-
Ηταν κολλημένο και τραβούσε από τη ζέστη πάντα. Τώρα εσύ λέγε ότι θέλεις. Δεν είναι όλοι καθυστερημένοι και συ μόνο ο έξυπνος.
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Ηταν κολλημένο και τραβούσε από τη ζέστη πάντα. Τώρα εσύ λέγε ότι θέλεις. Δεν είναι όλοι καθυστερημένοι και συ μόνο ο έξυπνος.Ήρθες εδώ να σου λύσουμε τις απορίες σου και μας την λές και από πάνω, τα έχεις ξηλώσει όλα δεν το λές από την αρχή, μας το λές στο τέλος και εμείς πρέπει να μυρίσουμε τα νύχια μας τι έχει το κουβαδάκι σου και δείχνει ότι θέλει, κανείς δεν σου έκανε τον έξυπνο, κακότροπο αντράκι, άντε στο καλό λοιπόν.
-
Πειράζω το μηχανισμό του, κάτι ελατήρια και ένα βαρελάκι με εμβολάκι - ζεσταίνω με αναπτήρα το βαρελάκι, τπτ. Λέω έτσι είσαι; Το βγάζω και μαγκώνω το κλαπέτο έτσι ώστε να τραβάει φρέσκο αέρα.Με χαρά πάω να δω επιτέλους ωραίες χαμηλές θερμοκρασίες στην εισαγωγή... Αλλά πάλι 70άρια.
Το παράδοξο είναι ότι σε στάση η θερμοκρασία πέφτει, ενώ στο πήγαινε ανεβαίνει...
Το μηχανοστάσιο είναι απείραχτο, δεν έχω τροποποιήσει κάτι.
Συνάδελφος με VW θα μας λύσει την απορία!
-
edit [mod]
-
Πριν 2 βδομάδες ανοίγω το φιλτροκούτι και βλέπω ένα κλαπέτο που έχει για να τραβά και αέρα από το χταπόδι να είναι γυρισμένο έτσι ώστε να τραβά από το χταπόδι. Λέω κόλλησε, δε μπορεί με 40 Κελσίου να είναι το σωστό αυτό. Πειράζω το μηχανισμό του, κάτι ελατήρια και ένα βαρελάκι με εμβολάκι - ζεσταίνω με αναπτήρα το βαρελάκι, τπτ. Λέω έτσι είσαι; Το βγάζω και μαγκώνω το κλαπέτο έτσι ώστε να τραβάει φρέσκο αέρα.
Με χαρά πάω να δω επιτέλους ωραίες χαμηλές θερμοκρασίες στην εισαγωγή... Αλλά πάλι 70άρια.
Το παράδοξο είναι ότι σε στάση η θερμοκρασία πέφτει, ενώ στο πήγαινε ανεβαίνει...
αυτο το κλαπετο ελεγχεται με υδραργυρο οταν εχει λιγοτερο απο 40 βαθμους μενει κλειστο, μετα απο χρονια σε αρκετα κολλαει κλειστο, σε αλλα δεν εχει γινει σωστη τοποθετηση απο το εργοστασιο με αποτελεσμα να μενει κλειστο και εχει ως αντικτυπο υψηλη καταναλωση, καυσερια, και η ακιδα των μπουζι να βγαινει μαυρη, σε ολο το vag group με αυτο το ειδος φιλτροκουτι υπαρχει και το εχω αφαιρεσει απο ολα τα auto και λειτουργουν απροβληματιστα ακομη και σε εκκινηση με -20βαθμους, αφου ο χαρτης ειναι ετσι φτιαγμενος που με οσο χαμηλοτερη θερμοκρασια τοσο μεγαλυτερους χρονους ψεκασμου θα εχει, δεν χρειαζεται επιπλεον εμπλουτισμο, αυτο εχει μεινει ξεχασμενο απομειναρι επι του καρμπιρατερ εποχη
οσο για τις θερμοκρασιες στην πολλαπλη εισαγωγης, η βαλβιδα ανακυκλωσης καυσαεριων στελνει θερμα καυσαερια απο τον καταλυτη στην πεταλουδα γκαζιου που ειναι στην πολλαπλη εισαγωγης οσο να πεις θα ανεβασει καποια θερμοκρασια απο θερμα καυσαερια -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Πριν 2 βδομάδες ανοίγω το φιλτροκούτι και βλέπω ένα κλαπέτο που έχει για να τραβά και αέρα από το χταπόδι να είναι γυρισμένο έτσι ώστε να τραβά από το χταπόδι. Λέω κόλλησε, δε μπορεί με 40 Κελσίου να είναι το σωστό αυτό. Πειράζω το μηχανισμό του, κάτι ελατήρια και ένα βαρελάκι με εμβολάκι - ζεσταίνω με αναπτήρα το βαρελάκι, τπτ. Λέω έτσι είσαι; Το βγάζω και μαγκώνω το κλαπέτο έτσι ώστε να τραβάει φρέσκο αέρα.
Με χαρά πάω να δω επιτέλους ωραίες χαμηλές θερμοκρασίες στην εισαγωγή... Αλλά πάλι 70άρια.
