-
17.300 Ευρά γιά την βασική 1.6 έκδοση του i30 και 17.900 γιά την βασική 1.6 του ceed δεν είναι πολλά ? Μάλλον απευθύνονται σε άλλη κατηγορία πελατών απ'αυτήν που ανήκω εγώ... Δεν είναι δυνατόν μια βασική έκδοση να σου φορτώνει με το έτσι θέλω, ηλεκτρικούς θερμαινόμενους καθρέφτες, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, και λοιπές ευκολίες που αυξάνουν την πολυπλοκότητα του αυτοκινήτου και τα κόστος χρήσης από πιθανές αβαρίες... κάποιες ευκολίες δεν είναι πάντα ευπρόσδεκτες...Μπορεί κάποιος να μην τις θέλει...
-
Τα 1.4 είναι προτιμότερα από τα 1.6 όπως διάβασα, γιατί τα 1.6 έχουν σαφώς πιο θορυβώδη κινητήρα.
-
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο.
Στους 4Τ στο συγκριτικό παρατηρώ ότι i30 και Auris 1.4 παρόλο που έχουν διαφορά 12 ίππους, ίδια κιλά (διαφορά κάτω από 20) και παρόλο που και τα δύο απαιτούν 2 άλλαγες για το 0-100 έχουν την ίδια επίδοση.
Στο test-drive δεν έκανα 0-100 προσομοιώσεις αλλά εφόσον το 0-100 (και ως τα 400 μέτρα το Auris προηγείται) είναι κυρίως θέμα ιπποδύναμης και ροπής μήπως τα 109 άλογα θα δώσουν σε έναν οικογενειάρχη και μόνον ένα θεωρητικό πλεονέκτημα.
Προσωπικά με τα 109 άλογα και τα 1180 κιλά περίμενα κάτι αντίστοιχο με το Colt 1.3 των 95 αλόγων και 980 κιλών αλλά δεν ένιωσα κάτι τέτοιο (όπως αυτό βεβαιώνεται από τον ειδικό τύπο).
Προσοχή δεν μιλάω ότι μπορεί τα 97 να είναι 105 και τα 109 να είναι 107 αλλά στο γεγονός ότι εκεί μέχρι τα 3k ο κινητήρας του i30 υστερεί σε ροπή σε σχέση με το Auris και σε ίσως και σε σχέση και με άλλες προτάσεις.
-
Λοιπον στα συγκριτικα μεχρι τωρα το ceed ηταν καθαρα πρωτο. Τωρα το i30 σε δυο συγκριτικα που το εχουν κανει μεχρι τωρα βγαινει δευτερο πισω απο το ceed. το auris τριτο και μετα ολα τα αλλα..
-
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
Λοιπον στα συγκριτικα μεχρι τωρα το ceed ηταν καθαρα πρωτο. Τωρα το i30 σε δυο συγκριτικα που το εχουν κανει μεχρι τωρα βγαινει δευτερο πισω απο το ceed. το auris τριτο και μετα ολα τα αλλα..Σε ποια συγκριτικά αναφέρεσαι; Που μάλιστα βγάζουν το ceed και το ι30 καλύτερο από το auris;
-
autocar, drive, auto triti, auto motor und sport, auto τυπος, το γερμανικο auto motor und sport. E κι αλλα θες??
-
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
autocar, drive, auto triti, auto motor und sport, auto τυπος, το γερμανικο auto motor und sport. E κι αλλα θες??Τι μαθαίνει κανείς από τον περιοδικό τύπο
-
Ο χρήστης menthol1979 έγραψε:
autocar, drive, auto triti, auto motor und sport, auto τυπος, το γερμανικο auto motor und sport. E κι αλλα θες??
Τι μαθαίνει κανείς από τον περιοδικό τύπο
Γιατι τους αμφισβητεις?
