-
Εγώ ξέρω ότι καίγεται η αντίσταση από τη πολλή χρήση, συνήθως χάνεται η 1η σκάλα. Για το φουλ δεν το έχω ξανακούσει.
Το σιβίκ μου δεν έχει χάσει R134a από το 1995 ούτε έχει πέσει αισθητά η απόδοσή του - δεν το έχει δει μάστορας.
Αν μπορούσα να πλύνω καλά το a/c μέσα και έξω, θα δούλευε ακριβώς σαν καινούριο (τώρα με λερωμένα ψυγεία θα έχει κάποια μείωση στην απόδοση).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγώ ξέρω ότι καίγεται η αντίσταση από τη πολλή χρήση, συνήθως χάνεται η 1η σκάλα. Για το φουλ δεν το έχω ξανακούσει.Το σιβίκ μου δεν έχει χάσει R134a από το 1995 ούτε έχει πέσει αισθητά η απόδοσή του - δεν το έχει δει μάστορας.
Αν μπορούσα να πλύνω καλά το a/c μέσα και έξω, θα δούλευε ακριβώς σαν καινούριο (τώρα με λερωμένα ψυγεία θα έχει κάποια μείωση στην απόδοση).
Αληθευει οτι τον χειμωνα πρεπει να βαζουμε το a/c να δουλευει για καποια 5λεπτα ωστε να μην χανει freo?
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Εγώ ξέρω ότι καίγεται η αντίσταση από τη πολλή χρήση, συνήθως χάνεται η 1η σκάλα. Για το φουλ δεν το έχω ξανακούσει.
Το σιβίκ μου δεν έχει χάσει R134a από το 1995 ούτε έχει πέσει αισθητά η απόδοσή του - δεν το έχει δει μάστορας.
Αληθευει οτι τον χειμωνα πρεπει να βαζουμε το a/c να δουλευει για καποια 5λεπτα ωστε να μην χανει freo?
Ναι ,για να μην ξεραίνονται οι σωληνώσεις .
-
[quote='HighFidelity'][quote='MAD-MAX-13'][quote='HighFidelity']Αλλαξα πριν λίγες μέρες τον διακόπτη του ανεμιστήρα γιατί τα είχε παίξει. Είχε 'λιώσει', και στο τέλος βραχυκύκλωσε και μύριζε καμμένο! Το κόστος του ~20
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Αληθευει οτι τον χειμωνα πρεπει να βαζουμε το a/c να δουλευει για καποια 5λεπτα ωστε να μην χανει freo?Ναι, λένε ότι έτσι συντηρείται η τσιμούχα στον άξονα του συμπιεστή (από εκεί που παίρνει κίνηση).
-
Μόλις κατάφερα να σπάσω τους κρύσταλλους πάγου από τους αεραγωγούς και έχω να πω ότι το Clima του αυτοκινήτου μου λειτουργεί πολύ καλά, αλλά προς θεού δεν το ξαναφήνω στο Low με φουλ ανεμιστήρα για πάνω από 10 λεπτά....
-
Τον καλυτερο κλιματισμο τον ειχα σε 147 2.0 2004.
Τον χειροτερο σε 156 1.6 1998 οπου ψοφαγε εντελως ο κινητηρας...
Πολυ καλη αποδοση AC εχει το** Clio 1.4 2005** και Atos 1999.
Kαλη επισης και η 75 1990 παρα τα χρονια της... -
Στο 304: εξαιρετικό, ακόμα και σε συνθήκες Σαχάρας. Απλά λείπει ο συμπιεστής, η εβαπορέτα και τι κουμπάκι του κλιματισμού. Όλα τα υπόλοιπα μόνο στην φαντασία μου.
Στο 406: με τον ρυθμιστή στο τέρμα κρύο και τον ανεμιστήρα στο μισό της σκάλας παρόλα τα 9 χρόνια χωρίς συντήρηση του κλιματισμού (δεν χρειάστηκε δλδ) μέσα σε ένα 5λεπτο έχει πιάσει καλή θερμοκρασία και μετά είναι απαραίτητο σταδιακά να μειώνεται η θερμοκρασία. Ο ανεμιστήρας μετά πάει στο 1/4 περίπου. Η λειτουργία του κλιματισμού δεν γίνεται και τόσο αισθητή.
