-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
.........
- Τιμες για πισω αισθητηρα Λ και καταλυτη με πολλαπλή, μου δινουν 98 και 490 ευρώ αντιστοιχα (απο εξειδικευμενο) χωρις εργασία.
- Να παρω αισθητηρα bosch απο το ιντερνετ με 58 δολαρια και να τους πω να πανε να.... ?
- Καταλυτης τιποτα φτηνοτερο? σχεδον τοσο κανει το αυτοκινητο. ειδα στο νετ Αμερικη σκετους με 80 δολαρια Μάγκνα-κάτιδεν ξερω αν ειναι σκετο άχυρο μεσα ετσι για να υπαρχει... - κανα μαγαζι ιντερνετικο απο Ευρώπη ή τιμες άλλες απο εδώ ξερετε? Ποσο κανουν αυτα Ελλαδα στο εμποριο??
Accent LC, 1500cc, 2001 μοντ
Να πας σε εξατμισά να σου βάλει καταλύτη και εξάτμιση του εμπορίου (aftermarket). Θα σου βγει πολύ φθηνότερα.
Ευχαριστώ, θα το έχω υπόψη μου,
μεχρι τωρα δεν ειχε τυχει ποτε να ασχοληθώ με θεματα εξατμισεων και δεν εχω ιδεα.εκανα αυτό http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=49882&start=15#p2418032 για να αντιμετωπισω το θεμα απο αλλη οπτική και να εξαλειψω και τις πιθανοτητες να ειναι αλλο πράγμα απο τον καταλυτη,
ελπίζω να το πετυχα
Έχω γράψει πάμπολλες φόρες, ότι το after market, δεν σημαίνει ντε και καλά, ότι είναι άλλης μάρκας, η ευτελούς αξίας. Τα 80ε τα βλέπω δύσκολα, μα τα 160 είναι ποιο πραγματικά, και σίγουρα με γκαραντί. Σίγουρα δεν είναι παραγεμισμένοι με ‘σανό’!!!....
Από δευτέρα που θα έχουν τελειώσει οι απογραφές, θα μιλήσω με το 100%.
Α. -
ιδου οι τιμες των Αμερικανών... http://www.autopartswarehouse.com/shop_parts/catalytic_converter/hyundai/accent.html
Εννοειται οτι οι φτηνοι που έχουν ειναι για πώληση ΕΚΤΟΣ της California.
Μονο εκει ειναι πολυ αυστηροι με τα στανταρ, οι υπολοιπες πολιτειες ειναι λιγο πολυ για τα πανυγηρια, ειδικα σε μερικές πολιτείες, κάλτσες αιχμαλώτων να καιει το αυτοκινητο δεν τους νοιάζει.Εννοείται επίσης οτι οκ, τον πήρες, και που ξέρεις οτι θα κανει αρκετή δουλειά για να περνας τεστ στην Ελλάδα?
Κανένα πρόβλημα Αντώνη δεν έχω με τα αφτερμαρκετ προιόντα. Και πρίν την κρίση, και ειδικότερα τώρα με την κρίση. Ακόμα περισσοτερο στις περιπτώσεις που έτσι και αλλιώς το ανταλλακτικό έχει τη φίρμα του κατασκευαστη του αυτοκινήτου αλλα ο πραγματικος κατασκευαστής ειναι άλλος, πχ οι αισθητήρες λ της Bosch. 98€ τιμη πηρα απο εξειδικευμένο, το βρίσκω 50κάτι δολάρια στο amazon.com αρα σε € είναι ακόμα λιγότερα... και δεν τρελάθηκα και στο ψάξιμο για την καλυτερη τιμή.
Οταν αναψε το λαμπακι για καταλύτη, (0422 και 0420) τα νουμερα και οι ατάκες που ακουσα σε εξουσιοδοτημενα ήταν 'έιναι 600+ € γιατι έρχεται μαζι με την πολλαπλή, δεν ειναι αλλο πρόβλημα' και '490€ χωρις την εργασία' . Στην ερώτηση 'ρε παιδιά διαβάζω οτι μπορουν να φταινε και αλλα περιφερειακά θέματα, μηπως τη γλυτώσω' η απάντηση ήταν 'μπα, 100% ειναι ο καταλύτης'.
Αυτο που κάνω αφου διάβασα αρκετα για το θέμα, (και παλι ενα μπράβο στο http://www.hmaservice.com έχουν βγάλει όλα τα service manual στη φόρα και μαθαίνουμε και εξυπηρετούμαστε και εμεις) ειναι να εξαλείψω όλες τις άλλες πιθανές και φθηνές αιτίες για το πρόβλημα και μετά να βάλω χερι βαθιά στην τσέπη. Οπως λενε και οι φίλοι, θα διπλασιάσω την αξία του αυτοκινήτου αμα βάλω νέο καταλύτη.
