-
Στο avensis αποδιδει αψογα , ουτε καν καταλαβαινης ποτε μπλοκαρει και δεν κοβει τον κινητηρα.
Εδω και λιγες μερες οδηγω ενα jazz, και μεταξυ των αλλων μου εχει κανει πολυ θετικη εντυπωση ο κλιματισμος του, πολυ δυνατος με πολυ καλη αποδοση χωρις να σκοτωνει τον κινητηρα, σε αυτο βοηθαει βεβαια οτι ειναι αυτοματος.
Εχω την αισθηση οτι στα περισσοτερα καινουργια αυτοκινητα ο κλιματισμος τους ειναι πλεον πολυ καλος.
-
VW Golf 1.4 IV (2001)
Πολύ καλός κλιματισμός ειδικά στα ζεστά καλοκαίρια. Το ίδιο και τον χειμώνα ξεθάμπωνε τα τζάμια μέσα σε 10 δεύτερα.
Mitsu Colt (2006)
Στις πολύ ζεστές ημέρες με ηλιοφάνεια στην πόλη δεν την έβγαζε καθαρή. Μόνη λύση τελικά οι μεμβράνες για μείωση των απαιτήσεων. Στον χειμώνα του 2005-2006 δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα (άλλωστε σιγά και τον χειμώνα).
Honda Civic IMA (2007)
Τυπικά για Αμερικάνους το όχημα οπότε ο κλιματισμός --> η εποχή των παγετώνων #2000 (όπως γράφει και ο Corsair). Στη μεγάλη ζέστη του τέλους Ιουνίου η γυναίκα μου έπαιξε με το χειριστήριο της θερμοκρασίας και ξεπάγιασα μέσα στον καύσωνα.
Πιο παλαιά τώρα!!!!
NISSAN SUNNY 1.3 (1987)
Πολύ καλός κλιματισμός επαρκούσε για τα καλοκαίρια του τέλους του 80 αρχών του 90. Τον χειμώνα μας έβγαλε ασπροπρόσωπους με 4 άτομα και χιόνι και -15 βαθμούς εκκίνηση.
Το υπόλοιπα τουτού ή δεν έχουν παίξει σε Ελληνικές συνθήκες (FIAT UNO 1988) ή δεν είχαν κλιματισμό (Citroen ZX 1991 & FIAT TIPO 1992) οπότε και δεν τα λαμβάνουμε υπόψη.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Στο avensis αποδιδει αψογα , ουτε καν καταλαβαινης ποτε μπλοκαρει και δεν κοβει τον κινητηρα.Εδω και λιγες μερες οδηγω ενα jazz, και μεταξυ των αλλων μου εχει κανει πολυ θετικη εντυπωση ο κλιματισμος του, πολυ δυνατος με πολυ καλη αποδοση χωρις να σκοτωνει τον κινητηρα, σε αυτο βοηθαει βεβαια οτι ειναι αυτοματος.
Εχω την αισθηση οτι στα περισσοτερα καινουργια αυτοκινητα ο κλιματισμος τους ειναι πλεον πολυ καλος.
japanese my friend
-
clio II 2001 χειροκινητος...στη θεση 1 απλα καταλαβαινεις οτι λειτουργει, στη θεση 2 αρχιζεις να χεις κρυο...στο 4 γινεται πανικος και απο τον θορυβο...
γενικα απο το 1 στο 2 θα πρεπε να χει και αλλη θεση..λεον τουρμπο 2003 κλιματισμος πολυ καλος! δε κρυωνει αμεσως αλλα λειτουργει αψογα σχετικα γρηγορα..
-
Αλλαξα πριν λίγες μέρες τον διακόπτη του ανεμιστήρα γιατί τα είχε παίξει. Είχε 'λιώσει', και στο τέλος βραχυκύκλωσε και μύριζε καμμένο! Το κόστος του ~20
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Να ελέγξεις την αρκούδα του C4.Αλλάχτηκε ο συμπιεστής πρίν λίγες μέρες γιατι δέν ανέβαζε πίεση. Καί με τον προηγούμενο συμπιεστή όταν λειτουργούσε σωστά καί με τον καινούριο την ίδια ψύξη βγάζει. Ισως φταίει και οτι είναι μαυρο και χρειάζεται πολύ ωρα να πέσει η θερμοκρασία. Δέν το έχω δοκιμάσει σε μεγάλο ταξίδι.