Στο 307: εξαιρετική απόδοση. Σε ταξίδι γυρνάω την θερμοκρασία στο 23/24 και τον ανεμιστήρα στο 1/4 γιατί αλλιώς παγώνω. Αν το αυτοκίνητο έχει μείνει στον ήλιο, αρκεί για κανένα 5λεπτο να έχεις την θερμοκρασία στο 21 με 2/4 του ανεμιστήρα. Η λειτουργία του γίνεται αντιληπτή μόνο στην εκκίνηση, που θέλει παραπάνω γκάζι για να ξεκινήσει το αμάξι.
-
να γράψω και εγώ την εμπειρία μου από τα δικά μου αυτοκίνητα κατά καιρούς:
hyundai scoupe gt turbo: παρόλο που έκοβε ελάχιστα όταν ήταν σε λειτουργία δεν απέδιδε σωστά τις προ φιμέ εποχές. Η τοποθέτηση φιμέ το είχε βελτιώσει πάρα πολύ τόσο που θα το χαρακτήριζα και δυνατό. Έπαιρνε r12 βέβαια...
renault clio 1,4 priviledge:παρά τις ζημιές που παρουσίασε πρόσφατα σε βαλβίδα και τις απώλειες ψυκτικού υγρού... αποτελεί άριστο κλιμά που δροσίζει την καμπίνα τάχιστα. Κορυφαίο...αν και κόβει λιγάκι το μοτέρ
Honda crv: αυτόματος κλιματισμός και με μια έξυπνη λειτουργία που εναλλάσσει διαδοχικά τα σημεία που βγαίνει ο αέρας. Η καμπίνα είναι τεράστια αλλά τα καταφέρνει πολύ καλά.
Honda civic 1,8. Παρόλο που το αυτοκίνητο είναι μαύρο ο ηλεκτρονικός κλιματισμός δουλεύει μια χαρά όμως μου φαίνεται αναλογικά χειρότερος από εκείνον του κλιο. Το τελευταίο βέβαια είναι ασημί και έχει μικρότερη καμπίνα όμως συνεχίζει να μου δίνει την εντύπωση ότι τα καταφέρνει καλύτερα από το καινούριο χόντα μου. -
Στο Astra G 1.6 2001, επηρεάζει ελαχιστα την απόδοση του κινητήρα αλλά μέτρια απόδοση.
Στο Mitsubishi Lancer 1.5 1992 (με αυτόματο κλιματισμό), εξαιρετική απόδοση (το βάζω στο 1/8 και είναι ok), αν και 15 χρονων και χωρις συντηρηση. Χάνει όμως αρκετά την απόδοση του ο κινητήρας
-
Almera N16 1800cc 3d, μαύρο αλλά με μεμβράνες (μεγάλη υπόθεση): πολύ καλός ο κλιματισμός, πάνω απο τη δεύτερη σκάλα το έχω βάλει 1-2 φορές, μόνο για καλύτερα αποτελέσματα στους πίσω.
Κόβει λίγο αλλά προκειμένου να είσαι άνετος, ουτε που το σκέφτομαι.Πάντως μετά τα 190-195 km/h (κοντερίσια φυσικά) σταματάει να δουλεύει, με αποτέλεσμα να πρέπει να κόψεις άμεσα αν έχει ζέστη.