αυτο το κλαπετο ελεγχεται με υδραργυρο οταν εχει λιγοτερο απο 40 βαθμους μενει κλειστο, μετα απο χρονια σε αρκετα κολλαει κλειστο, σε αλλα δεν εχει γινει σωστη τοποθετηση απο το εργοστασιο με αποτελεσμα να μενει κλειστο και εχει ως αντικτυπο υψηλη καταναλωση, καυσερια, και η ακιδα των μπουζι να βγαινει μαυρη, σε ολο το vag group με αυτο το ειδος φιλτροκουτι υπαρχει και το εχω αφαιρεσει απο ολα τα auto και λειτουργουν απροβληματιστα ακομη και σε εκκινηση με -20βαθμους, αφου ο χαρτης ειναι ετσι φτιαγμενος που με οσο χαμηλοτερη θερμοκρασια τοσο μεγαλυτερους χρονους ψεκασμου θα εχει, δεν χρειαζεται επιπλεον εμπλουτισμο, αυτο εχει μεινει ξεχασμενο απομειναρι επι του καρμπιρατερ εποχη
οσο για τις θερμοκρασιες στην πολλαπλη εισαγωγης, η βαλβιδα ανακυκλωσης καυσαεριων στελνει θερμα καυσαερια απο τον καταλυτη στην πεταλουδα γκαζιου που ειναι στην πολλαπλη εισαγωγης οσο να πεις θα ανεβασει καποια θερμοκρασια απο θερμα καυσαεριαΠες τα φίλε στους έξυπνους.
-
ρε γαμωτο εχασα το σχολιο, εγινε edit mod
-
οσο για τις θερμοκρασιες στην πολλαπλη εισαγωγης, η βαλβιδα ανακυκλωσης καυσαεριων στελνει θερμα καυσαερια απο τον καταλυτη στην πεταλουδα γκαζιου που ειναι στην πολλαπλη εισαγωγης οσο να πεις θα ανεβασει καποια θερμοκρασια απο θερμα καυσαεριαΠες τα φίλε στους έξυπνους.
Αφού τα ξέρεις όλα αυτά γιατί μας ζαλίζεις τον έρωτα 3 ημέρες τώρα ?
r200 Αυτό μπορείς να μας το εξηγήσεις τεχνικά πως γυρίζουν τα καυσαέρια από τον καταλύτη στην πεταλούδα του γκαζιού ?
Μήπως θέλεις να πείς κάτι άλλο και δεν το διατύπωσες σωστά, όπως πχ ότι το plenum είναι κοινό με την EGR ? Λέω μήπως. -
Σημερα πρωι ξεκιναω για δουλεια, και ανοιγω το ρευμα για τις αντιστασεις στο παραθυρο πισω, ειχε πολυ υγρασια απο το βραδυ και δεν εβλεπα.
Παρατηρησα οτι μια αντισταση, καπου στη μεση του παραθυρου δε δουλευει, καθως ολες οι αλλες θερμανθηκαν και εφυγε η υγρασια, εκει ομως οριζοντια, εμεινε μια λουριδα.
Η αληθεια ειναι οτι αυτο το κουμπακι στο αμαξι ουτε που θυμαμαι αν και ποτε ειχε ξαναπατηθει.. μπορει να ηταν ετσι για χρονια, μπορει ομως και να εκανα καμια ζημια εγω την ανοιξη οταν αφαιρεσα την μεμβρανη απο το πισω τζαμι.Υπαρχουνε τιποτα tips πως ελεγχουμε/επιδιορθωνουμε τετοια πραγματα? Δεν εχω ασχοληθει ποτε στο παρελθον
Ακομα και αν δε γινει τιποτα, δεν ειναι ζημια που αξιζει να παω να μου τη φτιαξουνε εφοσον ολες οι αλλες αντιστασεις δουλεουνε και το τζαμι ξεθολωνει κανονικα στο μεγαλυτερο μερος του. -
Το πιο πιθανό έκοψες την γραμμή με την αφαίρεση της μεμβράνης και γιαυτό δεν δουλευει η αντισταση. Υπάρχουν στυλό/μαρκαδόροι με αγώγίμο υλικό το οποίο περνάς την γραμμή και φτιάχνει.......
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Το πιο πιθανό έκοψες την γραμμή με την αφαίρεση της μεμβράνης και γιαυτό δεν δουλευει η αντισταση. Υπάρχουν στυλό/μαρκαδόροι με αγώγίμο υλικό το οποίο περνάς την γραμμή και φτιάχνει.......κατι σαν αυτο?
http://www.ebay.com/itm/Silver-Conducti ... 1c3ecc2302 -
...http://www.popularmechanics.com/cars/ho ... ce/4221212
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw= ... t&_sacat=0
http://www.ebay.co.uk/itm/PERMATEX-Rear ... 3ce556a900
http://www.instructables.com/id/How-to- ... Defroster/
-
οκ, φαινεται ευκολη DIY δουλεια
θα εντωπισω πρωτα με ενα πολυμετρο που ειναι η ζημια και μετα παιρνω ενα κιτ να το φτιαξω.thanx!
