-
Μας υποχρέωσαν όλοι.
Ρε μη μαλώνετε για τους απαράδεκτους, δεν αξίζει.
Αν είχε τα @@ ο Ρόν ας έλεγε: 'FIA, ο κούλαν έχει data της Φερράρι. Εγώ είμαι καθαρός, αγωνίζομαι με ευγενή άμιλα, τον διώχνω από την ομάδα και συ κάνε τον ότι θέλεις. Έλα εξέτασε το αμάξι μου, οτι θέλεις δεν χρησιμοποίησα τίποτα, μόλις το έμαθα και στο λέω'
Όμως δεν το έκανε, άρα είναι ένοχη η ομάδα. .-
Επίσης και από τη Φερράρι φταίνε που είχαν τον Στέπνυ και είτε τον ώθησαν σε αυτή την ενέργεια, είτε δεν το ανακάλυψαν αμέσως.
Όσο για την τιμωρία, αυτή έπρεπε να είναι λήξη του πρωταθλήματος φέτος.
Κανείς το κατασκευαστών κανείς το οδηγών
Αν πάλι θέλουμε τιμωρία ή τους αφήνεις κανονικά και στο κατασκευαστών και στο οδηγών ή τους κόβεις και από τα δύο για φέτος.
Αν είναι να δανειστούν όλοι οι αδηγοί του grid το καλύτερο μονοθέσιο και να τρέχουν με αυτό.
Τι γελοιότητες είναι αυτές.
-
το χειρότερο είναι αυτό:
απο rally.gr
''Η βρετανική ομάδα θα βρίσκεται υπό εξέταση για την επόμενη σεζόν για να διαπιστωθεί αν τα στοιχεία που αποσπάστηκαν από τη Ferrari χρησιμοποιήθηκαν στη δημιουργία της MP4-23 του 2008 και θα κριθεί σε συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού του Δεκεμβρίου αν θα επιβληθεί ποινή στην ομάδα για το 2008. ''
άντε τώρα να είσαι μηχανικός και να έχεις στο μυαλό σου οτι μπορεί κάτι πάλι να βγεί στη φόρα...
-
Οποιος κλεβει τιμωρειται ,ειναι απλα τα πραγματα.
απο την στιγμη που δεν εχουμε τον πληρη φακελο με ολα τα δεδομενα δεν μπορουμε να κρινουμε εαν η αποφαση ηταν σωστη ή αυστηρη. -
Lord_Rutherford
Καλο θα ηταν να μην βαζουμε κλεφτες και νοικοκυραιους στο ιδιο τσουβαλι. Τετοιες γενικευσεις αν μη τι αλλο ουτε δικαιες ειναι, και θα οδηγησουν το σπορ σε διαλυση.
-
η άποψή μου είναι οτι εάν η μακλάρεν υπέπεσε σε τέτοιο παράπτωμα η τιμωρία που επεβλήθη απο την επιτροπή είναι μέτρια και όχι αρκετά αυστηρή.
για να βγάλουμε όμως σοβαρά συμπεράσματα πρέπει να εξετάσουμε την δικογραφία κάτι που είναι αδύνατο, οπότε ας κρατήσουμε ένα μετριοπαθές κλίμα.
-
Εγω τους κακομοιρους Μασα και Κιμι λυπαμαι:Τρεχουν εναντια στον εαυτο τους(μονοθεσιο τους) και θα βγουν 2οι στο πρωταθλημα οδηγων
-
Όποιος σκορπίζει ανέμους θερίζει θύελλες. Καλό θερισμό στη Ferrari. Ο χρόνος θα δείξει πόσο την ωφέλησε το σημερινό.
-
Υπομονή αύριο θα βγούνε τα δεδομένα της δίκης στη φόρα και θα καταλάβουμε γιατί ρίξανε 2 χρόνια αποκλεισμό στη McLaren στην αρχή. Το γιατί το αλλάξανε αυτό βέβαια, το φανταζόμαστε όλοι.