Αν το πετύχω, θα ειναι και μια ξεχωριστή ευχαρίστηση γιατι πέρα απο την οικονομία, θα είμαι και πιο έξυπνος απο τους 'ειδικους που ξέρουν'
-
Αντώνη για πολλοστή φορά ο τρόπος γραφής σου είναι φάουλ [Mod]
-
Ωπα, παρτο αλλιώς γιατι θα βρείς! Απο την 4η γραμμη και περα, μαλλον δεν μιλας σε εμένα, κατι άλλο έχεις στο μυαλό σου. Τι δουλειά έχω εγώ με τους χονδρέμπορους και ποιος με ακουει και διαμορφώνει πολιτική, σε έχασα.
Πιές κατι και ξαναδιάβασέ το με ηρεμία.
Τα πραγματα έχουν ώς εξής
- μου άναψε λαμπάκι με 'πρόβλημα'
- πήγα στον 'ειδικό' και μου προτάθηκε λύση στο 'προβλημα' που περιγράφει το λαμπακι
- Τρόμαξα (η τσέπη μου) και διάβασα περισσοτερα για το 'πρόβλημα'
- Το 'πρόβλημα', διαβάζω, μπορει να έχει και αλλες πιθανές αιτίες, που ένας 'ειδικός' αρνείται
- Εξετάζω και απαλείφω απο την εξισωση τις άλλες πιθανές αιτίες πρώτα, που έιναι φθηνές, πριν βάλω το χερι βαθια στην τσέπη.
- Επαναλαμβάνω το 5 μεχρι να εξαλειφθούν όλες οι πιθανές αιτίες
- ότι και να γίνει, το αυτοκινητο θα έιναι καλύτερο απο πρίν
Αν τωρα εγω καταφέρω με λιγο διαβασμα στο ιντερνετ και λιγα λεφτά (50€) για επισκευούλα, να ΜΗΝ αγοράσω καταλυτη (που κάνει πολλά περισσότερα), γιατι τελικά το πραγματικό μου πρόβλημα ειναι πχ μια ασήμαντη τρυπίτσα στην εξάτμιση πριν τον δεύτερο λ ή πρόβλημα στο vacuum και όχι ο 'χαλασμένος καταλύτης' που πρότειναν οι 'ειδικοί', δεν θα ειμαι εξυπνότερος απο αυτους?. ΝΑΙ, ΘΑ ΕΙΜΑΙ.
Αν τελικά δε λυθεί έτσι θα παμε σε νέο καταλύτη και θα 'κερδίσουν' οι 'ειδικοί'. Θα έχω 'χάσει' 50€ για αλλαγή του εύκαμπτου συνδέσμου στην εξάτμιση που έτσι και αλλιώς θα άλλαζα, και μερικες ώρες διάβασμα αλλα και παλι θα έχω βγεί καλύτερος απο πριν στο τέλος.
-
Είναι γεγονός ότι υπάρχουν ειδικοί και 'ειδικοί'. Δυστυχώς, η αναλογία τους είναι στην καλύτερη περίπτωση 1 προς 15! Η ημιμάθεια, η ξερολισμός, οι απατεωνιές και οι 'ξεπέτες' στα συνεργεία πάνε σύννεφο!
Γι αυτό και ένας ψαγμένος οδηγός, με κάποιες βασικές γνώσεις, όρεξη να ψάξει και λίγη κοινή λογική είναι συχνά πιο αποτελεσματικός από οποιονδήποτε 'ειδικό'. Χωρίς βέβαια αυτό να καθιστά τον ίδιο ειδικό.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Είναι γεγονός ότι υπάρχουν ειδικοί και 'ειδικοί'. Δυστυχώς, η αναλογία τους είναι στην καλύτερη περίπτωση 1 προς 15! Η ημιμάθεια, η ξερολισμός, οι απατεωνιές και οι 'ξεπέτες' στα συνεργεία πάνε σύννεφο!Γι αυτό και ένας ψαγμένος οδηγός, με κάποιες βασικές γνώσεις, όρεξη να ψάξει και λίγη κοινή λογική είναι συχνά πιο αποτελεσματικός από οποιονδήποτε 'ειδικό'. Χωρίς βέβαια αυτό να καθιστά τον ίδιο ειδικό.
Έχεις απόλυτα δίκιο φιλέ μου όπως πάντα!.
Και αυτήν την προσπάθεια κάνω, την ανιδιοτελή ενημέρωση.
