-
Επειδή είμαι σχετικά νέος οδηγός έχω μια απορία.
Έστω ότι είμαι σταματημένος σε ένα φανάρι ή κάπου στο μποτιλιάρισμα.Συνηθισμένος από τη σχολή οδηγών,όταν είμαι σταματημένος έχω πατημένο συμπλέκτη τέρμα και πρώτη ταχύτητα στο κιβώτιο.
Αυτή η συνήθεια μπορεί να φθείρει τον δίσκο-πλατό και γενικά τον συμπλέκτη?Δηλαδή είναι ΟΚ αυτό που κάνω ή για να μην φθαρεί άλλο ο συμπλέκτης πρέπει να μην πατάω καθόλου συμπλέκτη και να μην έχω ταχύτητα όταν είμαι σταματημένος?
Άλλοι λένε αυτό που είπα,άλλοι λένε ότι αν τον πατάς τέρμα και έχεις όποια ταχύτητα μέσα δεν φθείρεται παρά μόνο αν αφήσεις έστω και λίγο το πόδι σου και δεν πατάς εντελώς συμπλέκτη...
Καμιά γνώμη παραπάνω γιατί δεν είμαι τώρα να αλλάζω δίσκο-πλατό,ειδικά αν αναλογιστώ ότι οδηγάω Renault Clio που έχουν κάποιες τεχνικές 'ιδιαιτερότητες' (σε αυτή την περίπτωση για αλλαγή δίσκο-πλατό πρέπει πρώτα να βγει ο κινητήρας και πληρώνεις τα άντερα σου για εργασία). -
Το πεντάλ το πατάς μόνο όταν πρέπει να αλλάξεις ταχύτητα.
Κάθε άλλο πάτημα επιταχύνει άσκοπα τη φθορά του συμπλέκτη και των εξαρτημάτων του (π.χ αντλία) -
Ο χρήστης NoLimit14 έγραψε:
Έστω ότι είμαι σταματημένος σε ένα φανάρι ή κάπου στο μποτιλιάρισμα.Συνηθισμένος από τη σχολή οδηγών,όταν είμαι σταματημένος έχω πατημένο συμπλέκτη τέρμα και πρώτη ταχύτητα στο κιβώτιο.
Αυτή η συνήθεια μπορεί να φθείρει τον δίσκο-πλατό και γενικά τον συμπλέκτη?Δηλαδή είναι ΟΚ αυτό που κάνω ή για να μην φθαρεί άλλο ο συμπλέκτης πρέπει να μην πατάω καθόλου συμπλέκτη και να μην έχω ταχύτητα όταν είμαι σταματημένος?
Άλλοι λένε αυτό που είπα,άλλοι λένε ότι αν τον πατάς τέρμα και έχεις όποια ταχύτητα μέσα δεν φθείρεται παρά μόνο αν αφήσεις έστω και λίγο το πόδι σου και δεν πατάς εντελώς συμπλέκτη...
Καμιά γνώμη παραπάνω γιατί δεν είμαι τώρα να αλλάζω δίσκο-πλατό,ειδικά αν αναλογιστώ ότι οδηγάω Renault Clio που έχουν κάποιες τεχνικές 'ιδιαιτερότητες' (σε αυτή την περίπτωση για αλλαγή δίσκο-πλατό πρέπει πρώτα να βγει ο κινητήρας και πληρώνεις τα άντερα σου για εργασία).Aφού δεν ξέρεις όπως λές ούτε τα βασικά, έμαθες κιόλας ότι πρέπει να κατέβει ο κινητήρας για να αλλάξεις δισκόπλατο ? Ποιός άσχετος σου πουλάει φίδια ?
-
Σε μοτέρ 1.2 tsi λένε ότι δεν υπάρχει βαλβίδα εξαέρωσης του κυκλώματος ψύξης.
Εγώ επειδή ακούγεται ένα ''γλου γλου'' (όχι από γαλοπούλα),πώς κάνω εξαέρωση?