-
Ποιοι ρίξανε δύο χρόνια αποκλεισμό; Τα site;
Το αλλάξανε μετά; Αναιρέσανε δηλαδή τι δική τους απόφαση; -
Το πιό ενδιαφέρον θα ήταν να υπάρχει αυτή η συνεδρίαση σε video...
Γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος πως κανείς από τους παρευρισκόμενους δε θα μας πει ακριβώς πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα εκεί μέσα...Δικό μου speculation, για να χαιρόμαστε και κουβέντα να κάνουμε:
Η απόφαση πρέπει να βγήκε κατά τις 6 το απόγευμα, την ώρα που έλεγαν ότι αναμένεται κιόλας και την ώρα που βγήκαν οι πρώτες 'φήμες'. Από τις 6 μέχρι τις 9 το βράδυ μάλλον είχαν πιάσει σφυρί και καλέμι και τη σκαλίζαν να τη σουλουπώσουν για να φύγουν όλοι κάπως ευχαριστημένοι.Μεγάλο ρόλο στην απόφαση έπαιξε σίγουρα το ενδιαφέρον που έχει σηκώσει το φετεινό πρωτάθλημα στο φίλαθλο κοινό και η παρουσία του Hamilton που έχει ζωηρέψει τους Άγγλους φίλους της F1.
Στις ενδιάμεσες ενημερώσεις γράφτηκε το εξής:
'It is now being suggested that the two-year disqualification was just an official proposal of the World Motor Sport Council, and the 26-man body was subsequently due to vote.'
Δηλαδή, ο αποκλεισμός ήταν μια επίσημη πρόταση του Συμβουλίου που τέθηκε υπό ψήφιση. Δεν μάθαμε ποτέ τί έγινε κι αν έγινε αυτή η ψηφοφορία και πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα.
Σε κάθε περίπτωση... δεν πρόκειται για κάποιο δικαστήριο από αυτά που ξέρουμε... Πιό πολύ σε συνεδρίαση δημοτικής αρχής με το Γκλέτσο να αποχωρεί φωνάζοντας πρέπει να μοιάζουν αυτές οι συνεδριάσεις, μόνο που οι συμμετέχοντες είναι κυριλέ ντυμένοι, έτσι, να ψαρώνουμε.
-
Έτσι ακριβώς. Τα δεδομένα ήταν για μαρς αποκλεισμό διετίας, 2007 και 2008. Από αυτή τη βάση ξεκίνησαν και το σουλούπωσαν κάπως, γιατί 'είναι πολλά τα λεφτά Άρη'.
-
Επιτέλους τέλος. Το σχόλιό μου είναι το εξής...'The fall of a legend...the rise of a champion! Forza Ferrari!'
Εντελώς ΓΕΛΟΙΑ και απαράδεκτη συνέντευξη του Dennis...που ακόμα και 'κρεμασμένος' δε παραδέχεται τι έκανε...είναι για γέλια ο άνθρωπος...
Το updated πρωτάθλημα κατασκευαστών...
'Pos Team Points
1 Ferrari 143
2 BMW 86
3 Renault 38
4 Williams-Toyota 25
5 Red Bull-Renault 16
6 Toyota 12
7 Super Aguri-Honda 4
8 Honda 2
9 STR-Ferrari 0
9= McLaren-Mercedes 0
9= Spyker-Ferrari 0'Source: http://www.formula1.com/results/team/
Υ.Γ. Πως είναι δυνατόν το μονοθέσιο να είναι προϊόν αντιγραφής...αλλά τελικά ο Αλόνσο/Hamilton να πάρουν πρωτάθλημα οδηγών...αυτό είναι το πιο γελοίο απ'όλη την ιστορία...