-
Grande Punto Sporting
Ρε παιδια σα να ειναι προβληματικο το a/c. Περσυ το καλοκαιρι λειτουργουσε απλως ικανοποιητικα (δεν ειχαμε και τρελες θερμοκρασιες). Φετος χρειαστηκε οπως μου ειπαν απο τη fiat συμπληρωμα freon (στην ουσια, στην αρχη του καλοκαιριου που το ανοιξα δεν κρυωνε καθολου και εκανε και εναν περιεργο θορυβο). Μετα το συμπληρωμα freon λειτουργει επισης 'απλως' ικανοποιητικα (για να δροσιστεις ειδικα τις τελευταιες μερες πρεπει οι αεραγωγοι να χτυπανε πανω σου και ο ανεμιστηρας στο 2-3. Ειδικα για το freon μου κανει εντυπωση γιατι το saxaκι της μανας και παγακι γινεσαι αμεσως και στα 7 χρονια εχει χρειαστει να αλλαξει freon μολις περσυ. Λετε να εχει προβλημα; Κανεις με grande να ξερει; Για αποδοση μην το συζητησω. Ειδικα στην εκκινηση και αν δεν ειναι σε κατηφορα μεχρι να γεμισει η πρωτη στις 2500 στροφες σερνεται. Μετα αρχιζει και ξυπναει καπως. Καμια ιδεα;
-
cherokee 4.0 χαλια
Α class 1.4 τελειο
ΤΤ 225 μετριο
smart καλο -
Ο χρήστης subsonic έγραψε:
Grande Punto SportingΡε παιδια σα να ειναι προβληματικο το a/c. Περσυ το καλοκαιρι λειτουργουσε απλως ικανοποιητικα (δεν ειχαμε και τρελες θερμοκρασιες). Φετος χρειαστηκε οπως μου ειπαν απο τη fiat συμπληρωμα freon (στην ουσια, στην αρχη του καλοκαιριου που το ανοιξα δεν κρυωνε καθολου και εκανε και εναν περιεργο θορυβο). Μετα το συμπληρωμα freon λειτουργει επισης 'απλως' ικανοποιητικα (για να δροσιστεις ειδικα τις τελευταιες μερες πρεπει οι αεραγωγοι να χτυπανε πανω σου και ο ανεμιστηρας στο 2-3. Ειδικα για το freon μου κανει εντυπωση γιατι το saxaκι της μανας και παγακι γινεσαι αμεσως και στα 7 χρονια εχει χρειαστει να αλλαξει freon μολις περσυ. Λετε να εχει προβλημα; Κανεις με grande να ξερει; Για αποδοση μην το συζητησω. Ειδικα στην εκκινηση και αν δεν ειναι σε κατηφορα μεχρι να γεμισει η πρωτη στις 2500 στροφες σερνεται. Μετα αρχιζει και ξυπναει καπως. Καμια ιδεα;
Στο Grande Punto (1.400, 95ps) περιπου τα ιδια. Η αποδοση του ειναι καλή και κρυωνει αμεσως τον αερα, αλλά ακούγεται θόρυβος (κατι σα μουγκρητό) μερικες φορές πολύ έντονο, και κόβει πάρα πολύ από το κινητήρα. Κόβει τόσο που πολλές φορές είναι πολύ δύσκολες οι αλλαγες των ταχυτήτων (το αμάξι κλωτσάει). Το έχω πάει στην αντιπρωσωπεία και άκουσαν το θόρυβο και μου είπαν ότι κάτι ο συμπιεστής δημιουργεί πολύ πίεση και ζορίζει τον κινητήρα και χρειάζεται ψάξιμο για να βρούνε τι φταίει.
-
Στο Grande Punto (1.400, 95ps) περιπου τα ιδια. Η αποδοση του ειναι καλή και κρυωνει αμεσως τον αερα, αλλά ακούγεται θόρυβος (κατι σα μουγκρητό) μερικες φορές πολύ έντονο, και κόβει πάρα πολύ από το κινητήρα. Κόβει τόσο που πολλές φορές είναι πολύ δύσκολες οι αλλαγες των ταχυτήτων (το αμάξι κλωτσάει). Το έχω πάει στην αντιπρωσωπεία και άκουσαν το θόρυβο και μου είπαν ότι κάτι ο συμπιεστής δημιουργεί πολύ πίεση και ζορίζει τον κινητήρα και χρειάζεται ψάξιμο για να βρούνε τι φταίει.
Το θεμα ειναι ομως οτι σε ενα χρονο εχασε σχεδον ολο το φρεον και απο οτι μου ειπαν δε βρηκαν διαρροη και ειναι φυσιολογικο να θελει συμπληρωμα καθε χρονο. Ειναι ρε παιδια φυσιολογικο; Παντως οσον αφορα την αποδοση δεν ειμαι ικανοποιημενος αφου πρεπει οι αεραγωγοι να χτυπανε στο προσωπο για να καθεσαι ανετα μεσα στο αμαξι. Το μονο ελαφρυντικο που μπορω να του δωσω ειναι οτι εχει την ηλιοροφη (που ειναι ολος ο ουρανος γυαλινος, αλλα φιμε).[/quote]
-
Όχι, δεν είναι φυσιολογικό να θέλει κάθε χρόνο. Το κύκλωμα είναι κλειστό, οπότε αν χρειάζεται συμπλήρωμα ΚΑΠΟΥ υπάρχει διαρροή. Εφόσον είσαι εντός εγγύησης, οφείλουν να την βρουν και να την επισκευάσουν. Μην αρκεστείς σε τίποτα λιγότερο.
