-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
- τα αλα που σου γράφουν οι φίλοι,
Βγάλε τα μπουζί και ρίξε λίγο penetrate - rost off μέσα
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Με αφορμη αυτο που γραφεις κυριε Αντωνη καπου ειχα διαβασει οτι πριν αποθηκευσεις αμαξι καλο ειναι να βγαλεις τα μπουζι και να ριξεις λιγο λαδι μεσα στον θαλαμο καυσης.Ειναι σωστο ;
me to 100%
A. - τα αλα που σου γράφουν οι φίλοι,
-
Γενικα η ακινησια το φθειρει το αμαξι παραπανω απο οτι οταν κινηται..ειδικα συνεχομενα(πχ ταξι)
-
Καλό είναι να αποθηκεύουνε τα αυτοκίνητα, μετά από μια καλή διαδρομή, ώστε όλα να έχουν ζεσταθεί, και έτσι να αποδιώξουν την υγρασία.
Σωστό θα είναι όταν κρυώσουν εντελώς, να συνδέσουμε την υψηλή τάση, και να κάνουμε μίζα, χωρίς να πάρει εμπρός. Τότε ένα φιλμ λαδιού θα αλείψει τους κυλίνδρους, για να αποφύγουμε μελλοντική τοπική οξείδωση. Αυτή θα μας κοστίσει ακριβά στο μέλλον.
Δεν βάζουμε ποτέ κατά την περίοδο της αποθήκευσης εμπρός το αυτοκίνητο. Μπορεί να κερδίζουμε ζωή στην μπαταρία, μα είναι πολλαπλάσια η φθορά στον κινητήρα.
Ξεσυνδέουμε την μπαταρία. Περιοδικά την φορτίζουμε, με έναν μικρό φορτιστή (ευτελούς αξίας ).
Ιδανικό σε γκαραζ σκεπασμένο, η με καλή κουκούλα. Σε παρκιν επαγγελματικά ναι, ΜΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ!!!....
Αντώνης. (ορθογραφία by onyx!) -
o αισθητηρας εισερχομενου αερα iat sensor παζει ρολο που θα τοποθετηθει,γιατι θελω να καταργησω το μαμα φιλτροκουτ, και να βαλω βαρελακι.ξερω οτι μπορει και να μπλεξω και να γινει πατατα,και αντι για καλυτερα να γινει χειροτερα,αλλα πληροφοριακα ηθελα να ξερω η συνεργασια του iat με τον map αν τοποθετηθει λαθος θα μου δημιουργησει προβλημα στο δουλεμα του κινητηρα,και που θα ηταν καλυτερα να τοποθετηθει.αυτη την στιγμη ειναι πανω στο μαμα φιλτροκουτι,και το προβλημα ειναι οτι λερωνεται απο τις αναθυμιασεις και εχω συχνα check engine.ευχαριστω
-
Απο εδώ
Επειδή θεωρώ βασική αρχή στο forum το ότι, όποιος αναφέρει ένα πρόβλημα -απορία , μετα τις απαντήσεις που παίρνει απο τους συμφορουμίτες, οφείλει να κάνει και αυτός μιά 'απενημέρωση' για τον τρόπο κλπ της επίλυσής του, ενημερώνω ότι:
Στο φιλικό συνεργείο, , προσπάθησαν στην αρχή να βγάλουν τη βίδα με διάφορα καρυδάκια/καστάνιες, παρότι τους είπα ότι αυτός ο τρόπος ειναι δοκιμασμένος απο εμένα και αδύνατος. Μετά, προσπάθησαν να τη ξεβιδώσουν πιάνοντάς τη με 2-3 διαφορετικά 'ταναλοειδή' εργαλεία, αλλά περισσότερο φαγωνόταν παρά ξεβίδωνε. Τελικά την έβγαλαν όπως πρότεινε ο Bill33:Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σφυρι και καλεμιΒέβαια, αντί για καλέμι (αυτό μας έλειπε... ), χρησιμοπoιήθηκε ίσιο κατσαβίδι, το οποίο έκανε 'εγκοπή' στην πλαινή επιφάνεια της βίδας, που απο το φάγωμα ειχε ήδη αποκτήσει κάμποσες χαρακιές, με γωνία τέτοια που κτυπώντας 5-6 φορές με το σφυρί, ταυτόχρονα να λασκάρει και να ξεβιδώσει. Εt voila'!
Βιδώθηκε χωρίς 'κομπιάσματα' μία καινούρια στη θέση της, αφού δεν διαπιστώθηκαν άλλα συναφή 'τραύματα' και πέριξ των σπειρωμάτων του κάρτερ, αλλαχθήκαν και τα λαδάκια-φίλτρο (δικά μου), οπότε τέλος καλό - όλα καλά!!! .
Κόστος για την επισκευή: μια βίδα για κάρτερ με 3,5 € , την οποία είχα προαγοράσει, ενώ η όλη εργασία ήταν φιλική προσφορά του συνεργείου, αφού σε αυτό 'έχω δέσει', όπως λέει και ο antonis-team! -
Το καλεμι ηταν λιγο μπρουταλ αλλα το εγραψα για να ειναι πιο παραστατικό.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το καλεμι ηταν λιγο μπρουταλ αλλα το εγραψα για να ειναι πιο παραστατικό.
Και βεβαίως πρέπει να γνωρίζουμε το air rotor με της 10000 στροφές, με το δισκάκι των 3cm, που αποκεφαλίζει βίδες στο λεπτό!!....
Καθώς και τον κόφτη παξιμαδιών, (ειδική πένσα) που κόβει το παξιμάδι πλευρικά κατ’ άξονα.
