-
Δεν έχει σχέση τόσο με τα χιλιόμετρα η σκουριά. Όπως αναφέρθηκε είτε θα μπορούσε να βρίσκεται σε παραθάλασσια περιοχή οπότε η αρμύρα της θάλασσας να προκαλέσει σκουριά, είτε το χειμώνα σε ορεινά σημεία μετά από χιονοπτώσεις όπου έχουν ρίξει αλάτι στο δρόμο. Όπως και να έχει απο τις περιγραφές ο πωλητής δείχνει αρκετά αναξιόπιστος και το πόσο που ζητάει για το συγκεκριμένο που πουλάει είναι υπερβολικό. Σαν επιλογή το Atos μιας και ήμουν κάτοχος είναι ένα αρκετά αξιόπιστο, τίμιο, ευρύχωρο και οικονομικό σε κατανάλωση και συντήρηση αυτοκίνητο. Ψάξε κάνενα άλλο σε καλύτερη κατάσταση. Και ένα αυτοκίνητο δεκαετίας σωστά συντηρημένο και προσεγμένο από τον ιδιοκτήτη του θα μπορούσε να είναι σε άριστη κατάσταση.
-
Απο ατος η αγορα να φανε και οι κοτες...........βρες ενα προσεγμενο για πολλα απροβληματιστα χλμ
-
Σχετικα με την καταναλωση λαδιου:
Το forester xt του φαδερ τσιμπαει περιπου 1 λιτρο στα 10,000 χλμ,σημερα του συμπληρωσα περιπου 700 ml και ενιωσα το αυτοκινητο οτι εκοψε στο στροφαρισμα και μπηκα σε σκεψεις.Μηπως αμα λειπει κανα μισολιτρο ειναι καλυτερο για το αυτοκινητο; -
To λάδι πρέπει να είναι πάντα εντός ανάμεσα στο min και στο max της βέργας. Αν λείπει ένα λίτρο είναι αρκετό και θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσεις. Καλό είναι να το κάνεις με το ίδιο ακριβώς λάδι που έβαλες όταν τα άλλαξες την τελευταία φορά. Το ότι έκοψε δεν μπορούμε να πούμε από που προέρχεται αλλά το λάδι δεν πρέπει να το αφήνεις όταν έχει πέσει αρκετά. Επίσης καλό θα ήταν να μην αλλάζεις στα 10.000χλμ αλλά νωρίτερα. Εγώ κάνω το πολύ 7000χλμ.
-
Έχω και εγώ διαπιστώσει καλύτερη λειτουργία με τα λάδια στη μέση.Θυμάμαι άλλαξα φίλτρο λαδιού χωρίς να συμπληρώσω αμέσα και η διαφορά ήταν εμφανής. Στην αρχή το έριξα στο νέο φίλτρο αλλά με το συμπλήρωμα η κατάσταση επανήλθε
-
Με λιγότερο λάδι απ όσο πρέπει ίσως τα έμβολα να χρειάζονται λιγότερη ενέργεια για να κινηθούν λόγω μικρότερης πίεσης σε αυτό. Όμως γίνεται επαρκής λίπανση έτσι; Δεν νομίζω.
-
Ο χρήστης caret έγραψε:
Με λιγότερο λάδι απ όσο πρέπει ίσως τα έμβολα να χρειάζονται λιγότερη ενέργεια για να κινηθούν λόγω μικρότερης πίεσης σε αυτό. Όμως γίνεται επαρκής λίπανση έτσι; Δεν νομίζω.Tα έμβολα δεν έχουν να κάνουν τίποτα με την πίεση του λαδιού, η χαμηλότερη στάθμη βοηθάει ( πάντα ανάλογα με τον κινητήρα ) να μην χτυπάνε το λάδι οι κιθάρες του στροφάλου και βρίσκουν αντίσταση στο λάδι, ( πλατσουρίζουν οι κιθάρες μέσα ) σε άλλους κινητήρες συμβαίνει αυτό αν ο στρόφαλος κάθεται χαμηλά μέσα στο κάρτερ, σε άλλους όχι γιατί ο στρόφαλος είναι ψηλότερα από την στάθμη, μην ξεχνάμε ότι το λάδι μέσα στο κάρτερ μετακινείται πρός όλες τις κατευθύνσεις όταν στο κάρτερ δεν υπάρχουν διαφράγματα ( λίγα αυτοκίνητα έχουν ) οπότε και σε ήρεμη θέση να είναι ψηλότερα ο στρόφαλος, όταν κινείται το αμάξι και η στάθμη του λαδιού είναι στο ανώτερο σημείο χτυπάει στον στρόφαλο και παρουσιάζει αντίσταση στην περιστροφή του.
