-
Λογικά δεν έχει πρόβλημα για 2 άτομα με αποσκευές. Αλλά φορτωμένο δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει άνετο ταξίδι.
έχει 12.4 κιλά ανα ίππο. Ενδεικτικά το i30 1.4 με τα 109 άλογά του και τα 1283 κιλά του όμως έχει 11.8 κιλά ανα ίππο.
-
Το θέμα είναι: τραβάει καλά από στάση; Αυτό είναι το βασικότερο ατού ενός αυτοκινήτου πόλης.
-
Ο χρήστης Jo-Anna έγραψε:
Εντυπωσεις ;
Αν σου πω πως ακόμη δεν πρόλαβα να ασχοληθώ μαζί του θα το πιστέψεις;
-
Του έκανα τελικά μια βόλτα. Καταρχήν να πω πως έχει καλά κρατήματα, δεν γέρνει, έχει σχετικά σκληρές αναρτήσεις. Το πεντάλ γκαζιού του είναι περιέργως σκληρό. Από τραβήγματα πάει αρκετά καλά το 1,2 αν και δεν ανέβασα πάνω από 4000 στροφές, 500 χιλιόμετρα έχει κάνει μόνο. Έχει λίγο πιο μακριές σχέσεις από το i30 μου, με 120km/h με 5η ήμουν στις 3500 στροφές.Τα καθίσματα φαίνονται πολύ ποιοτικά και σκληρά, το ταμπλώ βέβαια δεν έχει μαλακά μέρη, ο κόκκινος φωτισμός το βράδυ είναι πολύ όμορφος, μέσα έχει πολλούς χώρους για μικροαντικείμενα, πολύ ελαφρύ τιμονάκι. Σε μια στροφή που δοκίμασα να το πιέσω λιγάκι μου πέταξε κώλο χωρίς να γείρει... Νομίζω ότι είναι αρκετά καλά στημένο.
Ελπίζω να βοήθησα.
-
Εχω γραψει > 100χλμ με το ολοκαινουριο i20 μου,1.200cc βασικη εκδοση.
.
Το αυτοκινητο εχει τα παντα στις σωστες δοσεις για οποιον ψαχνει ενα αυτοκινητο πολης με χωρους και την δυνατοτητα να κανει και κανα ταξιδακι εαν χρειαστει.Ιδιαίτερη εμφαση εδωσαν στους μικροχωρους και στα ντουλαπάκια,σιγουρα οι κορεατες εσπασαν καθε ρεκορ προσπαθωντας να ικανοποιησουν τον οδηγο που θελει να μπει μεσα και να βαλει το πορτοφολι του,τα γυαλια του,τον καφε του,τα ψιλα του κ.α. σε διαφορετικη θεση το καθενα!
Ο κινητηρας του ειναι ακρως επαρκης και τραβαει απο χαμηλα ,το κιβωτιο και ο συμπλεκτης σε κανουν να νιωθεις οτι το οδηγεις πολλα χρονια.
Μοναδικο προβλημα που εχω(;) στην παρουσα φαση ειναι οτι το τιμονι μου φαινεται να μην ειναι πληρως κεντραρισμενο ,θα χρειαστουν καποια χλμ για να δω εαν οντως υπαρχει προβλημα ή εαν ειναι ιδεα μου,το σημα στο τιμονι σιγουρα δεν βοηθαει γιατι γερνει δεξια το H
-
Εχει κοινα στοιχεια με το i10, περα απ τα μηχανικα, στην οδηγηση κτλ ;
-
Δεν εχω ιδεα..τo i10 το φοβηθηκα λιγο για να ειμαι ειλικρινης,μου φανηκε σαν πολυθρονα με ροδες!
-
Κι εγω ετσι ελεγα, αλλα κραταει πολυ καλα, καμμια σχεση με Atos
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν εχω ιδεα..τo i10 το φοβηθηκα λιγο για να ειμαι ειλικρινης,μου φανηκε σαν πολυθρονα με ροδες!ολα τα καινουργια hyundai εχουν πολυ ψηλες θεσεις οδηγησεις και δεν κατεβαινουν....τοσο κοντοι ειναι οι κορεατες ρε γ@@@@ο
-
Για αυτούς που είχαν παράπονα για την παραγωγή στην Ινδία (με το δίκιο σας).
