-
Πιστευω το i30 οταν κυκλοφορησει στην Ελλαδα θα εχει μεγαλη εμπορικη επιτυχια. Δεν γνωριζω αν θα κυκλοφορησει και σε sedan. Ξερει κανενας τιποτα ?
-
Μιας και με ...περιμένουν, ας πω κι εγώ την απορία μου... Βλέπετε κάποιον λόγο να φτιάξει κάποιος 2 ουσιαστικά ίδια αυτοκίνητα με διαφορές στον εξοπλισμό και μόνον; Πχ το VW Group, έχει Golf, Leon, Octavia που απευθύνονται σε διαφορετικούς αγοραστές... Το Gruppo Fiat (θα) έχει Bravo, Delta, 149 που θα απευθύνονται σε διαφορετικούς αγοραστές... To Hyundai Gruppe (είπα να το γράψω...ευρωπαϊκά, αφού θέλουν να μας πείσουν οι κορεάτες πως βγάζουν...πλήρως ευρωπαϊκά προϊόντα πια... ) δεν βλέπω να κάνει το ίδιο... Ουσιαστικά ήθελε να έχει 2 αυτοκίνητα, αλλά να εξελίξει ένα... Επομένως μιλάμε για 2 ίδια αυτοκίνητα, που μοιάζει το ένα με facelift του άλλου και έχουν διαφορετικό εξοπλισμό, που επιφέρει μια διαφοροποίηση στην τιμή, λόγω αυτού...
ΟΚ, δεν είμαι ειδικός στο marketing, αλλά είναι μια επιχειρηματική επιλογή που δεν καταλαβαίνω...
Επίσης, δεν καταλαβαίνω , γιατί λέμε πως αν είχαν διαφορετικό σήμα θα χτυπούσαν την κορυφή της κατηγορίας... Είναι καλύτερα από ένα Focus πχ; Νομίζω πως όχι, είναι στα ίδια ή και χειρότερα (εξαιρείται η βασική έκδοση 1.4, αλλά δεν κρίνεται όλο το αυτοκίνητο από μια έκδοση, επιπλέον, η πλειοψηφία πλην εξαιρέσεων αγοράζει 1.6 σ' αυτήν την κατηγορία ή σήμερα turbo.. ).
Η επανάσταση που έφεραν ποια ακριβώς είναι; Οι πολλαπλοί σύνδεσμοι σε ...τιμή ευκαιρίας;
Εγώ βλέπω και για τα δύο αυτοκίνητα , i30 και Cee'd πως είναι ένα πολύ καλό value for money για κάποιον που θέλει ένα καλό αυτοκίνητο για την οικογενειά του, δεν θέλει να πληρώσει πολλά , ούτε σε τιμή αγοράς ούτε σε συνεργεία... Επίσης, δεν θέλει να έχει τα μειονεκτήματα που είχαν παλιότεροι κουβάδες τύπου Accent, δηλαδή το γιουχου (tm popolaros) κράτημα, τα (βόηθα παναγιά) φρένα και την εμφάνιση μαθητευόμενου σχεδιαστή...
Κοινώς, μιλάμε για άλμα για τις εταιρείες σε σχέση με το παρελθόν, αλλά δεν ξέρω αν ο αγοραστής νοιάζεται και τόσο... Γιατί ο ανταγωνισμός βρίσκεται πάλι ένα βήμα μπροστά και καθόλου δεν νοιάζεται που είναι...ημιάκαμπτος!
Οι ευρωπαίοι έχουν καλύτερα diesel μοτερ και τώρα που οι κορεάτες έχουν τα καλύτερα ατμοσφαιρικά, ΟΛΟΙ οι ευρωπαίοι πηγαίνουν σε μικρά turbo... Η Renault θα βγάλει σύντομα τον 1.2 με 100 άλογα και μπόλικη ροπή, και αν τον βάλει στο νέο Megane πχ, δεν νομίζω να έχει κάποια τύχη ο 1.4 του Cee'd παρόλα τα 109 άλογά του...
