-
Ερωτηση προς τους κατεχοντες απο VAG: Πως μπορουμε να γνωριζουμε τα πραγματικα χιλιομετρα του αυτοκινητου? Γενικα τι παιζει με τα συστηματα ελεγχου? Μπορει καποιος να αλλαξει ετσι ευκολα την ενδειξη του κοντερ?
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Ερωτηση προς τους κατεχοντες απο VAG: Πως μπορουμε να γνωριζουμε τα πραγματικα χιλιομετρα του αυτοκινητου? Γενικα τι παιζει με τα συστηματα ελεγχου? Μπορει καποιος να αλλαξει ετσι ευκολα την ενδειξη του κοντερ?Μεσω obd εχω ακουσει, εκει βλεπεις πραγματικα ποσα χιλιομετρα εχει γραψει. Τωρα ομως στα ψηφιακα κοντερ μαλλον τα αλλαζουν μεσω obd.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν τα ψυγεία έχουν ίδιο μέγεθος αποδίδουν παρόμοια. Συνήθως όμως τα μεταλλικά είναι μεγαλύτερα.Τα ψυγεία με τα μεταλλικά (χάλκινα) καπάκια είναι πιο ανθεκτικά σε κραδασμούς, μικροχτυπήματα και αντέχουν σε μεγαλύτερη πίεση.
Το μόνο μειονέκτημα (εκτός από την τιμή) είναι ότι ο χαλκός σκουριάζει το μπλοκ του κινητήρα - ιδίως αν έχεις το αμάξι σταματημένο για αρκετό καιρό.
Επειδή το πλαστικό ψυγείο σου άρχισε να χάνει στην ένωση, άλλαξε προληπτικά τον θερμοστάτη μήπως υπερθερμαίνεται το αμάξι και ανεβάζει μεγάλη πίεση.
Το παλιό σου ψυγείο άντεξε αρκετά χρόνια, δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψεις παραπάνω λεφτά για μεταλλικά καπάκια.Tελευταια βλεπω λιγο τσιτωμενα τα κολαρα, εχω αλλαξει 3 ταπες και συνεχιζουν τσιτωμενα. Τελικα εχω πετυχει χειροκινητα(με μισοκλεισιμο της ταπας) να μην ανεβαζει τοσο πιεση. Ο θερμοστατης τι ρολο να παιζει? Λειτουργει κανονικα, επισης ο δειχτης της θερμοκρασιας μου ειναι ευαισθητος και δειχνει αναλυτικα(οχι σαν τα καινουρια που ειναι κοκκαλομενος), δεν εχει αλλαξει κατι ειναι παντα εκει που δουλευε.
Εγω πιστευα οτι το χαλκινο διωχνει στο περιβαλλον καλυτερα την θερμοκρασια και τεινω προς τα εκει. Απο θεμα αξιοπιστιας το δικο του δεν εχω παραπονο αλιμονο. Δηλαδη σκεφτηκα το χαλκινο καθαρα για θεμα αποδοσης.
-
.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ερωτηση:Τι ειναι η αναγομωση των ελαστικων>?
To chat με τον χάρο
-
καλησπερα...
παω για αλλαγη ελατηριων πιστονιων ειμαι στα 110.000 χιλιομετρα...αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν σε αυτα τα χιλιομετρα θα ειναι οκ μονο με την αλλαγη ελατηριων ή θα πρεπει να κανω και ρεκτιφιε στους κυλινδρους λογο μεγαλων ανοχων πλεον ?
γιατι η δευτερη περιπτωση αυξανει πολυ το κοστος...
-
Αυτό θα στο πει το ρεκτιφιέ που θα ελέγξει τους κύλινδρους....
-
περιμενω απαντηση απο εκει...απλα ειπα να ρωτησω εμπειρικα αν ξερει καποιος τι παιζει σε αυτα τα χιλιομετρα
-
σε τί αυτοκίνητο; τί συμβαίνει είναι πολύ λίγα τα χλμ.- ούτε σε παπάκι δεν γίνεται αυτό.