Βάζω μπρος και κατευθείαν το καλοριφέρ στο ζεστό? Με ανοιχτή ή κλειστή τάπα του στρογγυλού δοχείου? -
για σας ειμαι καινουργιος στο φορουμ.θα ηθελα να ρωτησω σχετικα για ενα citroen xara 2004 που εχω και εαν καποιος γνωριζει να μου απαντηση.προσφατα αλλαξα ελαστικα και αναρτηση εμπροσ πισω κατα την ευθηγραμηση παρατηρησα πως η πισω ροδες ειχαν διαφορα υψους μεταξη τους 1,5 ποντο και το ανεφερα στο μαστωρα στην αρχη γελασε αλλα μετα καθος το μετρισε το ειδε και αυτοπως ειχαν διαφορα.ενω μπροστα ηταν σε ευθεια ιδιο υψος μου κατεβασε τον εμπρος δεξια τροχο 0,5 ποντο και ο πισω αριστερα σικωθηκε και μειωθηκε η διαφορα στον 0,5 ποντο.η απορια μου ειναι εαν αυτο ειναι σωστο που εκανε?οτα τον ρωτησα εμενα μου απαντησε πως αυτο παρατηρητε και σε αλλα αυτοκινητα και οτι μισο ποντος η ενας δεν επιρεαζει σε κατι. αλλα εγω ειδα οτι η ευθηγραμιση του χαθηκε μεσα σε 1 εβδομαδα και τωρα με τραβαει στα δεξια ακομη και λιγο στο φρεναρισμα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Καμιά γνώμη παραπάνω γιατί δεν είμαι τώρα να αλλάζω δίσκο-πλατό,ειδικά αν αναλογιστώ ότι οδηγάω Renault Clio που έχουν κάποιες τεχνικές 'ιδιαιτερότητες' (σε αυτή την περίπτωση για αλλαγή δίσκο-πλατό πρέπει πρώτα να βγει ο κινητήρας και πληρώνεις τα άντερα σου για εργασία).Aφού δεν ξέρεις όπως λές ούτε τα βασικά, έμαθες κιόλας ότι πρέπει να κατέβει ο κινητήρας για να αλλάξεις δισκόπλατο ? Ποιός άσχετος σου πουλάει φίδια ?
Τα βασικά τα ξέρω,εκτός από αυτό με τον συμπλέκτη που άκουγα διάφορα περί αυτού.
Αυτό με τα Γαλλικά(Citroen-Peugeot-Renault-Dacia)ότι για να αλλαχτεί ο συμπλέκτης πρέπει πρώτα να βγει ο κινητήρας,ισχύει η είναι μούφα?Το'χω ακούσει από πολλούς όμως... -
Ο χρήστης Νασος1996 έγραψε:
παιδια ευχαριστω πολυ το προβλημα μου στο ρελαντι διορθωθηκε!!!Τί ήταν τελικά για να ξέρουμε και εμεις μην μας τύχει τίποτα παρόμοιο;;
-
Ο χρήστης petwella έγραψε:
για σας ειμαι καινουργιος στο φορουμ.θα ηθελα να ρωτησω σχετικα για ενα citroen xara 2004 που εχω και εαν καποιος γνωριζει να μου απαντηση.προσφατα αλλαξα ελαστικα και αναρτηση εμπροσ πισω κατα την ευθηγραμηση παρατηρησα πως η πισω ροδες ειχαν διαφορα υψους μεταξη τους 1,5 ποντο και το ανεφερα στο μαστωρα στην αρχη γελασε αλλα μετα καθος το μετρισε το ειδε και αυτοπως ειχαν διαφορα.ενω μπροστα ηταν σε ευθεια ιδιο υψος μου κατεβασε τον εμπρος δεξια τροχο 0,5 ποντο και ο πισω αριστερα σικωθηκε και μειωθηκε η διαφορα στον 0,5 ποντο.η απορια μου ειναι εαν αυτο ειναι σωστο που εκανε?οτα τον ρωτησα εμενα μου απαντησε πως αυτο παρατηρητε και σε αλλα αυτοκινητα και οτι μισο ποντος η ενας δεν επιρεαζει σε κατι. αλλα εγω ειδα οτι η ευθηγραμιση του χαθηκε μεσα σε 1 εβδομαδα και τωρα με τραβαει στα δεξια ακομη και λιγο στο φρεναρισμα.Είσαι σίγουρος ότι ρύθμισε τον μπροστά τροχό;;Μάλλον μόνο πίσω δούλεψε
