-
Θα συμφωνήσω σε κάποια σημεία αλλά θα διαφωνίσω και σε κάποια.... καταρχήν είναι γεγονός οτι την κατηγορία μικρομεσαία την χτυπάνε όλες οι εταιρέίες και για αυτό το λόγο το 90% των αυτοκινήτων της κατηγορίας αυτής με αντικειμενικά κριτήρια είναι ακριβά και υπερτιμημένα.... δεν δικαιολογήται να δίνεις πχ 20.000 για ένα μικρό (εκει και αν γίνεται χαμός) όπως το ΜΙΤΟ ή το ΠΟΥΝΤΟ ή το 500, 20.000 για ΒRAVO, GOLF, 308.... 20.000 για DELTA και 20.000 για μεγάλα οικογενειακά ή τζίπ ΟCTAVIA, GRAND VITARA, INSIGNA, PASSAT πχ.... τις κατηγορίες τις έχουν κάνει μπουρδέλο.... κάπου λοιπόν γίνεται το κλέψιμο.... με βάση αυτή τη λογική θα συμφωνήσω οτι το I30 είναι απο τα πλέον value for money στην αγορά και αξίζει κάποιος για αυτο το λόγο να το αγοράσει.... το ceed επίσης... αν το ceed είχε και ένα δυνατότερο κινητήρα θα αποτελούσε απο τις κορυφαίες επιλογές στην κατηγορία και θα προ΄σέφερε άκρως πλήρες πακέτο.....καθώς είναι και απο τα πιο όμορφα.....
Όσο αφορά τους κατα τόπους αντιπροσώπους δεν πρέπει να δικάζουμε κατασκευαστές με βάση το πόσο κάγκουρες και αρχιβλάκες είναι κάποιοι αντιπρόσωποι..... εξάλλου εναλλακτικές λύσεις πάντα υπάρχουν για αυτό και πρέπει να ενημερωνόμαστε όσο καλύτερα γίνεται και απο διάφορους αντιπροσώπους (και απο το φορουμ ).... τέλος όσο αφορά το sandero που αναφέρατε είναι ο ορισμός του value for money και μακάρι να πουλήσει για να πιέσει τις τιμές προς τα κάτω...
-
Πάντως για να λέμε του στραβού το δίκαιο, όποιος ενδιαφέρται για σβέλτη οδήγηση βλέπει διαφορές. Το πόσο συμμετοχικό είναι το πίσω μέρος (μου αρέσει πχ η αποσταθεροποίηση της ουράς χάρη της τοποθέτησης σε κλειστές στροφές - με 'σκοτώνει' η υποστροφή), τί πληροφόρηση σου δίνει το τιμόνι και πόσο κοφτερό είναι, πόσο καλά ανταποκρίνεται το μοτερ και τί αντοχή και αίσθηση έχουν τα φρένα είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα καλό και ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Για κάτι τέτοια πληρώνεις πολλές φορές εξτρά χρήματα. Αν δεν ψάχνεσαι τόσο με ιδανικές γραμμές, μπούκες, ανάποδα κλπ τότε μια χαρά είναι όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα.
-
Συμφωνώ απόλυτα κι εγώ με τον Storm. Η κάθε εταιρία έχει την πολιτική της. Κι εγώ έπαθα το ίδιο, για να έφτιαχνα ένα αυτοκίνητο όπως το ήθελα σε άλλες εταιρίες, έπρεπε να ανέβω κατακόρυφα. H Hyundai μου δίνει την εντύπωση πως είναι από τις τιμιότερες εταιρίες χωρίς ψιλά γράμματα. Για παράδειγμα, η ρεζέρβα στο i30 είναι όπως και οι άλλες 4, με ζάντα αλουμινίου..
Για τον Gaitanakos που ρώτησε τί μπορεί να βρήκα πιο άνετο στο i30 1.4 109ps από το focus sport 1.6 115ps, καταρχήν να πω πως σε δύναμη γενικώς μου φαίνονται τα ίδια, ίσως το hyundai είναι λιγάκι πιο νευρικό. Τα ford μου φαίνονται γενικώς αργοκίνητα, αργόστροφα. Επίσης, η μηχανή του Focus κάνει έναν σπαστικό μπάσο ήχο που στην εθνική σε κουράζει. Το Focus είναι μέσα πολύ χοντροκομμένο (προσωπικά ψυχοπλακώνομαι όποτε μπαίνω μέσα) και επίσης δεν έχεις που να ακουμπήσεις τα πράγματά σου. Κάθε φορά που μπαίνω μέσα ψάχνομαι. Και ο πατέρας μου παραπονιέται για τους χώρους για ψιλοπράγματα καθώς και για τον θόρυβο του κινητήρα.
