-
«Ειναι ενα lancer του 99. Ειναι ενος φιλου που ψαχνεται. Εχει ρωτησει σε διαφορα μαγαζια για καποιες
ετοιμες λυσεις οπως εκκεντροφορους η προγραμμα και δεν υπαρχει τιποτα απολυτος. Ετσι προσπαθει με διαφορους τροπους να το ξυπνησει καπως. Πολυ σωστα αυτα που λες quadra 21 αλλα δεν εχει βρει κανεναν να ασχοληθει τοσο.
Εχεις να προτεινεις καποιον ψειρα μαστορα;;»
Για της ψείρες fhirex!..... είναι δουλειά για βελτιωτές!.
Σίγουρα για το συγκεκριμένο μοντέλο, δεν υπάρχει αγωνιστικής μορφής τίποτα στο ράφι!. Μα όλα φτιάχνονται θαυμάσια, σε ότι βάθος θέλει ο αιτών, βάζοντας το χέρι στην τσέπη του!.
Προσωπικά θα έλεγα ότι δεν αξίζει να πέσει δραχμή στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πλην των service και επισκευών, διότι χρειάζεται εκ βάθρων ανασυγκρότηση της δομής του.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Εάν αλλαχτούν τα μπουζοκαλώδια είναι καλό τα χρησιμοποιηθεί διηλεκτρικό γράσσο όπως αυτό
στα σημεία επαφής με μπουζί και πολλαπλασιαστές;
Κάποτε έχασα μια ιδική σε έναν αγώνα με κάτι τέτοιο. Αυτό στεγανοποιώντας την πίπα επάνω στο μπουζί, υπάρχει περίπτωση εγκλωβίζοντας αέρα, μόλις θερμανθεί να κάνει ‘πλιπ’, και να πεταχτεί!. Αυτό μου συνέβη εμένα…….
Ξέρω τι συνιστώ, είναι τσεκαρισμένο…..
Αυτό κάνει μόνον στης αεριζόμενες επαφές, μα και στους πόλους της μπαταρίας.
Α.Τι συνιστάς;
-
Το κάθε κομμάτι των ηλεκτρολογικών ενός αυτοκινήτου, έχει και το κατάλληλο σκεύασμα.
Το προϊόν που ορθά παρέθεσες έχει σκοπό την προστασία επαφών που αερίζονται.
Τα καινούργια καλώδια υψηλής, δεν χρειάζονται τίποτα.
Για τα παλαιά πρότεινα ιδικό σπρέι σιλικόνης για καλώδια υψηλής, που τα αναδομούν εξωτερικά, και οπωσδήποτε δεν θα πρέπει να είναι κομμένα. Έτσι δεν τα αφήνουν να υγρασιάζονται, κατά της υγρές μέρες.
Α. -
Αυτό στεγανοποιώντας την πίπα επάνω στο μπουζί, υπάρχει περίπτωση εγκλωβίζοντας αέρα, μόλις θερμανθεί να κάνει ‘πλιπ’, και να πεταχτεί!. Αυτό μου συνέβη εμένα…….
Α.Υπαρχουν και φρεσκες ελαστικες πιπες με σφιχτη εφαρμογη πανω στο μπουζι που δεν αεριζονται,
εκει ο αερας που θερμαινεται πως φευγει ?
Αντωνη, μαλλον εχασες την ειδικη επειδη ηταν χαλαρο το λαμακι που κουμπωνει στο μπουζι -
Ο αέρας φεύγει όσο σφιχτή και να είναι η πίπα.
Το γράσο δεν φεύγει. Αν το γεμίσεις με γράσο θα ανοίξει.Γι αυτό βάζεις λίγο γράσο, δεν το γεμίζεις και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Δεν χρειάζεται πολύ, για να μη σκουριάζει το βάζεις.
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Αυτό στεγανοποιώντας την πίπα επάνω στο μπουζί, υπάρχει περίπτωση εγκλωβίζοντας αέρα, μόλις θερμανθεί να κάνει ‘πλιπ’, και να πεταχτεί!. Αυτό μου συνέβη εμένα…….
