-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Οδηγό σήμερα στην αρχή της Κ.Καραμανλή, στο δεξί ρεύμα. Στο αριστερό ρεύμα, λίγο μπροστά μου κινείται Sonata με πινακίδες Σκοπίων. Βλέποντας ο άνθρωπος στα δεξιά του βενζινάδικο, κάνει φλας, κόβει και στρίβει να μπει στο βενζινάδικο. Έλα όμως που καμικάζι μηχανάκιας ερχόταν γκαζωτός από τέρμα δεξιά προσπερνώντας με. Πέφτει στα φρένα άλλα πλέον είναι αργά. Καρφώνεται στην πόρτα του συνοδηγού του Sonata και σκάει στο βενζινάδικο. **Τι να πεις... **
Αυτό που είδες στη τροχαία.
+1
Ασχετο....
Πριν απο κανα μισαωρο στην Παραλιακη, στο ρευμα προς γλυφαδα, 1 χιλιομετρο πριν το ασκληπειο μηχανη καρφοθηκε πανω σε Punto που η πηγε να κανει αναστροφη -δεν υπαρχει σημα που να το απαγορευει- η πηγε να μπει στην Βουλα απο το ρευμα προς Βαρκιζα.Το αμαξι μεγαλη ζημια.
Η μηχανη θρηψαλα κ ο αναβατης και συν-αναβατης (κοπελα) στην ασφαλτο χωρις κρανη.Η κοπελα την γλυτωσε πολυ ελαφρα ο αναβατης καταγματα στα χερια και ποδια και τραυμα στο κεφαλι....
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙς ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ@!
εαν σε εχω χτυ[πησει στο πλαι που λογικα εκει θα σε χτυπησω αν με κλεισεις με πληρωνεις πανυγηρικα....
θα σου συνηστουσα να μην το δοκιμασεις ποτε γιατι αμα ο μηχανοβιος ειναι μαγκας και το χτυπημα ειναι ετσι οπως λεμε ποιο πανω,εκτος οτι θα τον πληρωσει η ασφαλιστικη,αμα το τρβηξεις περισσοτερο με μαγκiες τετοιου τυπου,θα ζητησει απο την τροχαια μια πολυ σπεσιαλ ποινικη διωξη για σενα απο την στιγμη που θα υπαρχει τραματισμος (το ποιο πιθανο)που θα τρεχεις και δεν θα φτανεις μετα....
για αυτο be cool...Αυτή ακριβώς είναι η συμπεριφορά που καυτηριάζουν όλοι εδώ μέσα. Ας απλοποιήσουμε λίγο το σκεπτικό σου. Είμαι λοιπόν ο alfa156 και σκέφτομαι τα εξης:
- Κάνω διήθηση γιατί έτσι με βολεύει
- Ξέρω ότι είναι παράνομη
- Ξέρω ότι αν βρεθεί κάποιος να με κόψει αλλάζοντας λωρίδα (είτε από λάθος είτε εσκεμμένα) είναι πολύ πιθανό να τραυματιστώ
- Χρησιμοποιώ το παραπάνω έτσι ώστε ΑΝ ποτέ πέσω πάνω σε κάποιον όταν κάνω διήθηση να προσποιηθώ τραυματισμό (ή να μεγαλοποιήσω τον τραυματισμό που έχω) και έτσι να αποσπάσω την υπαιτιότητα του άλλου (το δικαστήριο θα με λυπηθεί) και αποζημιώσεις
(αυτό δεν σημαίνει η φράση 'μην το δοκιμασεις ποτε γιατι αμα ο μηχανοβιος ειναι μαγκας';) - Για τους παραπάνω λόγους συμβουλεύω τους οδηγούς αυτοκινήτων να είναι cool και να μην κάνουν καμιά μαλακία και με κόψουν, γιατί θα το πληρώσουν
Με συγχωρείς, αλλά πραγματικά απορώ με αυτό το σκεπτικό. Είσαι παράνομος. Είσαι σε δυσμενή θέση ως προς την ασφάλειά σου. Αντί να απειλείς λοιπόν τους άλλους να σου ανοίξουν χώρο γιατί αλλιώς θα σε πληρώνουν μια ζωή, δεν κοιτάς να προστατεύσεις τον εαυτό σου και τον (δύστυχο...) συνεπιβάτη σου; Τι σημασία έχει αν εγώ θα πληρώνω, όταν εσύ θα είσαι παράλυτος ή ...οριζόντιος; Μου καταστρέφεις τη ζωή, αλλά πρώτα καταστρέφεις τη δική σου. Αν φίλε θες να αυτοκτονήσεις, μπορείς να το κάνεις χωρίς να χρίσεις κάποιον δολοφόνο, ενώ μάλιστα δεν φταίει και το ξέρεις! Να ρωτήσω ποια ηθική σου επιτρέπει να κάνεις κάτι τέτοιο; Άτοπο... Έλεος πια...
Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να σου βγω, γιατί δεν είμαι αυτής της νοοτροπίας. Όλοι κοιτάμε τη δουλειά μας (ή έτσι θα έπρεπε) και γι'αυτό θα κοιτάξω να έχω τέτοια θέση στο δρόμο που να διευκολύνω τις μηχανές που κάνουν (παράνομα) διήθηση. Αλλά όταν θέλω να αλλάξω λωρίδα, έχω βγάλει φλας για ώρα, έχω αρχίσει να βγαίνω από τη λωρίδα μου και ένα μηχανάκι πατάει γκάζι για να χωθεί εκεί που δεν χωράει, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κρατήσω σταθερό τιμόνι και να τον αφήσω να ελπίζει ότι θα χωρέσει. Δεν θα ξαναγυρίσω στην αρχική λωρίδα γιατί μπορεί με μια απότομη κίνηση να ρίξω κάποια άλλη μηχανή που δεν φταίει σε τίποτα... Δεν είμαι εγώ αυτός που παίζει τη ζωή του κορώνα-γράμματα, εσύ είσαι αυτός. Και αν πέσεις σε κάποιον παντελώς άσχετο, έναν 80άρη, μια οξυζενέ (μέσα-έξω) γκόμενα, ή όποιον άλλο άσχετο, μια φορά το νόμισμα θα έρθει γράμματα και τότε θα είναι πολύ αργά για να το μετανιώσεις που επέμεινες σ'αυτό το παιχνίδι 'ποιός θα κοτέψει πρώτος'.
Κρίμα... Πραγματικά κρίμα που υπάρχουν κάποιοι που συνειδητά στοιχηματίζουν τη ζωή τους για μερικά δευτερόλεπτα διευκόλυνσης ή για την επιβεβαίωση του παραφουσκωμένου εγώ τους... Δεν με κάνει να θυμώνω, αλλά μόνο να λυπάμαι για λογαριασμό τους... Κρίμα...
καταχρχην,μαγκα τυον θεωρω οταν διεκδικησει δικαστηκα αυτα που πρεπει και δεν ψαρωσει σε αυτα που θα ακουσει εκεινη την ωρα αποο διαφορους ασχετους.
μαλιασε η γλωσσα μου να το λεω,οτι οσο παρανομος ειμαι εγω με την διηθηση αλλο τοσο εισαι και εσυ που αλλαζεις λωριδα ΧΩΡΙς να κοιταξεις καθρεπτες γιατι αν θα χτυπησουμε και θα εισαι χτυπημενος στο πλαι θα φταις...
κανεις δεν θελει να τρακαρει και ποσο μαλλον εμεις που ειμαστε πανω σε 2 ροδες και η μηχανη εκτος απο ψυχαγωγια ειναι και μεσο για να κανω την δουλεια μου,και εκτος αυτου δεν μιλας με κανα 18χρονο πιτσιρικα που εχει παπι χωρις καθρεπτες,και πηγαινει διχως αυριο αναμεσα στα αυτοκινητα..
εχω πληρη γνωση των κινδυνων-την θεση μου στον δρομο ανα πασα στιγμη-ποτε κανω καραμπινατη παρανομια που θα βγω χαμενος σε περιπτωση τρακαρισματος-ποτε ειμαι στι αντιθετο ρευμα ωστε να ειμαι σουπερ προσεκτικος κλπ αντιθετα που ενας οδηγος ιχ μπορει αυκολοτερα να αποσπαστει η προσσοχη του απο διαφορους παραγοντες οπως κινητο-μουσικη-κουβεντα με τον συνοδηγο κλπ..
δεν ειναι τυχαιο οτι στα περισσοτερα ατυχηματα ειναι υπαιτια ιχ...
