-
ε δεν θα καιει γυρα στα 14-15/100Κm?
-
Καλοτάξιδο... θα προτιμούσα βέβαια να σε καμάρωνα μέσα σε κάνα roadster, όπως ήθελες κάποτε , αλλά κι έτσι τρώγεσαι...
-
-
Η κατανάλωση του F4RTurbo είναι πολύ χαμηλή,ιδίως στον ανοικτό δρόμο.Μέσα στην πόλη αλλά και σε σφιχτές διαδρομές αυξάνεται βέβαια αρκετά,αλλά ποτέ δεν φθάνει σε εξωπραγματικά νούμερα.Οσο βέβαια κάποιος ζητά και τα 165 άλογα ανα πάσα στιγμή,θα δεί την κατανάλωση στα ύψη!Πιστεύω οτι μέσα στην πόλη θα αγγίζει τα 13-14 λίτρα/100km χαλαρά.Στον αυτοκινητόδρομο όμως,ακόμη κι αν πιέζει κανείς το μοτέρ,δεν θα δεί πάνω απο 11,5lt/100km!Τέλος είναι δυνατόν να δεί κανείς ακόμη και κάτω απο 10lt/100km αν κινείται χωρίς άσκοπη χρήση των φρένων και του γκαζιού ακόμη και με ταχύτητες 150-160km/h!!!
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Η κατανάλωση του F4RTurbo είναι πολύ χαμηλή,ιδίως στον ανοικτό δρόμο.Μέσα στην πόλη αλλά και σε σφιχτές διαδρομές αυξάνεται βέβαια αρκετά,αλλά ποτέ δεν φθάνει σε εξωπραγματικά νούμερα.Οσο βέβαια κάποιος ζητά και τα 165 άλογα ανα πάσα στιγμή,θα δεί την κατανάλωση στα ύψη!Πιστεύω οτι μέσα στην πόλη θα αγγίζει τα 13-14 λίτρα/100km χαλαρά.Στον αυτοκινητόδρομο όμως,ακόμη κι αν πιέζει κανείς το μοτέρ,δεν θα δεί πάνω απο 11,5lt/100km!Τέλος είναι δυνατόν να δεί κανείς ακόμη και κάτω απο 10lt/100km αν κινείται χωρίς άσκοπη χρήση των φρένων και του γκαζιού ακόμη και με ταχύτητες 150-160km/h!!!Kαλα οι εταιριες εχουν τρελαθει μου φαινεται...
Ποιος ο λογος να βγαζεις αυτοκινητο που καιει τοσο πολυ στην Ευρωπη..Και την ωρα μαλιστα που η βενζινη μονο θα ακριβαινει και
το αποθεματα πετρελαιου στη γη διαρκως εξαφανιζονται..Το πετρελαιο θα γινει σε 15 χρονια ειδος πολυτελειας και οι εταιριες θα επρεπε να στραφουν αποκλειστικα στην μερικη χρηση του η στην αντικατασταση του, ενεργα απο τωρα.
Νομιζω η αληθινη επιτυχια για τις εταιριες θα ειναι αν αυξησουν τα αλογα
αλλα παραλληλα ριξουν κατα πολυ την καταναλωση,οτιδηποτε
αλλο ειναι απλα αχρηστο,η απλα συλλεκτικο για το μουσειο των βενζινοκηνιτων αυτοκινητων σε λιγο καιρο -
Λοιπον..επειτα απο 400 περιπου χλμ σε 3 μερες μεσα στην αθηνα η μεση καταναλωση ειναι 10.2λτ./100χλμ. Φυσικα το αυτοκινητο κινειται μεχρι 3.000-3.300 στροφες, και ολα γινονται ομαλα. Ο αρι8μος αυτος φυσικα προκυπτει απο το τριπ κομπιουτερ του μεγκαν, και δεν γνωριζω κατα ποσο ασφαλες ειναι σαν συμπερασμα...
Στο αυτοκινητο τωρα...ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ απο την ποιοτητα κυλισης αλλα και απο την δυναμη. Τραβαει πολυ καλα απο πολυ χαμηλα με οτι ταχυτητα και να εχω στον επιλογεα. Χωροι καταπληκτικοι, και πρεπει να πω πως ειναι το πρωτο αυτοκινητο που οι πισω επιβατες(3θυρο εχω) μπαινουν ΑΝΕΤΑ. Πιο ανετα δεν μπορει να γινει!!!