Α.Υπαρχουν και φρεσκες ελαστικες πιπες με σφιχτη εφαρμογη πανω στο μπουζι που δεν αεριζονται,
εκει ο αερας που θερμαινεται πως φευγει ?
Αντωνη, μαλλον εχασες την ειδικη επειδη ηταν χαλαρο το λαμακι που κουμπωνει στο μπουζι
Ο αέρας φεύγει νορμάλ!. Ήταν κακουργία αλλά δεν με έφτανε, έκανα εκ των πραγμάτων την μαλακια μου!!!!!..... οι μαλακιές πληρώνονται σε αυτήν την ζωή……
Α. -
Καμία άποψη γι αυτό; Θα κάνει για το audi ή για το smart;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Καμία άποψη γι αυτό; Θα κάνει για το audi ή για το smart;Το βρίσκεις στο eBay με τα μισά λεφτά. Έχω πάρει ένα από εκεί και δουλεύει άψογα στο κινητό μου (Android). Χρησιμοποιώ την εφαρμογή Torque. Μέχρι και fault μπορείς να σβήσεις.
(Nexus + Tapatalk)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το βρίσκεις στο eBay με τα μισά λεφτά. Έχω πάρει ένα από εκεί και δουλεύει άψογα στο κινητό μου (Android). Χρησιμοποιώ την εφαρμογή Torque. Μέχρι και fault μπορείς να σβήσεις.
(Nexus + Tapatalk)
Γρηγόρη δουλεύει στη BMW κανονικά?
Με iPhone παίζει τελικά?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το βρίσκεις στο eBay με τα μισά λεφτά. Έχω πάρει ένα από εκεί και δουλεύει άψογα στο κινητό μου (Android). Χρησιμοποιώ την εφαρμογή Torque. Μέχρι και fault μπορείς να σβήσεις.
(Nexus + Tapatalk)
Γρηγόρη δουλεύει στη BMW κανονικά?
Με iPhone παίζει τελικά?
Με iPhone δεν έχω ιδέα, νομίζω πως όχι, γιατί η Apple έχει κλειδωμένο με διάφορους τρόπους το Bluetooth, οπότε θα πρέπει να τα σκάσεις για να πάρεις κάτι ακριβότερο που παίζει με Wi-Fi.
http://www.plxdevices.com/product_info.php?id=GSSTWIFIΔεν παίζει μόνον στην BMW, παίζει παντού. Και παίζει εξαιρετικα καλά. Είχαμε την ευκαιρία να σβήσουμε και ένα Fault Code στην Alfa159 του koutsan. Έκτοτε δεν το ξανάβγαλε και δουλεύει μια χαρά... Κάτι που δεν συμβαίνει και στο δικό μου...
Θέλω βοήθεια!
Όχι πως ακριβώς το αυτοκίνητο δείχνει να έχει πρόβλημα, αλλά το Torque επιμένει.... Από την αρχή πώς ξεκίνησε η φάση και άρχισα να το ψάχνω.
-Μια μέρα πατώντας το γκάζι στο τέρμα, το αυτοκίνητο έκανε διακοπές... 'Ωχ, είπα, πολλαπλασιαστές πάλι γ@μώ την ανάκλησή μου μέσα! '
Είχα το OBD στο αμάξι, το κουμπώνω πάνω, τρέχω το Torque (δεν μου έβγαλε το αυτοκίνητο check engine) και τσεκάρω για σφάλματα. Βρήκε ένα λάθος με τον κωδικό P0597.
