Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αν σου πω ότι το GTI τρέμω να μην βγάλει κανένα τριγμό το εσωτερικό του, ενώ το i30 θα το αγόραζα χωρίς να έχω αυτό το άγχος θα με πιστέψεις?
Δίκιο έχεις
Αλλά μην ξεχνάς ότι τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται για δρόμους κι όχι για τα χωράφια
Το δικό μου 80άρι πάντως μετά από 20 χρόνια και την ανάλογη πολυπλοκότητα της τότε κατασκευής (εσωτερικές μονώσεις,η ηλιοροφή ακόμα μαμάει!!! ,το μεταλλικό του ακόμα είναι στην τρίχα,-δες χιουνται χρώμα μετά από 10 χρόνια κλπ) δεν κάνει τσικ.
Εχει διαφορά λοιπόν να μη τρίξει ένα κατασκευαστικά πολύπλοκο αμάξι από ένα.....άδειο κουτί με 4 ρόδες.
Από κει και πέρα σαφώς και η hyundai πλέον είναι μια τίμια και αξιόπιστη λύση αλλά μέχρι εδώ
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, μόνο τα πρώτα Hyundai, (στις αρχές της δεκαετίας του '90) που εισήχθησαν στη χώρα μας εμφάνισαν μετέπειτα τέτοια προβλήματα στο χρώμα. Μοντέλα ειδικά από το 2000 και μετά ουδέποτε αντιμετώπισαν τέτοια προβλήματα.
Το 80άρι 1.6 εκείνης της εποχής (το είχε άτομο που γνώριζα) , πάνω κάτω είναι ότι και το σημερινό Α4 1.6 (το οποίο επίσης έχει συγγενικό μου άτομο). Σε καμία περίπτωση δεν είναι κελεπούρι και δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πιο τεχνολογικά άρτιο έχει κατασκευαστεί. Αντίθετα, όλα τα περιοδικά και τότε και τώρα, του δίνουν απλά αξιοπρεπή βαθμολογία και σε καμία περίπτωση δεν το κατατάσσουν στις πρώτες επιλογές. Ή μήπως κάνω λάθος?
Με το να είσαι προκατειλημμένος και να εκφράζεις αρνητική άποψη για κάτι χωρίς να το έχεις δει στην πράξη και να το επεξεργαστείς από κοντά, είναι λίγο άκυρο. Είναι άλλο πράγμα να έχεις συμβιώσει με ένα αυτοκίνητο (έστω και για λίγες ώρες ή μέρες) και να βγάλεις κάποια ασφαλή συμπεράσματα και άλλο να τα βγάζεις από το μυαλό σου επειδή είσαι εξαρχής με αρνητική προδιάθεση απέναντί του.
Το ίδιο έχουν ομολογήσει και συντάκτες στα τεστ μακράς διαρκείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στους 4Τ. Δεν θυμάμαι ποιος ήταν, αλλά μερικά τεύχη πριν, όταν είχε χρεωθεί το Accent έγραφε πόσο στραβομουτσούνιασε όταν το παρέλαβε και πόσο το εκτίμησε με την πάροδο των ημερών και όσο το χρησιμοποιούσε. Όταν συμβιώσεις με ένα αυτοκίνητο τότε βλέπεις πραγματικά τι αξίζει.