Παραδέχομαι πως το τιμόνι του i30 είναι αργό και μαλακό επειδή είναι ηλεκτρικό (έχει και τα πλεονεκτήματά του) και το κιβώτιο δεν είναι για γρήγορες αλλαγές αλλά η αίσθησή του δεν είναι κακή. Το κιβώτιο του focus πάλι δεν μου αρέσει...
Το θέμα με το USB είναι ένα άλλο σοβαρό θέμα. Κάνω μία συγκεκριμένη διαδρομή σε βουνό πολύ συχνά όπου δεν πιάνει το ραδιόφωνο και αναγκαστικά θέλω να ακούω μουσική. Το USB είναι απείρως βολικό. Έχω 1 με 2GB όπου έχω βάλει ελληνικά κομμάτια και άλλο ένα 4GB όπου έχω βάλει ξένα. Ποτέ δεν ξεμένω από μουσική, ούτε πρόβλημα με κραδασμούς ούτε τίποτα. Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτοκίνητο χωρίς USB πλέον.
Πήγα σε αντιπροσωπεία με ιταλικά αυτοκίνητα και έβλεπα σε όλα ότι προσπαθούσαν να εντυπωσιάσουν. Ένα σωρό μαλακιούλες και καμμία εργονομία. Μόνο μόστρα, ε εμένα αυτά δεν μου λένε τίποτα.
Το hyundai είναι επίσης πολύ οικονομικό τόσο σε ανταλλακτικά, τόσο και σε βενζίνη. Γενικώς νιώθω πως ό,τι ευρώ έδωσα, αξίζει...
-
Ο χρήστης Gaitanakos έγραψε:
Όσο αφορά τους κατα τόπους αντιπροσώπους δεν πρέπει να δικάζουμε κατασκευαστές με βάση το πόσο κάγκουρες και αρχιβλάκες είναι κάποιοι αντιπρόσωποι..... εξάλλου εναλλακτικές λύσεις πάντα υπάρχουν για αυτό και πρέπει να ενημερωνόμαστε όσο καλύτερα γίνεται και απο διάφορους αντιπροσώπους (και απο το φορουμ ).... τέλος όσο αφορά το sandero που αναφέρατε είναι ο ορισμός του value for money και μακάρι να πουλήσει για να πιέσει τις τιμές προς τα κάτω...Φίλε μου συγνώμη που θα το πω, αλλά για όλα φταίει ο κατασκευαστής. Αυτός ορίζει ποιος θα είναι ο γενικός αντιπρόσωπος σε μία χώρα, αυτός κάνει το κουμάντο. Κανείς αντιπρόσωπος δεν πήρε την αντιπροσωπεία με το 'έτσι θέλω' και με 'τσαμπουκά'/
Αυτός περνά από ποιοτικούς ελέγχους όλη την αλυσίδα προώθησης ενός προϊόντος. Από την κατασκευή, την προώθηση (πωλήσεις/εμπόρους κλπ...) , την σωστή πώληση μέχρι και την άρτια υποστήριξή του.Αν ο κατασκευαστής 'κοιμάται όρθιος' ή δεν δίνει σημασία σε χώρες με 'μικρό πελατολόγιο' τότε θα υποστεί και τα αναμενόμενα. Δηλαδή συρρίκνωση και μικρό μερίδιο της αγοράς. Κάποιος άλλος κατασκευαστής που θα δώσει σημασία σε όλη την παραγωγική αλυσίδα ενός προϊόντος θα κερδίσει και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά και ίσως και ολόκληρο.
Θες ένα απλό παράδειγμα;
Πόσοι και πόσοι ξεκινούν να αγοράσουν μία οθόνη TFT/LCD και τελικά οι περισσότεροι καταλήγουν σε LG;
Γιατί άραγε;Όσο για τη DACIA έχω την εντύπωση ότι θα πατώσει. Και θα πατώσει γιατί μάλλον θα την πατώσει η ίδια αντιπροσωπεία, με τις πλάτες των Γάλλων προς όφελος της Renault.
Τι συμφέρει την κοινή αντιπροσωπεία PGA;
Να πουλάει η Renault ή να πουλάει η Dacia; ...
Από διαφήμιση και προώθηση της Dacia έχουν ρίξει κανένα φράγκο;
Μακάρι να βγω λάθος και να πουλήσει πολύ η Dacia. -
άρα δεν διαφωνείς κάπου μαζί μου οτι το βασικό στηχείο του i30 είναι οτι προσφέρει value for money... αυτο ανέφερα και εγώ σε άλλο ποστ.....
