-
Να 'δηλητηριαστηκε' ο λ απο το ακαυστο ? Γιατι οχι...
ετσι και αλλιως πρεπει να τον τσεκαρεις -
Ο χρήστης giorgosn έγραψε:
οταν αναβοσβηνει το λαμπακι το αμαξι μενει αναμμένο αλλά ρίχνει τις στροφές και μετά από λίγο (5-6 sec) σβήνει.
στο διάστημα αυτό αν πατήσω γκάζι δεν ανεβάζει στροφές.αφού σβήσει μετά ξαναπαίρνει κανονικα.
αυτό συμβαίνει κυρίως στο ρελαντί ή κοντά στο ρελαντί,π.χ. όπως σταματάω σε διασταύρωση.τα λάδια είναι σωστά και ο παππούς πολύ τακτικός στο service κάθε χρόνο.(βιβλίο servicε αντιπροσωπείας)
προς το παρόν καθάρισα τη φίσα της βαλβίδας που έχει ήδη γιατί μου φάνηκε λίγο βρώμικη, και περιμένω αν θα ξαναγίνει να την αλλάξω.
μηπως συμβαινει το αναποδο?
δλδ μηπως πρωτα πεφτουν λιγο οι στροφες , μετα αναβει το λαμπακι λαδιου και μετα σβηνει?
γιατι αν πεσουν οι στροφες πιο κατω απο το ρελαντι (πχ 500στρ/λεπτ) ειναι φυσιολογικο να αναψει το λαμπακι λαδιου γιατι πεφτει η πιεση
θελω να πω, μηπως παει να σβησει η μηχανη πρωτα και μετα αναβει το λαμπακι λαδιου? -
νομίζω ότι συμβαίνει με τη σειρά που ανέφερα.θα το παρατηρήσω την επόμενη φορά και θα σας πω.
σε άλλο αμάξι που είχα και είχε πρόβλημα με το ρελαντί και άναβε το λαμπάκι του λαδιού όπως λες,δηλαδή όταν έπεφταν πολύ οι στροφές,με το πάτημα του γκαζιού ανέβαιναν οι στροφές και το λαμπάκι έσβηνε.
στο golf το λαμπάκι αναβοσβήνει ρυθμικά και το αμάξι είναι σαν να μπαίνει σε μια διαδικασία αδράνειας όπου δεν αντιδρά στο πάτημα του γκαζιού και τελικά σβήνει. -
Λοιπόν, λόγκαρα μια διαδρομή και έχω ένα σύντομο βιντεάκι για να πάρετε μια δόση.
-
Δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιοπιστα και με τι smoothing τα στοιχεια που εμφανιζει.
78 βαθμοι Intake temp ??
-
σε καποια φαση εχεις ST -50% και LT -16%, αυτα τα νουμερα τα προσθετεις, που σημαινει -66%
πιο κατανοητο θα ηταν σε διαγραμμα με χρονο στο Χ και τα υπολοιπα στο Ψ καθως και στροφες και φορτιο και TPS
- το μπλε slider με το στρογγυλο ασπρο κατω-κατω ποy κινειται μερικες φορες τι ειναι?
- μπορεις να δεις τα volt που βγαζουν οι λ? πρεπει να βγαζουν απο 0 μεχρι 1 (~0,2 μεχρι 0,8) ο μπροστα να εναλλασσεται και ο πισω να μενει σχετικα σταθερος.
-το MAF παει απο 4 σε 3 πεταγεται στα 10 μετα 25 μετα παλι 3 αλλα δεν μπορω να το συνδυασω με κατι
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιοπιστα και με τι smoothing τα στοιχεια που εμφανιζει.78 βαθμοι Intake temp ??
Όταν το πρωτοείδα και εγώ παραξενεύτηκα, αλλά νομίζω πως είναι ΟΚ - και εξηγούμαι:
- Όταν ξεκινά το αμάξι βγάζει λογικές τιμές, θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Για έναν παράξενο λόγο στο ρελαντί, σε στάση πέφτει, και όταν πηγαίνεις ανεβαίνει, οπότε άρχισα να σκέφτομαι μήπως μετρά θερμοκρασία μετά τον EGR.
- Και σε Golf που το δοκίμασα 60άρια είχε μες τη νύχτα.