Ο κλιματισμος ειναι καταπληκτικος, δουλευει συνεχεια-παιζει ρολο και αυτο στην καταναλωση-, και παγωνει την καμπινα ΑΜΕΣΩΣ. Το ηχοσυστημα ειναι αρκετα καλο, τα χειριστηρια στο τιμονι πολυ ευχρηστα, αλλα νομιζω πως μια μικρη αναβαθμιση θα την χρειαστει στο αμεσο μελλον.
Οι χωροι ειναι πολλοι και πολυ καλοι. Γενικα ειναι μια καμπινα που θα βολεψει τον πιο απαιτητικο οδηγο αλλα και τους συνεπιβατες.
Παμε στα αρνητικα τωρα, 2-3 φορες σε κατι κλειστες ερημικες στροφες του γκολφ, το δοκιμασα και το αυτοκινητο συμπεριφερθηκε αρκετα υπερστροφικα ΦΥΣΙΚΑ επεμβαινοντας το ΕΣΠ...Με ξαφνιασε, αλλα δεν λεω περισσοτερα μεχρι να το δοκιμασω εκτενεστερα..
Φωτογραφιες θα ανεβασω αυριο μαλλον...
Παω για βολτα τωρα!!
-
Παιδιά υπάρχει κάπου θέμα για τη χρησιμότητα του ESP γενικά;
Ενδιαφέρομαι συγκεκριμένα για τη χρησιμότητά του ή όχι σε αυτοκίνητα με μόνιμη τετρακίνηση.
-
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.php?t=6926
Βάλε την απορία σου εδω...
-
Σημερα το πρωι εγινε το δευτερο γεμισμα παλι στο ιδιο πρατηριο με το πρωτο. Οι μετρητες εδειξαν 500χλμ με το πρωτο γεμισμα και μεση καταναλωση 10.2 λιτρα/100χλμ. Θεωρω πως τελικα ειναι αρκετα καλη τιμη, δεδομενου οτι μιλαμε για ενα διλιτρο τουρμπο κινητηρα, που ακομα δεν εχει ανοιξει. Εκτος απο 120χλμ που εγιναν σε εθνικη οδο ολα τα υπολοιπα εγιναν σε κινηση στα Νοτια προαστεια.
Ελπιζω στο δευτερο γεμισμα να δω κατι καλυτερο..Το θετικο ειναι πως με το που τελιωσει το τεποζιτο αυτη τη φορα, θα εχω διανυσει 1000χλμ, αλλαζω λαδια, και θα μπορεσω επιτελους να το πατησω λιγο πανω απο 3.000 στροφες/λεπτο.
Αυτα!
-
Δηλαδή μέχρι 3000στροφές και έχει κάψει 10 λίτρα? Πολλά δεν είναι?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δηλαδή μέχρι 3000στροφές και έχει κάψει 10 λίτρα? Πολλά δεν είναι?Oλα μα ολα ομως τα χιλιομετρα με τον κλιματισμο στους 21 βαθμους. Επισης το αυτοκινητο μερικα χιλιομετρα τα εκανε με 3-4 ατομα.Επισης μην ξεχναμε το γεγονος οτι ΤΩΡΑ μαθαινω το αυτοκινητο, δεν ειχα 6ταχυτο ποτε πριν και επισης να επισημανω πως λογω μεγαλης ροπης, ακομα δεν ειμαι ΜΙΑ ΠΑΝΩ οπως πρεπει παντου...
-
Το γεγονός ότι ο κινητήρας δεν έχει ανοίξει ακόμη, κρατάς χαμηλές στροφές, έχεις κλιμά ανοιχτό, δεν έχεις μάθει το εύρος στροφών που μπορείς να κινείσαι πιο οικονομικά (και μέχρι να το στρώσεις δεν μπορείς να το βρεις), δεν έχεις μάθει τις ροπες του κινητήρα σε συνδυασμό με τις σχέσεις του κιβωτίου, δε χρειάζεται να ασχολείσαι ιδιαίτερα με την κατανάλωση.
Τα νούμερα που γράφεις μου πάντως μου ακούγονται φυσιολογικότατα.Ακάλυπτε...νομίζω ότι το GT σε κάλυψε....
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Το γεγονός ότι ο κινητήρας δεν έχει ανοίξει ακόμη, κρατάς χαμηλές στροφές, έχεις κλιμά ανοιχτό, δεν έχεις μάθει το εύρος στροφών που μπορείς να κινείσαι πιο οικονομικά (και μέχρι να το στρώσεις δεν μπορείς να το βρεις), δεν έχεις μάθει τις ροπες του κινητήρα σε συνδυασμό με τις σχέσεις του κιβωτίου, δε χρειάζεται να ασχολείσαι ιδιαίτερα με την κατανάλωση.
