-
Στάνταρ θα βγήκε από τέρμα αριστερά τέρμα δεξιά. Ειδικά αν ο Κώστας πήγαινε με 170, δεν υπάρχει περίπτωση να εμφανίστηκε ξαφνικά από την ίδια λωρίδα από το βάθος. Κάπου σε πιο δεξιά λωρίδα ήταν και την είδε ο σας περνάω όλους από πάνω, κάτω, πλαγίως...
Κλασσικός μλκας ο τύπος... Ούτε το γεγονός ότι στέκεται πάνω σε 2 τροχούς δεν σκέφτεται...
Θα γράψω και εγώ κάποια στιγμή γιατί τα έχω μαζεμένα κάποια ζώα τις τελευταίες 2 εβδομάδες.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Στάνταρ θα βγήκε από τέρμα αριστερά τέρμα δεξιά. Ειδικά αν ο Κώστας πήγαινε με 170, δεν υπάρχει περίπτωση να εμφανίστηκε ξαφνικά από την ίδια λωρίδα από το βάθος. Κάπου σε πιο δεξιά λωρίδα ήταν και την είδε ο σας περνάω όλους από πάνω, κάτω, πλαγίως...Κλασσικός μλκας ο τύπος... Ούτε το γεγονός ότι στέκεται πάνω σε 2 τροχούς δεν σκέφτεται...
Θα γράψω και εγώ κάποια στιγμή γιατί τα έχω μαζεμένα κάποια ζώα τις τελευταίες 2 εβδομάδες.
...Μαλλον αναποδα.
Απο τερμα δεξια πηγε τερμα αριστερα για χαρακιρι-προσπεραση.εδιτ
-
Ναι ανάποδα το έγραψα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ουτε απο που ηρθε καταλαβα, αριστερα μου ΔΕΝ ηταν παντως οταν ΜΕ ΦΛΑΣ ξεκινησα να αλλαζω λωριδα.Για να είσαι με 170 στον Κηφισό, ο Κηφισός θα ήταν μάλλον ψιλοάδειος. Οπότε πως δεν τον κατάλαβες ρε Κώστα; Διακτινίστηκε πίσω σου;
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Ζω για τη στιγμή που κάποιος θα τρακάρει με συμφορουμίτη χωρίς να ξέρειτην ιδιότητά του και ο καθένας αποκαλεί τον άλλον 'Ζώο' εδώ μέσα μέχρι
να ανακαλύψουν ότι μιλούν για το ίδιο περιστατικό...
-
Προσωπικά, όταν πρόκειται να αλλάξω λωρίδα στην Εθνική, κοιτάω και τον μεσαίο καθρέπτη και τον αριστερό/δεξί (ανάλογα με το που θέλω να πάω).
Αν έκανες το ίδιο είμαι σίγουρος οτι θα τον έβλεπες, ακόμα και αν ήταν στη δεξιά λωρίδα. Αλλά ξαναρωτώ: πώς είσαι τόσο σίγουρος οτι δεν βρήκε εφαρμογή πάνω σου σε αυτή την περίπτωση το πείραμα του γορίλα?
Γιατί αποκλείεις το ενδεχόμενο να έκανες λάθος? Γιατί πρέπει να αναθεματίζεις?Και κάτι άλλο... ΣΥΝΗΘΩΣ (το τονίζω αυτό για να μην αρχίσουν άσκοπες συζητησεις και αντιπαραθέσεις) οι αναβάτες μηχανών μεγάλου κυβισμού δεν είναι τόσο εριστικοί όσο οι παπιοσκουτεράδες και για να φωνάξουν/διαμαρτυρηθούν/χειρονομήσουν έχουν μια μερίδα δίκιου, σε αντίθεση με άλλους που φωνάζουν φταίνε-δε φταίνε. Αυτό δε σε προβληματίζει καθόλου?
Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ σε παρόμοια περίπτωση 'βρε μπας και έχει δίκιο ο Χριστιανός και εγώ τον βρίζω άδικα?' Εγώ πάντως αρκετές φορές, καθώς είμαι σίγουρος οτι δεν έχω το αλάθητο.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Ουτε απο που ηρθε καταλαβα, αριστερα μου ΔΕΝ ηταν παντως οταν ΜΕ ΦΛΑΣ ξεκινησα να αλλαζω λωριδα.
Για να είσαι με 170 στον Κηφισό, ο Κηφισός θα ήταν μάλλον ψιλοάδειος. Οπότε πως δεν τον κατάλαβες ρε Κώστα; Διακτινίστηκε πίσω σου;
Αυτο λεμε ρε νασο, οτι μαλλον ηταν δεξια που δεν κοιταξα και οταν πλησιασαμε την ψιλοκινηση στην μεσαια, αποφασισε να μην κοψει πουθενα και να αλλαξει 3 λωριδες με μια κινηση. Παντως ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.
