-
F1 : McLaren Racing statement
Written by McLaren Racing
Tuesday, 03 July 2007
McLaren became aware on the 3rd July 2007 that a senior member of its technical organisation was the subject of a Ferrari investigation regarding the receipt of technical information. The team has learnt that this individual had personally received a package of technical information from a Ferrari employee at the end of April.Whilst McLaren has no involvement in the matter and condemns such actions it will fully co-operate with any investigation. The individual has in the meanwhile been suspended by the company pending a full and proper investigation of the matter.
No further comment will be made.
Και τώρα.... ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ!!!
-
Tuesday, 03 July 2007
McLaren became aware on the 3rd July 2007 that a senior member of its technical organisation was the subject of a Ferrari investigation regarding the receipt of technical information. The team has learnt that this individual had personally received a package of technical information from a Ferrari employee at the end of April.Whilst McLaren has no involvement in the matter and condemns such actions it will fully co-operate with any investigation. The individual has in the meanwhile been suspended by the company pending a full and proper investigation of the matter.
-
Tuesday, 03 July 2007
-
Και τώρα;
-
Τωρα θα αρχισουν οι σπιουνοι να αλληλοκαρφωνονται... Ετσι απλα..
-
Ε, ρε γλεντια...
Ολη η ιστορια:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/60467 -
Όλη η ιταλική μαφία θα αποκαλυφθεί σύντομα...
-
Ο χρήστης Frontier έγραψε:
Όλη η ιταλική μαφία θα αποκαλυφθεί σύντομα...Καλά κρασά...
Tuesday, 03 July 2007
McLaren became aware on the 3rd July 2007 that a senior member of its technical organisation was the subject of a Ferrari investigation regarding the receipt of technical information. The team has learnt that this individual had personally received a package of technical information from a Ferrari employee at the end of April. -
Για την ιστορία, ο αρχισχεδιαστής Mike Coughlan είναι ο εν λόγω υπάλληλος της McLaren.
-
Ο χρήστης Ron έγραψε:
Δηλ. η ΜακΛαρεν το εμαθε απο τις ειδησεις, ε;
Λετε απο χομπυ να μαζευε αυτος τα στοιχεια;
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Έπεσαν από τα σύννεφα στη McLaren. Σαν τους γείτονες του Κουφοντίνα.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Καλά κρασά...
Σίγουρα, ιταλικά κρασιά...
Αυτή η Ferrari δεν αποτελείται από μηχανικούς, μόνο προδότες, δυσαρεστημένους τεχνικούς και πολιτικούς έχει φαίνεταιΕμένα μου προκαλεί εντύπωση η απίστευτη ευκολία με την οποία φεύγουν 'μυστικά' απ'το Maranelo (υπόθεση Toyota) και το πόσο γρήγορα διαλύεται κάτι που είχε στηθεί τόσα χρόνια πάνω σε κλίκες και φατριές.
Ο μόνος χαμένος απ'την υπόθεση είναι το άθλημα και κανείς άλλος.
Υ.Γ: Αλήθεια, για τη σκόνη - κόκα; - που βρήκαν στη Ferrari (εδώ λέγανε ότι βρήκαν ολόκληρο δοχείο στο σπίτι του Stepney), ούτε λόγος τώρα. Μούγγα.
Κάτι μου έλεγε ότι ίσως και φέτος να είχαμε κάποιο αντίστοιχο σκηνικό που να ομοίαζε - σε κάποιο βαθμό - με την περσινή περίοδο, που ενώ η Renault είχε αρχίσει να απομακρύνεται απ'τη Ferrari (η McLaren απλά υπήρχε), 'βρέθηκε' η πρώτη ξαφνικά παράνομη - με κανονικότατη καταγγελία - και με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στη Ferrari. Κάτι σαν το φετινό σκηνικό που πάρκαρε ο Kimi στη Rascasse. Περίεργη που είναι η ζωή, ε;
Το κακό είναι συνονόματε, ότι εσύ και εγώ δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια, αλλά σαν καλά ζώα που είμαστε - αφού παρακολουθούμε αυτό το τσίρκο που λέγεται F1 τόσα χρόνια - θα υποστηρίξουμε τις ομάδες μας, άσχετα αν δεν έχουμε κάποιο όφελος. Μιλάμε για την καλύτερη πολιτική πόλωση.