Το ψάχνω στο Net και μου βγάζει πως αφορά τον Θερμοστάτη και πως το κύκλωμα παραμένει ανοιχτό:
http://www.permoveo.ltd.uk/tabid/122/OB ... fault.aspx
Τώρα, εννοεί πως ο θερμοστάτης είναι ανοιχτός, ή πως το ηλεκτρικό κύκλωμα είναι ανοιχτό (άρα και δεν δουλεύει;) δεν καταλαβαίνω με σιγουριά...Αν ο θερμοστάτης ήταν ανοιχτός, τότε το αυτοκίνητο θ' αργούσε να ζεσταθεί. Σε εμένα γίνεται το αντίθετο, σήμερα το Torque μου έβγαζε θερμοκρασία ψυκτικού λίγο πριν φτάσω στην δουλειά και να παρκάρω, μέχρι 102 βαθμούς Κελσίου!
Δεν μου μοιάζει και πολύ φυσιολογικό σαν θερμοκρασία και κυρίως, τα δύο προβλήματα (θερμοστάτης και θερμοκρασία) δεν φαίνεται να συμπίπτουν!
Τώρα εντάξει, θα μου πείτε πήγαινέ το στο Σπανό, αλλά δεν είναι εποχές για τόσο άγριο σεξ και λέω πιο πριν να καταλάβω τι παίζει και να το πάω σε κάποιο πιο... φιλικό συνεργείο!
Το αστείο είναι πως το αρχικό πρόβλημα, δεν είχε καμία σχέση με όλα τα παραπάνω: είχε ξεκουμπωθεί ένα κολλάρο από το φιλτροκούτι και είχε τρελαθεί ο MAF. Αυτό το είδα όταν κατέβηκα και άνοιξα το καπώ. Μόλις το έβαλα ξανά στη θέση του, συνήλθε. Το περίεργο είναι πως ούτε εκεί έβγαλε Error στο Check Engine!
Εντάξει, πιθανόν να μην είχε βγει εκτός ορίων, οπότε αυτό δικαιολογείται εν μέρει...Αυτό που ΔΕΝ δικαιολογείται με την καμία, είναι η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ της BMW να μην έχει δείκτη θερμοκρασίας νερού, κάτι που με έχει σώσει πολλές φορές στο παρελθόν σε άλλα αυτοκίνητα. Αν όντως το OBD και το Torque τα λένε καλά, τότε υπάρχει πρόβλημα και ο απλός οδηγός δεν θα μπορούσε να το καταλάβει εγκαίρως. Αν είχες ένα δείκτη θερμοκρασίας, θα μπορούσες να το παρακολουθήσεις. Και εννοώ ένα παλιό καλό αναλογικό δείκτη, χωρίς σειριακά πρωτόκολλα και υπολογιστές. Αυτά, ας τα έχεις επικουρικά...
-
Μαγκιές της BMW για emissions και πονοκεφάλους, σε BMW φίλου απλά τον αλλάξαμε και λύθηκε το θέμα!
Νομίζω ότι έχει 2 στάδια που ανοίγει και οι 102 είναι εντάξει για το ενδιάμεσο (που δεν είναι εντελώς ανοιχτός)
Τιμή δε θυμάμαι, αυτό που θυμάμαι όμως είναι ότι στο δικό μου είχα δώσει 20Ε για το ανταλλακτικό -
Γρηγόρη, μπορείς να δεις τη θερμοκρασία του ψυκτικού από το κρυφό μενού. Μισό λεπτό δουλειά είναι.
Sent via mobile device
-
Απορίας άξιο!.
Εάν με 30 – 40 – 50….100ε μπορεί να υποκατασταθεί ένα 3500ε tester, τότε εσθάνομε κόπανος που έχω 4 διαφορετικά!.
Σίγουρα υπάρχει με 550ε που μπορεί να προβάλει στην οποιανδήποτε μικρή οθόνη, και βέβαια μπαίνει μόνιμα στα αγωνιστικά. Σίγουρα και ένα μικρό πληκτρολόγιο, για να ζητάς τι θέλεις!.
