-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
οποτε κανω το εξης τοποθετω τελη οκτωβριου εναν με 88-89βαθμους επειδη ειναι οριακα μικρος για το κρυο που εχει με παγωνιες, αλλα ριχνει λιγο εστω και 1 βαθμο το υγραεριο ζεσταινοντας συνεχεια τα νερα του πνευμονα αλλα απωλειες και απο το καλοριφερ που το βαζω να ειναι ζεστη η καμπινα, τελη μαρτιου ξαναβαζω τον θερμοστατη των 82 βαθμων
η ολη διαδικασια ειναι 30-40 λεπτα με την εξαερωση και 1μιση λιτρο αντιψυκτικο g12+
η μονη εταιρεια που τα βγαζει πλεον με μικρο θερμοστατη η toyota ισως και καποια αλλη που φοβουνται τις θερμοκρασιες, στα υπολοιπα μεχρι το nissan pixo με 88 το εχουν, οπως το accent 1.3 ολα αυτα τα χρονια κυκλοφορουσε ολα αυτα τα χρονια με 88 θερμοστατη και δεν εβγαζε προβληματα ο κινητηρας θεματα στο κυκλωμα ψυξης, δεν ειμαι αττικη και δεν θα την εκανα αυτη τη συζητηση με το θερμο κλιμα που επικρατειΧαρας το κουραγιο σου!!!!!
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
οποτε κανω το εξης τοποθετω τελη οκτωβριου εναν με 88-89βαθμους επειδη ειναι οριακα μικρος για το κρυο που εχει με παγωνιες, αλλα ριχνει λιγο εστω και 1 βαθμο το υγραεριο ζεσταινοντας συνεχεια τα νερα του πνευμονα αλλα απωλειες και απο το καλοριφερ που το βαζω να ειναι ζεστη η καμπινα, τελη μαρτιου ξαναβαζω τον θερμοστατη των 82 βαθμων
η ολη διαδικασια ειναι 30-40 λεπτα με την εξαερωση και 1μιση λιτρο αντιψυκτικο g12+
η μονη εταιρεια που τα βγαζει πλεον με μικρο θερμοστατη η toyota ισως και καποια αλλη που φοβουνται τις θερμοκρασιες, στα υπολοιπα μεχρι το nissan pixo με 88 το εχουν, οπως το accent 1.3 ολα αυτα τα χρονια κυκλοφορουσε ολα αυτα τα χρονια με 88 θερμοστατη και δεν εβγαζε προβληματα ο κινητηρας θεματα στο κυκλωμα ψυξης, δεν ειμαι αττικη και δεν θα την εκανα αυτη τη συζητηση με το θερμο κλιμα που επικρατειΓια να πετύχεις τι ακριβώς;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
η μονη εταιρεια που τα βγαζει πλεον με μικρο θερμοστατη η toyota ισως και καποια αλλη που φοβουνται τις θερμοκρασιες, στα υπολοιπα μεχρι το nissan pixo με 88 το εχουν, οπως το accent 1.3 ολα αυτα τα χρονια κυκλοφορουσε ολα αυτα τα χρονια με 88 θερμοστατη και δεν εβγαζε προβληματα ο κινητηρας θεματα στο κυκλωμα ψυξης, δεν ειμαι αττικη και δεν θα την εκανα αυτη τη συζητηση με το θερμο κλιμα που επικρατειΧαρας το κουραγιο σου!!!!!
Χ 2
Άστο ρε αδερφέ ξανασκέψου το. -
φυσικα και εργασια δικια μου, 40 λεπτα απο το χρονο μου, 7Ε το αντιψυκτικο & 10Ε θερμοστατης
ο θερμοστατης ειναι προσβασιμος, τα αντιψυκτικα εχει βρυσακι και μαζευονται σε καθαρο παγουρι και επαναχρησιμοποιουνται με μικρες απωλειες μπηκαν πριν 1 μηνα καινουρια
το θεμα εκλεισε οκ -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Χ 2
Άστο ρε αδερφέ ξανασκέψου το.Σιγα ρε παιδια, βλεπετε οτι ξερει τι να κανει, αμα εχει χωρο και χρονο τερμα κλεινει το θεμα. Το επικινδυνο ειναι στον αλλον που θελει να ανοιξει τον κινητηρα να πλυνει με πιεστικο τους εκκεντροφορους...ενταξει τον προλαβαμε!
