-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Υπερβολική κινδυνολογία όσον αφορά τα διαγνωστικά.Sent from my Note II using smoke signals.
Μα είναι σύγχρονη προηγμένη τεχνολογία διάγνωσης, δεν κινδυνολογεί, μα καταδεικνύει!.
Η διάγνωση μέσο αυτής , βάζει φραγή στης ευφάνταστες όσο και παραβατικές παλιές νοοτροπίες «συναδέλφων»!.
Είναι προγράμματα άρρηκτα συνδεδεμένα με τους μελετητικούς χώρους των αυτοκινητοβιομηχανιών, που σίγουρα θέλουν την απρόσκοπτη μακροημέρευση των μοντέλων τους.
Καλό βράδυ.
Α. -
Σε αυτήν την κινδυνολογία αναφέρομαι:
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Απορίας άξιο!.
Εάν με 30 – 40 – 50….100ε μπορεί να υποκατασταθεί ένα 3500ε tester, τότε εσθάνομε κόπανος που έχω 4 διαφορετικά!.
Σίγουρα υπάρχει με 550ε που μπορεί να προβάλει στην οποιανδήποτε μικρή οθόνη, και βέβαια μπαίνει μόνιμα στα αγωνιστικά. Σίγουρα και ένα μικρό πληκτρολόγιο, για να ζητάς τι θέλεις!.
Πάντως δεν θα πρότεινα πειραματισμούς στην δεκαεξάπινη. Δεν γνωρίζω των τρόπο συλλογής στοιχείων σε κλειδωμένους εγκεφάλους, από ευτελούς αξίας διαγνωστικά. Εάν κάποιος στο λεκανοπέδιο, το έχει τοποθετήσει, με παράλληλη διάταξη θα ελέγξω μετρήσεις……. Θα παρακαλούσα να έρθει για καφέ…. Έχω και EVEREST δίπλα μου!.
Α.Καλό βράδυ.
-
Καλό σου βράδυ
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αυτό που ΔΕΝ δικαιολογείται με την καμία, είναι η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ της BMW να μην έχει δείκτη θερμοκρασίας νερού, κάτι που με έχει σώσει πολλές φορές στο παρελθόν σε άλλα αυτοκίνητα. Αν όντως το OBD και το Torque τα λένε καλά, τότε υπάρχει πρόβλημα και ο απλός οδηγός δεν θα μπορούσε να το καταλάβει εγκαίρως. Αν είχες ένα δείκτη θερμοκρασίας, θα μπορούσες να το παρακολουθήσεις. Και εννοώ ένα παλιό καλό αναλογικό δείκτη, χωρίς σειριακά πρωτόκολλα και υπολογιστές. Αυτά, ας τα έχεις επικουρικά...Νομίζω η BMW χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά ελεγχόμενο θερμοστάτη που ανάλογα με τις συνθήκες επιλέγεται θερμοκρασία ψυκτικού από 85-115. Αν λοιπόν είχες όργανο και έβλεπες τη μία 86 και την άλλη 113 δε θα αγχωνόσουνα; Γιατί δεν θα ήξερες αν είναι σε συνθήκες φυσιολογικές και ελεγχόμενες ή όχι. Αναγκαστικά λοιπόν είτε προσφέρουν όργανα αναίσθητα (στη μέση από 85-115 και μετά πολύ απότομα στο κόκκινο που δεν έχει νόημα είτε απλά το καταργούν και βάζουν λαμπάκι. Δοκίμασε αν θέλεις στο κρυφό μενού να εξοικειωθείς με τις θερμοκρασίες που παίζουν και θα καταλάβεις γιατί δεν έχει νόημα να έχεις όργανο. Για το πρόβλημα σου ίσως να παίζουν επιπλέον πληροφορίες που δεν πάνε σαν στάνταρτ OBD.
-
σε ποιο σημειο ξεχωριζει η πλαστικη αντλια νερου με τη μεταλλικη?
ας πουμε οτι ειναι αυτη η αντλια..