Για να μην μιλήσουμε για τους συνήθεις ύποπτους του VW Group και πλέον και το Gruppo Fiat με τα 1.4Τ μοτέρ και σύντομα και άλλα...
Αρα; Πού καταλήγουμε;
Ό,τι οι μέρες των κορεάτικων κουβάδων έχουν ευτυχώς περάσει, αλλά όσοι θέλουν να δώσουν κάτι παραπάνω και έχουν και παραπάνω απαιτήσεις, μάλλον πάλι θα κοιτάξουν αλλού... Και δεν είναι μόνον το πουλ-μουρ (που είναι βασικότατο κριτήριο στην αγορά αυτοκινήτου ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, μην τρελαίνεστε! ), απλά οι υπόλοιποι, ΗΔΗ , έχουν καλύτερα αυτοκίνητα στην αγορά...
Πάντως οι κορεάτες μπορούν να πάρουν ένα κομμάτι που έχει αφήσει πλέον η Toyota , από τη στιγμή που αποφάσισε να premium-ποιήσει (που πας ρε Καραμήτρο.... ) το Auris: τον συνειδητοποιημένο οδηγό, που δεν θέλει να δώσει μια περιουσία για ένα μικρομεσαίο και δεν θα κάνει υποχωρήσεις πουθενά , πλην των επιδόσεων και το τελευταίο μόνο σε σχέση με τους άλλους, στην ουσία μια χαρά γρήγορα είναι τα αυτοκίνητα...
Μπράβο λοιπόν στους κορεάτες, λογικά στην επόμενη γενιά , θα έχουν μάθει τόσο καλά το μάθημά τους, που θα είναι ίσοι μεταξύ των πρώτων. Όχι μ'αυτά εδώ πάντως, όχι ακόμη...
Και φυσικά χρειάζονται λίιιιιγοοοο πιο πρωτότυπα σχέδια, και όχι πχ το i30 που μοιάζει με φωτοσοπιά της BMW σειράς 1, με φώτα από Punto MK2 και ολίγον από προηγούμενη Corolla... Αυτά ας τα αφήσουν στους κινέζους πλέον... Σχέδια καλά υπάρχουν, όπως και σχεδιαστές! Ας δώσουν κατιτίς παραπάνω! -
-
Λόγια λόγια λόγια λόγια
Σου έχω ξαναπεί να τεκμηριώνεις οτι λές.
Δέν έχεις καταλάβει ακόμα οτι όσο περισσότερο γράφεις τόσο πιό πολύ μας δείχνεις πόσο αδιάβαστος είσαι.
Αλήθεια, που είναι τα αντίστοιχα TUCSON, SANTA FE, VERACROUZ, SORENTO, SPORTAGE του grouppo fiat?
Μήπως φοβούνται τις συγκρίσεις?:whistlink:
Το οτι κατασκεύασαν οι κορεάτες τον δυνατότερο 1400άρι με ακαμψία πλαισίου που συγκρίθηκε
με αυτοκίνητα πενταπλάσιου κόστους το θεωρείς Χάσιμο χρόνου ενω
τα 120 τουρμπισμένα άλογα του punto (11 περισσότερα με τούρμπο:ysterical:) τα θεωρείς τεχνολογική υπεροχή
με παραπέμπουν άμεσα στα ανέκδοτα που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές με τα φιατάκια.
Γι’αυτό έγραψα και πιο πάνω οτι είναι η ώρα σου να μας πείς και εσύ την άποψή σου......
πως και πως την περίμενα. -
Ηρεμία παίδες!!!
