-
http://www.autoblog.com/2009/09/16/fran ... onnection/
piczz
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το ΤΤ βγηκε το 1998 και 350Ζ το 2003 και αν εννοεις το νεο ΤΤ ειναι μια φυσικη εξελιξη του παλιου.. αρα ειναι πολυ σχετικο το ποιος αντιγραφει ποιονΝαι, σαφώς. Ίσως δεν βοηθάει η σύνταξη αν το διάβασες βιαστηκά. Δεν λέω ότι το ΤΤ θυμίζει 350Ζ. Λέω 'ΤΤ θυμίζει και το 350Ζ'
οι γαλλοι για μενα τα προηγουμενα χρονια δεν ειχαν σχεδιαστικη ταυτοτητα και εβγαλαν πολλα αποτυχημενα μοντελα στη προσπαθεια τους να πειραματιστουν με τρελα σχεδια τα οποια δε μπορουσε να χωνεψει με τιποτα ο πολυς ο κοσμος.
Εξαρτάται πάλι σε τι αναφέρεσαι. Το 1007 ήταν πανάκριβο, δε νομίζω ότι ευθύνεται η σχεδίαση για την αποτυχία του. Το Megane II που αναφέρεις και ο ίδιος είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι οι σχεδιαστικοί πειραματισμοί αν εκτελεστούν σωστά, μπορούν ένα μοντέλο που στην κατηγορία του είναι απλά ανταγωνιστικό να το εκτοξέυσουν στην πρώτη θέση των πωλήσεων πανευρωπαϊκά και μαζί και τη μαμά Renault για πολύ μεγάλο διάστημα. Δεν ξέρω τι μεσολάβησε και το επόμενο Megane τους βγήκε σαν Mazda (ειδικά στο πρωτότυπο Fluence κάνει κρα) αλλά δε νομίζω ότι είχε να κάνει με την κρίση της οικονομίας. Μάλλον η κρίση του Goshn φταίει που επενέβη προσωπικά τόσο στη σχεδίαση του Twingo όσο και στο εμπρός μέρος της Laguna με τα γνωστά μέτρια αποτελέσματα.
Τέσπα, μεγάλη κουβέντα πιάσαμε, σορρυ για το off topic
-
Εμενα δε μου θυμιζει καθολου TT..Σχεδιαστικα ειναι πολυ πιο τολμηρο σχεδον θα το περναγα για πρωτοτυπο αν δε μου λεγανε οτι ετσι θα βγει στην παραγωγη...Τα 'καρουμπαλακια' στην οροφη του δινουν επισης μια δικη του ταυτοτητα..Το τελευταιο ΤΤ ειναι απλα μια σχεδιαστικη εξελιξη του πρωτου ΤΤ του '98 το οποιο ειναι classic και καλοσχεδιασμενο και ακομα και σημερα πιανω τον εαυτο μου να το χαζευει σε αντιθεση με το υπαρχον μοντελο...
Οσον αφορα τωρα τις σχεδιαστικες σχολες τωρα ας μη μιλαμε καλυτερα για τους ανυπακτους μεχρι και το 2000 γερμανους..Μονο η bmw το παλευε με αρκετα καλα σχεδια ..Η mercedes απλα ανυπαρκτη (Ε190, Ε200 και λοιπα 'κομψοτεχνηματα') καλα για audi ιδιως δε πιστευω να εχει κανεις διαφορετικη αποψη μονο το quattro και το 100 coupe ελεγαν και προφανως και το πρωτο ΤΤ...Ιδιως αν παμε και στις δεκαετιες '70 '80 τοτε φαινεται η τεραστια διαφορα των ιταλων και των γαλλων με τους υπολοιπους..
-

δεν νομιζω......δεν νομιζω καθολου...απλα εχει καμπυλατη οροφη....καμια σχεση μεταξυ τους -
Σαν σύλληψη, σαν ιδέα βρίσκω ομοιότητες αλλά απο εκεί και πέρα το καθένα έχει τη δική του προσωπικότητα. Αυστηρό και αρμονικό, συνδυασμός ευθειών και καμπυλών ... και ακριβό το ΤΤ, πιο αθλητικό, με περισσότερες καμπύλες, με περισσότερα 'στολίδια' και σχεδιαστικές ιδιομορφίες και πιο φτηνό (σε λογικά πλαίσια) το RCZ.