για αυτο προσοχη κυριοι στις μηχανες γιατι κανενας αναβατης δεν θελει να τραυματιστει,οπως και κανεις οδηγος δεν θελει να μπλεξει με δικαστηρια φταιει-δεν φταιει.. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Βρε στο τέλος θα ζητήσουν και κώλο.αμα 'τραυματισεις' τον δικο μου...μετα θα ζητησω τον δικο σου!!!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Οδηγό σήμερα στην αρχή της Κ.Καραμανλή, στο δεξί ρεύμα. Στο αριστερό ρεύμα, λίγο μπροστά μου κινείται Sonata με πινακίδες Σκοπίων. Βλέποντας ο άνθρωπος στα δεξιά του βενζινάδικο, κάνει φλας, κόβει και στρίβει να μπει στο βενζινάδικο. Έλα όμως που καμικάζι μηχανάκιας ερχόταν γκαζωτός από τέρμα δεξιά προσπερνώντας με. Πέφτει στα φρένα άλλα πλέον είναι αργά. Καρφώνεται στην πόρτα του συνοδηγού του Sonata και σκάει στο βενζινάδικο. Τι να πεις...εγώ τώρα γιατί νομίζω ότι ο οδηγός του sonata έχει μεγαλύτερη ευθύνη αν όχι και αποκλειστική ;
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
καταχρχην,μαγκα τυον θεωρω οταν διεκδικησει δικαστηκα αυτα που πρεπει και δεν ψαρωσει σε αυτα που θα ακουσει εκεινη την ωρα αποο διαφορους ασχετους.
μαλιασε η γλωσσα μου να το λεω,οτι οσο παρανομος ειμαι εγω με την διηθηση αλλο τοσο εισαι και εσυ που αλλαζεις λωριδα ΧΩΡΙς να κοιταξεις καθρεπτες γιατι αν θα χτυπησουμε και θα εισαι χτυπημενος στο πλαι θα φταις...
κανεις δεν θελει να τρακαρει και ποσο μαλλον εμεις που ειμαστε πανω σε 2 ροδες και η μηχανη εκτος απο ψυχαγωγια ειναι και μεσο για να κανω την δουλεια μου,και εκτος αυτου δεν μιλας με κανα 18χρονο πιτσιρικα που εχει παπι χωρις καθρεπτες,και πηγαινει διχως αυριο αναμεσα στα αυτοκινητα..
εχω πληρη γνωση των κινδυνων-την θεση μου στον δρομο ανα πασα στιγμη-ποτε κανω καραμπινατη παρανομια που θα βγω χαμενος σε περιπτωση τρακαρισματος-ποτε ειμαι στι αντιθετο ρευμα ωστε να ειμαι σουπερ προσεκτικος κλπ αντιθετα που ενας οδηγος ιχ μπορει αυκολοτερα να αποσπαστει η προσσοχη του απο διαφορους παραγοντες οπως κινητο-μουσικη-κουβεντα με τον συνοδηγο κλπ..
δεν ειναι τυχαιο οτι στα περισσοτερα ατυχηματα ειναι υπαιτια ιχ...
για αυτο προσοχη κυριοι στις μηχανες γιατι κανενας αναβατης δεν θελει να τραυματιστει,οπως και κανεις οδηγος δεν θελει να μπλεξει με δικαστηρια φταιει-δεν φταιει..Απο την στιγμη που ηταν παρανομα αναμεσα σε δυο λοριδες....
Τι δικιο θα ζητησει; Εστω οτι δεν μενεις φυτο, δεν σε πανε 4 και φτανεις στο δηκαστηριο και αρχησεις την κλαψα στον δικαστη και ψεματα οτι εισουν σε καποια λοριδα, ενω πηγαινες αναμεσα, και οτι ο ΙΧης φταιει.... Ε ναι.... Τοτε σε ολα τα ατυχηματα, υπαιτεια βγαινουν τα αυτοκινητα.
Πες στο δικαστη αν εχεις τα παπαρια οτι πηγαινες αναμεσα στα αυτοκινητα και οτι οταν ειδες το φλας ειπες οτι χωρας, να δω πως θ αλλαξει η στατιστικη... -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Οδηγό σήμερα στην αρχή της Κ.Καραμανλή, στο δεξί ρεύμα. Στο αριστερό ρεύμα, λίγο μπροστά μου κινείται Sonata με πινακίδες Σκοπίων. Βλέποντας ο άνθρωπος στα δεξιά του βενζινάδικο, κάνει φλας, κόβει και στρίβει να μπει στο βενζινάδικο. Έλα όμως που καμικάζι μηχανάκιας ερχόταν γκαζωτός από τέρμα δεξιά προσπερνώντας με. Πέφτει στα φρένα άλλα πλέον είναι αργά. Καρφώνεται στην πόρτα του συνοδηγού του Sonata και σκάει στο βενζινάδικο. Τι να πεις...