-
ναι βρε storm αλλα αν μπείς σε ένα πλαίσιο και όλοι είναι στην κοσμάρα τους δεν θα τα βάλεις με την LG, συμφωνω σε αυτά που λές υπέυθυνη είναι η εταιρεία εισαγωγής..... αλλα ο χαζοπωλητης που θα σου κάτσει σε μία αντιπροσωπεία στο ΑΙΓΙΟ, στην ΚΟΡΙΝΘΟ, κλπκλπ δεν σε οδηγεί να καταδικάσεις την ΦΙΑΤ ως κατασκευάστρια.... και το ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ευθυνόμαστε και εμέις που δεν ενημερώμνουμε τα κεντρικα για καφρίλες..... η RENAULT το πήρε το μαθημά της καλα... και τα άλλαξε όλα στην Ελλάδα και αυτό έγινε επειδή 1 στους 3 επικοινωνούσε με τα κεντρικα και τους έκραζε και κάποιοι είχαν φτάσει να ενημερώνουν τη Γαλλία απο τα νευρα τους..... το sandero σε δ΄΄υσκολες αγορές πάει σχετικα καλά και μάλλον θα πάει κάλύτερα.... το θετικό είναι οτι οδηγούνται ήδη και οι άλλες εταιρείες σε αυτό το δρόμο (η ΦΙΑΤ ετοιμάζει τη ZASTAVA αν και παίζει να έρθει σε συμφωνία και με τη LADA)
-
Ο χρήστης planetman έγραψε:
Το θέμα με το USB είναι ένα άλλο σοβαρό θέμα. Κάνω μία συγκεκριμένη διαδρομή σε βουνό πολύ συχνά όπου δεν πιάνει το ραδιόφωνο και αναγκαστικά θέλω να ακούω μουσική. Το USB είναι απείρως βολικό. Έχω 1 με 2GB όπου έχω βάλει ελληνικά κομμάτια και άλλο ένα 4GB όπου έχω βάλει ξένα. Ποτέ δεν ξεμένω από μουσική, ούτε πρόβλημα με κραδασμούς ούτε τίποτα. Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτοκίνητο χωρίς USB πλέον.Το hyundai είναι επίσης πολύ οικονομικό τόσο σε ανταλλακτικά, τόσο και σε βενζίνη. Γενικώς νιώθω πως ό,τι ευρώ έδωσα, αξίζει...
Επιτέλους! Κάποιος που τον καταλαβαίνω και με καταλαβαίνει!!!!
Εγώ έβαλα ADSL στο σπίτι για να κατεβάζω ολόκληρα PODCAST με μουσική από σταθμούς και κλαμπάκια του εξωτερικού με μουσική που ακούω ... ! ... ! ... Το κάθε PODCAST είναι πάνω από 100Mbyte! Η λύση είναι μόνο USB, τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα...
(ραδιόφωνο δεν ακούω καθόλου. εκνευρίζομαι να ακούω κάθε τρεις και λίγο: ΠΑΜΕ JUMBO TΩΡΑ και ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ!! )
-
Έχει μια διαφορά βέβαια το Πλαίσιο ως μαγαζί πώλησης προϊόντων διαφορετικών κατασκευαστών από μια αντιπροσωπεία που πουλάει συγκεκριμένη μάρκα. Φυσικά όμως, αν ο πωλητής του Πλαισίου δεν είναι σωστός, θα απευθυνθείς στην κεντρική διοίκηση, η οποία έχει και την ευθύνη.
-
Storm, έχεις δοκιμάσει flash πάνω από 4GB;
-
Ο χρήστης Gaitanakos έγραψε:
ναι βρε storm αλλα αν μπείς σε ένα πλαίσιο και όλοι είναι στην κοσμάρα τους δεν θα τα βάλεις με την LG,Με την LG φίλε μου δεν θα τα έβαζα ποτέ γιατί ως πελάτη με έχει ήδη καλύψει πριν καν την αγοράσω. Οπότε στο Πλαίσιο, μπαίνω μέσα, παραγγέλνω, φεύγω και μετά από 3-4 μέρες παραλαμβάνω. Έχω πάρει ήδη 2 οθόνες. Με τον πωλητή, η σχέση μου είναι η πλέον τυπική. Απλά συμπληρώνει το φυλλάδιο παραγγελίας.