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
παω για αλλαγη ελατηριων πιστονιων ειμαι στα 110.000 χιλιομετρα....
, τι το'κανες το αμαξάκι ρεεεε ; VW , VW ;;
Εδώ το matiz με 263.000 συνεχίζει με 10W40 και δεν καίει σταγόνα. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Εδώ το matiz με 263.000 συνεχίζει με 10W40 και δεν καίει σταγόνα.nope VW...αστοχια απο το εργοστασιο λογικα οπως εχει συμβει και σε αλλους με ευθυγρμμισμενα ελατηρια στους 3 απο τους 4 κυλινδρους...θα ανοιχτει και βλεπουμε...
-
καλησπερα...παω για αλλαγη ελατηριων πιστονιων ειμαι στα 110.000 χιλιομετρα...αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν σε αυτα τα χιλιομετρα θα ειναι οκ μονο με την αλλαγη ελατηριων ή θα πρεπει να κανω και ρεκτιφιε στους κυλινδρους λογο μεγαλων ανοχων πλεον ?
γιατι η δευτερη περιπτωση αυξανει πολυ το κοστος...
Αυτο ειναι κατι που καθοριζεται απο την κυλινδρομετρηση που κανονικα πρεπει να προηγηθει
και αναλογα με τις ανοχες που ισως υπαρχουν θα καθοριστει και η εργασια. -
Εδώ το matiz με 263.000 συνεχίζει με 10W40 και δεν καίει σταγόνα.nope VW...αστοχια απο το εργοστασιο λογικα οπως εχει συμβει και σε αλλους με ευθυγρμμισμενα ελατηρια στους 3 απο τους 4 κυλινδρους...θα ανοιχτει και βλεπουμε...
Μην ακούς τις ανοησίες για τα ευθυγραμμισμένα δαχτυλίδια.
-
οχι ειναι οντως ετσι...διασταυωμενο απο 6-7 ατομα με το ιδιο μοτερ...με συγγεκριμενη χρονολογια παραγωγης
-
Τα ελατήρια γυρίζουν - δεν μένουν στην ίδια θέση.
Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξεις κινητήρα και να βρεις τα ελατήρια στη θέση που τοποθετήθηκαν.Αν δεν γυρίζουν τα ελατήρια υπάρχει πρόβλημα. Είτε σφήνωσαν (πχ καμένα λάδια που γέμισαν την εγκοπή που κινούνται) ή ο κύλινδρος έγινε οβάλ -> τότε μάλλον θα τα βρεις ευθυγραμμισμένα.
-
τι να σου πω...δε ξερω γιατι οσοι ανοιξαν μοτερ μοτερ βρηκα 3 απο τα 4 ευθυγραμμισμενα...και μολις αλλαξαν ελατηρια ολα κομπλε 300γρ - 500γρ λαδι στα 5000χλμ...
-
H αλλαγή των κολλάρων, με αυτά από σιλικόνη (απλά για καγκούρεμα όχι λόγω βλάβης κλπ) μπορεί να γίνει άφοβα;
-
δεν εχεις κανενα προβλημα μονο που δεν αξιζει αφου ειναι πανακριβα.
-
Μοτερ ρενω 1600 με αλλαγη ελατηριων μονο, πριν 350 χλμ δειχνει συμπιεση 220 πσι και στους 4, θα ανεβασει και αλλο? περιπου σε ποσο σχεση συμπιεσης αναλογει αυτο το νουμερο? ξερει καποιος?
-
Eρώτηση για χειρόφρενο:
Στο χαρτί του κτεο εκεί που λέει για το χειρόφρενο λέει 'μονόπλευρο % 33.557' και 'Συντελεστής % 20,74'.Κάτι πάει στραβά ή νορμάλ είναι τα νούμερα;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........