-
Αν έπεσε κάτω από το min υπάρχει μικρή πιθανότητα να έχει πάρει το σύστημα αέρα. Θα προσθέσεις υγρά και θα κάνεις αυτά που λέει κι ο dbekos. Αν οκ θα δοκιμάσεις σε ασφαλές μέρος τα φρένα. Αν σου φανούν καλά να πας συνεργείο με πρώτη ευκαιρία (γιατί πιθανόν η διαφορά να φανεί όταν κουραστούν). Αν δεν σου φανούν καλά πας αμέσως.
Στα 3,5 χρόνια καλό είναι να αδειάσεις το κύκλωμα και να αντικαταστήσεις όλο το υγρό. -
Το πενταλ του φρενου με ποιον τροπο επανερχεται στην κανονικη του θεση οταν σταματας να το πατας;
-
πάντως αν πίσω έχεις ταμπούρα (το πιο πιθανό για αυτοκίντο της ηλικίας του και της κατηγορίας του) είναι πολύ πιθανό να έχεις θέμα με τα κυλινδράκια χαλάνε τα λαστχακια τους και κάνουν διαρροή. Ειδικά αν δεν είσουνα ιδιαίτερα τυπικός με τις αλλαγές στα υγρά φρένων. Άποψη μου είναι να το πας σε μηχανικό παρά να ψάχνεις μόνος σου. Αν η στάθμη έπεσε γιατί φαγώθηκαν τα τακάκια τότε πας για αλλαγή, αν γιατί έχεις διαρροή πρέπει να την βρεις και να την φτιάξεις. Άλώστε για φρένα μιλάμε έτσι......
-
τελικά ήταν το κυλινδρακι στο ενα απο τα 2 ταμπουρα. αρκετοι πέσατε μεσα )))))
ειχε σκάσει και ειχε γεμίσει παντου υγρά φρένων.Τα τακάκια αρχίζουν και φτάνουν στο τέλος τους και χρήζουν και αυτά αλλαγής.
ενα κοστος 60ευρω κυλινδράκι-υγρο-εργασια σίγουρα θα μπορούσε να ήταν λιγότερα τα λεφτά αλλα σε τετοια θέματα περί ασφάλειας τρέχεις..ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. χρησιμοτατες
-
Φαντάζομαι τα άλλαξες και τα 2 έτσι;; Α και νομίζω η τιμή είναι λίγο εξωφρενική. Δεν νομίζω το κάθε κυλινδράκι να έχει πάνω από 10€ και να θέλει πάνω από 30' εργασία μαζί με την εξαέρωση.
-
ευχαριστω!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Απόλυτα
ευχαριστω
Παρακαλώ. Μην αγοράσεις τπτ μάρκας Bölk
καταλαβα...
-
Οταν εχουμε ψεκασμό πολλαπλών σημείων στην εισαγωγή, ειναι άμεσος η έμμεσος;
-
Έμμεσος.
-
Ευχαριστω
-
Παρατηρησα σημερα οτι οπως κοιτας τον κινητηρα στα αριστερα,ειχε λαδια σαν να ειχαν ψεκαστει.
Δεν εσταζε απο πουθενα,γιατι το κοιτουσα κανα πενταλεπτο με αναμενο κινητηρα και φουλ ζεστο(2 ωρες ταξιδι).
Λετε να τα εφτυσε σε κανα ζωρισμα απο πουθενα τα λαδια;γιατι γενικα το πιεζω αρκετα.
Απο την αλλη επειδη εχει φιλτροχοανη και οι αναθυμιασεις ειναι στον αερα,παιζει να ναι αυτο;
Παντως το ρελαντι του κομπλε,η καταναλωση κομπλε οπως και οι θερμοκρασιες αρα πιστευω οτι δυσκολο να ναι καμια φλατζα.
Καμια ιδεα; -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Παρατηρησα σημερα οτι οπως κοιτας τον κινητηρα στα αριστερα,ειχε λαδια σαν να ειχαν ψεκαστει.
Δεν εσταζε απο πουθενα,γιατι το κοιτουσα κανα πενταλεπτο με αναμενο κινητηρα και φουλ ζεστο(2 ωρες ταξιδι).
Λετε να τα εφτυσε σε κανα ζωρισμα απο πουθενα τα λαδια;γιατι γενικα το πιεζω αρκετα.
Απο την αλλη επειδη εχει φιλτροχοανη και οι αναθυμιασεις ειναι στον αερα,παιζει να ναι αυτο;
Παντως το ρελαντι του κομπλε,η καταναλωση κομπλε οπως και οι θερμοκρασιες αρα πιστευω οτι δυσκολο να ναι καμια φλατζα.
Καμια ιδεα;αν ο κινητηρας στον οποιο αναφερεσαι ειναι ο 1,4 16v του vw group, τοτε το πιο πιθανο ειναι να ναι απο τη ταπα λαδιου..Εχω δει παρα πολλα απο αυτα να εχουν σχηματισει μια λαδιλα εκει..
-
μήπως σέρνεται o server?
-
εχει ψωνισει κανεις απο το παρακατω καταστημα?
ειναι αξιοπιστο?
http://www.daras-eshop.gr/default.aspx -
Έχω την εξής απορία: Στα πολύ παλιά αυτοκίνητα που δεν υπήρχε δοχείο διαστολής στο ψυγείο, που πήγαινε το ψυκτικό όταν ζεστενόταν και διαστελλόταν;
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Έχω την εξής απορία: Στα πολύ παλιά αυτοκίνητα που δεν υπήρχε δοχείο διαστολής στο ψυγείο, που πήγαινε το ψυκτικό όταν ζεστενόταν και διαστελλόταν;Πουθενα,παρεμενε στο ψυγειο και οταν ξεπερνουσε καποια πιεση εκτονωνόταν στο περιβαλλον.Τα παλια ψυγεια ηταν αρκετα μεγαλα και δεν τα γεμιζες μεχρι επανω.
-
Να συμπληρώσω ότι στο λαιμό της τάπας είχαν μια μικρή έξοδο στο πλάι που υπήρχε σωληνάκι. Η τάπα δε, είχε ελατήριο και μετά απο κάποιο βαθμό πίεσης αποσφράγιζε μέχρι του σημείου να διοχετευθεί στο πλαϊνό σωληνάκι.
-
Τώρα που τα είπατε αυτά τα θυμήθηκα! Εποχές 80's, είχαμε ένα Ford Capri και όντως δε βάζαμε νερό ως πάνω, αλλά μέχρι να καλυφθεί μια μικρή τρύπα που φαινόταν μερικά εκατοστά κάτω από την τάπα.
-
Βάζε όσο θέλεις, έτσι κι αλλιώς όσο δεν χρειάζεται φεύγει από το σωληνάκι (και σου λερώνει το πάτωμα αν το κάνεις στην πυλωτή/γκαράζ σου).
-
Εν τελει τα λαδια που ειχα δει στον χωρο της μηχανης ηταν απο διαροη στο καρτερ,απο χτυπημα οπως μου ειπε ο μηχανικος.
Γυρω στα 80 μου ειπε οτι θα παει η εργασια μαζι με αλλαγη σε ολες τις τσιμουχες.
Αυτα κανουν τα χαμηλωματα
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........