-
taurus.
αμα ηταν στην δεξια, απο τον μεσαιο δεν θα τον εβλεπα. Μπορει να ηταν στην ΛΕΑ. Μπορει να εκανε σφηνες (σφηνα= κανονικη αλλαγη λωριδας η οποια ομως οταν πηγαινεις με τοσα, γινεται σφηνα) και να αλλαζε λωριδες σαν υαλοκαθαριστηρας. Και δικιο ενω αποφασισε να μην κοψει και να περασει απο εκει που περασε, δεν προκειται να εχει. Εγω μπορει να τσαντιζομαι οταν με κοβουν επειδη δεν υπολογισαν με ποσα ερχομαι, αλλα δεν περναω φιλερ απο οπου βρω. Κοβω, βριζω, επιταχυνω.
-
Δηλαδή είσαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουρος οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να έκανες εσύ λάθος...
-
Εμ βέβαια. Πιθανότερο είναι να πήγαινε ο μηχανόβιος στη δεξιά με 230 σε άδειο Κηφισσό και να άλλαξε 3 λωρίδες για την πλάκα του παρά να έκανε ο αλάνθαστος kacey ένα απόλυτα ανθρώπινο λάθος, να μην τον είδε. Και πιο πιθανό είναι να είναι μαλάκας ο μηχανόβιος και να ΕΠΕΛΕΞΕ να περάσει ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τη μπαριέρα, παρά να μην πρόφτασε να φρενάρει και να ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να περάσει έτσι (το έχω πάθει ακριβώς αυτό με αυτοκίνητο...).
Και, σαν κερασάκι στην τούρτα, έρχονται και τα απαράδεκτα 'ας γινόταν αλοιφή, εγώ χέστηκα' κτλ. κτλ. μην αφήνοντας κανένα περιθώριο μήπως ρε αδερφέ, μήπως τύχει καμιά φορά να κάνουμε λάθος και να στείλουμε κάποιο συνάνθρωπο (αθώο ή όχι, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ, αυτό είναι η κύρια διαφωνία μας...) στο νεκροτομείο...
Ξεκαθαρίζω πως ο μηχανόβιος πήγαινε απαράδεκτα γρήγορα...
-
Και κάτι ακόμα: έχει κανένας την εντύπωση οτι με 220-230 (υποτιθέμενη ταχύτητα από τον kc) μπορεί να κάνει έτσι εύκολα μια μηχανή αστραπιαίο ελιγμό τριών λωρίδων σε δρόμο σαν τον Κηφισό, χωρίς να σαβουριαστεί?
Μα ποιος οδηγούσε, ο Μπούστας? -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δηλαδή είσαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουρος οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να έκανες εσύ λάθος...Μα το πε οτι εκανε λαθος....
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Με το αμαξι δεν κανεις διηθηση, περνας απο την διπλανη λωριδα, η μηχανη εκανε γιατι περασε αναμεσα στον kacey και το τοιχειο.Κωστα οσο και αδειος να ειναι ο δρομος, αν πας με πολλα βλεπεις τι συμβαινουν?
Μάλλον έκανε τη διήθηση για να μην σκοτωθεί.
Και όντως ούτε η μηχανή , ούτε ο kacey είχαν δίκαιο. Κρίμα θα πήγαινε όποιος χτυπούσε γιατί οι δρόμοι μας δεν υποστηρίζουν και δεν είναι φτιαγμένοι για τέτοιες ταχύτητες. Έχουν καμπές , ακολουθούν τη μορφολογία και γενικά η ορατότητα είναι περιορισμένη. Κακώς έτρεχαν και οι δύο κατά τη γνώμη μου.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Δηλαδή είσαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουρος οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να έκανες εσύ λάθος...
Μα το πε οτι εκανε λαθος....
Πότε έγινε αυτό?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
chemic, το οτι εγω οδηγω ΚΑΙ με το αυτι και καταλαβα να σταματησω οτι εκανα (χωρις να εχω καταλαβει τι γινεται), δεν σημαινει οτι οι αλλοι 9 στους 10 ελληνες οδηγους θα εκαναν το ιδιο. ΕΤΥΧΕ και του εκατσε το περασμα, ΕΤΥΧΕ και σταματησα να πηγαινω προς τα αριστερα.Και δεν εκλεισα κανεναν. 'Εκει που αλλαζα λωριδα προς τα αριστερα εχοντας ελεγξει οτι δεν ερχεται κανεις και εχοντας φλας, πηγε να με περασει μηχανη αναμεσα σε εμενα και την μπαριερα. Δεν χωρεσε και εγινε σουβλακι'. Ετσι απλα...