-
Σαν να φαινεται οτι απο την μερια της ΦΙΑ πιστευουν
οτι οι οδηγοι της φερραρι ειναι εκτος διεκδικησης πρωταθληματος(αυτο πιστευω και εγω)
και οτι η διαμαχη Αλονσο-Χαμιλτον εντος και εκτος πιστας θα κρατησει προσωρινα τουλαχιστον το ενδιαφερον του φετινου πρωταθληματος στα υψη.
Μια λογικη μπορει να ειναι οσον αφορα το σπορ γιατι ειναι λιγο παραξενη η αποφαση για τους οδηγους......Περιμενω να δω πως θα αντιδρασουν Ραικονεν-Μασσα -
γελειο ειναι το οτι το μονοθεσιο ειναι προιον αντιγραφης.
ουτε βιδα δεν πρεπει να ειναι προιον αντιγραφης , ισως κανα setup.ειπαμε ειπαμε τα δευτερα με το κιλο τα εδωσε ο stephney.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
σορρυ μπορειτε οι κοκκινοι να ξυπνησετε και να καταλαβετε οτι πηρατε ενα πρωταθλημα που σας ηρθε απο τον ουρανο?
πιστευετε οτι αξιζετε πρωταθλημα εναντια στη φετεινη μακλαρεν?ποιο παρανομο μονοθεσιο και μπουρδες????
αμα ο ταδε μηχανικος της φερραρι σφυριξει κατι στον ταδε μηχανικο της μακλαρεν και αυτος το χρησιμοποιησει (για σεταπ λογικα) ειναι το μονοθεσιο παρανομο??? αν ειχε χρησιμοποιηθει κατι στην κατασκευη του θα ειχε τιμωρηθει απο το πρωτο συμβουλιο η μακλαρεν.εντιτ : μην ανησυχειτε ο ντεννις εχει λεφτα , απλα η φερραρι θα εχει πλεονεκτημα και για του χρονου.
η πλακα ειναι οτι ο ντεννις πιστευει οτι δεν αποδειχθηκε τιποτα παραπανω αυτη τη φορα . να δουμε τι θα πουν και οι αλλοι.αν αξιζε η μακλαρεν το πρωταθλημα? ο ντεννις οπως ειπα παραπανω ακομα πιστευει οτι δεν χρησιμοποιησαν τιποτα.... θα σας πω οταν τελειωσει το πρωταθλημα.... α και τωρα μπορουν να παιχτουν ενα σωρο 'παιχνιδια' με τους οδηγους..
Επειδη πηγα για ενα ποτακι,μολις γυρισα και διαβασα 5-6 σελιδες ποστ...
θα συμφωνησω με τον teamate μου, patro σε αυτα που αναφερει παραπανω...
Τελευταιο μου σχολιο:
Μακαρι να παει η ΜακΛαρεν στα πολιτικα δικαστηρια!BMW boss Mario Theissen said at Monza that he would not be happy to finish second in the Constructors' Championship if McLaren was thrown out...
-
Τι λέτε ρε εσείς της Williams.
Δεν διαβάζετε τους παραπάνω; Σκανδαλώδης απόφαση υπερ της McLaren ( ).Ερώτηση: Το προγραματισμένο για τις 19/09 δικαστήριο για τους βαθμούς της Ουγγαρίας θα εκδικαστεί ή όχι;
-
ολοκληρο το συμπαν συνωμωτει εναντια στην -αθωα περιστερα- Μκλαρεν. Μαλιστα, το μαθαμε και αυτο σημερα
τωρα 760 σελιδες -απορρητων copyrighted εγγραφων- να ειχαν μονο σεταπς μεσα δεν λεει, ε;
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ερώτηση: Το προγραματισμένο για τις 19/09 δικαστήριο για τους βαθμούς της Ουγγαρίας θα εκδικαστεί ή όχι;Δε βλέπω το λόγο...αφού μηδενίστηκε για όλη τη season...