Δυστυχώς δεν επιχειρώ ξανά να γράψω της συμβουλές μου, στον φίλο trident1971, για να μην υποπέσω σε λάθος, και χρωματιστώ με κόκκινα γράμματα.
Πάντως αυτό που σίγουρα εσύ γνωρίζεις είναι, ότι όταν συμβουλεύω, εξαντλώ ένα θέμα, άσχετα εάν ρωτήθηκα για λιγότερα. Αυτό έχει σκοπό την περεταίρω ενημέρωση γενικά.
…..βάζω και ‘εντράδες’ στο πιάτο!!!.... στα 67 μου έτσι ολοκληρώνω την σκέψη μου!.... μα είναι σχετικές εν γένη!.
Α. -
Συγγνώμη mod
A. -
Οι πιο πολλοί άνθρωποι λειτουργούν με τη λογική 'αυτός κάνει το ΧΧΧΧΧΧ επάγγελμα άρα ξέρει', και δεν αμφισβητούν, δεν ψάχνουν τίποτα παραπέρα. Δεν είναι κακό, αν είσαι εντελώς έξω από μενταλιτέ ανάλυσης προβλημάτων ή δεν έχεις έστω λίγο χρόνο να αφιερώσεις ή δεν μπορείς να απορροφήσεις περαιτέρω γνώσεις από αυτές που ξέρεις ή σου είπαν οτι πρέπει να ξέρεις, τότε παίζεις στα σίγουρα με τον 'ειδικό'.
Άν πέσεις λοιπόν σε καλό 'ειδικό' καλώς, αλλιώς την πάτησες, και ισχύει για όλους, μηχανικούς, γιατρούς, σοβατζήδες, ηλεκτρολόγους, κρεοπώλες κλπ... χιλιάδες τα παραδείγματα.
Ευτυχώς για τους υπόλοιπους υπάρχουν πηγές πληροφόρησης. Διαβάζω, ακούω, επεξεργάζομαι, κρίνω, ξαναδιαβάζω, επανεπεξεργάζομαι, συμφωνώ ή όχι, ακολουθώ ή όχι, έτσι λειτουργώ εγώ. Τίποτα δεν ειναι δεδομένο, αλλιώς ακόμα θα νομίζαμε οτι η η Γή ειναι το κέντρο του σύμπαντος. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Δεν είμαι πανεπιστήμονας πανέξυπνος, αλλα τουλάχιστον μπορώ να αντιληφθώ πράγματα, και έχω το θάρρος να το λέω όταν δεν μπορώ να τα καταλάβω.
Τώρα από πού ακριβώς βγήκε φίλε Αντώνη το χθεσινό θέμα, στείλε μου ΠΜ να καταλάβω, γιατι δεν σε κατάλαβα.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Οι πιο πολλοί άνθρωποι λειτουργούν με τη λογική 'αυτός κάνει το ΧΧΧΧΧΧ επάγγελμα άρα ξέρει', και δεν αμφισβητούν, δεν ψάχνουν τίποτα παραπέρα. Δεν είναι κακό, αν είσαι εντελώς έξω από μενταλιτέ ανάλυσης προβλημάτων ή δεν έχεις έστω λίγο χρόνο να αφιερώσεις ή δεν μπορείς να απορροφήσεις περαιτέρω γνώσεις από αυτές που ξέρεις ή σου είπαν οτι πρέπει να ξέρεις, τότε παίζεις στα σίγουρα με τον 'ειδικό'.Άν πέσεις λοιπόν σε καλό 'ειδικό' καλώς, αλλιώς την πάτησες, και ισχύει για όλους, μηχανικούς, γιατρούς, σοβατζήδες, ηλεκτρολόγους, κρεοπώλες κλπ... χιλιάδες τα παραδείγματα.
Ευτυχώς για τους υπόλοιπους υπάρχουν πηγές πληροφόρησης. Διαβάζω, ακούω, επεξεργάζομαι, κρίνω, ξαναδιαβάζω, επανεπεξεργάζομαι, συμφωνώ ή όχι, ακολουθώ ή όχι, έτσι λειτουργώ εγώ. Τίποτα δεν ειναι δεδομένο, αλλιώς ακόμα θα νομίζαμε οτι η η Γή ειναι το κέντρο του σύμπαντος. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Δεν είμαι πανεπιστήμονας πανέξυπνος, αλλα τουλάχιστον μπορώ να αντιληφθώ πράγματα, και έχω το θάρρος να το λέω όταν δεν μπορώ να τα καταλάβω.
Τώρα από πού ακριβώς βγήκε φίλε Αντώνη το χθεσινό θέμα, στείλε μου ΠΜ να καταλάβω, γιατι δεν σε κατάλαβα.
