-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Ευθύμη, παρόμοια συμπτώματα στο 106 μου ήταν από αισθητήρα στροφών στο στρόφαλο και πολλαπλασιαστή(ειδική περίπτωση)τσέκαρε τα.
Ωπ, τωρα το ειδα, ευχαριστω Γιαννη κ χρονια πολλα!!
Αλλαξαμε και ντιστριμπιτερ (το ειχαμε παλι καλα) αλλα το μονο που εγινε ηταν να παει το ρελαντι στις 1500
Αν ηταν κατι απο αυτα ομως δε θα το εκανε συνεχεια?? Γιατι τωρα τα ρεταρισματα γινονται με οποιαδηποτε σχεση σε οποιαδηποτε ταχυτητα
Μου ειπαν ομως πως μπορει να φταει η βενζινη, οποτε προς στιγμην αλλαζουμε πρατηριο και βλεπουμε, θα τα ελεγξουμε ομως κι αυτα! Κ παλι ευχαριστω!!
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Αλλαξαμε και ντιστριμπιτερ (το ειχαμε παλι καλα) αλλα το μονο που εγινε ηταν να παει το ρελαντι στις 1500
Αν ηταν κατι απο αυτα ομως δε θα το εκανε συνεχεια?? Γιατι τωρα τα ρεταρισματα γινονται με οποιαδηποτε σχεση σε οποιαδηποτε ταχυτητα
Μου ειπαν ομως πως μπορει να φταει η βενζινη, οποτε προς στιγμην αλλαζουμε πρατηριο και βλεπουμε, θα τα ελεγξουμε ομως κι αυτα! Κ παλι ευχαριστω!!
Δεν έχει σχέση η ταχύτητα ή οι στροφές.Ας πούμε σε μένα έκανε διακοπές με 150χλμ/ώρα, και έσβησε όπως είπες κι εσύ όταν δούλευε στο ρελαντί.Ο πολλαπλασιαστής σου είπα ήταν ειδική περίπτωση γιατί συνήθως ρετάρει συνέχεια.Εμένα όμως δούλευε κανονικά. Για να καταλάβεις σε κάποια φάση έμεινε εντελώς το αυτοκίνητο, το φόρτωσα σε οδική και έφυγα από το συνεργείο οδικώς χωρίς να κάνει τίποτα ο μάστορας. Την επόμενη μέρα έκανα ταξίδι 400 χλμ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Φυσικά όπως ξέρεις διάγνωση από εδώ δεν μπορεί να γίνει, αλλά επειδή είναι ολοίδια τα συμπτώματα είπα να ρίξω μια ιδέα.
-
Καταλαβαινω, πολυ καλα εκανες και σ'ευχαριστω!!!
Για τον πολλαπλασιαστη νομιζα πως σε αφηνει επι τοπου γι'αυτο μου εκανε εντυπωση, θα το παμε ομως για ελεγχο στα συγκεκριμενα γιατι εχουμε αλλαξει ενα σωρο πραγματα χωρις λογο απ'οτι καταλαβα
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Δεν έχει σχέση η ταχύτητα ή οι στροφές.Ας πούμε σε μένα έκανε διακοπές με 150χλμ/ώρα, και έσβησε όπως είπες κι εσύ όταν δούλευε στο ρελαντί.Ο πολλαπλασιαστής σου είπα ήταν ειδική περίπτωση γιατί συνήθως ρετάρει συνέχεια.Εμένα όμως δούλευε κανονικά. Για να καταλάβεις σε κάποια φάση έμεινε εντελώς το αυτοκίνητο, το φόρτωσα σε οδική και έφυγα από το συνεργείο οδικώς χωρίς να κάνει τίποτα ο μάστορας. Την επόμενη μέρα έκανα ταξίδι 400 χλμ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Φυσικά όπως ξέρεις διάγνωση από εδώ δεν μπορεί να γίνει, αλλά επειδή είναι ολοίδια τα συμπτώματα είπα να ρίξω μια ιδέα.
Jean 29, μου θύμισες ακριβώς αυτά που είχα πάθει εγώ με τον τρίτο πολλαπλασιαστή στο 106 (τώρα είμαι στον 5ο-1250000km)...
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Jean 29, μου θύμισες ακριβώς αυτά που είχα πάθει εγώ με τον τρίτο πολλαπλασιαστή στο 106 (τώρα είμαι στον 5ο-1250000km)...
