-
η καλυτερη λυση ειναι το civic με τους 140 ιππους.
γρηγορο και σαφως πιο αξιοπιστο σε συγκριση με τα αλλα που ειναι υποψηφιοτητες.
αν βρεθει και ετοιμοπαραδοτο, τοτε το civic ειναι μονοδρομος.θα ελεγα και auris, αλλα εχεις βαλει ως πηχυ καλυτερες επιδοσεις, οποτε μενω στο civic.
-
Το subaru impreza 2.0 με τους 160 και την 4κίνηση δεν παίζει;
-
+1για το Civic. To οδηγώ για περίπου ένα μήνα τώρα και μπορώ ασφαλέστατα να πω οτι είναι πολύ καλό. Προέρχομαι από Ibiza (75hp-υπερεξοπλισμένο), και η διαφορά κλάσης (από μοτέρ μέχρι και design-εξοπλισμό) το καθιστά (Civic) κορυφαίο (τα δύο μοντέλα δεν αντέχουν σύγκρισης). Όσον αφορά παραδόσεις, βλέπω σε πολλές βιτρίνες διαθέσιμα αυτοκίνητα, οπότε μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα να βρει κάτι. Το μόνο αντίπαλο μικρομεσαίο που θα πρότεινα (και έχω κάνει τεστ) είναι το TSI 140hp, το οποίο όμως είναι πολύ πιο ακριβό για το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού με το Civic. Kαλή τύχη οτι κι αν διαλέξει, γιατί στο τέλος χρειάζεται και τύχη.
-
Ετοιμοπαράδοτο το σιβίκ; Από πότε ρε σεις;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ετοιμοπαράδοτο το σιβίκ; Από πότε ρε σεις;Από τότε που ακύρωσαν τις παραγγελίες τους εκείνοι που βαρέθηκαν να περιμένουν οκτάμηνο
-
Ο χρήστης ΔΙΟΝΥΣΗΣ έγραψε:
Το μόνο αντίπαλο μικρομεσαίο που θα πρότεινα (και έχω κάνει τεστ) είναι το TSI 140hp, το οποίο όμως είναι πολύ πιο ακριβό για το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού με το Civic.Honda Civic Type S βασική: 23.490
Golf TSI GT sport (πλέον με το νέο προφυλακτήρα): 20.510Μην μου πεις ότι με τα 3.000 ευρώ διαφορά δεν μπορείς να βάλεις οτιδήποτε έχει πάνω το Civic και πολύ περισσότερα Μην τρελαθούμε κι όλας, το Civic είναι πανάκριβο.
-
Honda Civic Type S βασική: 23.490
Golf TSI GT sport (πλέον με το νέο προφυλακτήρα): 20.510Μην μου πεις ότι με τα 3.000 ευρώ διαφορά δεν μπορείς να βάλεις οτιδήποτε έχει πάνω το Civic και πολύ περισσότερα Μην τρελαθούμε κι όλας, το Civic είναι πανάκριβο.[/quote]
Κατ'αρχάς GT TSI (170 άλογα) δεν υπάρχει κάτω από 24 χιλιάρικα (βασικές τιμές Κarenta). Mιλώντας για πεντάθυρο golf και civic, έγραψα οτι για να πιάσει τον εξοπλισμό που έχει το civic, το golf είναι ακριβότερο. Συγκεκριμένα, το golf TSI (140 άλογα) sportline 5θυρο, κοστίζει 20.920 χωρίς μεταλλικό χρώμα (200-300€ - στο civic περιλαμβάνεται στην τιμή), χωρίς ESP (600€ - στο civic περιλαμβάνεται στην τιμή), χωρίς cruise control (δεν γνωρίζω τιμή ή αν διατίθεται καν - στο civic περιλαμβάνεται στην τιμή), χωρίς ΜP3 (600€ με επιπλέον 4 ηχεία - στο civic περιλαμβάνεται στην τιμή), με δύο χρόνια εγγύηση (200-300€ για επιπλέον 2 χρόνια - στο civic υπάρχει 3 χρόνια εργοστασιακή και 4 χρόνια για τα κυριότερα μηχανικά μέρη + 7 χρόνια οδική βοήθεια), με 16'' ζάντες (17'' στο civic). Οι παραπάνω τιμές είναι τιμές αντιποσωπείας VW όταν τους ζήτησα το golf στο ίδιο επίπεδο εξοπλισμού με το civic. Overall, το golf ήταν τουλάχιστον ένα χιλιάρικο πάνω από το civic όταν μου έκαναν την προσφορά τον περασμένο Ιανουάριο 2007 (και δεν έχει αλλάξει τίποτα σήμερα). Επομένως, με 22.490€ το πεντάθυρο civic είναι πολύ καλή πρόταση τόσο για το μηχανικό σύνολό του όσο και για τον εξοπλισμό του. Αν τώρα θέλεις λιγότερο εξοπλισμένο civic, δυστυχώς δεν γίνεται λόγω πολιτικής της εταιρείας. Εξάλλου τα Honda έρχονται σχεδόν πάντα πολύ καλά εξοπλισμένα από το εργοστάσιο χωρίς να χρειάζεσαι πολλά επιπλέον (γιαυτό και συμφέρουν τελικά).