-
Το impeller, η προπελίτσα, το τμήμα που έρχεται σε επαφή με το υγρό και το σπρώχνει είναι μεταλλικό και όχι πλαστικό. Το πλαστικό μπορεί να ξεραθεί/καταπονηθεί και να σπάσει κάποιο τμήμα της οπότε η απόδοσή της πέφτει και αν σκαλώσει ή βουλώσει απλά σταματάει και πάπαλα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το impeller, η προπελίτσα, το τμήμα που έρχεται σε επαφή με το υγρό και το σπρώχνει είναι μεταλλικό και όχι πλαστικό. Το πλαστικό μπορεί να ξεραθεί/καταπονηθεί και να σπάσει κάποιο τμήμα της οπότε η απόδοσή της πέφτει και αν σκαλώσει ή βουλώσει απλά σταματάει και πάπαλα.ευχαριστω
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτό που ΔΕΝ δικαιολογείται με την καμία, είναι η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ της BMW να μην έχει δείκτη θερμοκρασίας νερού, κάτι που με έχει σώσει πολλές φορές στο παρελθόν σε άλλα αυτοκίνητα. Αν όντως το OBD και το Torque τα λένε καλά, τότε υπάρχει πρόβλημα και ο απλός οδηγός δεν θα μπορούσε να το καταλάβει εγκαίρως. Αν είχες ένα δείκτη θερμοκρασίας, θα μπορούσες να το παρακολουθήσεις. Και εννοώ ένα παλιό καλό αναλογικό δείκτη, χωρίς σειριακά πρωτόκολλα και υπολογιστές. Αυτά, ας τα έχεις επικουρικά...
Νομίζω η BMW χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά ελεγχόμενο θερμοστάτη που ανάλογα με τις συνθήκες επιλέγεται θερμοκρασία ψυκτικού από 85-115. Αν λοιπόν είχες όργανο και έβλεπες τη μία 86 και την άλλη 113 δε θα αγχωνόσουνα; Γιατί δεν θα ήξερες αν είναι σε συνθήκες φυσιολογικές και ελεγχόμενες ή όχι. Αναγκαστικά λοιπόν είτε προσφέρουν όργανα αναίσθητα (στη μέση από 85-115 και μετά πολύ απότομα στο κόκκινο που δεν έχει νόημα είτε απλά το καταργούν και βάζουν λαμπάκι. Δοκίμασε αν θέλεις στο κρυφό μενού να εξοικειωθείς με τις θερμοκρασίες που παίζουν και θα καταλάβεις γιατί δεν έχει νόημα να έχεις όργανο. Για το πρόβλημα σου ίσως να παίζουν επιπλέον πληροφορίες που δεν πάνε σαν στάνταρτ OBD.
Στην 120i ο θερμοστάτης ανοίγει στους 105 βαθμούς max
-
Τελικά, για λάθος πράγμα αγχώθηκα, ο θερμοστάτης πρέπει να έχει κολλήσει στο ανοιχτό, γιατί σήμερα ακόμη και στο μποτιλιάρισμα άργησε πολύ να έρθει σε κανονική θερμοκρασία....
Και επειδή θεωρούσε το αυτοκίνητο πως είναι...κρύο, έστελνε πλούσιο μείγμα μάλλον γιατί η κατανάλωση είχε φτάσει στο Θεό!
Θα πάω σε ένα συνεργείο να τον αλλάξω μου φαίνεται.
Υπόψιν, έσβησα το λάθος που μου έβγαζε για το θερμοστάτη και το ξανα έβγαλε.
Άρα υπάρχει θέμα, δεν γίνεται 2 φορές να το σβήνω και να το εμφανίζει πάλι...
Είμαστε για έξοδα μάλλον(Nexus + Tapatalk)
-
Αντί να χαίρεσαι που δεν έχει δείκτη θερμοκρασίας το αμάξι σου (δείχνει ότι δεν χαλάει ποτέ) άρχισες την γκρίνια.
-
Πουλα την επιτελους, απλα μην την βαλεις πολυ φτηνα και νομιει ο κοσμος οτι εχει προβλημα.
Ειδες τι εγινε με την αλλη
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τελικά, για λάθος πράγμα αγχώθηκα, ο θερμοστάτης πρέπει να έχει κολλήσει στο ανοιχτό, γιατί σήμερα ακόμη και στο μποτιλιάρισμα άργησε πολύ να έρθει σε κανονική θερμοκρασία....
Και επειδή θεωρούσε το αυτοκίνητο πως είναι...κρύο, έστελνε πλούσιο μείγμα μάλλον γιατί η κατανάλωση είχε φτάσει στο Θεό!