εγώ τώρα γιατί νομίζω ότι ο οδηγός του sonata έχει μεγαλύτερη ευθύνη αν όχι και αποκλειστική ;
Ισως επειδη κανεις λαθος;;;
-
Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί πριν καιρό. Είχα σταματήσει σε μια ουρά αυτοκινήτων σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης αφήνοντας χώρο για να βγαίνουν αυτοκίνητα από παράδρομο δεξιά που είχε STOP. Μια κοπέλα ήρθε από τον παράδρομο, είδε ότι ήμουν σταματημένος και πέρασε σιγά-σιγά κοιτώντας δεξιά της μήπως ερχόταν κάποιος από το άλλο ρεύμα. Εκείνη τη στιγμή ένας παπάκιας ήρθε με φόρα από πίσω μου και κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα. Η κοπέλα δεν τον είδε γιατί κοίταζε από την άλλη, αφού είχε ήδη καλύψει το δικό μου ρεύμα με το αυτοκίνητό της.
Ο παπάκιας παραλίγο να πέσει πάνω της και άρχισε να τη βρίζει δίπλα μου. Του λέω ότι αυτός φταίει, αφού έκανε παράνομο προσπέρασμα και κινείτο στο αντίθετο ρεύμα. Εκείνος τσαντίστηκε κι έφυγε. Αν είχε σπάσει το κεφάλι του (χωρίς κράνος φυσικά), θα αρκούσε άραγε το STOP για να του δώσει 'δίκαιο'; Μάλλον όχι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί πριν καιρό. Είχα σταματήσει σε μια ουρά αυτοκινήτων σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης αφήνοντας χώρο για να βγαίνουν αυτοκίνητα από παράδρομο δεξιά που είχε STOP. Μια κοπέλα ήρθε από τον παράδρομο, είδε ότι ήμουν σταματημένος και πέρασε σιγά-σιγά κοιτώντας δεξιά της μήπως ερχόταν κάποιος από το άλλο ρεύμα. Εκείνη τη στιγμή ένας παπάκιας ήρθε με φόρα από πίσω μου και κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα. Η κοπέλα δεν τον είδε γιατί κοίταζε από την άλλη, αφού είχε ήδη καλύψει το δικό μου ρεύμα με το αυτοκίνητό της.
Ο παπάκιας παραλίγο να πέσει πάνω της και άρχισε να τη βρίζει δίπλα μου. Του λέω ότι αυτός φταίει, αφού έκανε παράνομο προσπέρασμα και κινείτο στο αντίθετο ρεύμα. Εκείνος τσαντίστηκε κι έφυγε. Αν είχε σπάσει το κεφάλι του (χωρίς κράνος φυσικά), θα αρκούσε άραγε το STOP για να του δώσει 'δίκαιο'; Μάλλον όχι.Εκει ειναι το προβλημα....
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!
Αν πεσεις σε μαλακα δικαστη, θα φτασεις μετα Αρειο Παγο για να αποδειξεις οτι η κοπελα και η καθε κοπελα δεν εφταιγε.
Το θεμα ειναι να χεις μαρτυρες!Ασχετο....
Χθες βραδυ στο τροχαιο εκανα τον μπατσο....
Μεχρι να ρθουν οι μπατσοι....
Εκλεισα το δρομο και εστελνα την κινηση στο στενο.
Παντως πολλα τα ζωα! Ολοι σταματανε να δουν τι εγινε!
....'Δεν κοιταμε! Προχοραμε! Τροχαιο εγινε! Δεν γυριζουν τσοντα! Δεν εχει τι να δειτε! 'Κ οταν ηρθαν οι μπατσοι, εγινε μπαχαλο.... Η κινηση εφτανε μεχρι τα Λιμανακια....
-
Άρθρo 21, Kανόνες για τoυς ελιγμoύς των oχημάτων
- O oδηγός πoυ πρoτίθεται να εκτελέσει ελιγμό, oφείλει πρoηγoυμένως
να βεβαιωθεί ότι μπoρεί να τo πράξει χωρίς κίνδυνo ή παρακώλυση των
λoιπών χρηστών της oδoύ, oι oπoίoι κινoύνται πίσω, μπρoστά ή πλάι τoυ, ή
ετoιμάζoνται να τoν πρoσπεράσoυν, λαμβάνoντας υπόψη τη θέση, την κατεύ-
θυνση και την ταχύτητά τoυς. - Πριν από κάθε ελιγμό, o oδηγός υπoχρεoύται να καταστήσει έγκαιρα
γνωστή την πρόθεσή τoυ αυτή, χρησιμoπoιώντας για τo σκoπό αυτόν τoυς
δείκτες κατεύθυνσης, αν δε αυτoί δεν λειτoυργoύν, υπoχρεoύται να δώσει τα
ακόλoυθα σήματα με τo χέρι:
α) Έκταση τoυ βραχίoνα για στρoφή πρoς την κατεύθυνση αυτoύ.