-
Γιατί να μην τους αμφισβητεί;
-
δε ξερω γιατι οταν καποιους δε τους συμφερει λενε οτι τα περιοδικα ειναι πληρωμενα και διαφορα τετοια!!
-
Ναι, κακίες τύπου αποσύρουν τις διαφημίσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα και τέτοιες αηδίες...
-
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
autocar, drive, auto triti, auto motor und sport, auto τυπος, το γερμανικο auto motor und sport. E κι αλλα θες??Δε θέλω να σε αμφισβητήσω, αλλά μήπως θα μπορούσες να είσαι πιο σαφής; Τα συγκριτικά τεστ ποιους ανταγωνιστές περιλαμβάνουν; Για ποιους κινητήρες μιλάμε; Ακόμα καλύτερα, μήπως έχεις πρόχειρα τα σχετικά link;
Μόνο ένα βρήκα και άλλα λέει. -
Ναι εχεις δικιο!! Για 1400 μιλαω για τα συγκριτικα!! Τα αυτοκινητα ειναι τα συνηθη υποπτα.. Opel astra, ford focus, toyota auris, vw golf, mazda 3, peugeot 307, renault megane..
-
Αυτο συγκρινει 1600αρια απ'οτι βλεπω!!
-
Είναι το μόνο που βρήκα στο γερμανικό auto moto. Στο drive βρήκα ένα συγκριτικό μόνο με το c4 και πέραν τούτου ουδέν.
Έχεις τα link των τεστ στα οποία αναφέρεσαι; Μου έχεις πραγματικά εξάψει την περιέργεια. Δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω πως το ceed είναι το καλύτερο αυτοκίνητο της kia και ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Αλλά ο ισχυρισμός πως 'autocar, drive, auto triti, auto motor und sport, auto τυπος, το γερμανικο auto motor und sport' το βγάζουν καλύτερο από 'Opel astra, ford focus, toyota auris, vw golf, mazda 3, peugeot 307, renault megane..' με ιντριγκάρει. -
Αγορασε τα περιοδικα δε γινεται αλλιως. Εγω παντως τα αγορασα και τα διαβασα δε τα εχω δει on line.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ναι, κακίες τύπου αποσύρουν τις διαφημίσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα και τέτοιες αηδίες...Η να βγαίνει αυτοκίνητο της χρονιάς το τεχνολογικό τίποτα...
-
Ο χρήστης menthol1979 έγραψε:
Ναι, κακίες τύπου αποσύρουν τις διαφημίσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα και τέτοιες αηδίες...
Η να βγαίνει αυτοκίνητο της χρονιάς το τεχνολογικό τίποτα...
ποιό ήταν?....
-
Ο χρήστης andykar έγραψε:
Η να βγαίνει αυτοκίνητο της χρονιάς το τεχνολογικό τίποτα...
ποιό ήταν?....
Α θα σε μαλώσω Τόοοση και τόση διαφήμιση έριξαν οι άνθρωποι και συ δεν το έμαθες
-
Η καλύτερη διαφήμιση για εμένα σε ένα μοντέλο είναι οι πωλήσεις του. Αλλά και με τα περιοδικά κάπου προσβάλουμε και ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτά και γράφουν κριτικές. Είναι σαν να τους λέμε, πόσα σου δώσανε για να το βγάλεις καλό; Λέτε να είναι έτσι τα πράγματα; Κάποιοι τα οδηγάνε, λιώνουν παντελόνια στα καθίσματα των αυτοκινήτων για να γράψουν το άρθρο στο περιοδικό. Ε μην τα ισοπεδώνουμε λέγοντας ότι η διαφήμιση καθορίζει τι θα γράψει ο δημοσιογράφος. Ούτε βγήκε κανένας δημοσιογράφος που δοκίμασε αυτοκίνητα να πει 'εγώ άλλα έγραψα για ένα μοντέλο και το περιοδικό άλλαξε το κείμενό μου'. Εκτός και αν έχει γίνει και δεν το γνωρίζω.
Hyundai i30