Θα πάω σε ένα συνεργείο να τον αλλάξω μου φαίνεται.Αυτά που αναφέρεις είναι στοιχεία που δείχνουν με σχεδόν απόλυτη σιγουριά αυτό που λες, ότι κόλλησε ανοιχτός.
Δεν είναι ακριβός αλλά προσοχή μήν έχει ραγίσει ή από απροσεξία σου ραγίσουν κανένα πλαστικό σωλήνα.... αυτός είναι σχετικά ακριβός... -
Ένα κατοσταρικάκι μεσα στο νερό δεν το λες και φθηνό πάντως
-
Ωχ το τσέκαρα και όντως δεν είναι φτηνός....
Σε μένα ήταν πολύ φτηνότερος...ευτυχώς (αν και στο συγκεκριμένο σέρβις είχα κάνει πολλά πράματα πχ δίσκους, ψαλίδια και είχε ξεφύγει...)
Πάντως όταν ξαναέχεις ζέστη στο αυτοκίνητο (συνήθως είναι και χειμώνας που το καταλαβαίνεις) λες τα αξίζει τα λεφτά του! -
Εμένα είχε κολλήσει ανοιχτός καλοκαιράκι έξω από το Βελιγράδι, μετά από 2 μέρες και 2500χλμ τον άλλαξα Ελλάδα αλλά μιλάμε για 2 εκκινήσεις όλες και όλες χωρίς πολύ όρεξη να λερώνω χέρια στη μέση του πουθενά ή να κάνω στάσεις σε συνεργεία!
Το δικό σου απόσο βλέπω έχει μισή τιμή σε σχέση με του Γρηγόρη
-
Εμένα είναι κλασικός, παλιάς τεχνολογίας!
-
Nissan Almera N16 του πεθερου, με οθονη μεσα που δειχνει trip computer , clima και ραδιοCD πληροφοριες.
Θελουμε να βγαλουμε το εργοστασιακο CD και να βαλουμε ενα αλλο με mp3 (δεν διαβαζει το 'μαμα')
Το οτι θα χασουμε τις πληροφοριες του ηχου στην οθονη και το χειρισμο απο τα χειριστηρια τιμονιου, δεν ειναι θεμα.
Οι πληροφοριες clima & trip compupter παραμενουν στην οθονη σωστα; Δεν θα τις πειραξουμε με καποιο τροπο ε;Τελος, τη συνδεση να την κανω μονος μου η να παω σε ηλεκτρολογο;
Υποθετω οτι θα ειναι κατι απλο. -
Τα χειριστήρια του τιμονιού μπορείτε και να μην τα χάσετε, υπάρχουν αντάπτορες.
Βασικά πιθανώς ακόμα και ενδείξεις του ηχοσυστήματος να μπορείς να κρατήσεις, αλλά όταν είχα ρωτήσει για το 206 ήταν πανάκριβος εκείνος ο αντάπτορας.
Κατά τα άλλα όχι, δε θα χάσεις ενδείξεις trip computer κτλ.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Τα χειριστήρια του τιμονιού μπορείτε και να μην τα χάσετε, υπάρχουν αντάπτορες.Βασικά πιθανώς ακόμα και ενδείξεις του ηχοσυστήματος να μπορείς να κρατήσεις, αλλά όταν είχα ρωτήσει για το 206 ήταν πανάκριβος εκείνος ο αντάπτορας.
Κατά τα άλλα όχι, δε θα χάσεις ενδείξεις trip computer κτλ.
το ειχα ψαξει παλαιοτερα και δεν αξιζε, ηθελέ πολλα $$
Μιλαμε για πολυ low budget μοντιφα.. ~40ευρω μαξ.. φαντασου οτι το ζητουμενο ειναι να ακουει τιποτα δημοτικα ο πεθερος 2 φορες το χρονο που παει στο χωριο
(θελω να του τα γραψω σε ενα mp3 CD ολα ) -
αφού θα αλλάξεις, βάλε ένα φθηνό να παίζει από usb. Υπαρχουν με 35 ευρώ που παίζουν μόνο usb, δεν εχουν καν μηχανισμό για cd.
Σε αμαξι που είχαμε εμείς, τα mp3 από cd δεν παίζαν πάντα καλά
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........