Kαι τα δύο μ'αρέσουν αλλά το στυλ του RCZ σαν πιο φρέσκο το βρίσκω ωραιότερο.ΥΓ. Είναι το 1ο Peugeot που μου άρεσε η 'μούρη' απο το 308, 207 κλπ.
-
Ανακοινώθηκε η τιμή στην Γερμανία: 26.450 €!
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Ανακοινώθηκε η τιμή στην Γερμανία: 26.450 €!εκ πρωτης οψεος αρκετα καλη!!! δηλ ποσο θα βγαινει το νεο huyndai coupe ??? το οποιο σιγουρα δεν θα εχει καμια σχεση με το rcz
και ποσο ακριβοτερο θα ναι το tt που ειναι ουσιαστικα ο αντιπαλος του -
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Ανακοινώθηκε η τιμή στην Γερμανία: 26.450 €!Είναι η τιμή για την μικρή έκδοση με τα 160 άλογα?
Αν ναι, είναι ακριβή ειδικά για πεζώ.
Το θέμα μικρομεσαίο κουπέ είναι ένα πολύ δύσκολο πρότζεκτ γενικά και ρίσκο για τις εταιρίες.
Νομίζω πως ούτε το σιρόκο που προέρχεται από πιο αναγνωρισμένο κατασκευαστή και είναι και πιο mainstream κατάφερε να πετύχει τις αναμενόμενες πωλήσεις.
Το rcz αν και όμορφο, σύγχρονο και φαντάζομαι καλό στο δρόμο, δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλήξει εμπορικά σαν το ford puma και opel tigra (το παλιό εννοώ).Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ δεν τάσσομαι υποτιμητικά έναντι της πεζώ, αντιθέτως οδηγώ ένα για 8 χρόνια τώρα (το 307), έχω κάνει με αυτό 230000 χλμ απροβληματιστα, δεν το αποχωρίζομαι με τίποτε γιατί μαζί με τη μέλλουσα σύζυγο έχουμε πάει παντού με αυτό το αυτοκίνητο και ακόμη αυτό επιλέγω για τις δύσκολες αποστολές(δουλειές στο κέντρο, μεταφορές, διακοπές), αφήνοντας σιρόκο και 147 στο γκαράζ.
-
ναι αλλα αυτο ειναι ενα αυτοκινητο απο μονο του ' prime'' τα αλλα ηταν απλα μικρα κουπε και πολυ πιο φθηνα...
ας το πουμε απλα αυτοκινητα...
αυτο οσο και αν δεν το θελουν μερικοι ειναι αμεσος αντιπαλος του tt ...καθαρα πραγματα....ολες οι συγκρισεις θα γινονται με αυτο απο τον ειδικο τυπο.... ιδιαιτερα στην μεγαλη του εκδοση.
ιδιαιτερα στην μελλοντικη του τετρακινητη εκδοση!!! με υβριδικο συστημα .... -
Αν το παραταξεις απεναντι στον ακριβη ανταγωνισμο ομως, νομιζω οτι καλη τιμη ειναι..
-
Αν πάει για να ανταγωνιστεί τιμολογιακά το scirocco καλό είναι. Στην κατηγορία ΤΤ θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα. Αν και τελικά φαίνεται ότι δεν πάει προς τα εκεί...
-
σε ποιο τομεα πιστευεις θα αντιμετοπισει προβλημα????? ειληκρινα πες .... σε ποιον????
οσο το βλεπω τοσο με φανταζομαι μεσα του να γ... γερανακια στους δρομους
δεν λεω τιμολογιακα ειναι σ αλλη φαση το tt ....αλλα εκτος απο καποιες πολυ καλες του εκδοσεις στις πιο χαμηλες εκδοσεις δεν βρισκω να αντιμετοπισει προβλημα το rcz .