Η μανταλιτέ μου, έχει αποδείξει, τον λόγο των εγγράφων μου.
Πάντα η επιμόρφωση των διαβαστών μου!!!.
ένας που κάνει ένα επάγγελμα μπορεί να ξέρει η να μην ξέρει!!!!.... να λέει αλίθια η και ψέματα….
Ο χρόνος επιβραβεύει την αλήθεια!!.
Ο ιδικός σε αυτήν την χώρα είναι σχετικά ακριβής, και αποδεικνύετε στο βάθος χρόνου!.
Άρα το σκεπτικό σου, αποδεικνύεται ακριβές!.
Μα αλίμονο, πάντα θα πρέπει να ξεκινάμε από το 0?.
Η πηγή πληροφόρησης είναι υποκειμενική. Βασίζετε σε πολλές παραμέτρους.
Ο θαλασσιτής της Σαντορίνης, είναι μύα παράμετρος!, μα εμπεριέχει μια αλήθεια!!. Την αλίθια των ψευδόμενων.
Είναι δύσκολη η επιλογή, μα είναι και μια πραγματικότητα.
Ακούς τους σουρωμένους, μα αληθινούς, μα τους ξάστερους εκμεταλλευτές?.
Δική σου επιλογή.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ένας που κάνει ένα επάγγελμα μπορεί να ξέρει η να μην ξέρει!!!!.... να λέει αλίθια η και ψέματα….
Ο ιδικός σε αυτήν την χώρα είναι σχετικά ακριβής, και αποδεικνύετε στο βάθος χρόνου!.
Ο θαλασσιτής της Σαντορίνης, είναι μύα παράμετρος!, μα εμπεριέχει μια αλήθεια!!. Την αλίθια των ψευδόμενων.
Δική σου επιλογή.
Α. -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Δική σου επιλογή.
Α.Αυτο σου φανηκε το μονο περιεργο;
Χρονια πολλα BEAMS
-
-
Και μπορώ να λύσω της απορίες σας!!!.....
Η νύχτα ήταν καλή!.
Η παρέα πολύ καλή!.
Το ρόλο με πατάτες στην γάστρα που έφτιαξα απίθανο!.
Η σπανακοτυρόπιτα που έφτιαξα, είχε μεγάλη επιτυχία!.
Το αρνίσιο κεφαλάκι, απίθανα καλά ψημένο!.
Τα τυριά άψογα!.
….και το καλό κράση κυλούσε όμορφα!!!...
Άλλωστε δεν το έκρυψα!.
ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. Το έγραψα!!!....
Τώρα γιατί δεν σταματήσαμε στο Νο 011760 και ανοίξαμε και το 011761 & 011762?!.... ταίριαζε στο σύνολο!.
Τώρα στο κείμενο:
Σίγουρα θέλει ‘χτένισμα’. Και θα το έκανα από μονός μου, εάν δεν υπήρχαν οι ανατυπώσεις.
Μα διαβάζετε από καλοπροαίρετο μάτι….
Όπως και το βράδυ…. στο τέλος, θα ταίριαζε και το μαντολάτο του φίλου BEAMS!. Ίσως τότε να μην γραφόταν το κείμενο, εις απάντηση του φίλου trident1971!.
Δεν θα το ήθελα.
Έχω διαβάσει και χειρότερα διατυπωμένες, μα σωστές έννοιες.
Μα απορίας άξιο είναι που δεν ρωτήσατε πως έφτασα στο κρεβάτι μου….. εδώ δεν ξέρω, λυπάμαι!!.
Ελπίζω να αιτιολόγησα σωστά….
Δεν απολογούμαι σε φίλους, μα ενημερώνω.
Φιλικά
Α. -
Eίστε ΜΑΝΓΚΑΣ κύριε Αντώνη
-
ΜΑΝΓΚΑΣ και πάνω από όλα **ΤΑΠΕΙΝΟΣ **ο κυρ-Αντώνης
-
Ρισπέκτ στον κ. Αντωνη!
-
#####################'
Με το 100 -
Κυρ -Αντώνη,
μπορεί για μαστοριές στο μαγαζί να μην ήρθαμε, αλλά αν οργανώσεις τσιμπούσι, θα εμφανιστούμε τρέχοντας !!!! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Κυρ -Αντώνη,
μπορεί για μαστοριές στο μαγαζί να μην ήρθαμε, αλλά αν οργανώσεις τσιμπούσι, θα εμφανιστούμε τρέχοντας !!!!Πετώντας πας στην 'πισίνα'!!!
-
Εγω θελω ενα μπουκαλι απο αυτο που πινει .Ειναι πολυ καλο!!!!!!!!!1111
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........