Εγώ από τις 160.000 -240.000 χλμ έναν πρόλαβα και άλλαξα. Ήταν αρκετός πάντως για να μου χαλάσει τις διακοπές.
Εξαιτίας του έκανα για 300 χλμ (με τα 200 Εγνατία) κοντά στις 7 ώρες. -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
είναι δυνατόν να χάλασαν τα τσιμουχάκια απ την κατω πλευρά βάζοντάς τον;
Εδώ λέμε έχει γίνει μόντα (τύπου Α/Τ ΛΕΩΝ) να βγάζεις ρελέ EFI και το μοτέρ να δουλεύει και συ μου λες για τα τσιμουχάκια
A, μην ξεχάσω, καλά στα είπε ο τριφτ πριν.
Το φτηνό το κρέας (ακα φανοποιός γουαναμπί) το τρώνε τα σκυλιά, (τα οποία ταλαιπωριούνται μετά και ρωτάνε στα φόρα για να βρούνε από που μπάζει νερά το αυτοκινητάκι τους ).Γεια σας παιδιά, καλώς σας βρήκα. Έχω ένα πρόβλημα με Polo 1400, έτους 2000. Το δάπεδο της πίσω θέσης του συνοδηγού συγκεντρώνει νερά κάθε φορά που βρέχει. Δεν παρατηρείται τίποτα άλλο βρεγμένο εκτός από το δάπεδο της δεξιάς πίσω θέσης. Καμιά ιδέα;
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
E?
-
Ο χρήστης Dante έγραψε:
Γεια σας παιδιά, καλώς σας βρήκα. Έχω ένα πρόβλημα με Polo 1400, έτους 2000. Το δάπεδο της πίσω θέσης του συνοδηγού συγκεντρώνει νερά κάθε φορά που βρέχει. Δεν παρατηρείται τίποτα άλλο βρεγμένο εκτός από το δάπεδο της δεξιάς πίσω θέσης. Καμιά ιδέα;
Μήπως από το λάστιχο του πίσω δεξιά παραθύρου μπαίνει νερό, κατεβαίνει μετά μέσα από τα πλαστικά και συγκεντρώνεται εκεί ή κάποια τάπα στο δάπεδο δεν είναι καλά τοποθετημένη;
Για να δεις αν είναι από το παράθυρο πρέπει να το στεγνώσεις και να ρίξεις νερά με το λάστιχο. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
E?
προφανώς 125Κ! λάθος
-
ΟΚ, θα επαναλάβω την απορία μου, σε σωστότερη βάση τώρα.
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Jean 29, μου θύμισες ακριβώς αυτά που είχα πάθει εγώ με τον τρίτο πολλαπλασιαστή στο 106 (τώρα είμαι στον 5ο-125000km)...
Ε?
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Γεια σας παιδιά, καλώς σας βρήκα. Έχω ένα πρόβλημα με Polo 1400, έτους 2000. Το δάπεδο της πίσω θέσης του συνοδηγού συγκεντρώνει νερά κάθε φορά που βρέχει. Δεν παρατηρείται τίποτα άλλο βρεγμένο εκτός από το δάπεδο της δεξιάς πίσω θέσης. Καμιά ιδέα;
Μήπως από το λάστιχο του πίσω δεξιά παραθύρου μπαίνει νερό, κατεβαίνει μετά μέσα από τα πλαστικά και συγκεντρώνεται εκεί ή κάποια τάπα στο δάπεδο δεν είναι καλά τοποθετημένη;
Για να δεις αν είναι από το παράθυρο πρέπει να το στεγνώσεις και να ρίξεις νερά με το λάστιχο.Βαλε καποιον απ\εξω να το βρεχει με λαστιχο και καθισε μεσα πισω απο τη θεση του οδηγου για να δεις απο μπαινει!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
ΟΚ, θα επαναλάβω την απορία μου, σε σωστότερη βάση τώρα.Jean 29, μου θύμισες ακριβώς αυτά που είχα πάθει εγώ με τον τρίτο πολλαπλασιαστή στο 106 (τώρα είμαι στον 5ο-125000km)...
Ε?
Ναι, ο εργοστασιακός 'κάηκε' στις 20Κ km, ο δεύτερος στις 40, ο τρίτος στις 60 και ο τέταρτος στις 85Κ km. Εκτοτε (5 χρόνια πλέον) ο πέμπτος φάινεται αλεξίσφαιρος.....