-
1.TSI GT όχι GT TSI
2.To Civic είναι πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ
3. Η εξτρά εγγύηση στο Golf είναι +2 και καλύπτει οτι και η εργοστασιακή, και δεν πας ανά 6μηνο για σερβις
4.Το civic δεν βγαίνει με dsg όσα και αν δώσεις πλάκα κάνωbtw σήμερα με αυτά τα χρήματα θα έπαιρνα Astra1,6T ή με λίγα παραπάνω Α3 1,8Τ
-
DSG μόνο στα όνειρα για hondisti (στο μέλλον όμως κανείς δεν ξέρει )
Συμφωνώ για το +1 χρόνο παραπάνω εγγύηση, και για το σέρβις (που κοστίζει όμως 30-40 € για αλλαγή λαδιών ενώ του Golf είναι ακριβότερο).
Αλλά δεν συμφωνώ για τον χαρακτηρισμό ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ επειδή αυτό θα το πεις όταν συγκρίνεις το πακέτο και όχι μόνο την τιμή. Σύγκρινε εξοπλισμό, επιδόσεις, συντήρηση (κόστος σέρβις) και μετά βγάλε απόφαση. -
:ysterical: DSG μόνο στα όνειρα για hondisti (στο μέλλον όμως κανείς δεν ξέρει )Συμφωνώ για το +1 χρόνο παραπάνω εγγύηση, και για το σέρβις (που κοστίζει όμως 30-40 € για αλλαγή λαδιών ενώ του Golf είναι ακριβότερο).
Αλλά δεν συμφωνώ για τον χαρακτηρισμό ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ επειδή αυτό θα το πεις όταν συγκρίνεις το πακέτο και όχι μόνο την τιμή. Σύγκρινε εξοπλισμό, επιδόσεις, συντήρηση (κόστος σέρβις) και μετά βγάλε απόφαση.Όπως είπε και ο Neos
Honda Civic Type S βασική: **23.490 **
Golf TSI GT sport (πλέον με το νέο προφυλακτήρα): **20.510 **-Στο Golf λείπει μόνο το ESP σε σχέση με το Σιβίκ,
ενώ το Σιβίκ στα 23.490 δεν έχει: διζωνικό(;) κλιματισμό, προβολείς ομίχλης. Άρα, ποιό είναι πιο ακριβό;;-Επιδόσεις, καλύτερες έχει το TSI.
-Συντήρηση, 1 service στα 2 χρόνια/30.000 χλμ για το Golf
Kάθε 6 μήνες επίσκεψη στο συνεργείο για το Σιβίκ. -
Σύγκρινε εξοπλισμό, επιδόσεις, συντήρηση (κόστος σέρβις) και μετά βγάλε απόφαση.[/quote]
Όπως είπε και ο Neos
Honda Civic Type S βασική: **23.490 **
Golf TSI GT sport (πλέον με το νέο προφυλακτήρα): **20.510 **-Στο Golf λείπει μόνο το ESP σε σχέση με το Σιβίκ,
ενώ το Σιβίκ στα 23.490 δεν έχει: διζωνικό(;) κλιματισμό, προβολείς ομίχλης. Άρα, ποιό είναι πιο ακριβό;;-Επιδόσεις, καλύτερες έχει το TSI.
