-
Παρατήρησα χτες το εξής πρόβλημα:
Έχοντας το τιμόνι αρκετά στριμμένο είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά και επιταχύνοντας ακούγεται ένα τακ τακ τακ από το μπροστινό σύστημα. Σταματάει όταν φέρω το τιμόνι στο κέντρο ή αν σταματήσω να πατάω γκάζι (δηλαδή να επιταχύνω)
Αρχικά το άκουσα σε σταυροδρόμια που έστριβα σε δρόμο με πρωτεταιότητα (ήμουν σταματημένος και ξεκινούσα με μεγάλη επιτάχυνση σε 90 μοιρες στροφή) και σε ανηφορικές κλειστές φουρκέτες (όπου και πάλι πατούσα τέρμα το γκάζι με στριμένους τους τροχούς). Σε κατηφορικές φουρκέτες που μπήκα με αρκετή ταχύτητα και δεν πάτησα γκάζι έως να επαναφέρω το τιμόνι δεν ακουγόταν τίποτα.
Πάω για αλλαγή μπιλιοφόρων? Παίζει να είναι κάτι άλλο? Είναι λογικό να το εμφανίσει και στους 2 τροχούς την ίδια στιγμή και χωρίς άλλο σύμπτωμα?
Το τιμόνι και το κράτημα είναι όπως συνήθως, καμιά υποβάθμιση. -
Οχι απαραιτητα μπιλιοφοροι(αν και ολα δειχνουν αυτο), σηκωστε το και δειτε για συνεμπλοκ ψαλιδιων και μπαλακια.
-
Καλησπέρα με τον νέο χρόνο πέρασαν 8 χρόνια απο την αγόρα του focus του 2007 και απο οτι βλέπω χρειάζεται αλλαγή στους ιμάντες χρονισμού . Ρώτησα την αντιπροσωπία service της ford και μου είπαν 260 ευρώ με περαστικά για ιμάντα χρονισμού (με βιδες ) ,ιμάντα παρελκόμενων και τεντωτήρα . Και 120 μόνο περαστικά αν φέρω τα ανταλλακτικά .
Τον ρώτησα αν θα ήταν καλό να αλλαξουμε και αντλία αλλα μου είπε οτι δεν χρειάζεται τώρα αλλα τώρα παρουσιάσει συμπτώματα . Προτείνεται να γίνει και αλλαγή στην αντλιά σε τέτοιες περιπτώσεις έτσι ??
Λογω της τιμής εψαξα σε site με ανταλλακτικά και βρίσκω kit την INA με ιμάντα βιδες - τεντωτήρα - αντλία στα 80 ευρώ και στα 30 το σετ για παρελκώμενα της contitech . Επειδή ολα τα άλλα κιτ ιμάντα χρονισμου -αντλίας εχουν 130+ ξερει κανείς αν η ΙΝΑ ειναι εμπιστοσύνης ή να παώ σε ποιο ακριβές λύσεις ( contitech - bosch ) ???
Γενικά το αμάξι δεν θα το κρατήσουμε πανω απο 6-7 χρόνια παραπάνω
Ευχαριστώ ! -
Μια χαρα μου φαινεται η ΙΝΑ σαν εταιρια.
που βρηκες ιμαντα τεντωτηρα + αντλια για 80€? -
Απο το antallaktikaonline.gr . και εμενα μου εκανε εντύπωση η τιμή .. http://www.antallaktikaonline.gr/ina/7167137
Edit: Κάτι μου βρομάει που εχουν έδρα Berlin ... Θα ρωτήσω σε κανέναν εδώ στην Θεσσαλονίκη για τιμές .. καμία πρόταση ? -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μια χαρα μου φαινεται η ΙΝΑ σαν εταιρια.
που βρηκες ιμαντα τεντωτηρα + αντλια για 80€?H INA είναι τεράστια εταιρία και απίστευτη σε ποιότητα στα ειδικά ( και ακριβά ) ρουλεμάν, στα απλά είναι μια από τα ίδια με όλους, έχει ομως τη μεγαλύτερη γκάμα στα ρουλεμάν για την αυτοκινητοβιομηχανία, ανήκει στο schaeffler group, δουλεύω χρόνια χωρίς πρόβλημα τα γραμμικά της ρουλεμάν.