Τα νούμερα που γράφεις μου πάντως μου ακούγονται φυσιολογικότατα.Ακάλυπτε...νομίζω ότι το GT σε κάλυψε....
Φιλε Marselo, κι εγω νομιζω πως εκανα την καλυτερη επιλογη στα χρηματα που διεθετα.Το αυτοκινητο παντως ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ σε ταξιδι. Οταν πηγα στο εξοχικο μου, μια διαδρομη που κανω απο το 1997 με αλφα ρομεο 156 1.800, νομιζα πως απλα πετουσε το μεγκαν.Τοσο ξεκουραστος, ατσαλακωτος δεν εχω βγει ΠΟΤΕ.
Ανυπομονω, να πεσουν τα πρωτα χιονια, να αρχισω τις εξορμησεις στον αγαπημενο μου Παρνασσο...Ηδη με την αγορα του αυτοκινητου, πηρα και τις μπαρες της ρενω για να τοποθετω τα snowboard/wakeboard ανετα!!
-
Σαν να ακούω τον εαυτό μου όταν πήρα αυτοκίνητο με ιπποδύναμη και σαλιγκάρι.
Είχα ενδοιασμούς για τα τουρμπάτα (αξιοπιστία, κατανάλωση) αλλά μόλις το οδήγησα πραγματικά κατάλαβα τι σημαίνει να ταξιδεύεις ώρες και να βγαίνεις ατσαλάκωτος και ξεκούραστος. -
Ναι και εγω ειχα καποιους ενδοιασμους για το τουρμπο και την κινηση εμπρος, αλλα τελικα εχει και αυτο την γλυκα του...Μπαινεις και βγαινεις τοσο χαλαρος και ξεκουραστος...Φοβερο συναισθημα.Ανυπομονω βεβαια να δω το GT σε στροφες και σε αναβασοκαταβασεις.Εκει θα βγαλω περισσοτερα συμπερασματα για τον χαρακτηρα του αυτοκινητου.
Στα 1000 χλμ, θα κανω μονος μου την πρωτη αλλαγη λαδιων, και μετα θα αρχισει το σταδιακο ΚΑΨΙΜΟ!!!
-
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
Ναι και εγω ειχα καποιους ενδοιασμους για το τουρμπο και την κινηση εμπρος, αλλα τελικα εχει και αυτο την γλυκα του...Μπαινεις και βγαινεις τοσο χαλαρος και ξεκουραστος...Φοβερο συναισθημα.Ανυπομονω βεβαια να δω το GT σε στροφες και σε αναβασοκαταβασεις.Εκει θα βγαλω περισσοτερα συμπερασματα για τον χαρακτηρα του αυτοκινητου.Στα 1000 χλμ, θα κανω μονος μου την πρωτη αλλαγη λαδιων, και μετα θα αρχισει το σταδιακο ΚΑΨΙΜΟ!!!
Να αλλαξεις κ φιλτρο πολυ σημαντικο για την πρωτη σου αλλαγη!
Δεν βρισκω τον λογο να το κανεις μονος σου εκτος κ αν γνωριζεις!
Παντως το φιλτρο λαδιου ειναι λιγο μπελαλιδικο στο βγαλσιμο κ θελει στανταρ ανυψωτικο η ραμπα γιατι βγαινει μονο απο κατω!
Αν αλλαξεις φιλτρο πες μου να σου πω τι να προσεξεις! -
Λογικα θα αλλαξω και το φιλτρο.Για πες μου τι να προσεξω δηλαδη..
Η αλλαγη θα γινει εκτος επισημου συνεργειου, αυτο εννοω και οχι πως θα την κανω μονος μου στο γκαραζ μου
-
Να θυμηθείς τις σφραγίδες, μη χάσεις την εγγύηση.
-
Συγνωμη, αλλα ποιες σφραγιδες? Δηλαδη αν παω να αλλαξω λαδια στο βενζιναδικο οικογενειακου προσωπου μου, θα πρεπει να παρω σφραγιδες? Απλα θα αλλαξω λαδια, φιλτρο και μολις ειναι να αλλαχτουν και κανονικα μεσα στην εγγυηση θα αλλαχτουν ξανα φυσικα..
Σιγα μην αλλαζω λαδια οποτε λενε οι αντιπροσωπειες.Αυτο ακολουθησα και σε αλλα αυτοκινητα και γιαυτο ουδεποτε ειχα καποιο προβλημα.
-
Καλύτερα να σου πούνε και οι υπόλοιποι φορουμίστες που είναι πιο σχετικοί από εμένα στα θέματα εγγυήσεων...
Renault Megane GT [was: Επιλογή γρήγορου μικρομεσαίου]