Μαστορα, οταν εγω εβγαλα φλας για αριστερα, στην αριστερη δεν ηταν κανενας, και πισω μου δεν ηταν κανενας που ειχε βγαλει φλας για αριστερα. Αρα πρωτος εγω ειχα εκδηλωσει την προθεση για προσπερασμα και κανεις αλλος δεν επρεπε να το κανει ('οταν ο οδηγος πισω ή εμπρος απο εμας εχει εκδηλωσει την προθεση του για αλλαγη λωριδας με φλας, δεν επιτρεπεται να ξεκινησουμε προσπερασμα').
κιλομεατερ
Μαλιστα. Μηχανακι που δεν ηθελε να κοψει απο τα 220-230 που τον εκοψα να πηγαινει ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ (γιατι ουτε στην μεσαια ηταν αφου ελαχιστα πριν ειχα κοιταξει και πισω καθρεφτη μην τυχον ειναι κανεις απο πισω μου και εχει βγαλει φλας για αριστερα), οταν ειδε αυτοκινητο σε δεξια και μεσαια, και ενω ειχα ηδη ξεκινησεινα αλλαζω λωριδα με φλας, ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΕΛΕΓΞΕΙ, αποφασισε να περασει αναμεσα σε εμενα και την μπαριερα ενω 1 μιλισεκοντ πριν ηταν στα δεξια μου (προφανως, ουτε που ξερω απο που ηρθε). Και εγω θα επρεπε να νοιαζομαι για αυτον? Οκ οτι πειτε.
Ναι ρε φιλε, αμα σκοτωθει ενας τετοιος ινδιανος απο τετοιες ΕΣΚΕΜΜΕΝΕΣ μλκιες, και επειδη μετα εμενα θα τρεχουν χωρις να εχω κανει τιποτα λαθος, το μονο που με νοιαζει ειναι να εχω δικιο. Δεν ειναι καποιος που δεν ειδε ενα στοπ και το περασε. Σημαδεψε και περασε απο εκει που κατα 99% θα σκοτωνοταν, για να μην του κοψουμε την φορα και χασει 1 δευτερολεπτο απο το ταξιδι του.
Ήταν δεξιά σου τελικά πριν αλλάξεις λωρίδα ;
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δηλαδή είσαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουρος οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να έκανες εσύ λάθος...Ειμαι απολυτα σιγουρος οτι οταν εβγαλα φλας για να μπω στην αριστερη, δεν ηταν ουτε απο πισω μου ουτε ηδη στην αριστερη, ακομα και πολυ μακρυα.
Εμ βέβαια. Πιθανότερο είναι να πήγαινε ο μηχανόβιος στη δεξιά με 230 σε άδειο Κηφισσό και να άλλαξε 3 λωρίδες για την πλάκα του παρά να έκανε ο αλάνθαστος kacey ένα απόλυτα ανθρώπινο λάθος, να μην τον είδε. Και πιο πιθανό είναι να είναι μαλάκας ο μηχανόβιος και να ΕΠΕΛΕΞΕ να περάσει ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τη μπαριέρα, παρά να μην πρόφτασε να φρενάρει και να ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να περάσει έτσι (το έχω πάθει ακριβώς αυτό με αυτοκίνητο...).
Και, σαν κερασάκι στην τούρτα, έρχονται και τα απαράδεκτα 'ας γινόταν αλοιφή, εγώ χέστηκα' κτλ. κτλ. μην αφήνοντας κανένα περιθώριο μήπως ρε αδερφέ, μήπως τύχει καμιά φορά να κάνουμε λάθος και να στείλουμε κάποιο συνάνθρωπο (αθώο ή όχι, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ, αυτό είναι η κύρια διαφωνία μας...) στο νεκροτομείο...
Ξεκαθαρίζω πως ο μηχανόβιος πήγαινε απαράδεκτα γρήγορα...
Βλεπω σου ειναι πολυ ευκολο να σχολιαζεις κατι που δεν ειδες και δεν ησουν εκει για να μπορεις να κρινεις.