Άλλη βλακεία είναι οτι οποτε πατάω δυνατά το γκάζι κόβει το A/C. Μάλλον θεωρεί οτι χρειάζεσαι full δύναμη για προσπέραση και απομονώνει τον συμπιεστή. Επανέρχεται μετά απο 10-15 δευτερόλεπτα ηρεμης οδήγησης αλλά όταν έξω κάνει 45 βαθμούς αρκεί να γίνει μέσα πάλι φούρνος.
-
Audi A4 1995 1.6
Aftermarket air condition Diavia τοποθετημένο Μάιο 2005. Δουλεύει αρκετά καλά αν και όχι όπως εργοστασιακό. Με τον καύσωνα δεν παγώνει ικανοποιητικά την καμπίνα, θέλει να είναι στο 3 κανένα 10λεπτό και μετά να το ρίξεις στο 2 ή στο 1. Δεν έχω αλλάξει φρέον ακόμα αν και θα έπρεπε λογικά γιατί μου είπαν κάθε 2 χρόνια. Ελπίζω με τις μεμβράνες που θα βάλω τώρα να δω διαφορά. Κόβει αρκετά το γκάζι ειδικά στις χαμηλές στριφές αλλά γενικά νιώθεις διαφορά ειδικά από τη στιγμή που είχα συνηθίσει να το οδηγώ χωρίς aircon τα πρώτα χρόνια. Ακόμα κάτι, ο αριστερός αεραγωγός βγάζει αέρα με μικρότερη πίεση από τον δεξί, γιατί άραγε?
Fiat Punto 2003 5d 1.4
Πολύ δυνατό air condition. Παγώνει από την αρχή και εύκολα την καμπίνα χωρίς να κόβει ιδιαίτερα τον κινητήρα. Καμία σχέση με το Audi, εργοστασιακό γαρ. Στο 1 και παγώνεις κατευθείαν και στρέφω τους αεραγωγούς αλλού.
Skoda Fabia 1.2
Αρκετά καλό aircon. Κόβει αρκετά και λόγω χαμηλού κυβισμού σέρνεται όταν είναι ανοιχτό (και κλειστό αμα είναι σέρνεται αλλά υπάρχει διαφορά)
-
Τα της οικογενειας:
-
corolla 1.3 '98: μετριο προς το καλο (ηταν +μαυρο και ειχε περισσοτερη ζεστη απο οποιοδηποτε)
-
mazda 6 '06: αριστο! το βαζω το πολυ στη 2η σκαλα.
-
yaris '07: παρα πολυ καλο! ενα κλικ κατω απ το μαζντα.
-
-
peugeot 106 rallye 16v. στο τερμα κατι αρχιζεις να νιωθεις ενα απαλο αερακι μπορεις να το πεις δροσερο
-
Skoda Fabia 1.4 101 (2003)
Αρκετά δυνατό κλιματιστικό. Αν βάλεις τη θερμοκρασία χαμηλά (π.χ. 20) θέλεις κουβερτούλα. Εγώ συνήθως το δουλεύω στους 24-26 και είμαι μια χαρά. Λειτουργεί σχεδόν μόνιμα σε ανακύκλωση για ψύξη και μεταξύ της 2ης (γενικά) και 3ης (σε ξεκίνημα και σε μέρες σαν τη σημερινή) σκάλας από τις 4 του ανεμιστήρα. Αν το δούλευα σε χαμηλότερη θερμοκρασία (π.χ. 22) θα λειτουργούσε μεταξύ 1ης και 2ης σκάλας.
Ενδεικτικά στο σπίτι αισθάνομαι καλά με μία πραγματική θερμοκρασία 26 περίπου το καλοκαίρι και 19 το χειμώνα.
Ο κινητήρας αυτός ως γνωστόν πάσχει σε ροπή χαμηλά και σε συνδυασμό με το ηλ. γκάζι γίνεται λίγο μπάχαλο στα ξεκινήματα. Σε κανονική πορεία κόβει ελάχιστα και πρακτικά καθόλου όταν κινείσαι πάνω από τις 3.000 στροφές.