Απ'ότι βλέπω στο Link που παραθέτω η παραγωγή του i20 θα μεταφερθεί στην Ευρώπη. Η Hyundai έχει 3 επιλογές:
το νέο εργοστάσιο στην Τσεχία (όπου παράγεται πλέον το i30)
1 εργοστάσιο στην Σλοβακία
1 εργοστάσιο στην ΤουρκίαΠροφανώς η μεταφορά της παραγωγής δεν θα γίνει για να βοηθήσουν τους Ευρωπαίους εργάτες . Ο λόγος είναι ότι αναγκάζονται να πληρώνουν 6.5% επιπλέον που επιβάλει η Ευρωπαική Ένωση στα αυτοκίνητα που εισάγοντε από το εξωτερικό.
http://www.hyundai-blog.com/index.php/2 ... to-europe/
-
Ο χρήστης mythos1 έγραψε:
... η παραγωγή του i20 θα μεταφερθεί στην Ευρώπη. Η Hyundai έχει 3 επιλογές:
το νέο εργοστάσιο στην Τσεχία (όπου παράγεται πλέον το i30)
1 εργοστάσιο στην Σλοβακία
1 εργοστάσιο στην Τουρκία
... Ο λόγος είναι ότι αναγκάζονται να πληρώνουν 6.5% επιπλέον που επιβάλει η Ευρωπαική Ένωση στα αυτοκίνητα που εισάγοντε από το εξωτερικό.Το εργοστάσιο της Hyundai (αν δεν κάνω λάθος) είναι στο Ιζμίτ στην θάλασσα του Μαρμαρά, απο την πλευρά της Ασιατικής Τουρκίας δηλαδή
... Φαντάζομαι θα ισχύει το ίδιο με την Ινδία, εκτός αν ισχύει κάτι άλλο για την Τουρκία.Μάλλον στη Τσεχία παρέα με το Ι30 γιατί και στή Σλοβακία συνωστισμό θα έχουν με το Ceed, Sportage, νέο iχ35 ...
-
Απορω πως τα tucson/santa fe/ matrix τα εχουν ακομη στη κορεα να φτιαχνονται...πιστευω οτι κανει πολυ καλυτερη δουλεια ο κορεατης απο οτι στις αλλες 3 χωρες που αναφερθηκαν.
-
να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι έχει τόσο σημασία η χώρα παραγωγής. Η διαδικασία είναι τόσο αυτοματοποιημένη που ο κάθε εργάτης κάνει ελάχιστες και πάρα πολύ ειδικευμένες εργασίες σε κάθε αμάξι. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό περιορίζεται στο να κάνει μόνο 1 εργασία...Δλδ?
1 παράδειγμα θα ήταν ότι παίρνει την δεξαμενή καυσίμων την χώνει μέσα στο νερό και κοιτάει αν βγαίνουν μπουρμπουλήθρες ή όχι.
Το θέμα της αξιοπιστίας των Γιαπωνέζων δεν προκύπτει από τους εργάτες που έχουν στα εργοστάσια (ένα 10%-20% θα έδινα σε αυτούς). Αλλά στην τεράστια διαφορά που έχουν στην σχεδίαση και ολοκλήρωση ενός μοντέλου από Αμερικάνους και Ευρωπαίους. Οι Αμερικάνοι έχουν σπάσει την σχεδίαση σε τομείς. Κάποιος δίνει την μεγάλη ιδέα...την σπάνε σε κομμάτια και αρχίζουν τα 15 teams την υλοποίηση. Το αποτέλεσμα είναι ότι στο τέλος έχουν παραχθεί αρκετά γρήγορα και φτηνά τα διάφορα κομμάτια του αμαξιού. Το πρόβλημα? Ότι όλα αυτά πρέπει να κάνουν fit together. Έτσι αρχίζει το κόψε ράψε, οι αλλαγές κομματιών κτλπ.
Είναι σαν να φτιάχνεις έναν ουρανοξύστη, χτίζοντας τα κομμάτια στο έδαφος και μετά να προσπαθείς να τα συναρμολογήσεις.
Αντίθετα οι Γιαπωνέζοι έχουν όλα τα team μαζί και οι ομάδες είναι mixed. Δηλαδή σε κάτι ηλεκτρονικό, δεν είναι π.χ. μόνο Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί αλλά έχουν και Μηχανολόγους κτλπ. που θα τους πουν φίλε αν κάνεις εκείνο μετά οι άλλοι θα έχουν πρόβλημα στο επόμενο βήμα. Γενικά στο design οι ομάδες τους έχουν ευρύ φάσμα γνώσεων και πολύ καλή επικοινωνία για να παράγουν κάτι το οποίο συνδυάζεται αρμονικά.