Ο νέος τι-τζετ του γκρούπο κρύβει το μυστικό του στην ροπή του στις χαμηλές στροφές η οποία είναι απίστευτη για την ιπποδύναμη του και τα κυβικά του. Είναι ένα εξαιρετικό μοτέρ αλλά και πάλι εγώ τα τουρμποειδή θα τα φοβάμαι για αρκετά χρόνια (προσωπική άποψη πάντα)
Ωστόσο η νέα πλατφόρμα του χιουντάι γκρούπ πέρα από τα κορυφαία ατμοσφαιρικά μοτέρ (υπάρχει κόσμος που φοβάται τα τούρμπο και υπάρχουν χώρες που είναι αρκετά ανίκανες ώστε να μπορούν να επιτρέψουν τα ντίζελ) έχει και ένα κορυφαίο πλαίσιο, το πιο άκαμπτο και με το μεγαλύτερο μεταξόνιο που συνεπάγεται χώρους και ήπιες αντιδράσεις πάνω από το όριο, χώρις να εκτοξεύεται το βάρος σε δυθεώρητα ύψη. Όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε εμείς οι 'πυροβολημένοι' ο πολύς ο κόσμος που αγοράζει αμάξι σε αυτήν την κατηγορία θέλει ένα άνετο και ασφαλές αυτοκίνητο. Για αυτούς το σιντ/ι30 είναι κορυφαίο, αλλά για αυτούς που θέλουν κάτι παραπάνω οδηγικά υπάρχουν πιο οδηγοκεντρικές προτάσεις που ανέφερα πριν. Όντως δεν έχει το απαραίτητο σε όλους πουλ μουρ (όπως λέει και η γνωστή φράση 'τα άλογα πολλοί εμίσησαν το πουλ μούρ ουδείς') αλλά δεν είναι υπερτιμολογημένο όπως το γκόλφ. Όσο για το διαχωρισμό μεταξύ τους δεν είναι τόσο σαφής όπως στα φόρντ (φόκους, 3, σε30) ή γουβου (γκόλφ, Α3, λεόν, οκτάβια) αλλά υποτίθεται ότι το χιουντάι θα είναι το πιο πολυτελές και το σιντ πιο πρακτικό ενώ αν βγει το δίλιτρο τούρμπο θα έχει και σπορ αποχρώσεις. Περί ντιζάιν τώρα τα είπαμε, πάντως στο ι30 είμαι μειοψηφία που δεν μου αρέσει μιάς και ξέρω ήδη κόσμο που τους αρέσει.
-
Ο χρήστης andykar έγραψε:
@HighFidelityΛόγια λόγια λόγια λόγια
Δέν έχεις καταλάβει ακόμα οτι όσο περισσότερο γράφεις τόσο πιό πολύ μας δείχνεις πόσο αδιάβαστος είσαι.
Αλήθεια, που είναι τα αντίστοιχα TUCSON, SANTA FE, VERACROUZ, SORENTO, SPORTAGE του grouppo fiat?
Το οτι κατασκεύασαν οι κορεάτες τον δυνατότερο 1400άρι με ακαμψία πλαισίου που συγκρίθηκε
τα 120 τουρμπισμένα άλογα του punto (11 περισσότερα με τούρμπο:ysterical:) τα θεωρείς τεχνολογική υπεροχή
με παραπέμπουν άμεσα στα ανέκδοτα που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές με τα φιατάκια.
Γι’αυτό έγραψα και πιο πάνω οτι είναι η ώρα σου να μας πείς και εσύ την άποψή σου......
πως και πως την περίμενα.Βλέπεις; Δεν έχασες τον χρόνο σου περιμένοντας!
Λοιπόν... Δεν ήρθα εδώ να υποστηρίξω το Gruppo, ούτως ή άλλως μεχρι εχθές για κλείσιμο ήταν, τώρα πήρε τα πάνω του και βγάζει αξιόλογα αυτοκίνητα...
Τώρα κατά πόσον τα διάφορα SUVλάκια που πουλάνε στους αμερικάνους κυρίως οι κορεάτες είναι...αξιοζήλευτα, να το συζητήσουμε... Δηλαδή, τι το φοβερό έχει το Tuscon για να ζηλέψουν οι υπόλοιποι κατασκευαστές; Ή το Sorento; Εκτός αν αξιολογούμε την αξία με τα...κιλά λαμαρίνας! Ε, μετά το καλύτερο sedan είναι η...χοντρούλα 159!Το μοτέρ T-Jet έχει τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας και νομίζω πως είναι το 2ο αυτοκίνητο μετά την 911 της Porsche που βγαίνει στην παραγωγή με κάτι τέτοιο. Εχω μια επιφύλλαξη για τα ΜΙΝΙ και 207 βέβαια, ίσως έχουν κι αυτά την ίδια τεχνολογία... Επομένως, είναι μια καλή τιμή τα 120 άλογα και η ροπάκλα από χαμηλά, αλλά αν δεν σου φτάνουν, πήγαινε στον T-Jet με τα 150 και τα περισσότερα κιλά ροπής...