Aπλά, τροφή για σκέψη.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Το θέμα είναι αν όντως του έδωσαν τα στοιχεία ή απλά κάποιοι 'φρόντισαν' να 'βρίσκονται' εκεί, την κατάλληλη στιγμή.
Αυτή η Ferrari πρέπει να έχει τρομερή ασφάλεια ρε παιδί μου, μπαίνουν-βγαίνουν τα πάντα απίστευτα εύκολα
Πέρσι είχαμε τα mass-dampers, φέτος έχουμε James Bond
-
Καλά κρασά...
Σίγουρα, ιταλικά κρασιά...
Αυτή η Ferrari δεν αποτελείται από μηχανικούς, μόνο προδότες, δυσαρεστημένους τεχνικούς και πολιτικούς έχει φαίνεταιΕμένα μου προκαλεί εντύπωση η απίστευτη ευκολία με την οποία φεύγουν 'μυστικά' απ'το Maranelo (υπόθεση Toyota) και το πόσο γρήγορα διαλύεται κάτι που είχε στηθεί τόσα χρόνια πάνω σε κλίκες και φατριές.
Ο μόνος χαμένος απ'την υπόθεση είναι το άθλημα και κανείς άλλος.
Υ.Γ: Αλήθεια, για τη σκόνη - κόκα; - που βρήκαν στη Ferrari (εδώ λέγανε ότι βρήκαν ολόκληρο δοχείο στο σπίτι του Stepney), ούτε λόγος τώρα. Μούγγα.
Δεν πάμε καλά...
Kαλά κρασά.
-
I Can't Stand It I Know You Planned It
But I'm Gonna Set It Straight, This Watergate
I Can't Stand Rocking When I'm In Here
Because Your Crystal Ball Ain't So Crystal Clear
So While You Sit Back And Wonder Why
I Got This Fucking Thorn In My Side
Oh My God, It's A Mirage
I'm Tellin' Y'all It's SabotageSu,Su,Su, So Listen Up 'Cause You Can't Say Nothin'
You'll Shut Me Down With A Push Of Your Button
But I'm Out And I'm Gone
I'll Tell You Now I Keep It On And On'Cause What You See You Might Not Get
And We Can Bet So Don't You Get Souped Yet
You're Scheming On A Thing That's A Mirage
I'm Trying To Tell You Now It's Sabotage
Why; Our Backs Are Now Against The Wall
Listen All Of Y'all It's A Sabotage
Listen All Of Y'all It's A Sabotage
Listen All Of Y'all It's A SabotageI Can't Stand It, I Know You Planned It
But I'm Gonna Set It Straight This Watergate
I Can't Stand Rockin' When I'm In This Place
Because I Feel Disgrace Because You're All In My Face
But Make No Mistakes And Switch Up My Channel
I'm Buddy Rich When I Fly Off The Handle
What Could It Be, It's A Mirage
You're Scheming On A Thing; That's Sabotage -
..
Αυτή η Ferrari δεν αποτελείται από μηχανικούς, μόνο προδότες, δυσαρεστημένους τεχνικούς και πολιτικούς έχει φαίνεταιiT takes two baby
-
Το θέμα είναι αν όντως του έδωσαν τα στοιχεία ή απλά κάποιοι 'φρόντισαν' να 'βρίσκονται' εκεί, την κατάλληλη στιγμή.
Αυτή η Ferrari πρέπει να έχει τρομερή ασφάλεια ρε παιδί μου, μπαίνουν-βγαίνουν τα πάντα απίστευτα εύκολα
Πέρσι είχαμε τα mass-dampers, φέτος έχουμε James Bond
Κοιτα, μεχρι να ξεκαθαρισει η υποθεση δεν μπορει να ξερει κανεις. Μπορει να υπαρχουν e-mails, αποδειξεις για τις επαφες τους (πχ βιντεο) κτλ.