-
Να γραψω και εδω μιας και εδω θα γραφουμαι μονο για το i20. Παραγγειλα για τη γυναικα μου το 1,4 GL.
Ποιες οι εντυπωσεις σας παιδια απο το αμαξι ? Το εχει καποιος σε 1.4 ? Την εξοδο AUX την εχετε δουλεψει, διαβαζει τα mp3 ? -
Πως μπορουμε να την κανουμε να διαβαζει τα MP3 η θυρα AUX η να κανουμε κατι σαν θυρα USB ;
-
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Πως μπορουμε να την κανουμε να διαβαζει τα MP3 η θυρα AUX η να κανουμε κατι σαν θυρα USB ;Δεν γνωριζω φιλε μου. Εσυ το εχεις το αμαξι και δεν τα διαβαζει ? Μηπως διαβαζει μονο το ipod ? οταν θα εχω το αμαξι στα χερια μου θα το ψαξω το θεμα.
-
απο κρατημα πως ειναι το 1,2 ????? σας πρόδωσε ποτε?
-
Πρώτα απ'όλα να πω μια καλησπέρα στα παιδιά μιας και είμαι καινούριος εδω.
Μόλις πριν απο λίγες μέρες πουλήθηκε το σαραβαλάκι μου ένα Yugo Florida του 1992 για ανταλλακτικά.Σκέφτηκα λοιπόν να πάρω το Hyundai i20 και βλέπω σε μία διαφήμιση στην TV οτι έχει στανταρ ESP σε όλες τις εκδόσεις και τριπορτο και πεντάπορτο.Στο site όμως βλέπω οτι το ESP ειναι στανταρ μόνο στο τριπορτο σε όλες τις εκδόσεις και στο πεντάπορτο μόνο στην GLS.
Επι την ευκαιρία ποιό μοτέρ είναι καλύτερο για το i20;Το 1.2 με τα 80 άλογα ή το 1.4 με τα 100 άλογα;Το Yugo μου 1.3 με 65 άλογα ήταν και ήμουν ΟΚ ακόμα και για ταξίδια και μάλλον το Hyundai θα το πάρω σε 1.2
Δείτε και το σαραβαλάκι μου πως ήταν...σαν και αυτό εδω+οτι είχε καθρέπτη και δεξια.http://img232.imageshack.us/i/yugoflorida13.jpg/
Περιμένω απαντήσεις.
-
Kάποιο Aveο ίσως;
-
Ο χρήστης Dhm1992 έγραψε:
Πρώτα απ'όλα να πω μια καλησπέρα στα παιδιά μιας και είμαι καινούριος εδω.
Μόλις πριν απο λίγες μέρες πουλήθηκε το σαραβαλάκι μου ένα Yugo Florida του 1990 για ανταλλακτικά.Σκέφτηκα λοιπόν να πάρω το Hyundai i20 και βλέπω σε μία διαφήμιση στην TV οτι έχει στανταρ ESP σε όλες τις εκδόσεις και τριπορτο και πεντάπορτο.Στο site όμως βλέπω οτι το ESP ειναι στανταρ μόνο στο τριπορτο σε όλες τις εκδόσεις και στο πεντάπορτο μόνο στην GLS.
Επι την ευκαιρία ποιό μοτέρ είναι καλύτερο για το i20;Το 1.2 με τα 80 άλογα ή το 1.4 με τα 100 άλογα;Το Yugo μου 1.3 με 65 άλογα ήταν και ήμουν ΟΚ ακόμα και για ταξίδια και μάλλον το Hyundai θα το πάρω σε 1.2
Δείτε και το σαραβαλάκι μου πως ήταν...σαν και αυτό εδω+οτι είχε καθρέπτη και δεξια.http://img232.imageshack.us/i/yugoflorida13.jpg/
Περιμένω απαντήσεις.
Τρελο respect στο Florida... Πωωω... μπραβο φιλε! Θυμηθηκα τα νιατα μου
Παντως ναι... δες και το Aveo, ειναι ποιο κοντα σε αυτο που ψαχνεις. Οχι τιποτε αλλο, αλλα με το Aveo θα εχεις ποιο ομαλη μεταβαση στο σημερα. Δεν ξερω το i20... μπορει να ειναι πολιτισμικο σοκ.... καλυτερα να το αποφυγεις.
Hyundai i20