http://www.schaeffler-group.com/content ... smap_1.jsp
http://www.schaeffler-group.com/content ... e/home.jsp
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Απο το antallaktikaonline.gr . και εμενα μου εκανε εντύπωση η τιμή .. http://www.antallaktikaonline.gr/ina/7167137
Edit: Κάτι μου βρομάει που εχουν έδρα Berlin ... Θα ρωτήσω σε κανέναν εδώ στην Θεσσαλονίκη για τιμές .. καμία πρόταση ?Απο οτι ειδα εχει τα σετ με ιμαντες τεντωτηρες και αντλια μαζι που εχουν μερικοι κατασκευαστες, αλλα δεν τα εχω δει σε ελληνικο δικτυακι μαγαζι. Ολο το σιτε ειναι μεταφρασμενο απο ξενη γλωσσα. Αν βεβαια στελνει κανονικα γιατι να εχεις προβλημα. Επισης μου κανει εντυπωση ο ΦΠΑ που ειναι 19%
θα δω ποια ειναι η γερμανικη μαμα και θα δω αν εχει μαγαζι γερμανικο να δω ποσο τα πουλανε εκει, θα σου δωσω λιν αν βρω.
Νατη η μαμα, φαινεται να εχει διαφορα μαγαζια σε διαφορες χωρες
http://www.pkwteile.de/ -
Έχει και Ελληνικά Θοδωρή το μαγαζί και Αγγλικά και άλλες γλώσσες
-
Ρωτα και στα ελληνικα μαγαζια, ισως τα βρεις ιδια τιμη. Προσωπικα ποτέ δεν εχω βρει κατι φθηνοτερο σε καταστηματα ανταλλακτικων εξωτερικου. Με μια καλη ερευνα αγορας εδω περα αγορασω παντα σε σωστες τιμες.
-
Γνωρίζει κανείς την ροπή σφυξίματος της κεφαλής σε suzuki jiminy του 1999.
-
Ο χρήστης Diselakias έγραψε:
Γνωρίζει κανείς την ροπή σφυξίματος της κεφαλής σε suzuki jiminy του 1999.http://www.suzimotive.com.au/technical.htm
βοηθαει αυτο?
-
Ο χρήστης Diselakias έγραψε:
Γνωρίζει κανείς την ροπή σφυξίματος της κεφαλής σε suzuki jiminy του 1999.ψαξε σε ενα τορρεντ site για 'jimny', υπαρχει ετοιμο υπερπληρες service manual
ροπη και μοιρες
- Install cylinder head to cylinder block.
Apply engine oil to new cylinder head bolts and tighten them
gradually as follows.
a) Tighten cylinder head bolts (“1” – “10”) to 20 N·m (2.0 kg-m,
14.5 lb-ft) according to numerical order as shown by using
a 12 corner socket wrenches.
b) In the same manner as in Step a), tighten them to 40 N·m (4.0
kg-m, 29.0 lb-ft).
c) Retighten all bolts 60 according to numerical order in figure.
d) Repeat Step c).
e) Tighten bolt “A” to specified torque.
NOTE:
Never reuse cylinder head bolts (“1” – “10”) once disassembled
it due to plastic deformation tightening.
Be sure to use new cylinder head bolts.
Be sure to tighten M8 bolt (“A”) after securing the other
bolt.
Tightening Torque
(a): 22 N·m (2.2 kg-m, 16.0 lb-ft)
(b): 40 N·m (4.0 kg-m, 29.0 lb-ft) and retighten 60 twice
- Install cylinder head to cylinder block.
-
καλησπέρα θέλω να κάνω δύο ερωτήσεις!! θέλω να πάρω αυτοκίνητο μεταχειρισμένο, βρήκα ένα hyndai atos του 2004 μοντέλο 1100cc με 70.000 χλμ σε καλή κατάσταση 3500 αρχική τιμή με το παζάρεμα το άφησε 3300 συν την μεταβίβαση 165 (3300 + 165 = 3465) είναι λογική αυτή η τιμή για ένα τέτοιο αυτοκίνητο? και δεύτερον σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει ABS είναι μεγάλο το κόστος για να του βάλω?
-
Ο χρήστης βίκυ έγραψε:
καλησπέρα θέλω να κάνω δύο ερωτήσεις!! θέλω να πάρω αυτοκίνητο μεταχειρισμένο, βρήκα ένα hyndai atos του 2004 μοντέλο 1100cc με 70.000 χλμ σε καλή κατάσταση 3500 αρχική τιμή με το παζάρεμα το άφησε 3300 συν την μεταβίβαση 165 (3300 + 165 = 3465) είναι λογική αυτή η τιμή για ένα τέτοιο αυτοκίνητο? και δεύτερον σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει ABS είναι μεγάλο το κόστος για να του βάλω?Νομίζω πως είναι αρκετά τα λεφτά... Για abs δεν γνωρίζω, ίσως να μην αξίζει κιόλας (δηλαδη να στοιχίζει αρκετα-το πιο πιθανο βασικα..).