-
Λοιπον guys,
εχω την εντυπωση οτι τελευταια μπαινει μπρος πιο συχνα ή/και αδικαιολογητα (για εμενα) το βεντιλατερ.-
Πχ σημερα, ανεβαινα Κηφισο απο Π.Ραλλη μεχρι Μαρουσι, ~3000 στροφες, κανα 110-120 χλμ πανω-κατω, με 5η. Φτάνοντας Αττικη οδο στα διοδια, το ακουσα να λειτουργει. Εφτασα στον κομβο Κηφισιας χωρις να το σκισω, κανα 100αρι χλμ. Το εσβησα στο Καρφουρ για κανα 10λεπτο και μετα εκανα κανα χλιομετρο το πολυ σε στενο μεν, αλλα ανοιχτο δρομο. Οταν παρκαρα τελειωτικα, παλι δουλευε.
-
Σε αλλες φασεις, σε διαδρομες οχι ιδιαιτερα απαιτητικες, (στην πολη μεν αλλα οχι σταματα-ξεκινα, πολλα φαναρια, πολλη κινηση) παλι αρχισε να παιζει, χωρις να το εχω ξεσκισει...
-
Ενω σε αλλα αυτοκινητα εχω δει οτι ο οδηγος σβηνει το αυτοκινητο και το βεντιλατερ συνεχιζει, σε εμενα δεν το εκανε ποτε, αν σβησεις, τελος. Να υποθεσω οτι ειναι θεμα σχεδιασης?
Υπαρχει καποια αποψη για το θεμα? Ειδικα το πρωτο, αν δεν με απατα η μνημη μου δεν συνεβαινε σε τετοιο βαθμο παλιοτερα.
-
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Λοιπον guys,
εχω την εντυπωση οτι τελευταια μπαινει μπρος πιο συχνα ή/και αδικαιολογητα (για εμενα) το βεντιλατερ.-
Πχ σημερα, ανεβαινα Κηφισο απο Π.Ραλλη μεχρι Μαρουσι, ~3000 στροφες, κανα 110-120 χλμ πανω-κατω, με 5η. Φτάνοντας Αττικη οδο στα διοδια, το ακουσα να λειτουργει. Εφτασα στον κομβο Κηφισιας χωρις να το σκισω, κανα 100αρι χλμ. Το εσβησα στο Καρφουρ για κανα 10λεπτο και μετα εκανα κανα χλιομετρο το πολυ σε στενο μεν, αλλα ανοιχτο δρομο. Οταν παρκαρα τελειωτικα, παλι δουλευε.
-
Σε αλλες φασεις, σε διαδρομες οχι ιδιαιτερα απαιτητικες, (στην πολη μεν αλλα οχι σταματα-ξεκινα, πολλα φαναρια, πολλη κινηση) παλι αρχισε να παιζει, χωρις να το εχω ξεσκισει...
-
Ενω σε αλλα αυτοκινητα εχω δει οτι ο οδηγος σβηνει το αυτοκινητο και το βεντιλατερ συνεχιζει, σε εμενα δεν το εκανε ποτε, αν σβησεις, τελος. Να υποθεσω οτι ειναι θεμα σχεδιασης?
Υπαρχει καποια αποψη για το θεμα? Ειδικα το πρωτο, αν δεν με απατα η μνημη μου δεν συνεβαινε σε τετοιο βαθμο παλιοτερα.