Όταν όμως πήγα στο Πλαίσιο να πάρω Philips ή Sony μου τα έκαναν τσουρέκια ... γιατί ήδη με είχαν μπλέξει από την Ελληνική αντιπροσωπεία όσο αφορά τις εγγυήσεις, τους χρόνους παράδοσης, την διαθεσιμότητα των μοντέλων κλπ... Τελικά παρήγγειλα Philips και μου έφεραν άλλο μοντέλο ...
Δεν συμβαίνουν τα ίδια και στο χώρο της αυτοκίνησης; ή όχι;
-
Storm, έχεις δοκιμάσει flash πάνω από 4GB;Eγώ στο κουπέ έχω ένα JVC με USB. Πολύ καλό το JVC.
Εγώ παίζω με αρκετά USB στα 4Gb , 8Gb και 16Gb. Παίζουν όλα περίφημα. Άριστα.
Επίσης έχω δοκιμάσει και MP3 Player με hard disk 20Gb (TEAC). Μια χαρά.
Επίσης εξωτερικοί σκληροί 2,5΄' των 20Gb/40Gb/60Gb.Kανένα πρόβλημα.
-
Ξέρεις γιατί ρώτησα; Επειδή για να βάλεις δεδομένα σε flash πάνω από 4GB πρέπει να το κάνεις NTFS και θυμάμαι μια φορά που είχα βάλει ένα 8GB NTFS δεν το διάβαζε...
-
planetman δεν είναι υποχρεωτικό το NTFS. 'Φόρμαρε' τα στικάκια σε FAT32.
Eγώ τα έχω σε FAT32 όλα. Και τα sticks και τους εξωτερικούς σκληρούς.υ.γ. σου έχω απαντήσει και στο χώρο των KIA ... για την ίδια ερώτηση...
Βλέπεις καλοβλέπω το ProCeed 1.6 SC3 ΠΟΥ ΕΧΕΙ USB! -
Ναι στο JVC σου μπορεί να δουλεύει αλλά δεν είναι απαραίτητο οτι δουλεύει και στην πηγή του i30.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ναι στο JVC σου μπορεί να δουλεύει αλλά δεν είναι απαραίτητο οτι δουλεύει και στην πηγή του i30.Ποιο πράγμα φίλε μου; Δεν αναφέρομαι στο JVC. Όλες οι πηγές παίζουν σίγουρα FAT32/16.
Το παλικάρι παραπάνω έχει κάνει format το USB stick σε ΝΤFS file system.
Το NTFS file system πολλά Mp3 players δεν το αναγνωρίζουν.Για αυτό του προτείνω να κάνει format σε FAT32 ή FAT16 (στο USB stick) ώστε να μπορεί να το διαβάσει η πηγή. Όλα τα USB sticks μπορούν να γίνουν format σε FAT32/16.
Aλλά αυτό δεν έχει σχέση με την πηγή του αυτοκινήτου.Άλλωστε επιβεβαιωμένα οι θύρες USB σε ΚΙΑ/ΗYUNDAI μπορούν να παίξουν και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, αφού δίνουν αρκετό ρεύμα ώστε να 'πάρει μπρος ο σκληρός'. Φυσικά θεωρούμε δεδομένο ότι το κουτάκι του σκληρού (enclosure) θα πρέπει να είναι κάπως ποιοτικό ...
-
Συμφωνώ απόλυτα κι εγώ με τον Storm. Η κάθε εταιρία έχει την πολιτική της. Κι εγώ έπαθα το ίδιο, για να έφτιαχνα ένα αυτοκίνητο όπως το ήθελα σε άλλες εταιρίες, έπρεπε να ανέβω κατακόρυφα. H Hyundai μου δίνει την εντύπωση πως είναι από τις τιμιότερες εταιρίες χωρίς ψιλά γράμματα. Για παράδειγμα, η ρεζέρβα στο i30 είναι όπως και οι άλλες 4, με ζάντα αλουμινίου..Όχι σε όλες τις εκδόσεις. Στη δική μου με σιδερένια ζάντα( έκδοση CLASSIC αγορά το Σεπ. 2007), έχει ρεζέρβα ανάγκης. Εκτός και εάν τώρα το άλλαξαν.