Το θεμα ειναι οτι, αν δεν ειναι στημενο, αποκλειεται να ειναι προσωπικη πρωτοβουλια ενος τοσο υψηλοβαθμου στελεχους.
Αλλα να ειναι στημενο, δηλ. καποιος να φυτεψε στοιχεια (εγγραφα της Φερραρι λενε τα sites) στο σπιτι του, χωρις να γινει αντιληπτος κτλ, ειναι πολυ Mission impossible.ΥΓ1: Συμπαθω τη ΜακΛαρεν, ενω αντιθετα δεν γουσταρω καθολου τη Φερραρι, αλλα η συγκεκριμενη υποθεση βρωμαει πολυ.
ΥΓ2: Ειναι τυχαιο οτι ολα αυτα αρχισαν μολις εφυγε εκεινο το ηθικο παιδι, ο ξανθος ο λεβεντης, απο τη ΜακΛαρεν και ηρθε αυτος ο διαπλεκομενος ο Ισπανος; Δεν το νομιζω... Ε Funis;;;
-
Από gpupdate.net
Ferrari confirms case against McLaren member
04 July 2007After McLaren announced that it has suspended a senior member of its technical team the Ferrari team announced that it has recently presented a case against Nigel Stepney and an engineer from the McLaren-Mercedes team with the Modena Tribunal, concerning the theft of technical information.
The Italian team furthermore confirmed that legal action has been instigated in England and a search warrant has been issued concerning the McLaren engineer. This produced a positive outcome
Ferrari reserves the right to consider all implications, be they criminal, civil or of any other nature, according to the applicable laws.
Eπομένως και επίσημα είναι άμεση η σχέση της υπόθεσης Stepney με αυτή του Coughlan.
-
@cavallino: Το 'καλά κρασά' δε μου λέει κάτι, σου εξήγησα το σκεπτικό μου. Οπωσδήποτε δεν είμαι insider, απλά κάποιες παρατηρήσεις κάνω. Δεν φοράω παρωπίδες καμίας ομάδας.
@kantoniou: Ούτε εγώ είμαι ευχαριστημένος απ'αυτά που διαβάζω και δεν είμαι Ferrari hater. Απλά έτσι όπως έχει γίνει το 'άθλημα' δεν ξέρω αν πρέπει να ασχολείται κανείς, διότι μόνο άθλημα δεν είναι πια με τόση ίντριγκα που υπάρχει.
Το σίγουρο είναι ότι η όλη υπόθεση βρωμάει πολύ και δεν ξέρουμε ακριβώς ούτε τι συμβαίνει - μόνο πληροφορίες από εδώ και από εκεί - και ίσως δεν μάθουμε ποτέ τι ακριβώς παίζεται.
Απλά, δεν μπορώ να πιστέψω εύκολα - ίσως βασιζόμενος στο πιστεύω μου ότι τίποτα δεν μένει κρυφό - ότι εκεί στη McLaren είναι τόσο ηλίθιοι που να πίστευαν ότι δεν θα αποκαλύπτοταν κάτι τέτοιο, εάν είχαν εμπλακεί (σαν ομάδα). Όπως επίσης, δεν μπορώ να δεχτώ ότι στη Ferrari είναι τόσο ηλίθιοι που ενώ γνώριζαν ότι ο Stepney ήθελε να φύγει και - εν δυνάμει - μπορούσε να κάνει κακό (εκείνοι πρέπει να τον γνώριζαν καλύτερα), δεν έκαναν τίποτα και τώρα ζητούν τα σπασμένα (χρήματα; ).
Γιαυτό δεν παίρνω ξεκάθαρα μια θέση, απλά παρατηρώντας από έξω τα γεγονότα, λέω για κάποιες περίεργες συμπτώσεις των δύο περιπτώσεων μεταξύ τους και οι οποίες ίσως να σχετίζονται με τη βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων φέτος και το πως κάποια εσωτερικά προβλήματα της Ferrari πέρσι και φέτος, κατάφεραν και βρήκαν διέξοδο μέσα στο πρωτάθλημα και ειδικά δημιούργησαν προβλήματα σε δύο άλλες ομάδες, ανταγωνιστές της.
