οι οποίες σχηματίζουν μια ιδιαίτερα πορώδη επιφάνεια. Κατά την εκκίνηση του οχήματος, μεγάλο μέρος του καυσίμου κατακρατείται από την πορώδη αυτή επιφάνεια. Το ποσοστό είναι αρκετά σημαντικό, έτσι ώστε να έχει σοβαρή επίδραση στην απόδοση του κινητήρα. Πρακτικά, ο νεκρός χρόνος που παρατηρείται συχνά από τη στιγμή που θα πιέσουμε το πεντάλ του γκαζιού μέχρι τη στιγμή που θα αντιδράσει ο κινητήρας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δέσμευση του καυσίμου από την πορώδη επιφάνεια των καταλοίπων στις βαλβίδες. Το καύσιμο που δεσμεύτηκε στη συνέχεια απελευθερώνεται με άτακτο τρόπο, επηρεάζοντας έτσι την ομαλή καύση. Η ίδια αυτή ανώμαλη επιφάνεια αλλοιώνει την αεροδυναμική στην περιοχή και επηρεάζει τον ψεκασμό, με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να μειώνεται η απόδοση. H V-Power υπόσχεται ―και το κατορθώνει, όπως δείχνουν τα πράγματα― ότι καθαρίζει πλήρως τα κατάλοιπα από την επιφάνεια των βαλβίδων και εμποδίζει την επαναδημιουργία τους χάρη σε ένα προστατευτικό φιλμ. Η βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα μπορεί να φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 10%. Υπολογίζεται ότι για να γίνουν αισθητά τα πλεονεκτήματα της V-Power πρέπει να χρησιμοποιηθεί στον κινητήρα για περίπου 1.500 χιλιόμετρα ή τρία με τέσσερα γεμίσματα του ρεζερβουάρ.
Μπλά μπλά μπλά..
Ξανά. Καμιά πηγή οτι τα κατάλοιπα ή τα πρόσθετα είναι κεραμικά έχεις; Αυτό ρωτάω.
Ακόμα και το κείμενο της shell να πάρουμε, τα 'αποτελούνται από ένα μεγάλο αριθμό οργανικών ενώσεων' είναι ακριβώς το αντίθετο από το 'κεραμικά' που είναι ανόργανες ενώσεις...
-
o 21 Quadra ειναι ενα ιδιαιτερα σεβαστο προσωπο στο φορουμ, οπου πολλακις τα γραφομενα του εχουν επαληθευτει και απο τον ιδιο και απο εμας, αν δεν σου αρεσουν μην τα διαβαζεις
-
Καλος ο σεβασμος στον Quadra, καλες και οι ερωτησεις.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
o 21 Quadra ειναι ενα ιδιαιτερα σεβαστο προσωπο στο φορουμ, οπου πολλακις τα γραφομενα του εχουν επαληθευτει και απο τον ιδιο και απο εμας, αν δεν σου αρεσουν μην τα διαβαζειςok, συγγνώμη που ίσως δεν συμφωνώ με τον Πάπα 21 Quadra, που έχει το αλάθητο.
-
o 21 Quadra ειναι ενα ιδιαιτερα σεβαστο προσωπο στο φορουμ, οπου πολλακις τα γραφομενα του εχουν επαληθευτει και απο τον ιδιο και απο εμας, αν δεν σου αρεσουν μην τα διαβαζεις
ok, συγγνώμη που ίσως δεν συμφωνώ με τον Πάπα 21 Quadra, που έχει το αλάθητο.
Δεν επικαλέσθηκα ποτέ τον ρόλο του πάπα αυτά είναι δικά σου λόγια, ίσως θέλεις να με προσβάλεις χωρίς να γνωρίζω το γιατί, εσύ θα μου πείς το λόγο, επίσης ποτέ δεν επικαλέσθηκα ότι έχω το αλάθητο, και αυτό είναι βγαλμένο από το κεφάλι σου, από την άλλη θέλεις να μου την πείς από ότι καταλαβαίνω, ίσως να είσαι και χημικός και νομίζεις ότι προσέβαλα τις γνώσιες σου, διαφώτισέ μας εσύ τι διάολο είναι τα καφέ κατάλοιπα στο χώρο καύσης που δημιουργούνται με την πυρόληση κατά τη χρήση του κινητήρα, αντί να είσαι προσβλητικός άνοιξε μας τα μάτια.
-
Tribal81, τωρα ειναι η σειρα σου.
-
Μπαινω σαν σφηνα να ρωτησω κατι:
Καμμενος ο 2ος αισθητηρας Λαμδα
( σε paugeot 307cc 2.0 facelift )
τον αλλαζω με ιμιτασιον
αλλα παλι βγαζει ενδειξη check engine
και εχω τρεμουλο μεχρι να πεσουν οι στροφες
( 1 λεπτο λειτουργιας ειναι υπεραρκετο )
ο μηχανικος το εχει κανει βολτα με το διαγωνστικο διπλα
και γραφει κανονικα ενδειξεις ο αισθητηρας..
καταναλωση +μισο λιτρο απ οτι δειχνει ο υπολογιστης..
Η ενδειξη παιζει να ειναι επειδη δεν ειναι αυθεντικος ο αισθητηρας και μονο;; -
Ο δευτερος δεν επηρεαζει τη λειτουργεια του μοτερ τοσο που να κανει τρεμουλο. Για την καταναλωση ισως. Τι σφαλμα βγαζει?
-
Εχω σκαλωσει τωρα και δε θυμαμαι P0142 νομιζω..
με το διαγνωστικο.. -
ok, συγγνώμη που ίσως δεν συμφωνώ με τον Πάπα 21 Quadra, που έχει το αλάθητο.
Δε φτάνει που μας έχει ξεστραβώσει καμπόσους εδώ με τα χιλιάδες πόστ πάρα τον ειρωνεύεσαι κιόλας;
-
Ο χρήστης koulouri έγραψε:
Εχω σκαλωσει τωρα και δε θυμαμαι P0142 νομιζω..
με το διαγνωστικο..P0142, εχει 3 αισθητηρες λ? μπορει να εχει 2 1ους και ενα 2ο ισως...
Ελεγθηκε ο παλιος λ να δειτε που ειναι το προβλημα, αν ο ειχε ο αισθητηρας ή η καλωδιωση?
Το αρχικο μηνυμα λαθους ηταν το ιδιο?
Μηπως ειναι στην καλωδιωση? Παιρνει 12v η αντισταση για θερμανση?
Το 'γραφει κανονικα ενδειξεις ο αισθητηρας' το ειδες σε γραφημα σε σχεση με τον 1ο λ? Αν ναι, παει πανω κατω ο δευτερος οπως ο πρωτος ή ειναι σταθερος?
Αν αργει να ζεσταθει ο ιμιτασιον (ειτε γιατι δεν παιρνει σωστο ρευμα, έιτε γιατι ειναι ψιλοχαλια η αντισταση του, ειτε γιατι ο ρυθμος μεταβολης θερμοκρασιας του μαμισιου ειναι διαφορετικος) μπορει να το βγαλει το μηνυμα λαθους αυτο.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........