-
78 βαθμοι στην εισαγωγη δεν παιζει.Στα χειροτερα βλεπω 46-50.Μιλαω για αναβασεις στηθωματα με χαμηλη μωτ,νταλα μεσημερι,και πολυ πιεσμενο προγραμμα,ή φαναρια σερι,με συνεχομενα 0-400-600 κλπ παλι καταμεσημερο.
εντιτ οποτε παει πανω απο 40 βαθμους ειναι αισθητη η πτωση ισχυος.
-
Είναι θέμα απόδοσης όλου του συστήματος της ψύξης του συμπιεσμένου αέρα όπως μέγεθος intescooler, θερμοκρασία συμπιεσμένου αέρα μικρή τουρμπίνα υψηλή πίεση = μεγάλη θερμοκρασία - μεγάλη τουρμπίνα χαμηλή πίεση = χαμηλή θερμοκρασία έτσι δεν μπορείς να συγκρίνεις το set up ενός διαφορετικού αυτοκινήτου με ένα άλλο.
Το δικό μου πχ που δεν είναι μοντέρνο αμάξι, για να κρατάει σταθερή στο άνω όριο τη θερμοκρασία ( όχι πάνω από 60c σε καμμία περίπτωση ) έχει 2 ξεχωριστά intecooler τοποθετημένα σειριακά.
Θεωρώ ότι οι 78c και παραπάνω βαθμοί είναι εφικτοί σε ένα σύστημα όχι καλά μελετημένο, το οποίο ίσως να μην το βοηθάει και ένα μηχανοστάσιο που δεν αερίζεται επαρκώς διευκολύνοντας τη ροή του ζεστού αέρα να διαφεύγει με τον ίδιο ρυθμό που εισέρχεται βοηθώντας το intercooler αλλά και την πολλαπλή εισαγωγής να παραμένει σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
Επίσης παίζει ρόλο και σε ποιό σημείο είναι τοποθετημένος ο αισθητήρας που μετράει τη θερμοκρασία.
-
Τι να σου πω τώρα, intercooler και turbo δεν έχω! 75 αλογάκια, αν κάποιος έχει VW 1.4 να μας πει τι Intake Temperatures βλέπει για να ξέρω αν πρέπει να το δω ή όχι.
Ευχυτώς έχουμε διακοπές και δρομολόγησα 4-5 πράγματα για το καημένο το αμάξι.
-
λιγο παραπανω απο την ατμοσφαιρικη 5-10 βαθμους λογικα.
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Τι να σου πω τώρα, intercooler και turbo δεν έχω! 75 αλογάκια, αν κάποιος έχει VW 1.4 να μας πει τι Intake Temperatures βλέπει για να ξέρω αν πρέπει να το δω ή όχι.Ευχυτώς έχουμε διακοπές και δρομολόγησα 4-5 πράγματα για το καημένο το αμάξι.
Η τα έχει παίξει ο αισθητήρας, ή έχεις ζεστό μηχανοστάσιο χωρίς επαρκή αερισμό και η εισαγωγή τραβάει αέρα μέσα από το μηχανοστάσιο και όχι από έξω.
Από την άλλη μεριά η θερμή εισαγωγή βοηθάει στην οικονομία καυσίμου γιατί διασπώνται ευκολότερα σε μικρότερες οι σταγόνες της βενζίνης όπου εξατμιζόμενο το καύσιμο έχει καλύτερη καύση, άρα οικονομία και μειωμένο bore washing αφού δεν φτάνει υγρή βενζίνη στα τοιχώματα των κυλίνδρων, επίσης αν είναι άμεσου ψεκασμού το μοτέρ αναφλέγεται ευκολότερα το καύσιμο στις χαμηλές στροφές που είναι στρωματοποιημένο και τον χειμώνα υπάρχει μια σχετική δυσκολία στην ανάφλεξη του.
Μπορεί όλη αυτή η θερμοκρασία του εισαγώμενου αέρα να είναι προϊόν της σχεδίασης του αυτοκινήτου.
-
Οταν ο ατμοσφαιρικος αερας εχει πολυ υγρασια (σε σημειο ομιχλης) ποσο επηρεαζει την καυση αυτο?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οταν ο ατμοσφαιρικος αερας εχει πολυ υγρασια (σε σημειο ομιχλης) ποσο επηρεαζει την καυση αυτο?συνηθως τα κανει καλυτερα τα πραγματα.