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
οκ, φαινεται ευκολη DIY δουλεια
θα εντωπισω πρωτα με ενα πολυμετρο που ειναι η ζημια και μετα παιρνω ενα κιτ να το φτιαξω.thanx!
Πέρνα όλη τη γραμμή.
-
Εντάξει, θα αρχίσω να ξεχνάω και αυτά που θυμάμαι.
Μου βγάζει περιοδικά κατα διαστήματα την ένδειξη του κινητήρα στον πίνακα οργάνων.
Απο μια ματιά που έριξα στο manual αναφέρει βλάβες που συσχετίζονται με καυσαέρια και λοιπά συναφή..
Στο διαγνωστικό που το βάλαμε ο μάστορας που είπε ότι πρόκειται για κάποιο αισθητήρα φρένων, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην αντλία των φρένων και δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στο φρενάρισμα η κάτι παρεμφερές(δεν μπόρεσα να δω στο vagcom τι έγραφε), και το οποίο απαιτεί αλλαγή
όλης της αντλίας(μεγάλο κόστος).
Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω τι δουλειά έχει μια βλάβη που συσχετίζεται με φρένα να ανάβει ένδειξη που έχει σχέση με τον κινητήρα και τα περιφεριακά του.
Τέλως πάντων, για να μην μακρυγορώ, έσβησε το λάθος απο μέσα και όλα μέλι γάλα για κανα δύο μέρες. Μετά τσούπ ξαναεμφανίζεται. Και εξαφανίζεται και πάλι σήμερα απο ΜΟΝΟ του αφού φούλαρα το ντεπόζιτο.
WTF is going on i ask?
Επειδή μου την έχουν σπάσει οι τακτικές επισκέψεις στον μάστορα για το ίδιο πράγμα παρήγγειλα ένα καλώδιο για να το συνδέσω στο laptop μπας και καταφέρω να μάθω περισσότερα πράγματα.
Καμιά επιπλέον γνώμη επι του θέματος; -
Τι αμαξι εχεις;
-
Εμένα όταν είχε χαλάσει η βαλβίδα των φρένων (αυτή που είναι στο πεταλ και δίνει σήμα να ανάψουν τα φώτα) άναβε το EPC και όχι το check engine ( σε golf 4). Δεν είναι ίδια η βλάβη, απλά το αναφέρω με τη λογική ότι σε (ηλεκτρικό) πρόβλημα των φρένων μου άναβε το EPC. Ίσως ο μάστορας διάβασε κάποιο άλλο σφάλμα και όχι αυτό που προκάλεσε το check engine.
Ένα καλώδιο vag com πάντα είναι χρήσιμο, δεν θα πάει χαμένο. Απλά πρόσεξε να ταιριάζει με το αυτοκίνητο αν έχεις κάποιο σχετικά νέο.
Υ.Γ. Να αναφέρω ότι η βαλβίδα έφτιαξε μόνη της και δεν χρειάστηκε να την αλλάξω ποτέ.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Τι αμαξι εχεις;octavia 5 1.6 fsi
-
Οδηγάω Octavia 5 όλα καλά όλα ανθηρά για αρκετά χιλιόμετρα. Σταματάω το αυτοκίνητο, τραβάω χειρόφρενο και το αφήνω χωρίς ταχύτητα με σκοπό να βγω έξω να ανοίξω μια γκαραζόπορτα. Έχω ανοίξει την πόρτα του οδηγού, δεν έχω προλάβει να βγάλω το πόδι μου να το πατήσω στο έδαφος και το αμάξι αρχίζει να κάνει τρομερό θόρυβο από τη μηχανή. Σαν να μάγκωσε κάτι κάπου ένας δυνατός θόρυβος. Μάλιστα ένας γνωστός μου βρισκόταν 50-60 μέτρα πιο πέρα και ήρθε τρέχοντας να δει τι θόρυβος ήταν αυτός. Έσβησα τη μηχανή και ο θόρυβος σταμάτησε σταδιακά μετά από 1-2 δευτερόλεπτα. Πέρασε ένα λεπτό ξαναέβαλα μπροστά το αμάξι και ο θόρυβος δεν ξανά εμφανίστηκε. Ανοίξαμε το καπό, κοιτάξαμε όσο μπορούσαμε να κοιτάξουμε μιας και ήταν νύχτα και δεν είδαμε τίποτα. Ο φόβος ότι κάποια γάτα είχε μπει και είχε πιαστεί στη μηχανή δεν επιβεβαιώθηκε. Το λουρί ήταν εντάξει, γενικά ο χώρος του μοτέρ ήταν μια χαρά. Το μόνο ας πούμε περίεργο ήταν μια τρύπα στην επένδυση του καπό από κάποιο τρωκτικό που του άρεσε η ζεστασιά. Επίσης να πω ότι στο ταμπλό μέσα δεν άνοιξε κανένα λαμπάκι για κάποια βλάβη ή κάτι τέτοιο.
Καμμιά βοήθεια???
-
Ξεκινησε το βεντιλατερ και καπου εβρισκε η φτερωτη?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........