-
@cavallino: Το 'καλά κρασά' δε μου λέει κάτι, σου εξήγησα το σκεπτικό μου. Οπωσδήποτε δεν είμαι insider, απλά κάποιες παρατηρήσεις κάνω. Δεν φοράω παρωπίδες καμίας ομάδας.Το σκεπτικό σου το οποίο είναι ποιο; Ότι κάποιος με μαύρο καπέλο και μαύρα γυαλιά και προφορά ναπολιτάνικη τρύπωσε στο σπίτι του Coughlan νύχτα και έβαλε σχέδια της Ferrari στο κουτί με τα παπούτσια στο κάτω ράφι της ντουλάπας του δωματίου, ξέρω γω; Αυτή είναι η μη-παρωπιδική εκδοχή; Έλεος!:lol:
Το σίγουρο είναι ότι η όλη υπόθεση βρωμάει πολύ και δεν ξέρουμε ακριβώς ούτε τι συμβαίνει - μόνο πληροφορίες από εδώ και από εκεί - και ίσως δεν μάθουμε ποτέ τι ακριβώς παίζεται.
Απλά, δεν μπορώ να πιστέψω εύκολα - ίσως βασιζόμενος στο πιστεύω μου ότι τίποτα δεν μένει κρυφό - ότι εκεί στη McLaren είναι τόσο ηλίθιοι που να πίστευαν ότι δεν θα αποκαλύπτοταν κάτι τέτοιο, εάν είχαν εμπλακεί (σαν ομάδα). Όπως επίσης, δεν μπορώ να δεχτώ ότι στη Ferrari είναι τόσο ηλίθιοι που ενώ γνώριζαν ότι ο Stepney ήθελε να φύγει και - εν δυνάμει - μπορούσε να κάνει κακό (εκείνοι πρέπει να τον γνώριζαν καλύτερα), δεν έκαναν τίποτα και τώρα ζητούν τα σπασμένα (χρήματα; ).
Γιαυτό δεν παίρνω ξεκάθαρα μια θέση, απλά παρατηρώντας από έξω τα γεγονότα, λέω για κάποιες περίεργες συμπτώσεις των δύο περιπτώσεων μεταξύ τους και οι οποίες ίσως να σχετίζονται με τη βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων φέτος.
Αυτά που λες δεν είναι θέμα ηλιθιότητας. Είναι θέμα συμβολαίου και προσωπικής εντιμότητας. Υπάρχουν κάποιες δικλείδες ασφαλείας για να μην βγαίνουν πράγματα παραέξω από το εργοστάσιο, αλλά αν κάποιος θέλει, μπορεί να βγάλει πράγματα έξω άνετα. Δε χρειάζεται κάποια διαστημική τεχνολογία. Ένα φλασάκι USB να έχεις και τέλος. Επίσης ο Coughlan τι να τα έκανε τα σχέδια της Ferrari; Να τα πετούσε; χαχαχαχαχα Καλύτερα να του κοβότανε το χέρι! Να τα πήγαινε στο εργοστάσιο; Αυτό θα ήταν πολύ έξυπνο. Να τα έδινε... σε ποιον;;; Πως θα ήταν σίγουρος πως κάποιος θα δεχόταν να λάβει - εχέμυθα - ένα τέτοιο πακέτο; Το κρατάς σπίτι σου και προσεύχεσαι να μην έχουνε πάρει χαμπάρι πως ο άλλος τα 'στελνε σε σένα. Αλλά φαίνεται είναι πολύ βολικό να πιστεύουμε πως η Ferrari κάνει όλη την ιστορία επειδή έχασε 2-3 αγώνες και έμεινε λίγους πόντους πίσω, παρά για τον πραγματικό λόγο. Ευτυχώς μέρα με τη μέρα, αποδεικνύεται πως η Ferrari έκανε ό,τι έκανε μετά από πολύ προσεκτική έρευνα και έχοντας αδιάσειστα στοιχεία. Και προτιμόντας να ξεκαθαρίσει το θέμα μία και καλή κι ας σήμαινε αυτό πως θα έχαναν 3 αγώνες στο μεταξύ.
[Διάσπαση] Επίσημο thread: Stepneygate