οποτε και ψυγειο στο προγραμμα
-
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Λοιπον guys,
-
3) Ενω σε αλλα αυτοκινητα εχω δει οτι ο οδηγος σβηνει το αυτοκινητο και το βεντιλατερ συνεχιζει, σε εμενα δεν το εκανε ποτε, αν σβησεις, τελος. Να υποθεσω οτι ειναι θεμα σχεδιασης?
εχω παρατηρησει σε δε θυμαμαι τη μαρκα, τεσπα αυτοκινητο να δουλευει το βεντιλατερ και να το σβηνει ο οδηγος το αμαξι (βασικα γυναικα ηταν, μαναρα) και να σβηνει και το βεντηλατερ. μου εκανε εντυπωση γιατι θα επρεπε να συνεχισει, αλλα αυτο μουγκαθηκε. οποτε συμβαινει σε αλλες μαρκες.
-
-
γιατι να συνεχισει? αφου σταματαει η παραγωγη θερμοτητας...
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
γιατι να συνεχισει? αφου σταματαει η παραγωγη θερμοτητας...και ομως για ενα χρονικο διαστημα η θερμοκρασια του ψυκτικου υγρου ανεβαινει γιατι τα μεταλλα του κινητηρα εχουν αρκετα μεγαλυτερη θερμοκρασια απο τους 80-100 βαθμους που πορει να εχει το νερο, αυτος ειναι και ο λογος που ειδικα στα γαλλικα αυτοκινητα μολις ββησεις τον κινητηρα στα επομενα 5-7 λεπτα θα παρει το βεντιλατερ 2 ή και 3 φορες ακομα.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
γιατι να συνεχισει? αφου σταματαει η παραγωγη θερμοτητας...και ομως για ενα χρονικο διαστημα η θερμοκρασια του ψυκτικου υγρου ανεβαινει γιατι τα μεταλλα του κινητηρα εχουν αρκετα μεγαλυτερη θερμοκρασια απο τους 80-100 βαθμους που πορει να εχει το νερο, αυτος ειναι και ο λογος που ειδικα στα γαλλικα αυτοκινητα μολις ββησεις τον κινητηρα στα επομενα 5-7 λεπτα θα παρει το βεντιλατερ 2 ή και 3 φορες ακομα.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
-
Και τι νοημα εχει να λειτουργει το βεντιλατερ και να ψυχει μονο οτι βρισκεται εντος του ψυγειου? Η αντλια δεν λειτουργει για να μεταφερει το 'κρυο' νερο στον κινητηρα.
-
Σιγουρα υπαρχει καποια υποτυπωδης 'ροή' προφανως οχι πια εξαναγκασμενη απο την αντλια, μια και ο θερμοστατης θα ειναι ανοιχτος και το υγρο στο μπλοκ θα ειναι θερμοτερο απο αυτο στο ψυγειο πχ
Για το δικο μου ερωτημα καμμια αποψη? Ο θερμοστατης ειναι 5ετιας, γνησιος. Ενδεχεται να μην ανοιγει τερμα?
-
υπαρχει ροη απο το ζεστο στο κρυο, οπως με το κυκλωμα του ηλιακου θερμοσιφωνα, αλλα και ροη να μην υπηρχε οταν κρυωσεις ενα μερος του ζεστου νερου ριχνεις την θερμοκρασια και στο υπολοιπο.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
γιατι να συνεχισει? αφου σταματαει η παραγωγη θερμοτητας...
και ομως για ενα χρονικο διαστημα η θερμοκρασια του ψυκτικου υγρου ανεβαινει γιατι τα μεταλλα του κινητηρα εχουν αρκετα μεγαλυτερη θερμοκρασια απο τους 80-100 βαθμους που πορει να εχει το νερο, αυτος ειναι και ο λογος που ειδικα στα γαλλικα αυτοκινητα μολις ββησεις τον κινητηρα στα επομενα 5-7 λεπτα θα παρει το βεντιλατερ 2 ή και 3 φορες ακομα.
