Σύγκρινε εξοπλισμό, επιδόσεις, συντήρηση (κόστος σέρβις) και μετά βγάλε απόφαση.[/quote]
Όπως είπε και ο Neos
Honda Civic Type S βασική: **23.490 **
Golf TSI GT sport (πλέον με το νέο προφυλακτήρα): **20.510 **
-Στο Golf λείπει μόνο το ESP σε σχέση με το Σιβίκ,
ενώ το Σιβίκ στα 23.490 δεν έχει: διζωνικό(;) κλιματισμό, προβολείς ομίχλης. Άρα, ποιό είναι πιο ακριβό;;
-Επιδόσεις, καλύτερες έχει το TSI.
Για το τι λείπει του 5θυρου golf σε σχέση με το 5θυρο civic (όπως έγραψα παραπάνω) δες τον κατάλογο που απαρίθμησα και σε παρακαλώ πριν ξαναπείς κάτι ψάξε το λίγο . Γιατί αν διάβαζες το post μου είχα ζητήσει έγγραφη προσφορά από Karenta (γιαυτό και γράφω αναλυτικά και τις τιμές που θα έπρεπε να πληρώσεις για να βάλεις ίδιο εξοπλισμό με το civic). Δεν του λείπει μόνο το ESP εκτός αν αυτό θεωρείς εσύ το μόνο επιπλέον απαραίτητο στο αυτοκίνητο. GT δεν είναι γιατί στην τιμή που λέει ο Neos αναφέρεται στο απλό TSI (140 ίπποι σε παρακαλώ δες επίσημες τιμές VW - GT είναι αυτό με τους 170 ίππους). Ουδέποτε αναφέρθηκα στο type S, αλλά επαναλαμβάνω οτι τη σύγκριση από το πρώτο μου post την έκανα μεταξύ των πεντάθυρων εκδόσεων golf-civic.
To πεντάθυρο civic έχει φώτα ομίχλης.
Για επιδόσεις; Το Golf έχει ροπή και πολύ καλά ξεκινήματα, σε ανοιχτούς δρόμους όμως το civic σε ψηλές στροφές ανταποκρίνεται γρηγορότερα (IVTEC). Σε αστικό κύκλο (κατανάλωση) το civic καίει λιγότερο (λόγω IVTEC). Ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα του Golf είναι οι πίσω αναρτήσεις του (πολλαπλών συνδέσμων).
-Συντήρηση, 1 service στα 2 χρόνια/30.000 χλμ για το Golf
Kάθε 6 μήνες επίσκεψη στο συνεργείο για το Σιβίκ.[/quote]
Για το κόστος συντήρησης όσον αφορά το civic από post άλλου οδηγού (gxaral 18/4/2007 το post του) το συνολικό κόστος (εργατικά-αναλώσιμα) ανέρχεται στα 145€. Και ναι λόγω της επταετούς ασφάλισης αναγκαζόμαστε να πάμε κάθε 6 μήνες (σύνολο σέρβις περίπου 250€ το χρόνο-με μεγαλύτερη εγγύηση και 7ετή οδική βοήθεια). Αν γνωρίζεις κάποιον χρήστη TSI και έχει κάνει μεγάλο service (και μικρό -εάν έχει χρειαστεί ενδιάμεσα) δώσε μας το post του να το διαβάσουμε πολύ ευχαρίστως. Είμαι περίεργος.