-
Με τέτοια συνέπεια, θα έπρεπε να τους βάλεις στο προβλεπόμενο σέρβις!
-
Δεν ξέρω τι πολλαπλασιαστές έχετε, ξέρω όμως ότι καίγονται οι Sagem και όσοι έβαλαν Beru ή Denso γλύτωσαν από τα προβλήματα.
-
Σάς ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις
Κάτι τέτοιο υποψιάζομαι και εγώ, μάλλον διατρέχει το εσωτερικό των πλαστικών. Βέβαια, έχω βρει ένα μαύρο πλαστικό ορθογώνιο κομματάκι, με τη μια μεριά του λίγο κυρτή, κάτι σαν κούμπωμα που από μέσα έχει κάτι σαν προεξοχές που κουμπώνουν. Βέβαια δεν έψαξα επισταμένως το αυτοκίνητο αλλά δε βρήκα ακόμα που ταιριάζει. Έχει καιρό που βγήκε και δε νομίζω να είναι αυτό. Με την πρώτη ευκαιρία θα εφαρμόσω το λάστιχο. Αυτές τις μέρες βρέχει συνέχεια και είμαι μονίμως με ένα σφουγγάρι στο ένα χέρι κι έναν κουβά στο άλλο.
-
Εχω ενα θεμα με την υγρασια στο φαβοριτ κατι δεν δουλευει καλα( με στεγνο καιρο πεταει), τα σπευ για την υγρασια των ηλεκτρικων κανουν δουλεια??Μπουζοκαλωδια εχω σιλικονης αν και αλλαγμενα πριν 7 χρονια....καπακι διανομεα καινουριο οπως και ραουλο..
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εχω ενα θεμα με την υγρασια στο φαβοριτ κατι δεν δουλευει καλα( με στεγνο καιρο πεταει), τα σπευ για την υγρασια των ηλεκτρικων κανουν δουλεια??Μπουζοκαλωδια εχω σιλικονης αν και αλλαγμενα πριν 7 χρονια....καπακι διανομεα καινουριο οπως και ραουλο..Κανουν δουλεια αρκει να εφαρμοστουν σωστα, πχ στο καπακι του διανομεα πρεπει πρωτα να το σκουπισεις καλα εσωτερικα και μετα να ψεκασεις, επισης θα σου εκανε δουλεια και ενα σπρει πλαστοκοποιησης για κινητηρα που το ψεκαζεις εξωτερικα και δεν αφηνει το νερο και την υγρασια να μπαινει στα ηλεκτρικα, και εδω καλο θα ηταν ο χωρος της μηχανης να εχει πλυθει και μετα να ψεκαστει με το σπρει πλαστικοποιησης.
Σε παλιωτερο fiesta που ειχα τα δυο παραπανω με ειχαν σωσει. -
Δυο γρήγορες ερωτήσεις.
Τι χρησιμοποιείς για να ξεφορτωθείς τα άλατα που έχουν συσσωρευτεί ανάμεσα στο κολλάρο και την αντλία νερού;
Επίσης πως μπορείς να ξεκολλήσεις δαγκάνα φρένου που αρνείται να επιστρέψει στην θέση της; -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Δυο γρήγορες ερωτήσεις.
Τι χρησιμοποιείς για να ξεφορτωθείς τα άλατα που έχουν συσσωρευτεί ανάμεσα στο κολλάρο και την αντλία νερού;
Επίσης πως μπορείς να ξεκολλήσεις δαγκάνα φρένου που αρνείται να επιστρέψει στην θέση της;Η δαγκανα δεν θελει καμια φοβερη δυναμη για να μπει μεσα, αν δεν μπαινει τοτε ειναι απο αυτες που θελουν ταυτοχρονη περιστροφη. Αν το εμβολο εχει δυο εγκοπες περιμετρικα τοτε ειναι αυτου του τυπου και οι εγκοπες ειναι για να μπαινει το ειδικο εργαλειο.
Sent from my HTC Desire using Tapatal
-
Καλημέρα παίδες! Έπεσε το μάτι μου σήμερα σε ένα άρθρο στο autotriti.gr για καθαριστικά μπεκ, που τα ρίχνεις στο ντεπόζιτο μαζί με τη βενζίνη. Κάνουν τίποτα αυτά, ή είναι μπούρδες;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........