-
Στην **147 1.6 ΄02 με αυτόματο 2ζωνικό κλιματισμό **ποτέ δεν έχουμε διανοηθεί να το βάλουμε κάτω απ'τους 24 βαθμούς και πάντα με εισαγωγή αέρα απ'έξω, (μέσα στην πόλη το ρυθμίζει μόνο του ανάλογα με τους εξωτ.ρύπους και ανοίγει την ανακύκλωση) ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ!!!
Α και δεν έχει χρειαστεί κάποιο service αυτά τα 5 χρόνια.Στο **Rallye 1.6 '01 **όταν βγαίνω απ'το γκαράζ (σκιά) διατηρεί αμέσως και σχετικά εύκολα καλή θερμοκρασία μέσα, και αν το βάλω και σε υψηλή σκάλα τον ανεμιστήρα μπορώ να πω πως κρυώνω κιόλας.
Οταν έχει μείνει στον ήλιο θέλει τουλάχιστον κάνα 5λεπτο εν κινήσει με ανοιχτά τα παράθυρα και το a/c και άλλα 5' με κλειστά τα παράθυρα για να πούμε πως κατεβαίνει αισθητά η θερμοκρασία στο εσωτερικό και πάντα με εισαγωγή αέρα απ'έξω. ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ θα τον χαρακτήριζα με επίσης κανένα service για αυτά τα 6 χρόνια! -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
(μέσα στην πόλη το ρυθμίζει μόνο του ανάλογα με τους εξωτ.ρύπους και ανοίγει την ανακύκλωση)Ξέρω ότι η mercedes το γυρίζει στον εξωτερικό αέρα μετά από κάποια λεπτά αλλά για ρύπους και ανακύκλωση πως το καταλαβαίνει;
-
Αισθητήρας επιβλαβών ουσιών!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
(μέσα στην πόλη το ρυθμίζει μόνο του ανάλογα με τους εξωτ.ρύπους και ανοίγει την ανακύκλωση)
Ξέρω ότι η mercedes το γυρίζει στον εξωτερικό αέρα μετά από κάποια λεπτά αλλά για ρύπους και ανακύκλωση πως το καταλαβαίνει;
Αυτό είναι σύστημα ποιοτικού αέρα που το έχει και η Volvo στα αυτοκίνητα της.
Απο volvocars.gr
Σύστημα ποιότητας εσωτερικού αέρα IAQS
Με το σύστημα ποιότητας εσωτερικού αέρα που προστίθεται στο ECC, ο αέρας μέσα στο Volvo σας είναι καθαρότερος από τον αέρα έξω από το αυτοκίνητο. Ένας αισθητήρας παρακολουθεί τα επίπεδα του τοξικού μονοξειδίου του άνθρακα στον εισερχόμενο αέρα και κλείνει την εισαγωγή αέρα πριν τα επίπεδα μέσα στο αυτοκίνητο φτάσουν σε ανθυγιεινά επίπεδα, όταν, για παράδειγμα, οδηγείτε πίσω από φορτηγά, αν πέσετε σε ουρά ή περνάτε από σήραγγα. Το πολλαπλό φίλτρο με ενεργό άνθρακα δεν επιτρέπει στη σκόνη, τον καπνό και τη γύρη να εισχωρήσουν στο αυτοκίνητο από τη μονάδα αερισμού, παράλληλα με καυσαέρια και αναθυμιάσεις από το υγρό των υαλοκαθαριστήρων ή λάδια. Περιορίζει επίσης αποτελεσματικά ανθυγιεινά αέρια, όπως για παράδειγμα τα οξείδια του αζώτου, το όζον της ατμόσφαιρας και οι υδρογονάνθρακες, μέσα στην καμπίνα.
Είστε ευχαριστημένοι με το aircondition του αυτοκινήτου σας;