Εγω δεν μιλησα για ΑΔΕΙΟ κηφισο. Μιλησα για Κηφισο που ειχε τοση κινηση, ωστε να μπορεσω να εχω επιστρεψει στην μεσαια με τα 170 που ειχα οταν ημουν 1 στροφη πριν στην αριστερη (που τα ειχα πιασει στην τεραστια και πολυ κατηφορικη ευθεια ΠΡΙΝ την ΑΟ), και με τοση κινηση ωστε να μπορεσω να δω οτι μπροστα μου στην μεσαια ξαναεχει αυτοκινητα, να ελεγξω τους καθρεφτες μου, να βγαλω φλας και να ξαναερθω αριστερα. Ηταν Κηφισος με τοση κινηση ωστε και αλλοι να ταξιδευουν με τετοιες ταχυτητες με τον ιδιο τροπο.
Αν δεν προφτασε να φρεναρει ωστε να αναγκαστει να περασει με τοσα απο εκει, τοτε πηγαινε ΑΠΙΘΑΝΑ γρηγορα. Και επισης δεν αλλαζει το γεγονος οτι εμφανιστηκε απο το πουθενα, ή μαλλον απο οποια τρυπα ειχε βρει και ξετρυπαγε την κινηση απο την αλλη μερια του δρομου...
Και κάτι ακόμα: έχει κανένας την εντύπωση οτι με 220-230 (υποτιθέμενη ταχύτητα από τον kc) μπορεί να κάνει έτσι εύκολα μια μηχανή αστραπιαίο ελιγμό τριών λωρίδων σε δρόμο σαν τον Κηφισό, χωρίς να σαβουριαστεί?
Μα ποιος οδηγούσε, ο Μπούστας?Τα βιντεακια που ποσταρουμε εδω μεσα με μηχανες, ΔΕΝ τα εχεις δει?
Το ενδεχομενο να ειναι καποιος απο αυτους που κολλανε μια καμερα στο τεποζιτο και πανε να γραψουν ρεκορ, το εχετε αποκλεισει? Ή δεν τα εχετε ξαναδει ποτε αυτα τα ξετρυπηματα με 200+ αναμεσα σε αυτοκινητα με συνεχομενες αλλαγες λωριδας?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Να ΔΕΙΣ επειδη ΕΛΕΓΞΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑΞΕΣ ΛΩΡΙΔΑ ΕΤΣΙ, και μετα να υπολογισεις σωστα την ταχυτητα αυτου που ειναι ηδη στην λωριδα που πας να μπεις και ερχεται πιο γρηγορα ωστε να μην τον κλεισεις, ναι το κανω και το απαιτω.Να μαντεψω οτι απο το πουθενα θα εμφανιστει μηχανη ( που πιθανολογω οτι αλλαξε με μια κινηση 3 λωριδες με 230χαω) περνωντας αναμεσα απο τα αυτοκινητα, και να καταλαβω οτι θα παει να περασει απο εκει που μονο καποιος που θα ηθελε να αυτοκτονησει, ε οχι.
Σε αλλο ποστ εχω πει οτι καταλαβαινω τον μαλακα απο μακρυα, εννοωντας οτι αυτος που θα κανει μλκια φαινεται απο τον τροπο που οδηγει. Εσυ αυτο το ειρωνευτηκες μιλωντας για κληρονομικα χαρισματα και αλλες μπουρδες. Βασικη προυποθεση για να γινει αυτο ειναι να βλεπεις τον αλλο, και δεν ηταν οτι δεν κοιταξα. Αλλα βεβαια, αλλα γραφω εγω, αλλα λες εσυ οτι γραφω για να μπορεις μετα να κραξεις.
Αλλα τι να περιμενω, στο αλλο σκηνικο 2 μηνες ελεγα 'προτιμησα να μην κινδυνεψω να σκασω στις μπαριερες και κρατησα σταθερη πορεια', και εσυ το μεταφραζες 'εκλεισες την μηχανη πανω στις μπαριερες'...
Τελικά δεν ήταν στα δεξιά σου πριν την αλλαγή ;
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Ζω για τη στιγμή που κάποιος θα τρακάρει με συμφορουμίτη χωρίς να ξέρει
την ιδιότητά του και ο καθένας αποκαλεί τον άλλον 'Ζώο' εδώ μέσα μέχρι
να ανακαλύψουν ότι μιλούν για το ίδιο περιστατικό...
Χαχα! Καλό, πολύ καλό!
Αλλά εγώ εννοώ άλλο... να μιλάνε ΚΑΙ οι δύο, χαρακτηρίζοντας ο ένας τον άλλο ζώο, ειδικά μετά από καμιά σύγκρουση... σκέψου τη διαφορά...
-
Για να καταλαβετε λοιπον ......
Ας ερθει ... να μου πει οτιδηποτε για αυτον, εμενα ΔΕΝ με νοιαζει να γινοταν κιμας στην μπαριερα.
Οκ καταλάβαμε.