Αν θέλεις κάτι πιο αδύναμο όπως το 1.4 της ΚΙΑ, μπορείς να περιμένεις μέχρι να βγει ο δικύλινδρος 0.9 λίτρων με turbo, αν και κανείς δεν είναι σίγουρος αν και πότε...
Για ποια ακαμψία ακριβώς μιλάς και για ποιες συγκρίσεις; Για να δω λίγο τεκμηρίωση κι από σένα! Αντε, γιατί θα πάθουν τα @@ μας ακαμψία μ' αυτά που γράφονται κατά καιρούς! Δηλαδή μουμπλε-μουμπλέ το Cee'd έχει ίδια ή καλύτερη ακαμψία από τις περισσότερες BMW και Mercedes ε; (15Κ x 5=75K....απλά μαθηματικούλια...). Τώρα τι να σου πω, αν και θα ήταν πολύ καλό, μάλλον κάποιου του μεγάλωσε η μύτη εδώ πέρα...Η απορία μου αν διαβάσεις προσεκτικά, είναι ο λόγος ύπαρξης ΚΑΙ των δύο αυτών (i30,Cee'd). Μιλάμε για το ίδιο ουσιαστικά αυτοκίνητο. Ο διαφορετικός εξοπλισμός θα μπορούσε να υπάρχει με μια διαφορετική έκδοση εξοπλισμού πχ...
Ποια είναι η σχέση της ΚΙΑ με την Hyundai; Καλύπτει η μία διαφορετικούς αγοραστές από την άλλη; Γιατί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, εγώ βλέπω να απευθύνονται στους ίδιους! Οπότε, για ποιο λόγο να υπάρχουν αυτόνομα σαν μάρκες λοιπόν, αν είναι να κάνουν ίδια αυτοκίνητα;
Αυτό ήταν η απορία μου και δεν είπα πως κακώς δόθηκαν τα λεφτά για την εξέλιξη του Ceed,i30... Προφανώς και τα διάφορα Accent, Cerato και το κακό συναπάντημα, πρέπει να πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια και ν' αντικατασταθούν με καλά προϊόντα όπως αυτά που συζητάμε. -
Ωραίο αμαξάκι. Αν είναι και σε καλή τιμή το 1.6 θα είναι καλή πρόταση. Και το 1.4 καλό είναι, κατά τη γνώμη μου όμως θα πηγαίνει σχετικά καλά με μέχρι 1-2 άτομα. Φορτωμένο θα 'πνίγεται'. Καλό και το Ceed, αλλά λίγο μέσα με χάλαγε, ενώ το hyundai δείχνει λίγο πιο προσεγμένο.
-
Αυτό το 'ευφάνταστο' όνομα i30 που το βρήκανε ?
Μήπως θέλουνε να .. μιμηθούν κάτι ονόματα του στυλ RX8 ή 911 ???? :-)))))Εγώ ξέρω πάντως ότι τα κορεάτικα (και εννοώ Kia + Huyndai) εξακολουθούν να παραμένουν καλό value for money για μια μερίδα κοινού.
Με εκνευρίζει όμως ότι προσπαθούν να αποποιηθούν την κορεάτικη ταυτότητά τους. Τι κόμπλεξ είναι αυτό? Στην αγορά των Η/Υ ή κινητών π.χ. γιατί δεν γινεται κάτι ανάλογο ?
Ποιο τίμιο το θεωρώ όταν λένε 'ναι εχουμε το δικό μας στυλ αυτό ειναι και σε όποιον αρέσει'. Εδώ με την άφιξη του Ceed όλα τα περιοδικά πέσαν από τα σύννεφα λές και ήρθε το super αυτοκίνητο. Όλοι λένε ότι θα πουλήσει και εγώ ζήτημα αν το έχω δει 5 φορές στους δρομους.