β) Kάμψη τoυ βραχίoνα πρoς τα πάνω για στρoφή πρoς την αντίθετη πλευ-
ρά αυτoύ.
γ) Kάμψη τoυ βραχίoνα πρoς τα κάτω, για τoν ελιγμό στάθμευσης. - H πρoειδoπoίηση πoυ δίνεται με τoυς δείκτες κατεύθυνσης επιβάλλεται
να συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια τoυ ελιγμoύ και να παύει όταν oλoκληρωθεί
o ελιγμός. - Ο οδηγός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται
με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ. Αυτός που επιχειρεί στην οδό
συνεχείς ή διακεκομμένους ελιγμούς και κίνηση που εγκυμονεί κίνδυνο για
τους λοιπούς χρήστες της οδού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο επτακοσί-
ων (700,00) ευρώ και επί τόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης
για τριάντα (30) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του
άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα.
Η συγκεκριμένη συμπεριφορά των δικυκλιστών εμπίπτει στο παραπάνω Άρθρο που και παράλληλα με αυτή την παράβαση έχουν κάνει και άλλες όπως:
Μη σωστή θέση στο Οδόστρωμα
Μη σωστή θέση στη Λωρίδα
Καταπάτηση της διαχωριστικής γραμμής των Λωρίδων ή Ρευμάτων κυκλοφορίας (Απλής ή Διπλής κλπ)
Αντικανονική αλλαγή Κατεύθυνσης
Μη τήρηση αποστάσεων Ασφαλείας (από τα τροχοφόρα οχήματα, προπορευομενα και μη και παράπλευρα)Λέτε να νομιμοποιήσουν τέτοια Επικίνδυνη Συμπεριφορά ?
Και πιο το όφελος ?λεειι κατι στο κειμενο που μας παρεθεσες,για την σωστη θεση στο οδοστρωμα??
λεει για τους ελιγμους και με ποιον τροπο πρπει να τον κανεις...
μεσα σε αυτο ειναι και η αλλαγη λωριδας που θελει να κανει το αυτοκινητο δεν με βλεπει γιατι θα επρπε να με δει,με χτυπαει και πεφτω κατω,και με πληρωνει μετα!!
αυτο προσπαθω να πω τοσα ποστ αλλα εσεις...τιποτα!!!Όλες αυτές τις παραβάσεις τις κάνει το μηχανάκι σε χρονικό διάστημα δευτερολέπτων και θέλεις να μας πείσεις παρ’ όλα αυτά ότι το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σου και όχι ότι εσύ έπεσες πάνω στο αυτοκίνητο που όφειλες να δεις ότι έχει ανάψει φλας και αλλάζει λωρίδα ενώ ο οδηγός δεν έχει την δυνατότητα να σε δη με των παράνομο και παράλογο τρόπο που οδηγείς.
Επικαλείσαι την μη σωστή θέση στο οδόστρωμα και τον τρόπο των ελιγμών και αλλαγών λωρίδων των άλλων και όχι ότι εσύ έχεις κάνει τα ίδια παραπτώματα πριν από αυτούς και πριν πέσεις πάνω τους, και τη φορά που ένας οδηγός υποπέσει κατά την δική σου αντίληψη σε λάθος τρόπο αλλαγή λωρίδας θα φταίει ο οδηγός και όχι εσύ που κάνεις το ίδιο όλη την ώρα.Στο δικαστήριο ο λόγος σου έχει την ίδια ισχύ με τον οδηγό, επιπλέον σημαντικό ρόλο παίζουν οι θέσεις των οχημάτων στο οδόστρωμα, η σήμανση και οι αυτόπτες μάρτυρες εάν υπάρχουν, επίσης αυτό καταγράφει και η τροχαία όταν έρχεται στο τόπο του ατυχήματος. Πιστεύεις ότι θα βρεθεί μάρτυρας να πει ότι η συμπεριφορά σου στο οδόστρωμα ήταν νόμιμη και σύμφωνα με το Κώδικα. Στην καλύτερη περίπτωση θα φταίει και ο οδηγός με μερίδιο ευθύνης το ίδιο με εσένα. Και Άμα είσαι μάγκας προσπάθησε να αποδείξεις ότι φταίει μόνο ο άλλος αλλά στο δικαστήριο να προσέχεις τα λόγια σου γιατί ότι πεις μπορεί και θα χρησιμοποιηθεί εναντίων σου, στο Forum μπορείς να λες ότι θες.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Οδηγό σήμερα στην αρχή της Κ.Καραμανλή, στο δεξί ρεύμα. Στο αριστερό ρεύμα, λίγο μπροστά μου κινείται Sonata με πινακίδες Σκοπίων. Βλέποντας ο άνθρωπος στα δεξιά του βενζινάδικο, κάνει φλας, κόβει και στρίβει να μπει στο βενζινάδικο. Έλα όμως που καμικάζι μηχανάκιας ερχόταν γκαζωτός από τέρμα δεξιά προσπερνώντας με. Πέφτει στα φρένα άλλα πλέον είναι αργά. Καρφώνεται στην πόρτα του συνοδηγού του Sonata και σκάει στο βενζινάδικο. Τι να πεις...