Σπύρος
-
Να πω και εγώ την Ιστορία μου. 6 Μήνες πριν ξεκίνησα το ψάξιμο για καινούργιο αυτοκίνητο. Είχα ένα Lanos το οποίο ήθελα να αντικαταστήσω. Τα αυτοκίνητα στα οποία κατέληξα ήταν το opel corsa 1.4 το toyota auris και το honda civic hybridic. Την huyndai γενικά δεν την είχα σε υπόληψη οπότε δεν ασχολήθηκα καθόλου. Όταν αποφάσισα να πάρω καινούργιο αυτοκίνητο ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Οδήγησα και τα 3 παραπάνω μοντέλα και μπορώ να πω ότι κανένα δεν μου έκανε το click στην οδήγηση. Μετά απο τα test drive πρέπει να πω ότι ο ενθουσιασμός μου πέρασε. Σε σημείο όπου δεν βιαζόμουν πια να αλλάξω το lanos. Ώσπου έτυχε να έχω κάποια δουλειά δίπλα στην στην huyndai της περιοχής μου και είπα να πάω για πλάκα να δω πόσο θα μου έπαιρναν το Lanos αν αν αγόραζα κάποιο hyundai. Βλέποντας το i30 εξωτερικά δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν το εσωτερικό του. Έτσι αποφάσισα να κάνω ένα test drive. Έλα ντε όμως δεν ξέρω γιατί αλλά το αυτοκίνητο όταν το οδήγησα μου έκανε το click. Να μην τα πολυλογώ παρόλο που δεν με εντυπωσίασε η εξωτερική του εμφάνιση -για εμένα η εξωτερική εμφάνιση ενός αυτοκινήτου είναι σημαντική- το αγόρασα. Έχω κάνει περίπου 1000 χιλ -Ξέρω δεν είναι τίποτα- και οι εντυπώσεις που έχω από το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλές. Ειλικρινά το αυτοκίνητο με έχει εντυπωσιάσει. Για τον τρόπο που εγώ οδηγώ με έχει ικανοποιήσει απόλυτα. Κάνω κάθε μέρα 100 χιλ κινούμενος σε εθνικό επαρχιακό δρόμο. Το εσωτερικό του εντυπωσιακό. Η οδήγηση του μια χαρά. Η κατανάλωση 6.6 / 100 χιλ. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ξέρω ότι τα χιλιόμετρα που έχω κάνει είναι λίγα. Δεν ξέρω σε βάθος χρόνου αν διατηρήσω την τωρινή μου εντύπωση αλλά θεωρώ ότι έκανα πολύ καλή επιλογή για τα χρήματα τα οποία διέθεσα. 13.100 τελική τιμή και εξοπλισμός πολύ καλός για την τιμή του π.χ. το auris με τον μισό εξοπλισμό 15950. Στα μείον βρίσκω την αίσθηση του Λέσβιε ταχυτήτων και τον θόρυβο του κινητήρα στις υψηλές στροφές. Αυτό που έχω να πω είναι ότι η hyundai άλλαξε.
-
Ο χρήστης mariadne έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα κι εγώ με τον Storm. Η κάθε εταιρία έχει την πολιτική της. Κι εγώ έπαθα το ίδιο, για να έφτιαχνα ένα αυτοκίνητο όπως το ήθελα σε άλλες εταιρίες, έπρεπε να ανέβω κατακόρυφα. H Hyundai μου δίνει την εντύπωση πως είναι από τις τιμιότερες εταιρίες χωρίς ψιλά γράμματα. Για παράδειγμα, η ρεζέρβα στο i30 είναι όπως και οι άλλες 4, με ζάντα αλουμινίου..
Όχι σε όλες τις εκδόσεις. Στη δική μου με σιδερένια ζάντα( έκδοση CLASSIC αγορά το Σεπ. 2007), έχει ρεζέρβα ανάγκης. Εκτός και εάν τώρα το άλλαξαν.
Σπύρος
Και σι δικο μου 1.4 style η ρεζερβα ειναι αναγκης.
Ρε παιδια εμενα η καταναλωση γιατι παιζει απο 8.5 εως.9???? -
Ο χρήστης ikapet έγραψε:
Αυτό που έχω να πω είναι ότι η hyundai άλλαξε.Τι άλλαξε? Διεύθυνση? Πού πήγε?
@FRAGISCOS
Η κατανάλωση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πχ αν είσαι πηγμένος όλη μέρα στην κίνηση λογικό είναι να είναι ανεβασμένη, αν στην Εθνική το πατάς πολύ, αν επιταχύνεις και επιβραδύνεις απότομα κλπ. Εγώ όταν το πήρα είχε 8.2 λίτρα/100, μηδένισα και όταν το παρέδωσα είχε 7.3 όπως είπα προηγουμένως. Μέγιστη τιμή είδα στο 7.6. -
Storm, έχεις δίκιο με το usb. Τελικά σε FAT32 δεν μπορείς να βάλεις αρχείο πάνω από 4 GB αλλά μπορείς να βάλεις πολλά μικρά με συνολική πάνω από 4GB, απλά θυμόμουν λάθος, το επιβεβαίωσα χθες.
Hyundai i30