Για το τι λείπει του 5θυρου golf σε σχέση με το 5θυρο civic (όπως έγραψα παραπάνω) δες τον κατάλογο που απαρίθμησα και σε παρακαλώ πριν ξαναπείς κάτι ψάξε το λίγο . Γιατί αν διάβαζες το post μου είχα ζητήσει έγγραφη προσφορά από Karenta (γιαυτό και γράφω αναλυτικά και τις τιμές που θα έπρεπε να πληρώσεις για να βάλεις ίδιο εξοπλισμό με το civic). Δεν του λείπει μόνο το ESP εκτός αν αυτό θεωρείς εσύ το μόνο επιπλέον απαραίτητο στο αυτοκίνητο. GT δεν είναι γιατί στην τιμή που λέει ο Neos αναφέρεται στο απλό TSI (140 ίπποι σε παρακαλώ δες επίσημες τιμές VW - GT είναι αυτό με τους 170 ίππους). Ουδέποτε αναφέρθηκα στο type S, αλλά επαναλαμβάνω οτι τη σύγκριση από το πρώτο μου post την έκανα μεταξύ των πεντάθυρων εκδόσεων golf-civic.
To πεντάθυρο civic έχει φώτα ομίχλης.
Για επιδόσεις; Το Golf έχει ροπή και πολύ καλά ξεκινήματα, σε ανοιχτούς δρόμους όμως το civic σε ψηλές στροφές ανταποκρίνεται γρηγορότερα (IVTEC). Σε αστικό κύκλο (κατανάλωση) το civic καίει λιγότερο (λόγω IVTEC). Ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα του Golf είναι οι πίσω αναρτήσεις του (πολλαπλών συνδέσμων).-Συντήρηση, 1 service στα 2 χρόνια/30.000 χλμ για το Golf
Kάθε 6 μήνες επίσκεψη στο συνεργείο για το Σιβίκ.[/quote]Για το κόστος συντήρησης όσον αφορά το civic από post άλλου οδηγού (gxaral 18/4/2007 το post του) το συνολικό κόστος (εργατικά-αναλώσιμα) ανέρχεται στα 145€. Και ναι λόγω της επταετούς ασφάλισης αναγκαζόμαστε να πάμε κάθε 6 μήνες (σύνολο σέρβις περίπου 250€ το χρόνο-με μεγαλύτερη εγγύηση και 7ετή οδική βοήθεια). Αν γνωρίζεις κάποιον χρήστη TSI και έχει κάνει μεγάλο service (και μικρό -εάν έχει χρειαστεί ενδιάμεσα) δώσε μας το post του να το διαβάσουμε πολύ ευχαρίστως. Είμαι περίεργος.
-
Για το τι λείπει του 5θυρου golf σε σχέση με το 5θυρο civic (όπως έγραψα παραπάνω) δες τον κατάλογο που απαρίθμησα και σε παρακαλώ πριν ξαναπείς κάτι ψάξε το λίγο . Γιατί αν διάβαζες το post μου είχα ζητήσει έγγραφη προσφορά από Karenta (γιαυτό και γράφω αναλυτικά και τις τιμές που θα έπρεπε να πληρώσεις για να βάλεις ίδιο εξοπλισμό με το civic). Δεν του λείπει μόνο το ESP εκτός αν αυτό θεωρείς εσύ το μόνο επιπλέον απαραίτητο στο αυτοκίνητο. GT δεν είναι γιατί στην τιμή που λέει ο Neos αναφέρεται στο απλό TSI (140 ίπποι σε παρακαλώ δες επίσημες τιμές VW - GT είναι αυτό με τους 170 ίππους). Ουδέποτε αναφέρθηκα στο type S, αλλά επαναλαμβάνω οτι τη σύγκριση από το πρώτο μου post την έκανα μεταξύ των πεντάθυρων εκδόσεων golf-civic.