Αυτά τα αυατοκίνητα έχουν πίσω ανάρτηση με ράβδο στρέψης και ρυθμίζονται ανάλογα, θέλει προσοχή στο κούμπωμα καθώς με τα πολύσφηνα που έχουν , μπορεί να κουμπωθούν λάθος -
Ο χρήστης petwella έγραψε:
για σας ειμαι καινουργιος στο φορουμ.θα ηθελα να ρωτησω σχετικα για ενα citroen xara 2004 που εχω και εαν καποιος γνωριζει να μου απαντηση.προσφατα αλλαξα ελαστικα και αναρτηση εμπροσ πισω κατα την ευθηγραμηση παρατηρησα πως η πισω ροδες ειχαν διαφορα υψους μεταξη τους 1,5 ποντο και το ανεφερα στο μαστωρα στην αρχη γελασε αλλα μετα καθος το μετρισε το ειδε και αυτοπως ειχαν διαφορα.ενω μπροστα ηταν σε ευθεια ιδιο υψος μου κατεβασε τον εμπρος δεξια τροχο 0,5 ποντο και ο πισω αριστερα σικωθηκε και μειωθηκε η διαφορα στον 0,5 ποντο.η απορια μου ειναι εαν αυτο ειναι σωστο που εκανε?οτα τον ρωτησα εμενα μου απαντησε πως αυτο παρατηρητε και σε αλλα αυτοκινητα και οτι μισο ποντος η ενας δεν επιρεαζει σε κατι. αλλα εγω ειδα οτι η ευθηγραμιση του χαθηκε μεσα σε 1 εβδομαδα και τωρα με τραβαει στα δεξια ακομη και λιγο στο φρεναρισμα.Πρέπει να πας σε μάστορα που να ξέρει από την ανάρτηση του Xsara.
-
το τραβηγμα στο φρεναρισμα δεν ειναι απο την ευθυγραμμιση.
-
Renault-Dacia
Χαλαρώνουν τη γέφυρα και τις βάσεις τις μηχανής και ξεκουμπώνει το σαζμάν.
-
Καλημέρα. Ήρθε η ώρα να αλλάξω μπροστά drop links γιατί χτυπάνε λες και θα σπάσει το αμάξι. Επειδή είμαι χαμηλωμένος 3,5cm που μπορώ να βρω πιο.κοντά; Το αμάξι είναι toyota corolla E12 1.6.
-
δεν χρειαζεσαι κοντυτερα.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Βάζω μπρος και κατευθείαν το καλοριφέρ στο ζεστό? Με ανοιχτή ή κλειστή τάπα του στρογγυλού δοχείου??
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
δεν χρειαζεσαι κοντυτερα.Πώς θα έρθει η αντιστρεπτικη στην.κανονική της θέση;
-
Renault-DaciaΧαλαρώνουν τη γέφυρα και τις βάσεις τις μηχανής και ξεκουμπώνει το σαζμάν.
Δηλαδή αυτά που λέγαν ορισμένοι ότι σε ΟΛΑ τα Γαλλικά(οι 4 μάρκες που είπα χτες) αν δεν βγει έξω η μηχανή δεν μπορείς να αλλάξεις συμπλέκτη είναι αερολογίες,τουλάχιστον για τα Renault και τα Dacia...
-
Ο χρήστης NoLimit14 έγραψε:
Renault-Dacia
Δηλαδή αυτά που λέγαν ορισμένοι ότι σε ΟΛΑ τα Γαλλικά(οι 4 μάρκες που είπα χτες) αν δεν βγει έξω η μηχανή δεν μπορείς να αλλάξεις συμπλέκτη είναι αερολογίες,τουλάχιστον για τα Renault και τα Dacia...
Έτσι φαίνεται, όσα συνεργεία γνωρίζω σαν Renaultclub κανένα δεν βγάζει μηχανή για αλλαγή δίσκου, ή δεν ξέρουν λοιπόν
( απίθανο, στα συνεργεία δουλεύουν πολλά γατιά ) ή αυξάνουν τη χρέωση λόγω...δυσκολίας. -
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Βάζω μπρος και κατευθείαν το καλοριφέρ στο ζεστό? Με ανοιχτή ή κλειστή τάπα του στρογγυλού δοχείου??