KaragouniS Στην υπογραφή σου πρόσθεσε και το 07
-
Η παγιωμένη μου άποψη μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με τη Φ1 είναι πως όλες οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένα δίκτυα κατασκοπείας των αντιπάλων τους. Αυτό σημαίνει πως ανά περιόδους και συγκυρίες γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή άλλοτε περισσότερα κι άλλοτε λιγότερα από τα δεδομένα (τεχνικά, στρατηγικές, κλπ) τουλάχιστον ενός από τους βασικούς τους αντιπάλους. Και φυσικά τα χρησιμοποιούν εις όφελός τους, με όσο μεγαλύτερη μυστικότητα μπορούν.
Είναι επίσης παγιωμένη μου άποψη πως η Φεράρι έχει τη συντριπτική εύνοια της ΦΙΑ σε όλη τη θητεία του Μόσλεϋ ως προέδρου της διοργανώτριας αρχής.
Η ατυχία της ΜακΛάρεν είναι πως αυτή τη φορά δεν κατάφερε να μείνει κρυφό το ότι κατέχει στοιχεία για τη Φεράρι, με αποτέλεσμα να αντιμετωπιστεί ως αποδιοπομπαίος τράγος. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αλλιώς το να εξαντλείται η αυστηρότητα της ΦΙΑ σε μια μόνο ομάδα (όποια κι αν είναι αυτή) για κάτι που έχουν κάνει, κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν ΟΛΕΣ οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό (και όχι μόνο) στη Φόρμουλα-1.
Αν αληθεύουν οι φήμες, τότε το ευτύχημα μέσα στην ατυχία της ΜακΛάρεν είναι πως κατέχει αντίστοιχα στοιχεία κατηγορίας για άλλη ομάδα (Ρενό) η οποία πιθανότατα κατέχει αντίστοιχα στοιχεία για άλλη ομάδα και... ο σώζων εαυτό σωθείτω.
Δηλαδή ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι (και πέφτουμε κι από τα σύνεφα αν είμαστε τιφόζι )
Αν ο Χάουγκ εννοεί αυτά που είπε, τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι μιας και τα χειρότερα έπονται (και θα σοκαριστούν ακόμα περισσότερο οι τιφόζι).
Αλλά επειδή δεν ζούμε σε παραμύθι, το πιθανότερο είναι να τα βρουν μεταξύ τους ΦΙΑ/Φεραρι και ΜακΛάρεν και να ζήσουε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα. Ήδη η και καλά απόφαση είναι ένας γελοιότατος συμβιβασμός πρώτης προσέγγισης, ο οποίος στοιχηματίζω είναι η απαραχή της γενικότερης διαπραγμάτευσης που θα επακολουθήσει. Αν το κουβάρι ξετυλιχτεί θα κλάψουνε μανούλες (και μπορεί να έχουμε και τίποτα συγκοπές από εύθικτους, σοκαρισμένους τιφόζι).
Έτσι τα βλεπω εγώ τα πράγματα και δυστυχώς δεν βλέπω να πραγματοποιείται η πολυπόθητη σε μένα διάλυση της ΦΙΑ και επανίδρυση της Φ1 από το μηδέν σε υγιείς βάσεις.
Δεν ζούμε σε παραμύθι είπαμε, αλλά μάλλον μας βλέπω τελικά να ζούμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα.
-
Σε παρακαλώ KaragouniS μην αποπροσανατολίζεις τον κόσμο.
Είπαμε αθώα περιστερά είναι μόνο η Ferrari. Η McLaren πάντα κλέβει.
ΥΓ: Οι Toyota εκείνα τα στοιχεία που είχε τα χρησιμοποίησε τελικά ή όχι;
Το εξέτασε αυτό η FIA; Γιατί όχι;
Εκείνο το παλικάρι εκ Φινλανδίας, Μίκα στο μικρό, κάτι δηλώσεις που έκανε χρίζουν εξέτασης ή όχι;
Με ποια κριτήρια εξετάζει κάτι η FIA θα μας πει κανείς;
[Διάσπαση] Επίσημο thread: Stepneygate