εγώ τώρα γιατί νομίζω ότι ο οδηγός του sonata έχει μεγαλύτερη ευθύνη αν όχι και αποκλειστική ;
άλεξ ( σωστά ; ) ο sonataς αλλάζει μία λωρίδα και μετά βγαίνει από το δρόμο. Κάτι πρέπει να έκανε λάθος εκεί.
edit : Άκυρο , μόλις είδα ότι ο axel έδωσε τη προτεραιότητά του ( επί της λωρίδος ) στον sonata και ο μηχανάκιας πέρασε από δεξιά.
-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
θυνση και την ταχύτητά τoυς. - Πριν από κάθε ελιγμό, o oδηγός υπoχρεoύται να καταστήσει έγκαιρα
ρά αυτoύ.
γ) Kάμψη τoυ βραχίoνα πρoς τα κάτω, για τoν ελιγμό στάθμευσης. - H πρoειδoπoίηση πoυ δίνεται με τoυς δείκτες κατεύθυνσης επιβάλλεται
Η συγκεκριμένη συμπεριφορά των δικυκλιστών εμπίπτει στο παραπάνω Άρθρο που και παράλληλα με αυτή την παράβαση έχουν κάνει και άλλες όπως:
Μη σωστή θέση στη Λωρίδα
Καταπάτηση της διαχωριστικής γραμμής των Λωρίδων ή Ρευμάτων κυκλοφορίας (Απλής ή Διπλής κλπ)
Μη τήρηση αποστάσεων Ασφαλείας (από τα τροχοφόρα οχήματα, προπορευομενα και μη και παράπλευρα)Λέτε να νομιμοποιήσουν τέτοια Επικίνδυνη Συμπεριφορά ?
Και πιο το όφελος ?λεειι κατι στο κειμενο που μας παρεθεσες,για την σωστη θεση στο οδοστρωμα??
μεσα σε αυτο ειναι και η αλλαγη λωριδας που θελει να κανει το αυτοκινητο δεν με βλεπει γιατι θα επρπε να με δει,με χτυπαει και πεφτω κατω,και με πληρωνει μετα!!
αυτο προσπαθω να πω τοσα ποστ αλλα εσεις...τιποτα!!!Όλες αυτές τις παραβάσεις τις κάνει το μηχανάκι σε χρονικό διάστημα δευτερολέπτων και θέλεις να μας πείσεις παρ’ όλα αυτά ότι το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σου και όχι ότι εσύ έπεσες πάνω στο αυτοκίνητο που όφειλες να δεις ότι έχει ανάψει φλας και αλλάζει λωρίδα ενώ ο οδηγός δεν έχει την δυνατότητα να σε δη με των παράνομο και παράλογο τρόπο που οδηγείς.
Επικαλείσαι την μη σωστή θέση στο οδόστρωμα και τον τρόπο των ελιγμών και αλλαγών λωρίδων των άλλων και όχι ότι εσύ έχεις κάνει τα ίδια παραπτώματα πριν από αυτούς και πριν πέσεις πάνω τους, και τη φορά που ένας οδηγός υποπέσει κατά την δική σου αντίληψη σε λάθος τρόπο αλλαγή λωρίδας θα φταίει ο οδηγός και όχι εσύ που κάνεις το ίδιο όλη την ώρα.Στο δικαστήριο ο λόγος σου έχει την ίδια ισχύ με τον οδηγό, επιπλέον σημαντικό ρόλο παίζουν οι θέσεις των οχημάτων στο οδόστρωμα, η σήμανση και οι αυτόπτες μάρτυρες εάν υπάρχουν, επίσης αυτό καταγράφει και η τροχαία όταν έρχεται στο τόπο του ατυχήματος. Πιστεύεις ότι θα βρεθεί μάρτυρας να πει ότι η συμπεριφορά σου στο οδόστρωμα ήταν νόμιμη και σύμφωνα με το Κώδικα. Στην καλύτερη περίπτωση θα φταίει και ο οδηγός με μερίδιο ευθύνης το ίδιο με εσένα. Και Άμα είσαι μάγκας προσπάθησε να αποδείξεις ότι φταίει μόνο ο άλλος αλλά στο δικαστήριο να προσέχεις τα λόγια σου γιατί ότι πεις μπορεί και θα χρησιμοποιηθεί εναντίων σου, στο Forum μπορείς να λες ότι θες.
ante kala..αλλα λογια να αγαπιομαστε...