Για επιδόσεις; Το Golf έχει ροπή και πολύ καλά ξεκινήματα, σε ανοιχτούς δρόμους όμως το civic σε ψηλές στροφές ανταποκρίνεται γρηγορότερα (IVTEC). Σε αστικό κύκλο (κατανάλωση) το civic καίει λιγότερο (λόγω IVTEC). Ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα του Golf είναι οι πίσω αναρτήσεις του (πολλαπλών συνδέσμων).Κάπου μπερδεύεσαι...
Καταρχήν μιλάμε για το TSI 140ps, το οποίο κοστίζει 20.510 στην πλούσια έκδοση (GTsport) και όχι για το 170 :lipsealed:
Περί επιδόσεων, το TSI 140ps είναι γρηγορότερο από το Civic σε όλες τις ρεπρίζ.
Eπιπλέον το RCD του TSI πλέον, υποστηρίζει MP3.
-
Για τα Honda ας μην θίξουμε το θέμα συντήρηση και γενικότερα after sales υπηρεσιών. Είναι καταδικασμένα-χαντακωμένα λόγω Σαρακάκη...
Όταν θα θέλετε ανταλλακτικά και θα περιμένετε εβδομάδες να έρθουν τα ξαναλέμε... Φίλος μου με Civic '98 5d (νομίζω αυτά κατασκευαζόντουσαν ΕΕ- Αγγλία αν δεν κάνω λάθος) περίμενε ένα μήνα και βάλε, ένα ανταλλακτικό και το αυτοκίνητο όλο αυτό το διάστημα ήταν αναγκαστικά ακινητοποιημένο σε συνεργείο... Αν δεν κάνω λάθος και κάποιος συνφορουμίτης ανέφερε πως χρειάστηκε να αλλάξει εξωτερικό καθρέπτη και του είπαν πως δεν είχαν...!!!
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Για επιδόσεις; Το Golf έχει ροπή και πολύ καλά ξεκινήματα, σε ανοιχτούς δρόμους όμως το civic σε ψηλές στροφές ανταποκρίνεται γρηγορότερα (IVTEC). Σε αστικό κύκλο (κατανάλωση) το civic καίει λιγότερο (λόγω IVTEC). Ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα του Golf είναι οι πίσω αναρτήσεις του (πολλαπλών συνδέσμων).Κάπου μπερδεύεσαι...
Καταρχήν μιλάμε για το TSI 140ps, το οποίο κοστίζει 20.510 στην πλούσια έκδοση (GTsport) και όχι για το 170 :lipsealed:
Περί επιδόσεων, το TSI 140ps είναι γρηγορότερο από το Civic σε όλες τις ρεπρίζ.
Καταρχάς κανείς δεν απαξιώνει το golfάκι. Μου άρεσε αλλά συνολικά και μόνο προτίμησα Honda.
Τηλεφώνησα στην Karenta Χαλανδρίου (δεν βρήκα στο internet κάποια αναφορά στον εξοπλισμό του GT Sport). Moυ είπαν οτι όντως έχει πλέον ΜP3, όμως η τιμή με το κλειδί στο χέρι (χωρίς ESP, χωρίς Cruise Control, με δύο χρόνια εγγύηση και διζωνικό κλιματισμό) είναι -για την πλούσια έκδοση 22.185€. Περιλαμβάνει ότι και η Sportline 5θυρη έκδοση (που μου είχαν κάνει προσφορά) με επιπλέον το MP3 και μερικά διακοσμητικά εσωτερικά (επενδύσεις κτλ). Η τιμή που αναφέρεσαι δεν ξέρω τι εξοπλισμό προσφέρει. Και δεν χρειάζεται γιατί σου μιλάω και ευγενικά και με αναλυτικά στοιχεία. Για τις επιδόσεις είπαμε οτι το civic μόνο σε ψηλές στροφές και κανείς δεν μίλησε για reprises.Vasgti όντως ο Σαρακάκης είναι πρόβλημα. Όμως ουδέν μονιμότερον του προσωρινού...