Άλλος ένας σοβαρός λόγος είναι και η μειωμένη χβωρητικότητα του αέρα μέσα στο κάρτερ, όταν κατεβαίνουν τα έμβολα συμπιέζουν αέρα στο κάρτερ, αυτή η πίεση και το λάδι αναταράζει αλλά παρουσιάζει αντίσταση στην κάθοδο των εμβόλων, ο στροφαλοθάλαμος αναπνέει ακριβώς για τον λόγο αυτό, αλλά πάντα και ανάλογα με τη σχεδίαση του κάθε κινητήρα ο χώρος του στροφαλοθαλάμου έχει πάντα πίεση η οποία παρουσιάζει μια αντίσταση στην περιστροφή του στροφάλου καθώς φρενάρουν τα έμβολα κατά την κάθοδο.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Το forester xt του φαδερ τσιμπαει περιπου 1 λιτρο στα 10,000 χλμ,σημερα του συμπληρωσα περιπου 700 ml και ενιωσα το αυτοκινητο οτι εκοψε στο στροφαρισμα και μπηκα σε σκεψεις.Μηπως αμα λειπει κανα μισολιτρο ειναι καλυτερο για το αυτοκινητο;Το ιδανικο ειναι να βρισκεται στο max,ετσι εισαι ασφαλης αν πας σε πολυ μεγαλη ανηφορα/κατηφορα και δεν εχεις θεμα αν στην πορεια σου καψει και λιγο....
Το κοψιμο που λες παρουσιαζεται αν βαλεις παραπανω απο το max
Μηπως οταν το μετρησες δεν ειχαν προλαβει να κατσουν τα λαδια και τωρα εχεις παραπανω ποσοτητα;;;; -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Το forester xt του φαδερ τσιμπαει περιπου 1 λιτρο στα 10,000 χλμ,σημερα του συμπληρωσα περιπου 700 ml και ενιωσα το αυτοκινητο οτι εκοψε στο στροφαρισμα και μπηκα σε σκεψεις.Μηπως αμα λειπει κανα μισολιτρο ειναι καλυτερο για το αυτοκινητο;Το ιδανικο ειναι να βρισκεται στο max,ετσι εισαι ασφαλης αν πας σε πολυ μεγαλη ανηφορα/κατηφορα και δεν εχεις θεμα αν στην πορεια σου καψει και λιγο....
Το κοψιμο που λες παρουσιαζεται αν βαλεις παραπανω απο το max
Μηπως οταν το μετρησες δεν ειχαν προλαβει να κατσουν τα λαδια και τωρα εχεις παραπανω ποσοτητα;;;;Να προσθέσω επίσης ότι είναι σημαντικό να έχει καλή ποσότητα λαδιού μέσα το καλοκαίρι, μια που το λάδι χρησιμεύει και για ψύξη. Εγώ δεν το αφήνω ποτέ κάτω από τη μέση της βέργας.
-
Αμα βαζεις το χερι σου στην εξατμιση και νιωθεις τα καυσαερια να χτυπανε την παλαμη με ακανονιστο ρυθμο, ειναι ενδειξη καποιας δυσλειτουργιας?
Το αυτοκινητο ειναι Focus 1 του ~2004, απο τα τελευταια, υποπτευομαι οτι καποιος κυλινδρος δεν μας τα λεει καλα, σωστα τα λεω?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αμα βαζεις το χερι σου στην εξατμιση και νιωθεις τα καυσαερια να χτυπανε την παλαμη με ακανονιστο ρυθμο, ειναι ενδειξη καποιας δυσλειτουργιας?Το αυτοκινητο ειναι Focus 1 του ~2004, απο τα τελευταια, υποπτευομαι οτι καποιος κυλινδρος δεν μας τα λεει καλα, σωστα τα λεω?
γιες, ηρθε η ωρα του
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Αμα βαζεις το χερι σου στην εξατμιση και νιωθεις τα καυσαερια να χτυπανε την παλαμη με ακανονιστο ρυθμο, ειναι ενδειξη καποιας δυσλειτουργιας?