εγω και ο αδερφος μου εχουμε παρφει λεφτα απο ασφαλιστικες για παρομοια περιστατικα..
βαριεμαι να γραφω τα ιδια και τα ιδια..
ευχομαι να μην παρεις κανεναν στον λαιμο σου και σε τρεχει μετα κια δεν φτανεις...
τοτε θα δεις το πραγματικο προσωπο της δικαιοσηνης σε τροχαια ατυχηματα...
απλα αν δεν εχεις παει ποτε σε δικαστηριο για τετοιες υποθεσεις απλα κανε το καλυτερο....Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ - O oδηγός πoυ πρoτίθεται να εκτελέσει ελιγμό, oφείλει πρoηγoυμένως
-
άλεξ ( σωστά ; ) ο sonataς αλλάζει μία λωρίδα και μετά βγαίνει από το δρόμο. Κάτι πρέπει να έκανε λάθος εκεί.
edit : Άκυρο , μόλις είδα ότι ο axel έδωσε τη προτεραιότητά του ( επί της λωρίδος ) στον sonata και ο μηχανάκιας πέρασε από δεξιά.
Σονατα.... Τι ονομα κ αυτο;;;
Δεν το βγαζαν Ρεκβιεμ καλυτερα;;Αλεξ, Αλεξανδρος, Wag, Πως Πας Ετσι Ρε Μαλακα:)
-
ρά αυτoύ.
Μη σωστή θέση στη Λωρίδα
εγω και ο αδερφος μου εχουμε παρφει λεφτα απο ασφαλιστικες για παρομοια περιστατικα..
ευχομαι να μην παρεις κανεναν στον λαιμο σου και σε τρεχει μετα κια δεν φτανεις...
απλα αν δεν εχεις παει ποτε σε δικαστηριο για τετοιες υποθεσεις απλα κανε το καλυτερο....Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣΤο πραγματικο προσωπο της δικαιοσηνης στα τροχαια ειναι πολυ απλο....
Ο μηχανακιας τραυματιστικε/σκοτωθηκε...
Ο ΙΧης δεν επαθε τιποτα....
Το δικαστηριο αποφασηζει υπερ του μηχανακια, που περασε το STOP, καθως ο ΙΧης δεν ειχε τεταμενη την προσωχη του και δεν τον ειδε να περναει με κοκκινο....Μετα ξεμπερδευεις στον Αρειο Παγο, οπου λογικα δεν θα κοιταξουν τους τραυματιες και τους νεκρους που συγκινουν τους δικαστες, αλλα το νομικο τμημα. Ποιος προκαλεσε το τροχαιο!
Σε γενικες γραμμες....
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΕΙΑ στο συμβολαιο....
Και μετα περνατε πανω απο τα μηχανακια σαν να μη τρεχει τιποτα!! - O oδηγός πoυ πρoτίθεται να εκτελέσει ελιγμό, oφείλει πρoηγoυμένως
-
[...]
[...]
μαλιασε η γλωσσα μου να το λεω,οτι οσο παρανομος ειμαι εγω με την διηθηση αλλο τοσο εισαι και εσυ που αλλαζεις λωριδα ΧΩΡΙς να κοιταξεις καθρεπτες γιατι αν θα χτυπησουμε και θα εισαι χτυπημενος στο πλαι θα φταις...Αν κοιτάξω καθρέπτες, βγάλω φλας, αρχίσω να αλλάζω λωρίδα, και εκεί που θα έπρεπε να αφήσεις μόνο το γκάζι για να ολοκληρώσω (ούτε καν να φρενάρεις... δεν πετάγομαι, αλλάζω λωρίδα νομιμότατα!) εσύ πατήσεις γκάζι για να χωθείς εκεί ακριβώς που πάω, πόσο παράνομος είμαι; Νομίζω καθόλου... Έχεις κάτι χειροπιαστό πάνω σ'αυτό; Ελπίζω εσύ να μην το κάνεις, αλλά πολλοί συνάδελφοί σου με μηχανές το κάνουν κάθε μέρα.