Χρώμα: Ασημί (δε θα έπαιρνα για κανένα λόγο σκουρόχρωμο αυτοκίνητο ή αυτοκίνητο με πανοραμική ηλιοροφή που δεν κλείνει)
Δεν έχω μεμβράνες. Από εμπειρία σε αυτοκίνητα φίλων βοηθάνε πάρα πολύ. -
στο δικο μου, δε μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος, οχι τοσο απο την αποδοση, οσο οτι κοβει πολυ το μοτερ και σε συνδιασμο με το ηλεκτρονικο γκαζι, κανει δυσκολη υποθεση το ξεκινημα, ειδικα σε ανηφορα.
-
Ο χρήστης jim 78 έγραψε:
peugeot 106 rallye 16v. στο τερμα κατι αρχιζεις να νιωθεις ενα απαλο αερακι μπορεις να το πεις δροσεροΚοίταξέ το, το δικό μου αποδίδει μια χαρά.
Στο σταμάτα ξεκίνα της κίνησης πέφτει λίγο η απόδοση μιας και το κόβει ο εγκέφαλος του κινητήρα αλλά δεν μπορώ να πω ότι ζεσταίνομαι κιόλας.
Σε ταξίδι απλά πετάει παγάκια από τους αεραγωγούς
Επιπλέον δεν το αισθάνομαι να κόβει καθόλου τον κινητήρα.
Είναι εργοστασιακό σε 106Gti του 2000. -
Mitsubishi colt cz3 1.3 κοκκινο με μεμβρανες Llumar titanium.
Αν δεν ηταν αυτοκινητο,θα ηταν κλιματιστικο.
Ικανοποιητικη λειτουργια,κρυωνει σχεδον αμεσως.Συνηθως το εχω στους 22 βαθμους με απενεργοποιημενη την ανακυκλωση και πολλες φορες κρυωνω αλλα μετα αρχιζει η κοκκινη σκαλα (ζεστος αερας).
Μονο αρνητικο ο ενοχλητικος θορυβος του συμπιεστη ο οποιος μεταφερει και κραδασμους σε τιμονι και λεβιε. -
**Fiat Punto HGT (3/2000):**Αρχικα υπηρχε ενα προβλημα με το ψυγειο λογω ενος μικροτρακαρισματος οποτε ειχε πεσει η αποδοση του.Μετα την επισκευη ανεβηκε αλλα οχι σε εξειρετικα επιπεδα.Παντως δεν κουραζει τον κινητηρα που ειναι 1800.
**Fiat Seicento Sporting (12/1998,κινητηρας 1,25 8V):**Το μικρο μας Sei και με τον 1100 αλλα και με τον οκταβαλβιδο 1242 κιβυκων και 75 ιππων της πρωτης γενιας Punto ειχε και εχει λιγο καλυτερη αποδοση απο το Punto HGT αλλα εχει πλεον ενα αρνητικο.Λογω του οτι ο κινητηρας γεμιζει το καπο περισσοτερο απο τον προηγουμενο,η απογωγη θερμοτητας ειναι μικροτερη και ετσι σε πολυ δυσκολες μερες ανεβαζει θερμοκρασια σιγα σιγα.
-
**Suzuki sx4, μοντ. 2007 μαύρο, 2700 χλμ. **με μεμβράνες μαμίσιες στα πίσω παράθυρα και 5η πόρτα. Το air condition αρκετά καλό θα έλεγα, ικανοποιημένος μέχρις στιγμής, κόβει ελάχιστα αλλά όταν ξεκινάει και σταματάει ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος. Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα αυτό, θα το ρωτήσω στην επερχόμενη αλλαγή λαδιών.
Corolla 3d, μοντ. 2002, μπλέ ουρανού, 75.500 χλμ. Μέτριο προς καλό το air δεν καταλαβαίνω πότε ξεκινάει και πότε σταματά. Κόβει λιγάκι.
bmw 518, μοντ.1992, ασημί, 265.000 χλμ. Πλέον μετά από τόσα χρόνια θεωρώ πως έχει αξιοπρεπή απόδοση αλλά κάνει σαν τρακτέρ . Κόβει αρκετά,(λογικό - παλαιάς τεχνολογίας).