περιμενω να μαθουμε πληροφοριες για την τετρακινητη εκδοση του... με πολλα αλογακια -
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ δεν τάσσομαι υποτιμητικά έναντι της πεζώ, αντιθέτως οδηγώ ένα για 8 χρόνια τώρα (το 307), έχω κάνει με αυτό 230000 χλμ απροβληματιστα, δεν το αποχωρίζομαι με τίποτε γιατί μαζί με τη μέλλουσα σύζυγο έχουμε πάει παντού με αυτό το αυτοκίνητο και ακόμη αυτό επιλέγω για τις δύσκολες αποστολές(δουλειές στο κέντρο, μεταφορές, διακοπές), αφήνοντας σιρόκο και 147 στο γκαράζ.Θα με ενδιέφερε να μου πεις (μέσω πμ) τι σου έχει βγάλει τώρα, έτσι ενδεικτικά να ξέρω τι να περιμένω. Ή ακόμα καλύτερα, στο peugeot-φορουμ...
-
πανεμορφο εσωτερικο

-
το αυτοκίνητο ειναι πανέμορφο μέσα εξω και σε πολύ καλή τιμή από ότι φαίνεται..
το κοινό που θα το προτιμησει στην Ελλάδα όμως, δεν θα αξίζει στο αυτοκίνητο..τωρα για την κατηγορία των μικρομεσαίων κουπε, στην υπόλοιπη ευρώπη δε νομίζω οτι κατέχει το μερίδιο αγοράς που εχει στην ελληνική... στην Ελλάδα ειναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που καποιος θα πάρει scirocco αντι golf η megane coupe αντί για hatch, αλλά εξω ειναι πολύ λιγότεροι αυτοι που θυσιαζουν πρακτικότητα για μούρη.. κακό δικό τους βέβαια
-
Αν εξαιρεθούν μερικά κατα καιρούς μικρομεσαία Coupe που πούλησαν καλά (ή πουλάνε και τώρα) όπως Scirocco, Megane, Astra coupe κλπ το μεγάλο μερίδιο το έχουν τα μεσαία coupe ή 2πορτα μοντέλα (Bmw σειρα 3, Audi (TT, A5)) τα οποία είναι επιλογές νέων που φευγουν απο τα supermini!
Βασική προυπόθεση να συγκριθεί σε τιμές και 'αξία' το RCZ με τα μικρομεσαία κουπέ και όχι με το TT ή την ... Cayman.Σαν πρόταση πάντως την θεωρώ πολύ καλή (ελπίζοντας πέρα απο την εμφάνιση και τις επιδόσεις των turbo να προσφέρει και ανάλογη συμπεριφορά στο δρόμο) αφού στα μικρομεσαία Peugeot η πιο προσιτή νεανική πρόταση είναι το 3θυρο 308 -... που θα μπορούσε να είναι 3θυρο MPV λόγω όγκου και διαστάσεων- και το 308 cc που δεν ξέρω πως μπορεί να μοιραστεί το μερίδιο στα ... νεανικά νούμερα της τηλεθέασης!
-
Είναι πράγματι πολύ ωραίο μέσα.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
...το κοινό που θα το προτιμησει στην Ελλάδα όμως, δεν θα αξίζει στο αυτοκίνητο...Τι ακριβώς εννοείς μ' αυτό φίλε rafi;
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
...το κοινό που θα το προτιμησει στην Ελλάδα όμως, δεν θα αξίζει στο αυτοκίνητο...
Τι ακριβώς εννοείς μ' αυτό φίλε rafi;
οτι θα το προτιμήσουν φιγουρατζίδες που δεν εχουν τα φραγκα για ΤΤ
-
26,5κ στην Γερμανία σημαίνει 30 χιλιάρικα στην Ελλάδα. Δεν βλέπω να πουλάει πολύ απέναντι στο ΤΤ των 35 χιλιάδων και ιδίων ίππων. Ελπίζω μόνο να είναι σπορ σε συμπεριφορά γιατί η Πεζώ τα τελευταία χρόνια απογοητέυει συχνά πυκνά σε αυτό.
Peugeot RCZ