εχω πληρη γνωση των κινδυνων-την θεση μου στον δρομο ανα πασα στιγμη-ποτε κανω καραμπινατη παρανομια που θα βγω χαμενος σε περιπτωση τρακαρισματος-ποτε ειμαι στι αντιθετο ρευμα ωστε να ειμαι σουπερ προσεκτικος κλπΜέχρι εδώ πολύ καλά, και χαίρομαι για σένα.
αντιθετα που ενας οδηγος ιχ μπορει αυκολοτερα να αποσπαστει η προσσοχη του απο διαφορους παραγοντες οπως κινητο-μουσικη-κουβεντα με τον συνοδηγο κλπ..
δεν ειναι τυχαιο οτι στα περισσοτερα ατυχηματα ειναι υπαιτια ιχ...Αυτό το στηρίζεις κάπου; Φυσικά και υπάρχουν αφηρημένοι ή ανίδεοι οδηγοί αυτοκινήτου, αλλά υπάρχουν και οδηγοί μηχανών που νομίζουν ότι η ευελιξία της μηχανής μπορεί να τους γλιτώσει από οτιδήποτε και γι'αυτό ρισκάρουν υπερβολικά. Όσο για το ποιος φταίει, υπάρχει καμιά αξιόπιστη πηγή;
για αυτο προσοχη κυριοι στις μηχανες γιατι κανενας αναβατης δεν θελει να τραυματιστει,οπως και κανεις οδηγος δεν θελει να μπλεξει με δικαστηρια φταιει-δεν φταιει..
Σ'αυτό συμφωνώ 100%. Αν προσέχουν και οι μεν και οι δε (και ταυτοχρόνως δεν παρανομούν...) τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Δυστυχώς όμως εκεί έξω τα πράγματα δεν είναι έτσι...
-
Εγώ κατάλαβα πως ο axel12p κινούταν στην αριστερή πίσω από το YouDie Sonata. Σε αυτή την περίπτωση ο YouDie φταίει 100%. Σε περίπτωση όμως που ο μηχανάκιας πέρασε πιο δεξιά από τη δεξιά λωρίδα, φταίει ο μηχανάκιας.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Εγώ κατάλαβα πως ο axel12p κινούταν στην αριστερή πίσω από το YouDie Sonata. Σε αυτή την περίπτωση ο YouDie φταίει 100%. Σε περίπτωση όμως που ο μηχανάκιας πέρασε πιο δεξιά από τη δεξιά λωρίδα, φταίει ο μηχανάκιας.
...στο δεξί ρεύμα!...
-
Λίγο πιο μικρά quotes please
-
Σωστός...
-
απλα αν δεν εχεις παει ποτε σε δικαστηριο για τετοιες υποθεσεις απλα κανε το καλυτερο....Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣΜια οικογενειακη φιλη παει πειραια να φυγει διακοπες, πιχτρα ο δρομος, σημειωτών, ειναι ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΗ, και περναει ενα σουπερσπορτ αναμεσα απο τις λωριδες (σπασμενος) βρισκει σε καποιο αμαξι πιο πισω, η κοπελα που ειχε πισω πεταξε, ο οδηγος επεσε πιο κοντα, η μηχανη καρφωθηκε στην πισω ροδα του αμαξιου της φιλης μας (εσπασε ψαλιδι, αλλαγη αξωνας κλπ) ο τυπος εντατική καποιες μερες η κοπελα σχετικα καλα.
Αφου εσκασε αστυνομια και τραβαγανε τη γνωστη μας που ητνα ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΗ, ο τυπος φυσικα εκανε αρνητικη δηλωση, και τις εκανε και μυνηση για τη μηχανη του, για τα χτυπηματα του κλπ!
Σε πρωτη φαση εχασε (δεν ξερω αν ηταν το αστικο ή το ποινικο) τελος παντων η κακομοιρα θα εχει πολυ τρεξιμο....ενω επαναλαμβανω ηταν σταματημενη!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το να κανεις διηθηση, σφηνες, σουζες, κολοτουμπες κλπ καλο ειναι το θεμα ειναι να εχεις βαρια π@παρια και να αναλαμβανεις τις ευθυνες σου οταν γινει η στραβή!
Τα αλλα θα κανω μυνηση γιατι πως θα αποδηξει ο αλλος οτι εγω δεν εκανα τον ινδιανο εκτος του οτι δεν ειναι ηθικα ειναι και αδερφηστικα!
-
Συγγνώμη αλλά αφού ήταν πήχτρα ο δρόμος δεν υπήρχαν μάρτυρες; Δεν κράτησε τα στοιχεία κάποιων που ήταν στο σημείο η φίλη σου αν τους χρειαστεί;
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]