βαλε καλοριφερ τερμα ζεστο το διακοπτη, χωρις ανεμιστηρα
ισως αν το εβαζες καπου που να ειναι το δοχειο του παραφλου φηλα, (πχ καβαλημενη μια ροδα στο πεζοδρομιο)
ανοιχτη ταπα, 2500 στροφες -
Renault-Dacia
Έτσι φαίνεται, όσα συνεργεία γνωρίζω σαν Renaultclub κανένα δεν βγάζει μηχανή για αλλαγή δίσκου, ή δεν ξέρουν λοιπόν
( απίθανο, στα συνεργεία δουλεύουν πολλά γατιά ) ή αυξάνουν τη χρέωση λόγω...δυσκολίας.Έχω ακούσει και κάτι άλλο.Ότι για να γίνει αλλαγή συμπλέκτη πρέπει να πας μόνο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Renault-Dacia ή έστω σε κάποιο συνεργείο που να επισκευάζει αποκλειστικά Renault-Dacia-Citroen-Peugeot γιατί σε άλλα συνεργεία που φτιάχνουν τα πάντα όλα(Γαλλικά,Γερμανικά,Ιταλικά,Ασιατικά κλπ)δεν υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία και ο κατάλληλος εξοπλισμός που υπάρχει στα εξουσιοδοτημένα.
Μάλλον αερολογίες είναι και αυτό...
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
για σας ειμαι καινουργιος στο φορουμ.θα ηθελα να ρωτησω σχετικα για ενα citroen xara 2004 που εχω και εαν καποιος γνωριζει να μου απαντηση.προσφατα αλλαξα ελαστικα και αναρτηση εμπροσ πισω κατα την ευθηγραμηση παρατηρησα πως η πισω ροδες ειχαν διαφορα υψους μεταξη τους 1,5 ποντο και το ανεφερα στο μαστωρα στην αρχη γελασε αλλα μετα καθος το μετρισε το ειδε και αυτοπως ειχαν διαφορα.ενω μπροστα ηταν σε ευθεια ιδιο υψος μου κατεβασε τον εμπρος δεξια τροχο 0,5 ποντο και ο πισω αριστερα σικωθηκε και μειωθηκε η διαφορα στον 0,5 ποντο.η απορια μου ειναι εαν αυτο ειναι σωστο που εκανε?οτα τον ρωτησα εμενα μου απαντησε πως αυτο παρατηρητε και σε αλλα αυτοκινητα και οτι μισο ποντος η ενας δεν επιρεαζει σε κατι. αλλα εγω ειδα οτι η ευθηγραμιση του χαθηκε μεσα σε 1 εβδομαδα και τωρα με τραβαει στα δεξια ακομη και λιγο στο φρεναρισμα.
Είσαι σίγουρος ότι ρύθμισε τον μπροστά τροχό;;Μάλλον μόνο πίσω δούλεψε
Αυτά τα αυατοκίνητα έχουν πίσω ανάρτηση με ράβδο στρέψης και ρυθμίζονται ανάλογα, θέλει προσοχή στο κούμπωμα καθώς με τα πολύσφηνα που έχουν , μπορεί να κουμπωθούν λάθοςοι μπροστα τροχοι ηταν στο ιδιο υψος απλα μειωσε μισο ποντο τον δεξι τροχο ωπος μου ειπε για να σηκωθει ο πισω αριστερα εναν ποντο και ετσι εγινε το ειδα γιατι ημουν μπροστα και αυτο το εκανε γιατι επρεπε να λυθει η ραβδος μου ειπε και ηθελε να μηνει εκει το αυτοκινητο ολοι μερα και μου ειπε οτι δεν θα εχει κανενα θεμα ουτε στην ευθηγραμισει ουτε πουθενα.παρατηρησα ομως οτι εχασε την ευθηγραμιση σε μια εβδομαδα κ οτι με τραβαει στα δεξια.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........