Είναι ωραίο πράγμα να έχεις εργαλεία. Δεν κουράζεσαι, τελειώνεις γρήγορα, δεν κάνεις ζημιές.
Όσο όταν βλέπω συνάδελφο, και κάνει το κατσαβίδι καλέμι, τον συχαίνομαι.
Με 40ε υπάρχει σειρά κοπτικών – καλεμιών, που μπαίνουν στο αεροκαλεμο, είναι κοφτερά και δουλεύουν θαυμάσια.
Τα εργαλεία χειρός μου, είναι όλα χαντζετ η φακομ , και έχουν ισόβιο εγγύηση, αν δεν είμαι βιαστής!!!...δεν είναι κινέζικα.
Φιλικά ΑΝΤΩΝΗΣ. (ορθογραφημένο by onyx!) -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
..........Όσο όταν βλέπω συνάδελφο, και κάνει το κατσαβίδι καλέμι, τον συχαίνομαι.
..........Τα εργαλεία χειρός μου, είναι όλα χαντζετ η φακομ , και έχουν ισόβιο εγγύηση, αν δεν είμαι βιαστής!!!...δεν είναι κινέζικα.
Φιλικά ΑΝΤΩΝΗΣ.Κυρ-Αντώνη, ο βιασμός έγινε ενώπιόν μου (ως γνωστός 'ματάκιας' του συνεργείου... ) και δεν ειχε 'αίματα', ούτε 'σφαλιάρες' στο θύμα! Αλλιώς θα είχα προβεί σε καταγγελία του βιαστή!!!
Οσο για τη μέθοδο και τα εργαλεία, 'συ είπας' .... -
Από την άλλη βεββαια, παίζει ρόλο η θέση στο παξιμάδι και το πόσο βολικό ειναι να βάλεις το αεροκλειδο όπως πχ έπαθα εγώ με τον μεντεσε στην πόρτα οπότε κάτι τετοιες τεχνικές ειναι καλές σαν ενναλακτική.
-
Μια ερωτηση.Στο αμαξι νιωθω σαν να εχει ελαφρωσει η μουρη και σε μια στροφη εφυγε ψιλο ανοιχτα.Τι λετε να φταιει???
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Μια ερωτηση.Στο αμαξι νιωθω σαν να εχει ελαφρωσει η μουρη και σε μια στροφη εφυγε ψιλο ανοιχτα.Τι λετε να φταιει???Το ότι μπήκες με πολλά.
-
Δε παιζει στη συγκεκριμενη στροφη θα μπορουσα να εμπαινα και με παραπανω αλλα τσουλησε προς τα εξω το αμαξι. Μηπως μπηκα με πολυ γκαζι?Τριτη ειχα στο κιβωτιο και πηγαινα με 70χλμ.
-
λαστιχα εχεις?
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
λαστιχα και αμορτισερ εχεις? -
Μια ερωτηση.Στο αμαξι νιωθω σαν να εχει ελαφρωσει η μουρη και σε μια στροφη εφυγε ψιλο ανοιχτα.Τι λετε να φταιει???Υποστροφή.
-
Δε παιζει στη συγκεκριμενη στροφη θα μπορουσα να εμπαινα και με παραπανω αλλα τσουλησε προς τα εξω το αμαξι. Μηπως μπηκα με πολυ γκαζι?Τριτη ειχα στο κιβωτιο και πηγαινα με 70χλμ.Μήπως φταίει που έχεις Ford???
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Μια ερωτηση.Στο αμαξι νιωθω σαν να εχει ελαφρωσει η μουρη και σε μια στροφη εφυγε ψιλο ανοιχτα.Τι λετε να φταιει???
Υποστροφή.
-
Εκτός από λάστιχα και αμορτισέρ, μπορεί να είχε λίγο σκόνη στην άσφαλτο. Μπορεί να είχες περισσότερο γκάζι ή λιγότερο γκάζι από όσο έπρεπε. Μπορεί να έστριψες το τιμόνι πολύ αργά και πιο πολύ, μπορεί να φρέναρες, μπορεί μπορεί..... Δυστυχώς είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που θα επηρεάσουν και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.
-
Κοίταξε και την πίεση των ελαστικών.
-
Εχω ένα θέμα στο yaris D4D (diesel) που έχω για την δουλειά που ειναι πλεον δύο ετών.
Στην ενδειξη καυσίμου όταν μου αναβοσβήνει το τελευταίο ''κουτάκι'' υπολειπόμενου καύσιμου (ψηφιακή ένδειξη) ταυτόχρονα ο υπολογιστής ταξιδιού μου έδειχνε ότι έχω περίπου άλλα 50 χιλ. αυτονομίας.(Λογικό)
Πριν μερικές μέρες αλλά κ σήμερα διαπίστωσα ότι οι ενδείξεις τρελάθηκαν κ δεν συμβαδίζουν με τίποτα!
Για παράδειγμα τώρα έχω τρία κουτάκια περίπου 15 λίτρα κ αυτό μου δείχνει ότι έχω άλλα 60 χιλ αυτονομίας.
Σκεφτηκά ότι μπορεί να μην δουλεύει η εντολή του φλοτέρ, άλλα αυτό δεν ''πληροφορεί'' επίσης κ τον υπολογιστή ταξιδιού? Δηλαδή η ένδειξη τις αυτονομίας είναι συνάρτηση του τι έχει μέσα στο ρεζερβουάρ μου αλλα και του πόσο ''πλακωμένος'' η όχι είμαι ετσι δεν είναι?
Τι να φταίει? καμιά ιδεα?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........