-
Η τιμή 22.185 ισχύει πράγματι για 5θυρο GT-Sport με το κλειδί στο χέρι.
Τα 22.490 που είπες πριν για το 5d Civic είναι κι αυτά με το κλειδί στο χέρι;Αν ναι, τότε πράγματι στα ίδια περίπου λεφτά το Golf έχει επιπλέον προβολείς ομίχλης και δεν έχει ESP (με τα 300 ευρώ διαφορά βάζεις cruise control οπότε δεν θεωρώ ότι λείπει). Επιπλέον το Golf έχει κάποια μπλιμπλίκια στα οποία δεν υπάρχει αντιστοιχία με το Civic όπως διαφορετικά καθίσματα, επενδύσεις στις πόρτες και διάφορα τέτοια.
Άρα η διαφορά είναι το ESP;(Η διαφορά τιμής 3θυρου Golf με Type-S πάντως παραμένει χαώδης )
EDIT: λάθος μου για τους προβολείς, έχει και το Civic Οπότε η διαφορά στα ίδια χρήματα είναι το ESP;
-
...**και σε παρακαλώ πριν ξαναπείς κάτι ψάξε το λίγο **. .
Κάπου μπερδεύεσαι...
**Καταρχήν μιλάμε για το TSI 140ps, το οποίο κοστίζει 20.510 στην πλούσια έκδοση (GTsport) και όχι για το 170 :lipsealed: **Περί επιδόσεων, το TSI 140ps είναι γρηγορότερο από το Civic σε όλες τις ρεπρίζ.
.Και δεν χρειάζεται γιατί σου μιλάω και ευγενικά και με αναλυτικά στοιχεία. Για τις επιδόσεις είπαμε οτι το civic μόνο σε ψηλές στροφές και κανείς δεν μίλησε για reprises.
'...γιατί σου μιλάω και ευγενικά... '
Τι από τα 2 bold είναι πιο ευγενικό άραγε? -
Neos 22.490+295 για πινακίδες. Το 3θυρο civic είναι απλησίαστο. Το golf έχει κάπως καλύτερο εσωτερικό (καθίσματα, άνεση πίσω). και φυσικά καλύτερη ηχομόνωση, αν και με τον ήχο που κάνει ο κινητήρας του civic ανεβάζοντας στροφές είναι απόλαυση.
Koutsan αλοίμονο. Έλεος αν τον πρόσβαλλα. ΣΥΓΝΩΜΗ.....ήμαρτον -
Τελικά έχουμε
Golf Gt-Sport 5d: 22.185 + 180 (cruise control) = 22.365
Civic 5d: 22.490 + 295 (πινακίδες) = 22.785
με μόνη συγκρίσιμη διαφορά το ESP (νομίζω ίσως και τις ζάντες που αν θυμάμαι καλά το Civic έχει 17')
Ουσιαστικά οι τιμές είναι ίδιες με μεγάλη διαφορά ροπής. Χωρίς να θέλω να χαρακτηριστώ εγκάθετος...
Golf :whistlink:
-
Ξεχνάς: Golf 2 χρόνια εγγύηση (+2 χρόνια με 340€), Civic 3 εργοστασιακή και 4 χρόνια για μηχανικά μέρη + 7 χρόνια οδική βοήθεια.
-
Ξεχνάς: Golf 2 χρόνια εγγύηση (+2 χρόνια με 340€), Civic 3 εργοστασιακή και 4 χρόνια για μηχανικά μέρη + 7 χρόνια οδική βοήθεια.Την επέκταση εγγύησης (+2χρόνια) οι περισσότεροι πλέον στην κάνουν δώρο αν τους το ζητήσεις (αντί να πάρεις χαζοδώρα του στυλ αισθητήρες παρκαρίσματος της πλάκας κτλ) και υπάρχει και κάλυψη από την οδική βοήθεια της VW (αν και πλέον όλες οι ασφαλιστικές στην προσφέρουν με ελάχιστο κόστος και συνήθως περισσότερες καλύψεις ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι και καλύτερες αυτών των αντιπροσωπειών).
Renault Megane GT [was: Επιλογή γρήγορου μικρομεσαίου]