Το αυτοκινητο ειναι Focus 1 του ~2004, απο τα τελευταια, υποπτευομαι οτι καποιος κυλινδρος δεν μας τα λεει καλα, σωστα τα λεω?
γιες, ηρθε η ωρα του
Ρε μη γελατε
Δεν εχει αναψει λαμπακι, το μονο παρηγορο στην ολη φάση.
-
Δε θα το ελεγα....
Δυστυχως δεν υπαρχει χειροτερη περιπτοση απο βλαβη χωρις 'μπουσουλα'............
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αμα βαζεις το χερι σου στην εξατμιση και νιωθεις τα καυσαερια να χτυπανε την παλαμη με ακανονιστο ρυθμο, ειναι ενδειξη καποιας δυσλειτουργιας?Το αυτοκινητο ειναι Focus 1 του ~2004, απο τα τελευταια, υποπτευομαι οτι καποιος κυλινδρος δεν μας τα λεει καλα, σωστα τα λεω?
Σωστά υποπτεύεσαι Θοδωρή. Πήγαινε σε ένα οποιοδήποτε συνεργείο για να μετρήσετε συμπίεση κυλίνδρων (5 λεπτά υπόθεση με μανόμετρο χειρός). Κάτι μου λέει ότι θα την βρεις πεσμένη σε έναν ή περισσότερους κυλίνδρους. Κάπως έτσι το είπε το ποίημα και το δικό μου Focus.
ΥΓ: Γύρω στα 200.000 χλμ έχει;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σωστά υποπτεύεσαι Θοδωρή. Πήγαινε σε ένα οποιοδήποτε συνεργείο για να μετρήσετε συμπίεση κυλίνδρων (5 λεπτά υπόθεση με μανόμετρο χειρός). Κάτι μου λέει ότι θα την βρεις πεσμένη σε έναν ή περισσότερους κυλίνδρους. Κάπως έτσι το είπε το ποίημα και το δικό μου Focus.
ΥΓ: Γύρω στα 200.000 χλμ έχει;
ρυθμιση βαλβιδων ειχε γινει ποτε?
-
Μια φορά. Αλλά όλα τα Φόκια που ξέρω, κάπου εκεί ξεψυχάνε. Το δικό μου πήγε 220.000 χλμ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μια φορά. Αλλά όλα τα Φόκια που ξέρω, κάπου εκεί ξεψυχάνε. Το δικό μου πήγε 220.000 χλμ...εξαιρετικά λίγα χλμ για το μέγεθος και το κύρος(αν υπάρχει)της ford....
επιμένω απο εμπειρία με εσκορτ ξαδέλφου,τα λιπαντικά motorcraft που βάζουν ......απο τα χειρότερα.Βαλβίδες μονίμως να χτυπάνε και απίστευτη μούργα με αλλαγες κάθε 5Κ χλμ.
Τα βάζουν ακόμη;;; -
Λέγεται ότι ο κύριος Φορντ είχε ένα στυλό που υπέγραφε συγχαρητήριες επιστολές σε όσους κατόχους φορντ ξεπερνούσαν τα 100000χλμ! Λέγεται επίσης ότι το στυλό αυτό δεν έχει μείνει από μελάνι ακόμα!!!
-
Πάντως το aygo δεν είναι καλό! Έχει μόλις 300000χλμ, τα 240000χλμ με υγραέριο, καίει μισό κιλό λάδι στα 10000χλμ και είναι ευρωγιαπωνέζικο!!! ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!
Πάμε για τις 600000 (αν δεν το αλλάξω στην πορεία με αυτό που θα καίει 3λτ βενζίνη στα 100 (δηλαδή 3,6 λίτρα υγραέριο))!!!
ΥΓ: Α, την αντλία νερού δεν την άλλαξα ακόμα!
ΥΓ2: Ούτε τα αμορτισέρ! -
το ξερετε οτι ειμαι φιλογιαπωνεζος οσο δεν παιρνει, αλλα εχω 6 φοκους τα 4 πλησιαζουν τις 200.000km και το ενα εχει ξεπερασει τις 280.000km μονο με ρυθμιση βαλβιδων ανα 150.000km, λαδι 10w/40 (και ας κραζουν καποιοι για ψιλα λαδια) και αλλαγη καθε 7.500km (και ας ξανακραζουν οι ιδιοι για τους λιπαντικους κυκλους).
alexeft ο κινητηρας του aygo ειναι ιαπωνας.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........