Είτε μιλάμε για το μηχανάκια που σε πέρασε παράνομα και επικίνδυνα, είτε για το ΙΧ που σε έκλεισε, είτε για τη νταλίκα που σε απείλησε, τον πεζό που πετάχτηκε, το σκύλο / γατάκι που ξεμύτισε, στα π@π@ρι@ σου κι αν θα λιώσεις στη μπαριέρα μια ψυχή, αρκεί να βγείς στα δικαστήρια αθώος και να μην πάθεις τίποτα εσύ. Το βραδάκι μπορεί να βγείς για καμια μπυρίτσα με φίλους, να γελάσετε με το π@π@ρα που του μαθες μια για πάντα οτι στο δρόμο δεν αστειεόμαστε, οτι κυκλοφορούν και αδέκαστοι οδηγοί-τιμωροί, μπορεί να γράψεις και κανα post στο forum μιας και αισθάνεσαι την ηθική υποχρέωση να μεταλαμπαδεύσεις της ηθικές σου αξίες και σε άλλους.
Μερικές σελίδες πιο πρίν είχα γράψει για άνθρωπο αμόρφωτο/ακαλλιέργητο, το οποίο μάλιστα διαπίστωσα οτι σου φάνηκε γελοίο. Ανακαλώ το χαρακτηρισμό (αναφέρομαι στο μέρος που σε χαρακτήρισα 'ανθρωπο' προφανώς).
Φίλε καλά να είσαι, χίλια χρόνια να ζήσεις υγιής και ευτυχισμένος, μακάρι μόνο να μην οδηγήσει κανένας άνθρωπος που ξέρω και νοιάζομαι κοντά σου.
Πες οτι στην θεση του Κεϊσυ ηταν καποιος αλλος που δεν θα ακουγε το κορναρισμα.... Και δεν εκοβε την προσπεραση, την οποια ο μαλακας με την μηχανη οφειλε να διευκολυνει, οπως ρητα αναφερεται στον κοκ....
Που θα ταν η μηχανη;;;;
Στις ΜΠΑΡΙΕΡΕΣ!Αυτο που δεν καταλαβαινεται ειναι οτι σας κραζουμε μπας και καταλαβετε οτι πατε να βγαλετε τα ματακια σας -στην καλυτερη- με τα ιδια σας τα χερακια.
Οταν το καταλαβετε, θα ειναι καλυτερα για ολουςΔεν υπάρχει προσπέραση σε κίνηση σε στοίχους. Μόνο αλλαγή λωρίδας και αυτός που αλλάζει λωρίδα υποχρεούται να υπολογίσει όλες τις παραμέτρους.
-
Ποιος είναι αυτός που θα αναγκάσει τον οδηγό να υπολογίσει το αν κάποιος έρχεται από πίσω με 200 αντί για 100 χλμ; Εσύ μπορείς να απαιτείς ο,τιδήποτε, αλλά ο άλλος έχει ταυτόχρονα από εσένα την απαίτηση να οδηγείς σε ταχύτητες που να μπορεί να υπολογίσει χωρίς να παριστάνει τον πιλότο του NASCAR. Έτσι λοιπόν, αν το όριο είναι 100 χλμ και σε δει στα 100 μ., μπορεί πολύ εύκολα να ξεγελαστεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ηλίθιος ή ανίκανος. Έτσι θα βγει στην αριστερή σε 2', ενώ εσύ θα έχεις φτάσει τον προφυλακτήρα του σε 3'! Γιατί η δική σου 'απαίτηση' είναι μεγαλύτερης ισχύος από τη δική του απαίτηση, που άλλωστε είναι και σύμφωνη με το νόμο, δηλ. να οδηγείς με λογική και αναμενόμενη ταχύτητα; Πολύ περισσότερο αφού εκείνος θα έχει κάνει ένα λανθασμένο υπολογισμό χωρίς δόλο, ενώ εσύ θα έχεις ενεργήσει με πρόθεση να παρανομήσεις.
Στα 2 τελευταία ερωτήματα δεν απάντησες πάντως.
Εχεις καταλαβει οτι η μηχανη ηταν στην δεξια λωριδα με 230 μεχρι που αναψε το αριστερο φλας ο Κεϊσυ και αρχησε την προσπεραση;
Διαβαζεις η απλα δεν εχεις τι να κανεις;;;
Μα δεν είναι ούτε ο kacey σίγουρος ότι ήταν δεξιά του. Προσωπικά γιατί βλέπω φταίχτη εδώ την υπέρ υπερβολική ταχύτητα και επιπλέον την αίσθηση που έχουμε ότι είμαστε οι καλλίτεροι οδηγοί στον κόσμο ;
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]