-
Ο χρήστης βίκυ έγραψε:
καλησπέρα θέλω να κάνω δύο ερωτήσεις!! θέλω να πάρω αυτοκίνητο μεταχειρισμένο, βρήκα ένα hyndai atos του 2004 μοντέλο 1100cc με 70.000 χλμ σε καλή κατάσταση 3500 αρχική τιμή με το παζάρεμα το άφησε 3300 συν την μεταβίβαση 165 (3300 + 165 = 3465) είναι λογική αυτή η τιμή για ένα τέτοιο αυτοκίνητο? και δεύτερον σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει ABS είναι μεγάλο το κόστος για να του βάλω?Για ατος 11 ετων μου φαινονται πολλα τα λεφτα.
-
Μην πάρεις αυτοκίνητο χωρίς ABS και στη μισή τιμή να σ' το δώσει, έχουμε 2015. Από μεταχειρισμένα άλλο τίποτα.
-
+1 σε astra_n και ναι, είναι πολλά τα λεφτά.
ψάξε car.gr κλπ
-
Επιστρέφω ζητώντας γνώμες για το ζήτημα του μπιλιοφόρου: έχει κοπεί η μια φουσκα και με πολύ κόπο μπορείς να κάνεις το μπιλιοφόρο να ακουστεί (το γνώριμο κρακ κρακ κρακ)
Λόγω στενότητας την παρούσα στιγμή, σκέφτομαι 2 επιλογές:
Πρωτη επιλογή: Αν αλλάξω φούσκα και γρασάρω ξανά, θα αποφύγω την αντικατάσταση όλου του μπιλιοφόρου. Το ζήτημα είναι πόσο μακριά θα με πάει. Καμιά εκτίμηση? Σας φαίνεται λογικό?
Δεύτερη επιλογή: Να αλλάξω μπιλιοφόρο και να ξεμπερδεύω. Σε σχέση με αυτή την περίπτωση, μπορώ να παρατείνω την επισκευή για μερικούς μήνες? Δεδομένου ότι ο μπιλιοφόρος είναι στην αρχή της φθοράς του, θα μπορούσα να το κυκλοφορήσω για π.χ. 10000 χλμ ακόμη ή λέω μαλ**ιες? Υπάρχει περίπτωση να μου κάνει ζημιά κάπου αλλού?
Από όσο έχω καταλάβει ζήτημα ασφάλειας δεν τίθεται, γιατί στην χειρότερη περίπτωση θα πρέπει να δω να δυσκολεύεται να μεταδόσει τη ροπή (όταν φτάσει σε αυτό το σημειο αναγκαστικά θα πάει για αλλαγή). Αν ξαναλέω μαλ**ιες, πείτε μου..
-
Αν φτασεις να αλλαξεις τη φουσκα αλλαξε και μπλιλιοφορο γιατι θα πληρωσεις την ιδια εργασια 2 φορες...
ειναι σα να λες αλλαξω ιμαντα εκεντροφορου και δεν αλλαζω τρομπα νερου οποτε οταν ερθει κι αυτηνης η ωρα ξαναλυνεις και ξαναπληρωνειςΔοκιμασε να μπαλωσεις τη φουσκα και βαλε γρασσο μεσα. Θα 'αγορασεις' λιγο χρονο παραπανω....
Αλλα ΠΑΝΤΑ να εχεις το νου σου ... αν ο θορυβος αυξηθει..... και ναι οριακα αλλα τιθεται ενα θεμα ασφαλειας αν ο μπιλιοφορος αποφασισει καποια στιγμη να δυαλυθει στα εξ ων συνετεθει και να μπλοκαρει η ροδα....
Γενικά αν αποφευγεις το πολυ κομενο τιμονι και να παταε εντονα και γκαζει το τραιναρεις....
Εννοειται οτι ολα αυτα ειναι 'μπακαλικα'.... τη σωστη λυση την ξερεις...
-
Yπάρχουν φούσκες universal με το γράσο τους με 8-10€ βάλε και μαστορικά και υπολόγισε τι σε συμφέρει.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........