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Smart ForTwo, 700cc, μοντέλο 2005- Πολύ ευχαριστημένος από την ψυκτική απόδοση του. Ακόμα και σήμερα με τους 46 βαθμούς η δροσιά στο εσωτερικό του ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Μεγάλος εχθρός του η γυάλινη οροφή αλλά και τα μεγάλα παράθυρα. Βέβαια, τα τελευταία είναι όλα καλυμμένα με μεμβράνη (και το παρμπρίζ), πράγμα που βοηθάει αρκετά.
- Το a/c επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις αλλαγές ταχυτήτων και γενικά την ομαλή λειτουργία του αυτοκινήτου. Μέσα στην κίνηση ζορίζεται αρκετά και σε πολύ ζεστές μέρες μετά από 30-45 λεπτά κίνησης σε μποτιλιάρισμα ο συμπλέκτης κουράζεται και οι αλλαγές γίνονται με .. κλωτσιές.
smart F2
μαιος 2006
30.000κμκαλη αποδοση για τα δεδομενα του αυτοκινητου...μετρια συγκριτικα με μεγαλυτερης κατηγοριας αυτοκινητου
στις ακραιες θερμοκρασιες οι μεμβρανες σιγουρα θα βοηθησουν (εγω δεν δεν εχω)
αν το αυτοκινητο μεινει μεγαλο διαστημα στον ηλιο αργει χαρακτηριστικα να πεσει η θερμοκρασια στο εσωτερικο του
χρησιμος ο διακοπτης 2 (high-low) επιπεδων λειτουργιας
αρκετα θορυβωδες στην μεγαλη ταχυτητα
Το a/c επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις αλλαγές ταχυτήτων και γενικά την ομαλή λειτουργία του αυτοκινήτου. Μέσα στην κίνηση ζορίζεται αρκετά και σε πολύ ζεστές μέρες μετά από 30-45 λεπτά κίνησης σε μποτιλιάρισμα ο συμπλέκτης κουράζεται και οι αλλαγές γίνονται με .. κλωτσιές.
στα μειον και το γεγονος οτι αν ρολλαρειςπολυ πολυ σιγα πατωντας λιγο γκαζι το κομπρεσερ δεν δουλευει...(ο εγκεφαλος θεωρει οτι το αμαξι ζοριζεται και αποδευσμευει το κομπρεσερ...οπως ακριβως κατα το ξεκινημα απο σταση σε ανηφορα) το αυτο και στο 8εμα παρκαρισματος οπου χρειαονταιαρκετες μανουβρεςtoyota celica ts
οκτωβριος 2004
40.000κμμονο θετικα εχω να πω για την αποδοση, ποιοτητα και λειτουργια του κλιματισμου
ισως το μονο αρνητικο ειναι οτι για καποιον που ηταει το 100% της δυναμης του αυτοκινητου θα νιωσει οτι με τον κλιματισμο ανοικτο υπαρχει εμφανης απώλεια 'δυναμης'
-
[quote='HighFidelity']Αλλαξα πριν λίγες μέρες τον διακόπτη του ανεμιστήρα γιατί τα είχε παίξει. Είχε 'λιώσει', και στο τέλος βραχυκύκλωσε και μύριζε καμμένο! Το κόστος του ~20
-
JEEP CHEROKEE 3.7 10.000 KM 6/2006
To AIRCON ειναι απαιχτο το αμαξι γινεται ψυγειο πολυ γρηγορα.
Βασικα δεν εχω παρατηρησει καθολου κοψιμο στο τραβηγμα του κινητηρα.
Ισως βεβαια αποδιδει ετσι γιατι το αυτ/το ειναι καινουργιο. -
Suzuki Jimny, αρκετα ευχαριστημενος με την αποδοση, ομως πεφτει αισθητα η δυναμη του κινητηρα οταν εχω αναμενο το a/c
-
[quote='MAD-MAX-13'][quote='HighFidelity']Αλλαξα πριν λίγες μέρες τον διακόπτη του ανεμιστήρα γιατί τα είχε παίξει. Είχε 'λιώσει', και στο τέλος βραχυκύκλωσε και μύριζε καμμένο! Το κόστος του ~20
Είστε ευχαριστημένοι με το aircondition του αυτοκινήτου σας;