Το έχω παρατηρήσει και εγώ αυτό που λες. Δε θα έπρεπε να είχε φροντίσει ο κατασκευαστής να μην γίνεται με κλειστό το διακόπτη; Υπάρχει κάποιο όφελος; Σε μια ξεψυχισμένη μπαταρία δε θα την έστελνε στο διάολο;
-
Ανουσιο το βλεπω προσωπικα αλλα τελος παντων. Το κανουν μερικοι κατασκευαστες(βασικα το εχω συναντησει σε κατασκευαστες που δεν εχω σε υποληψη fiat, citroen, seat). Σε ολα τα αλλα αμαξια που εχω στην οικογενεια με το κλεισιμο του διακοπτη κλεινουν μαχαιρι ολα (hyundai, honda, mitsubishi).
Trident τωρα και συ πας να βγαλεις ακρη με θερμοκρασιες περιβαλλοντος κοντα 40 βαθμους...Κανε καταρχην ενα καθαρισμα ψυγειου εξωτερικο με swaz και πιεστικο. Δευτερον αν το παραφλου του ψυγειου σου το ειχες παραμελλημενο και εχει πιασει γλιτσα μεσα κανε και ενα εσωτερικο καθαρισμο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ανουσιο το βλεπω προσωπικα αλλα τελος παντων. Το κανουν μερικοι κατασκευαστες(βασικα το εχω συναντησει σε κατασκευαστες που δεν εχω σε υποληψη fiat, citroen, seat). Σε ολα τα αλλα αμαξια που εχω στην οικογενεια με το κλεισιμο του διακοπτη κλεινουν μαχαιρι ολα (hyundai, honda, mitsubishi).Trident τωρα και συ πας να βγαλεις ακρη με θερμοκρασιες περιβαλλοντος κοντα 40 βαθμους...Κανε καταρχην ενα καθαρισμα ψυγειου εξωτερικο με swaz και πιεστικο. Δευτερον αν το παραφλου του ψυγειου σου το ειχες παραμελλημενο και εχει πιασει γλιτσα μεσα κανε και ενα εσωτερικο καθαρισμο.
+1
το μόνο που κάνει το βεντιλατέρ μετά το σβήσιμο της μηχανής,είναι να ταλαιπωρεί την μπαταρία..... -
Νεα ερωτηση.
Ο αισθητηρας λαμδα 1 πριν τον καταλυτη δινει ταση εξοδου απο 0.1 εως 0.9 volt σωστα? Ο δευτερος ποση ταση πρεπει να δινει? Παρατηρω οτι το long term εχει κολλησει στο 0.0% αρκετες μερες τωρα και η ταση εξοδου του δευτερου παιζει αλλοκοτα απο 0 εως 0.8 volt. Ειναι λογικο αυτο? Δεν θα πρεπε να εχει σχεδον σταθεροποιηθει στα 0.45v? -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Νεα ερωτηση.
Ο αισθητηρας λαμδα 1 πριν τον καταλυτη δινει ταση εξοδου απο 0.1 εως 0.9 volt σωστα? Ο δευτερος ποση ταση πρεπει να δινει? Παρατηρω οτι το long term εχει κολλησει στο 0.0% αρκετες μερες τωρα και η ταση εξοδου του δευτερου παιζει αλλοκοτα απο 0 εως 0.8 volt. Ειναι λογικο αυτο? Δεν θα πρεπε να εχει σχεδον σταθεροποιηθει στα 0.45v?Η ταση του 2ου δεν ειναι αναγκη να ειναι σταθερη, μπορει να πηγαινει πανω κατω, απλα σε πολυ πιο νωχελικους ρυθμους. Το προβλημα ειναι οταν ακολουθει πιστα και γρηγορα την ταση του 1ου, εκει ο καταλυτης εχει αρχισει το ψυχορραγημα.
Το long term γιατι το αναφερεις?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........