Και το i30 θα βρεί το κοινό αλλά δεν μπορώ να ακούω υπερβολές και marketiστικα κόλπα..
-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Αυτό το 'ευφάνταστο' όνομα i30 που το βρήκανε ?
Μήπως θέλουνε να .. μιμηθούν κάτι ονόματα του στυλ RX8 ή 911 ???? :-)))))Είναι η νέα σειρά ονομάτων της Hyundai. Θα ακολουθήσουν i20, i50 κλπ.
-
**Δέν έχεις καταλάβει ακόμα οτι όσο περισσότερο γράφεις τόσο πιό πολύ μας δείχνεις πόσο αδιάβαστος είσαι. **
πως και πως την περίμενα.Που φτασαμε.... Τα υπογραμμισμενα τα λενε ολα,ή μηπως οχι; Αρκει να ταα διαβασει κανεις αναποδα...Α ρε Κορεα με τα ολα σου,μας κανεις να σε ζηλευουμε..
-
πως και πως την περίμενα.Βασικα σμπουτσαμ τα σαπιοιταλικα αλλα βλέπω ότι εισαι διαβασμενος, και μιλας για αλογα....για ροπη δεν σε βλεπω να λες τπτ!
-
Ελα ρε Στελιο... Γιατι μου χαλας το πανηγυρι;;; Ηταν η επόμεη ερωτηση μου στην σιγουρα προκλητικη επομενη απαντηση του φιλου Κορεατη.. Να,ρωτα και τον corsair...
-
Σιγα μην μιλησω και με τον corsair...ποσο χαμηλα να πεσω πια?
-
Χαλαρωσε,δε σου ειπα να παρεις και Daewoo-Chevrolet...
-
αντε ρε χαμενοι... που να σκασουν τα χαμηλης τεχνολογιας ευρωπαικα σας turbo
-
Eμεις κυριε μπορει να εχουμε ροπη 47 kgm εκεινο που μετραει στις μερες μας ομως ειναι τα αλογα...πολλα αλογα...
-
Ειλικρινά αυτοί οι μηχανικοί του grοuppo έκαναν τρομερή δουλειά,
Στην κυριολεξία έβαλαν φωτιά στον δρόμο με το συνολάκι αυτό,
Αφού με κάθε αγορά σου δίνουν και δώρο μία αντλία με 8 πυροσβέστες,:ysterical:
Είσαστε σοβαροί ρε?:lol:
τι να τα κάνω τα 20 κιλά ροπής άμμα δεν πάει μία,
μάλλον τα 5 πρέπει να είναι στο πόρτ παγκάζ για ρεζέρβα......
είναι το πιό αργό απο όλα τα 1.4 τουρμπάκια που έχει βγάλει η φίατ.
μπράααααααααααααααααβο εξέλιξηηηηηηηηηηηη -
τι να τα κάνω τα 20 κιλά ροπής άμμα δεν πάει μία,
μάλλον τα 5 πρέπει να είναι στο πόρτ παγκάζ για ρεζέρβα......
μπράααααααααααααααααβο εξέλιξηηηηηηηηηηηηΠέστα ρε φιλαράκι, σάπια τα ιταλικά. Έτσι. Κορέα uber alles να 'ούμε.
-
τι να τα κάνω τα 20 κιλά ροπής άμμα δεν πάει μία,μάλλον τα 5 πρέπει να είναι στο πόρτ παγκάζ για ρεζέρβα......
μπράααααααααααααααααβο εξέλιξηηηηηηηηηηηη![](http://forum.gamestar.de/gspinboard/images/smilies/muhaha.gif)![](http://forum.gamestar.de/gspinboard/images/smilies/muhaha.gif)![](http://forum.gamestar.de/gspinboard/images/smilies/muhaha.gif)
Να σαι καλα φιλαρακι,
-
Μιά χαρά είμαι........
μήπως μιλάτε για κάτι άλλο?
Έτσι για να έχουμε καλό ερώτημα!!!
Hyundai i30