Πάντως δεν θα πρότεινα πειραματισμούς στην δεκαεξάπινη. Δεν γνωρίζω των τρόπο συλλογής στοιχείων σε κλειδωμένους εγκεφάλους, από ευτελούς αξίας διαγνωστικά. Εάν κάποιος στο λεκανοπέδιο, το έχει τοποθετήσει, με παράλληλη διάταξη θα ελέγξω μετρήσεις……. Θα παρακαλούσα να έρθει για καφέ…. Έχω και EVEREST δίπλα μου!.
Α. -
Για Hyundai/kia υπάρχει τρόπος με simulator που τρέχει το highscan με καλώδιο από την obd και έχεις φουλ πρόσβαση στα πάντα
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Και κάτι άλλο που διάβασα εδώ και απαντώ!.
Όσα αυτοκίνητα δεν έχουν καταγραφικά όργανα συνθηκών λειτουργίας, οπωσδήποτε έχουν λαμπάκια. Αυτό δεν έγινε για οικονομία, μα για περιστολή ατυχημάτων!!!!!.... .
Από μια ‘Κατίνα’ που αποφάσισε να ελέγχει όργανα θερμοκρασίας, ηλεκτρικής τάσης, θερμοκρασίας λαδιών, στροφόμετρο ταχύμετρο, δεν θα γλιτώσει ούτε ο εμπρός της, ούτε ο αριστερός της, ούτε ο δεξιός της, μα ούτε και ο από πίσω!!!!!!!!...... .
Είναι και ο λόγος που στα αγωνιστικά μπαίνουν στην κολόνα!.
Α. -
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Για Hyundai/kia υπάρχει τρόπος με simulator που τρέχει το highscan με καλώδιο από την obd και έχεις φουλ πρόσβαση στα πάνταSent from my Neo V using Tapatalk
Μήπως φίλε μου, μπορείς να μου πεις που το είδες?. Θα είναι μια επιπλέον γνώση για εμένα.
Μια προσομοίωση, δεν μπορώ να καταλάβω πως με της κλειδωμένες διεργασίες, μπορεί να αποτυπωθεί σε υψηλή σάρωση. Εάν δεν είναι κλειδωμένες σίγουρα δεν πρόκειται για προσομοίωση.
Λαβε υπόψη σου, ότι οι προγραμματιστές των tester, ή είναι δυνατοί thieves, ή τα έχουν σκάσει στα εργοστάσια.
Α. -
Για Hyundai/kia υπάρχει τρόπος με simulator που τρέχει το highscan με καλώδιο από την obd και έχεις φουλ πρόσβαση στα πάντα
Μήπως φίλε μου, μπορείς να μου πεις που το είδες?. Θα είναι μια επιπλέον γνώση για εμένα.
Μια προσομοίωση, δεν μπορώ να καταλάβω πως με της κλειδωμένες διεργασίες, μπορεί να αποτυπωθεί σε υψηλή σάρωση. Εάν δεν είναι κλειδωμένες σίγουρα δεν πρόκειται για προσομοίωση.
Λαβε υπόψη σου, ότι οι προγραμματιστές των tester, ή είναι δυνατοί thieves, ή τα έχουν σκάσει στα εργοστάσια.
Α.Το highscan ειναι το πρόγραμμα που είχαν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία Hyundai/kia (και πολλά το έχουν ακόμα βασικά). Απλά έχει βγει και πιο νέο, το gds.
Θα σου στείλω pmSent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
(Nexus + Tapatalk)
+1. Εγώ πήρα αυτό. Δουλεύει μια χαρά. Τα 30€ μου φαίνονται υπερβολή(πόσο μάλλον τα 96).
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Α.Το highscan ειναι το πρόγραμμα που είχαν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία Hyundai/kia (και πολλά το έχουν ακόμα βασικά). Απλά έχει βγει και πιο νέο, το gds.
Θα σου στείλω pmSent from my Neo V using Tapatalk
στειλε και σε εμενα αν θες παρακαλω, μια χαρα ειναι το hi-scan
-
Υπερβολική κινδυνολογία όσον αφορά τα διαγνωστικά.
Sent from my Note II using smoke signals.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........