-
To αντίθετο, εκτός αν το μοτέρ είναι οριακό στο να αρχίσει να παρουσιάζει πυρακια πχ.
-
Κανει καλυτερα τα πραματα στη καυση οταν ο αερας περιλαμβανει νερο? Πως?
-
Μειώνει τις θερμοκρασίες.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κανει καλυτερα τα πραματα στη καυση οταν ο αερας περιλαμβανει νερο? Πως?Οκ, εχει υγρασια, οχι νερο τρεχουμενο
καθαριζει και τη μακα -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Τι να σου πω τώρα, intercooler και turbo δεν έχω! 75 αλογάκια, αν κάποιος έχει VW 1.4 να μας πει τι Intake Temperatures βλέπει για να ξέρω αν πρέπει να το δω ή όχι.
Ευχυτώς έχουμε διακοπές και δρομολόγησα 4-5 πράγματα για το καημένο το αμάξι.
Η τα έχει παίξει ο αισθητήρας, ή έχεις ζεστό μηχανοστάσιο χωρίς επαρκή αερισμό και η εισαγωγή τραβάει αέρα μέσα από το μηχανοστάσιο και όχι από έξω.
Από την άλλη μεριά η θερμή εισαγωγή βοηθάει στην οικονομία καυσίμου γιατί διασπώνται ευκολότερα σε μικρότερες οι σταγόνες της βενζίνης όπου εξατμιζόμενο το καύσιμο έχει καλύτερη καύση, άρα οικονομία και μειωμένο bore washing αφού δεν φτάνει υγρή βενζίνη στα τοιχώματα των κυλίνδρων, επίσης αν είναι άμεσου ψεκασμού το μοτέρ αναφλέγεται ευκολότερα το καύσιμο στις χαμηλές στροφές που είναι στρωματοποιημένο και τον χειμώνα υπάρχει μια σχετική δυσκολία στην ανάφλεξη του.
Μπορεί όλη αυτή η θερμοκρασία του εισαγώμενου αέρα να είναι προϊόν της σχεδίασης του αυτοκινήτου.
Τσεκαρισμένο, ο αέρας που μπαίνει στην εισαγωγή είναι από τη μετώπη.
Πριν 2 βδομάδες ανοίγω το φιλτροκούτι και βλέπω ένα κλαπέτο που έχει για να τραβά και αέρα από το χταπόδι να είναι γυρισμένο έτσι ώστε να τραβά από το χταπόδι. Λέω κόλλησε, δε μπορεί με 40 Κελσίου να είναι το σωστό αυτό. Πειράζω το μηχανισμό του, κάτι ελατήρια και ένα βαρελάκι με εμβολάκι - ζεσταίνω με αναπτήρα το βαρελάκι, τπτ. Λέω έτσι είσαι; Το βγάζω και μαγκώνω το κλαπέτο έτσι ώστε να τραβάει φρέσκο αέρα.
Με χαρά πάω να δω επιτέλους ωραίες χαμηλές θερμοκρασίες στην εισαγωγή... Αλλά πάλι 70άρια.
Το παράδοξο είναι ότι σε στάση η θερμοκρασία πέφτει, ενώ στο πήγαινε ανεβαίνει...
Το μηχανοστάσιο είναι απείραχτο, δεν έχω τροποποιήσει κάτι.
Συνάδελφος με VW θα μας λύσει την απορία!
-
Είσαι σίγουρος ότι αυτό που ξήλωσες δεν γύριζε να τραβάει από έξω όταν ζεσταινόταν ?
Το βαρελάκι μήπως ήταν υποπίεσης ?
Ξήλωσες ένα μηχανισμό χωρίς να δείς πως δουλεύει και χωρίς να ξέρεις πως θα κάνεις σωστά τον έλεγχο ?Και καθόμαστε και σπαζοκεφαλιάζουμε ενώ εσύ έχεις ξηλώσει πράματα από την εισαγωγή ?
Κάτι σαν το βουλιαγμένο κάρτερ που αναρωτιώμαστε γιατί ανάβει το λαμπάκι της πίεσης.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........